Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-30@06:20:55 GMT

چرا مرگ‌ومیر کرونا درمردان بیشتر است؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۳۳۲۳

شیوع بیماری کووید-۱۹ بین مردان و زنان تقریبا یکسان است؛ ولی درصد مرگ‌ومیر مردان بیشتر از زنان گزارش شده است. پژوهشگران با انجام یک مطالعه مروری مقالات منتشر شده در این موضوع را بررسی کردند. ناطقان: بررسی داده‌های کشورها نشان می‌دهد که شیوع بیماری کووید-۱۹ بین مردان و زنان تقریبا یکسان است؛ ولی درصد مرگ‌ومیر مردان بیشتر از زنان گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با توجه به این موضوع پژوهشگران زیست‌فناوری با انجام یک مطالعه و با بررسی مقالات منتشر شده در این زمینه، علت تفاوت در شدت و میزان مرگ‌ومیر بیماری کووید-۱۹ بین زنان و مردان از دیدگاه سلولی مولکولی، هورمونی و ایمنی مورد بررسی قرار دادند.

برای انجام این مطالعه؛ مقالات منتشر شده طی سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، در پایگاه‌های اطلاعاتی جمع‌آوری شدند و مورد بررسی قرار گرفتند.

در این مطالعات تاثیر هورمون‌های جنسی بر سیستم  ایمنی و گیرنده‌های لازم برای ورود ویروس، تفاوت در بیان گیرنده‌های سلولی ACE۲  و TMPRSS۲ در دو جنس، مصرف بالای سیگار در مردان و فرار از غیرفعال‌سازی کروموزم X به عنوان عاملی که در اختلاف میزان مرگ‌ومیر در دو جنس موثرند، عنوان شده است.

تفاوت پاسخ‌های سیستم ایمنی در برابر عفونت‌های ویروسی در زنان و مردان متفاوت است. تعداد و فعالیت برخی سلول‌های ایمنی ذاتی و پاسخ‌های التهابی در زنان بالاتر از مردان است و به طور کلی زنان سیستم ایمنی ذاتی و اختصاصی قوی‌تری نسبت به مردان دارند.

همچنین ترشح هورمون‌های جنسی بین دو زن و مرد تفاوت‌هایی ایجاد می‌کند. تا کنون مشخص شده که تستسترون دارای اثر سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است. در حالی که استروژن بر سیستم ایمنی اثر تقویت‌کننده دارد. سطح تستسترون بالا می‌تواند سطح پاسخ‌های آنتی‌بادی را افزایش دهد. همچنین سطح تستسرون بالا در مردان باعث کاهش پاسخ‌های آنتی‌بادی نسبت به واکسن‌ها می‌شود.

عامل دیگر که سبب تفاوت در شدت و میزان مرگ‌ومیر کووید-۱۹ در بین زنان و مردان می‌شود ، وجود یک کروموزوم X اضافه در زنان است که این ممکن است بر بیان گیرنده ACE۲  تاثیر بگذارد.

مورد دیگری که در خصوص تفاوت زنان و مردان و تاثیر آن در میزان مرگ‌ومیر ناشی از کووید-۱۹ مطرح می‌شود، اختلاف رفتاری در مصرف سیگار بین دو جنس است. مطالعه‌ای نشان داده که سیگار کشیدن می‌تواند باعث افزایش بیان ACE۲ که گیرنده ویروس بیماری کووید-۱۹ است، شود و این می‌تواند محل‌های ممکن برای ورود ویروس را افزایش می‌دهد. به همین دلیل مردان سیگاری در مقابل بیماری کووید-۱۹ آسیب‌پذیرتر هستند.

یافته‌های این مطالعه حاکی از این است که با توجه به شیوع تقریبا یکسان بیماری کووید-۱۹ در بین دو جنس زن و مرد، عواملی مانند قوی‌تر بودن سیستم ایمنی در زنان، بالا بودن استروژن در زنان نسبت به مردان، افزایش پاسخ‌های آنتی‌بادی در زنان نسبت به مردان، نقش محافظتی در برابر التهاب در زنان و ... می‌تواند دلایلی بر کاهش شدت و میزان مرگ‌ومیر حاصل از بیماری در بین زنان باشد.

در انجام این تحقیق محبوبه گل‌چین و مرضیه تولایی؛ پژوهشگران مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل پژوهشگاه رویان اصفهان مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه مهرماه سال جاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی علت تفاوت شدت بیماری کووید-۱۹ و مرگ ناشی از آن در میان زنان و مردان: یک مطالعه مروری» در دوماه‌نامه فیض دانشگاه علوم پزشکی کاشان منتشر شده است. منبع: ایسنا برچسب ها: مرگ و میر ، کرونا ، مردان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مرگ و میر کرونا مردان بیماری کووید ۱۹ میزان مرگ ومیر زنان و مردان سیستم ایمنی منتشر شده دو جنس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟

آفتاب‌‌نیوز :

از تعداد فوت های ثبت شده در سال ۱۴۰۲، ۵۵/۶ درصد مرد و۴۴/۴ درصد زن بوده‌اند.

در سال ۱۴۰۲ مردان ۵۵/۶ درصد و زنان ۴۴/۴ درصد از ثبت فوت‌ها را به خود اختصاص داده‌اند که این میزان در مدت مشابه سال قبل برابر ۵۶/۶ درصد برای مردان و ۴۳/۴ درصد برای زنان بوده است.

همچنین آمارهای ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور نشان می‌دهد در مقابل هر ۱۳۰ مرد فوت شده، ۱۰۰ زن فوت شده‌اند.

بر اساس این گزارش در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ و میر در ایران؛ فوت مردان بیشتر از زنان
  • اعلام آمار مرگ و میر‌های سال ۱۴۰۲/ زنان یا مردان کدام بیشتر فوت کردند؟
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است