Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیق انجام شده در سوئد نشان داده است، اگرچه آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ در پی عفونت با ویروس سارس-کوو-۲ در مجاری تنفسی کاهش می‌یابد اما با دریافت دو دوز واکسن این سطح آنتی‌بادی به شدت افزایش خواهد یافت.

به نقل از هلث نیوز، کارشناسان موسسه کارولینسکا پاسخ قابل‌توجهی در آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ در مجاری تنفسی، پس از عفونت با سارس-کوو-۲ در افراد واکسینه‌شده با دو دوز واکسن مشاهده کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که دریافت دوز دوم واکسن کووید-۱۹ پس از بهبودی از بیماری ممکن است به محافظت در برابر عفونت مجدد و جلوگیری از انتقال کمک کند.

آنا اسمد-سورنسن، سرپرست گروه تحقیق در گروه پزشکی Solna این موسسه می‌گوید: آنچه این مطالعه را منحصربه‌فرد کرده این است که ما نمونه‌هایی از خون و راه‌های هوایی را بررسی کرده‌ایم که به ما دانش جدیدی از پاسخ ایمنی محلی، جایی که عفونت ویروسی ایجاد شده است، ارائه می‌کند. از آنجا که نمونه‌برداری از راه‌های هوایی دشوارتر است اطلاعات ما در این مورد کمتر از میزان آنتی‌بادی در خون است.

تجزیه و تحلیل آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ در مجاری تنفسی

 این گروه برای انجام مطالعه خود، نحوه تغییر آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ در افرادی که مبتلا به کووید خفیف تا شدید بودند را تجزیه و تحلیل کردند، این تحقیق بین مارس تا مه ۲۰۲۰ با تعداد ۱۴۷ بیمار و هشت ماه پس از عفونت آنان انجام شد.

محققان سطح آنتی‌بادی را پس از واکسیناسیون با واکسن آستزارنکا، فایزر یا مدرنا در ۲۰ فرد مورد بررسی قرار دادند و نتایج را با یک گروه کنترل که قبلا به کووید مبتلا نشده بودند، مقایسه کردند.

نتایج نشان داد، افرادی که شدیدترین عفونت  کووید-۱۹ را تجربه کرده‌اند، در مقایسه با افراد مبتلا به بیماری خفیف، سطوح بالاتری از آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ در زمان بهبودی داشتند. آنتی‌بادی‌های موجود در خون حداقل برای هشت ماه در سطح قابل اندازه‌گیری باقی ماندند، در حالی که آنتی‌بادی‌های موجود در مجاری تنفسی کوتاه‌مدت بودند و تنها پس از سه ماه کاهش یافتند.

دکتر اسمد سورنسن بیان کرد: خبر خوب این است که آنتی‌بادی‌ها پس از واکسیناسیون به سرعت در افرادی که قبلا به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، نه تنها در خون بلکه در مجاری تنفسی نیز بازگشت کردند.

وی افزود: ما دریافتیم که سطح آنتی‌بادی در مجاری تنفسی پس از دو دوز واکسن اغلب حتی بیشتر از دوره بیماری بود. افرادی که قبل از واکسیناسیون به کووید-۱۹ مبتلا نشده بودند، سطوح بسیار پایین‌تر یا غیرقابل تشخیص داشتند.

تاثیر دو دوز واکسن در آنتی‌بادی‌های مجاری تنفسی

دوز دوم واکسن تاثیری قوی بر آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ در خون نداشت. این به مطالعات قبلی مربوط می‌شود که در آن پاسخ آنتی‌بادی قوی پس از اولین دوز واکسن در خون افرادی که مبتلا به کووید-۱۹ بودند نشان داده شد، در حالی که پس از دومین بار فقط اندکی افزایش یافت.

کارین لوره، پروفسور گروه پزشکی Solna، موسسه کارولینسکا  می‌گوید: نتایج ما نشان می‌دهد که فقط تحقیق در میزان آنتی‌بادی در سطح خون حائز اهمیت نیست بلکه سطح آنتی‌بادی در دستگاه تنفسی که احتمالا نقش مهمی در خنثی‌سازی ویروس به صورت مکانی دارد نیز قابل توجه است بنابراین تکمیل واکسیناسیون با دوز دوم ممکن است برای دستیابی به پاسخ‌های ایمنی بهینه و کاهش گسترش عفونت بین افراد مهم باشد.

در حال حاضر هنوز مشخص نیست که چه سطحی از آنتی‌بادی‌های کووید-۱۹ برای محافظت در برابر عفونت مورد نیاز است و آیا کاهش سریع سطح آنتی‌بادی در مجاری تنفسی منجر به عفونت مجدد می‌شود یا خیر.

این گروه در حال حاضر مشغول بررسی نمونه‌هایی از نقاط زمانی طولی اضافی برای بررسی محیط التهابی دستگاه تنفسی در طول عفونت کووید-۱۹، در زمان بهبودی و پس از آن هستند.

نتایج تحقیق در نشریه JCI Insight منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی آنتی بادی واکسن کرونا همه باهم علیه کرونا کرونا در ایران کرونا در جهان آنتی بادی های کووید ۱۹ مجاری تنفسی سطح آنتی بادی دو دوز واکسن آنتی بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۳۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو نشان طلا، حاصل تلاش تیراندازان همدان در مسابقات آزاد کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ در پایان رقابت‌های تپانچه بادی رده سنی بزرگسالان، مینا قربانی از همدان، مهسا نیک‌نفس از اصفهان و زهرا صفری از تهران عناوین نخست تا سوم را به خود اختصاص دادند.

در پایان رقابت‌های تفنگ بادی رده سنی بزرگسالان هم فرشته قدرتی از همدان، آیسان منصور از آذربایجان غربی و حسنی توتونچی از خوزستان در رده‌های نخست تا سوم ایستادند.

مرحله نخست مسابقات تیراندازی آزاد بانوان کشور در سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به میزبانی مجموعه تیراندازی آزادی تهران برگزار شد.

دیگر خبرها

  • دو نشان طلا، حاصل تلاش تیراندازان همدان در مسابقات آزاد کشور
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • واکسیناسیون دامی به میزان ۸۰۰ هزار دز در میامی انجام شد
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید