Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، سیدرضا صدرالحسینی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل غرب آسیا در برنامه «نقش جهان» شبکه افق در تشریح وضعیت سوریه‌ی پسا جنگ گفت: آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی با پیش قراولی سعودی ها، پول قابل توجهی که در اختیار قطری ها بود و توهمی که ترکیه دچار آن شده بود می‌خواستند نظام سیاسی سوریه به عنوان یک نظام مستقل مقاومتی و مخالف رژیم صهیونیستی وجود نداشته باشد و در این رابطه دسیسه های فراوان و فتنه های گوناگونی کردند و مجموعه رسانه ها هم به کمک آنها آمدند تا اینگونه القا کنند که حرکتی مردمی در سوریه ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وضعیت حمص خاطرنشان کردند: گرچه برخی مردم نیز در میان حرکت شکل گرفته، بودند اما پشت صحنه همان کسانی بودند که به آنها اشاره شد اما مدتی طول نکشید که مشخص شد وضعیت معترضین، نوع سلاح، ارتباطات و حمایت‌های بین‌المللی که از آنها می‌شد به تظاهرات مردمی شباهت ندارد و مشخص بود که این مسئله از خارج از کشور هدایت می‌شود و در راستای براندازی و تجزیه است.

صدر الحسینی یکپارچگی، مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی را سه عامل اراده نظام سلطه برای فروپاشی سوریه عنوان کرد و ادامه داد: البته این اتفاق نیفتاد و حالا ما در آستانه یازدهمین سال این حرکت هستیم.

وی درباره نقش آمریکایی‌ها در شکل گیری داعش و اقدامات تروریستی  آنها در سوریه تصریح کرد: مقامات ارشد آمریکایی به این موضوع اذعان کرده اند و حتی خانم کلینتون در مناظرات سیاسی خود در انتخابات به صراحت اعلام کرد که به عنوان وزیر امور خارجه وقت به بسیاری از کشورها برای این موضوع سفر کردم و آنها را قانع کردم که باید در ارتباط با این مجموعه تروریستی همکاری کنید و در واقع دموکرات‌های آمریکا نه تنها سکوت نکردند که حتی خود اذعان به شکل دهی داعش دارند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: اگر نظام سیاسی و ارتش سوریه موفق نمی‌شد، امروز در بخش اعظمی از منطقه با حکومت‌های متعدد داعش مواجه بودیم و پایتخت‌های کشورهای اسلامی امروز پایتخت‌های منطقه‌ای حاکمیت کلی داعش محسوب می‌شدند.

به گفته با موضوع داعش می خواستند منطقه را با ژئوپلتیک جدیدی مواجه کنند که مجموعه مقاومت از آن جلوگیری کرد.

صدرالحسینی با اشاره به فعالیت داعش در اروپا و آمریکا و عضو گیری آن از ۴۸ کشور تاکید کرد: حرکتی که مقاومت برای کنترل حاکمیت و پرچم داعش انجام داد، خدمت بزرگی به بشریت کرد حتی به اروپایی‌ها و مجموعه‌ای مثل آمریکا که گمان می‌کنند از جهان دورتر هستند؛ این اقدام از تجزیه و تقسیم کشورها و حاکمیت یک اسلام تندرو، تکفیری و تروریست‌ها جلوگیری کرد.

وی افزود: شاید در شرایط کنونی که دشمنی‌های ظاهری در نقاط مختلف دیده می‌شود این خدمت چندان مشخص نشود اما در آینده مشخص خواهد شد که چه عنصر و پدیده مبارکی در مقابل چه پدیده منحوس و ظالمی پیروز شد.

این کارشناس مسائل سوریه در پاسخ به سوالی درباره واکنش‌های اولیه مقامات جمهوری اسلامی ایران به فتنه‌ای که ۱۱ سال پیش در سوریه رقم خورد، اختلاف دیدگاه‌ها و برداشت‌ها در این زمینه، یادآوری کرد: در حوزه مسئله مقاومت و حمایت از نظام سیاسی قانونی و مشروع سوریه و مردم سوریه در مقابل تروریست مقام معظم رهبری به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران و فرمانده کل قوا در کشور خودمان هم تنها بودند؛ یعنی بازوان حوزه نظامی انقلاب با ایشان بود اما در حوزه های دیگر که مسئولیت با دیگران بود این تنهایی احساس می شد اما نگاهی که ایشان داشتند نگاه جامعی بود.

صدرالحسینی تصریح کرد: برخی مقامات ارشد کشور در آن زمان می‌گفتند روی اسب شکست خورده نباید سرمایه‌گذاری کرد و همین نگاه در حوزه عمل سرریز می شد و نگاهی که تروریست‌ها را آزادیخواه معرفی می‌کرد به برخی مقامات مسئول هم تسری پیدا کرده بود.

