Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری به خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه واکسن سازهای ایرانی ۶ماه با تاخیر از سایر کشورها به مطالعه و تولید واکسنهای کرونا ورود کردند، گفت: از این رو نمی توانیم بگوییم که نسبت به سایر کشورهای تولید کننده واکسن عقب هستیم؛ مگر در شرق مدیترانه، جنوب شرق اسیا یا در منطقه ما چند واکسن ساز شروع کردند که همانند کشور ما با مشکلات اقتصادی و تحریم ها روبرو باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا گفت: زمانیکه می بینیم یک واکسن ساز خارجی، پول واکسن را گرفته ولی محموله را تحویل کشور نمی دهد لازم بود که خودمان وارد عرصه تولید واکسن علیه کرونا شویم.

به گفته قانعی، کشور احساس کرد این موضوع، دلیلی برای وارد ساختن فشار علیه ایران است از این رو باید وارد مرحله تولید واکسن علیه کرونا می شدیم.

وی در پاسخ به اینکه آیا لازم بود که با توجه به مشکلات اقتصادی کشور، چندین پلتفرم واکسن کرونا زمینه کاری شرکتهای داخلی قرار بگیرد، گفت: ما از همان ابتدا پیش بینی کردیم که ممکن است اثربخشی یک واکسن در برابر جهش های ویروسی کاهش یابد.

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا اضافه کرد: همچنین بر اساس نظارت تیمهای فنی واکسن ساز و کارشناسان، اگر فردی یک واکسن ویروسی را دریافت کرده لازم است برای دوز یاداور، از واکسن بر اساس پلتفرم دیگری استفاده کند.

قانعی با بیان اینکه از این رو پیش بینی می شد که شاید با یک نوع واکسن مشکل حل نشود، گفت: ما شاهد این بودیم که اثربخشی واکسن خارجی(فایزر) در برابر جهش دلتا کاهش یافت و چنین موضوعی برای سایر واکسن ها نیز اتفاق افتاد.

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا ادامه داد: البته که قضاوت در مورد واکسن ها کمی زود است و باید دوسالی از تزریق واکسن ها بگذرد که ببینیم کدام واکسن بر پایه چه پلتفرمی اثربخش بوده است. اما کاهش مرگ و میر و بستری طی زمان واکسیناسیون به شدت قابل محسوس بود. از این رو تردیدی در کاهش مرگ به واسطه واکسن ها نیست.

هیچ پروژه واکسن داخلی متوقف نشده است

قانعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده برخی از واکسن سازهای ایرانی، مطالعات یا تولیدات خود را متوقف کرده اند گفت: در حال حاضر هیچ سندی دال بر توقف پروژه های واکسنهای داخلی نداریم.

واکسن «کووبرکت» در حال تولید است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا در خصوص آخرین وضعیت واکسن های ایرانی گفت: واکسن «کووبرکت» اکنون در بازار موجود است و توقف تولید یا عدم وجود نمونه این واکسن تایید نمی شود.

وی ادامه داد: آنچه که در خصوص این واکسن گفتند این است که میزان تولیدات آن نسبت به میزان تولیدی که قرار بوده باشد، عقب است اما در بازار وجود دارد.

«اسپایکوژن» آماده تحویل است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا در خصوص واکسن «اسپایکوژن» که توسط شرکت دانش بنیان ایرانی با همکاری یک شرکت استرالیایی در مرحله تست کارآزمایی بالینی است، گفت: مجوز این واکسن اخذ و قیمت گذاری شده ضمن اینکه آماده تحویل است.

قانعی افزود: زمان ورود این واکسن به عرصه کارآزمایی و تولید مدت کوتاهی بوده و در خصوص این واکسن هم می توان گفت که از دنیا عقب نیست.

نتایج کارآزمایی واکسن «کووپارس» رازی آماده است

عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفت: همچنین واکسن «کووپارس رازی» که مطالعات فاز سوم را از شهریور آغاز کرده اکنون نتایج فاز سوم خود را آماده کرده است.

وی افزود: موسسه رازی، در کارآزمایی بالینی خود به جای واکسن نما از واکسن سینوفارم استفاده کرد.