وی اضافه کرد: البته در فاصله زمانی کوتاهی آنها که عناد نداشتند و به دنبال حقیقت بودند، موضوع را متوجه شدند و جمع کثیری از مردم با توجه به روشن شدن واقعیت پشت سر مقام معظم رهبری آمدند و نام نویسی ها برای مدافعان حرم حکایت از این شرایط داشت که مردم متوجه شده‌اند.

وی ادامه داد: اما برخی افراد تا روز آخر مسئولیت خود نسبت به این مسئله کوتاهی کردند و بر اساس یک نگاه اشتباه نه تنها حمایت نکردند بلکه تا آنجا که می توانستند با کم کاری خود سعی در ایجاد تاخیر در موفقیت‌ها داشتند.

این کارشناس مسائل سوریه با اشاره به نقش سردار شهید قاسم سلیمانی به عنوان ابر فرمانده مقاومت و شهید همدانی به عنوان دفاع مردم سوریه در این میدان، گفت: اینها کسانی بودند که با اهدای خون خود و با این که می توانستند زندگی آرام و خوبی داشته باشند اما به وظیفه ولایی خود عمل کردند؛ حاج قاسم برای این در سوریه حاضر شد که مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده کل قوا این ماموریت را به ایشان داده بودند و شهید همدانی که بعداً به این مجموعه پیوستند در مردمی کردن دفاع سوریه نقش مهمی ایفا کردند و مجموعه‌های منسجمی در کنار ارتش سوریه ایجاد کردند که هنوز مردم این کشور از برکات این اقدامات برای دفاع از خاک و ناموس خود بهره می‌برد.

صدرالحسینی درباره چشم‌انداز بازسازی سوریه بعد از جنگ توضیح داد: پیش از آنکه به مسائل اقتصادی بپردازیم با نگاهی به جامعه شناسی سیاسی سوری‌ها می‌بینیم که آنها مردمی بسیار کوشا، کم مصرف و پر تلاش هستند و اگر برگردیم به قبل از جنگی که علیه همه‌ی هستی سوریه آغاز شده بود، می‌بینیم که سوریه از بسیاری از کشورهایی که دارای منابع نفت و گاز فراوان هستند، پیشتاز بود که این پیشتازی به خاطر همان روحیه مردم و رهبرانشان یعنی مرحوم حافظ اسد و بشار اسد بود.

وی با بیان اینکه این ویژگی‌ها  و این نگاه مردمی الان هم در سوریه وجود دارد، گفت: ما با مردمی روبرو هستیم که با کمترین امکانات، بیشترین مقاومت را کردند و همین چشم انداز بازسازی را روشن می‌کند چرا که نیروی انسانی مهم‌ترین اصل است.

این استاد دانشگاه با پیش‌بینی اینکه بین ۱۰ تا ۲۰ سال آینده سوریه به همان کشور مقتدر و با ثبات قبل باز می‌گردد، در عین حال گفت: البته دشمن سوریه را رها نکرده چرا که استعدادها، موقعیت ژئوپلتیک، نزدیکی به مدیترانه و جایگاه سوریه در بین کشورهای عربی را می‌داند.

این کارشناسان  مسائل غرب آسیا با یادآوری اینکه سوریه درخواست کرده که کشورهایی که در مقاومت در کنار ما بودند برای سازندگی سوریه اولویت دارند و اشاره به نقش کمرنگ ایران در این بازسازی تاکنون اظهار کرد: ما هرچه درباره ناکارآمدی در حوزه اقتصادی صحبت کنیم گریه کسانی که دلسوز اقتصاد ما هستند بیشتر در می آید اما در اتفاق مبارکی در دولت سیزدهم این شعار داده می‌شود که می‌توانیم با افزایش ارتباط سیاست خارجی به خصوص با همسایگان و منطقه اقتصاد خود را توسعه دهیم و می‌بینیم که وزیر امور خارجه در همین کمتر از سه ماهی که انتخاب شده‌اند ۲ سفر به سوریه داشتند که در سفر دوم ایشان، سه چهارم وقتشان به بررسی مسائل اقتصادی اختصاص داشت.

وی اضافه کرد: در هشت ساله گذشته غیر از ۵ سالی که جنگ بود، سه سال اخیر که می‌توانستیم در حوزه اقتصاد سوریه نقش داشته باشیم را از دست داده ایم اما زمینه برای فعالیت هست و حالاهم مردم و هم نظام و دولت و مجلس سوریه این آمادگی را دارند که بخش خصوصی و دولتی و خصولتی ما بتوانند سرمایه‌گذاری‌های لازم را در آنجا داشته باشند.

صدرالحسینی با اشاره به فعالیت چند اتاق بازرگانی ایران در چند شهر سوریه، گفت: تا حدود زیادی زمینه فعالیت اقتصادی در سوریه باز شده است اما اعتبار و پشتیبانی هایی که بانک مرکزی باید انجام دهد بحث دیگری است که در گذشته این اتفاق نیفتاده است اما امیدواریم در این دوره اتفاق بیفتد.