«نورا» در فاز سوم کارآزمایی بالینی است

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا در خصوص واکسن «نورا» گفت: این واکسن وارد فاز سوم کارآزمایی بالینی شده و به محض اینکه نتایج میانی فاز سوم آماده شود، امکان اخذ مجوز وجود دارد؛ توانایی این شرکت به میزان تولید ۳ میلیون دوز در ماه است.

وی افزود: به احتمال زیاد این واکسن همانند «کووپارس رازی» در فاز سوم با واکسن «سینوفارم» مقایسه شود.

انصراف واکسن «فخرا» رسمی نشده است

قانعی در خصوص واکسن فخرا گفت: هنوز مسئولان این پروژه در کمیته علمی کرونا انصراف کتبی و توقف پروژه را رسما اعلام نکرده اند.

به گفته وی، در واقع سندی در خصوص توقف این پروژه ندیده ایم یا تاکنون اعلام نشده است.

ورود واکسن مبتنی بر «mRNA» به تست انسانی تا پایان سال

قانعی در خصوص واکسن یک شرکت دانش بنیان که مبتنی بر «mRNA» است، نیز گفت: به محض اخذ مجوز بالینی این پروژه نیز وارد کارآزمایی بالینی می شود اما با تاخیر.

عضو کمیته ملی واکسن علیه کرونا افزود: پیش بینی می شود که تا پایان سال، وار کارآزمایی بالینی شود و پیگیر آن هستیم. این پلتفرم آن دسته از واکسن هایی است که کارایی آنها قابل تغییر است و با کاهش اثربخشی امکان تغییر آن وجود دارد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که واکسن سازها طی کارآزمایی بالینی با آن روبرو شدند، خروج داوطلبان از مرحله مطالعه بود، گفت: این یک چالش بود که وزارت بهداشت باید این موضوع را حل کند؛ البته برخی واکسن سازها از واکسن سینوفارم برای مقایسه بهره بردند.

کد خبر 5334834 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: مصطفی قانعی شیوع کرونا واکسن کرونا فیس بوک جایزه مصطفی ص شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری گوگل تحقیقات علمی فناوری فضایی اقتصاد دیجیتالی ایالات متحده امریکا نوآوری تالار وحدت ایرانسل انحصارزدایی عضو کمیته ملی واکسن کارآزمایی بالینی خصوص واکسن واکسن ها فاز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکایت بازیکنان از دو باشگاه در کمیته تعیین وضعیت تایید شد

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از سایت فدراسیون فوتبال، آرای جدید صادر شده از سوی کمیته تعیین وضعیت به شرح زیر است:

* در پی شکایت محمدعلی صفیا از باشگاه پارس جنوبی جم، این باشگاه به پرداخت مبلغ ۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال بابت اصل خواسته و مبلغ ۱۴۸ میلیون و ۷۸۵ هزار ریال بابت هزینه دادرسی در حق خواهان محکوم شد.

* با توجه به شکایت مهرشاد عنبری از باشگاه ایران خودرو، این باشگاه به پرداخت مبلغ ۲۲۵ میلیون ریال بابت اصل خواسته و مبلغ ۸ میلیون و ۵۸۳ هزار و ۷۵۰ ریال بابت هزینه دادرسی در حق خواهان محکوم گردید. همچنین کمیته وضعیت نسبت به دعوی خواهان به میزان ۵۲۵ میلیون ریال قرار رد صادر کرد.

کد خبر 6091873

دیگر خبرها

  • شکایت بازیکنان از دو باشگاه در کمیته تعیین وضعیت تایید شد
  • تحلیلگر صهیونیست: جنگ علیه غزه باید متوقف شود/ حماس شکست نمی‌خورد
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • پشت پرده مسلمان شدن مورایس سرمربی سپاهان
  • رجب زاده: بازیکن لالیگایی، نقطه ضعف تیم ما بود
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • دیپلمات ایرانی: فراموش نکنیم جنگ آمریکا علیه ویتنام را جنبش دانشجویی متوقف کرد
  • مدیریت بحران شهرستان تفتان در خصوص وضعیت جوی اخطاریه صادر کرد