وی در عین حال تصریح کرد که وقتی می‌گوییم سرمایه‌گذاری، فقط بحث مالی مطرح نیست بلکه امروز کارشناسان عالی سوریه در حوزه های مختلف فنی مهندسی، آی تی، حقوق، حقوق بین الملل و … که سرمایه مالی زیادی هم نمی‌خواهد نیاز به مشاوره دارد و لازم است فهرستی از توانمندی های خود و همچنین نیازمندی‌های دولت سوریه که البته احصا شده، داشته باشیم و هر چه سریعتر سرمایه‌گذاری ها در حوزه های مختلف انجام شود.

این کارشناس مسائل سوریه تصریح کرد: اگر بیش از این تعلل کنیم کسانی که برای تخریب زیرساخت های سوریه برنامه‌ریزی کرده بودند حالا پس از بازسازی آن بهره خواهند برد.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد با توجه به جسارت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری، دولت پشتیبانی لازم را در این زمینه انجام دهد و با فعال کردن دیپلماسی در عرصه های مختلف به خصوصی دیپلماسی عمومی دستاوردهای خوبی در این حوزه داشته باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: داعش رژیم صهیونیستی مقام معظم رهبری شبکه افق کارشناس مسائل سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۴۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

بین الملل تابناک: هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه، افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر، حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات، انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه و برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه

رییس آژانس مرکزی اطلاعات(سیا) آمریکا در گفت‌وگویی به تکرار ادعاهایی درباره روابط دفاعی ایران و روسیه پرداخته و درباره سطح فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

"ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.

روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.

ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.

مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست.

برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."

برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر

تعداد تفنگداران آسیب‌دیده در رزمایش نیروی دریایی آمریکا در فلوریدا به ۳۵ نفر افزایش یافت.

تعداد مجروحان حادثه در تمرین تفنگ‌داران نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی سواحل فلوریدا به ۳۵ تن افزایش یافت.

این حادثه در پی برخورد دو «هاورکرافت» نیروی دریایی آمریکا روی داد که برای جابه‌جایی تجهیزات و تفنگ‌داران از کشتی به ساحل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخنگوی نیروی دریایی آمریکا در ابتدا تعداد مجروحان این حادثه را ۳۰ نفر اعلام کرده بود، اما اکنون تعداد زخمی‌ها به ۳۵ تن افزایش یافته است.

پنج نفر از مجروحان که وضعیت وخیم‌تری داشتند، برای مراقبت ویژه به مرکز درمانی دانشگاه «ساوانا» منتقل شده بودند، اما پنتاگون اعلام کرد یکی از آن‌ها به مرکز پزشکی نیروی دریایی ایالات متحده در پورتسموث انتقال یافته تا مراحل درمان خود را در نزدیکی محل اقامت خود ادامه دهد.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات

مقاومت اسلامی عراق باردیگر اهدافی در جنوب مناطق اشغالی فلسطین را هدف قرار داد.

در همین ارتباط، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد است که از طریق حملات پهپادی، پایگاه هوایی نظامی رژیم صهیونیستی در ایلات را هدف قرار داده است.

به گفته مقاومت اسلامی عراق، مجاهدان این گروه سحرگاه امروز پایگاه هوایی نظامی اشغالگران اسرائیل در ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داده‌اند.

مقاومت اسلامی عراق بامداد یکشنبه هم در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در حمایت از مردم غزه و در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بندر نفتی حیفا در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. طبق اعلام مقاومت اسلامی عراق، حیفا با یک فروند موشک پیشرفته «الأرقب» مورد حمله قرار گرفته است.

در این بیانیه مقاومت اسلامی عراق آمده است: رزمندگان ما، بندر حیفا در اراضی اشغالی فلسطین را با موشک کروز پیشرفته ارقب هدف قرار دادند. این عملیات در ادامه مقاومت در برابر اشغالگران و یاری مردم غزه و پاسخ به جنایاتی انجام شده که رژیم غاصب علیه زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی مرتکب می‌شود.

مقاومت اسلامی عراق بر ادامه عملیات خود برای درهم کوبیدن مواضع دشمنان تاکید کرده است.

دو روز پیش نیز، مقاومت اسلامی عراق از حمله به اهدافی در عمق فلسطین اشغالی خبر داده بود. در همین ارتباط نیز مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که مجاهدین ما بعدازظهر پنجشنبه با موشک‌های ارقب «موتور کروز» یک هدف حیاتی را در بئرشبه در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند.

مقاومت اسلامی عراق همچنین افزوده بود که دو هدف حیاتی را در تل آویو در سرزمین‌های اشغالی با موشک ارقب هدف قرار دادیم. به گفته مقاومت اسلامی عراق، حمله به دو هدف در بئرشبه و تل آویو با موشک ارقب شد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز از اهداف بمباران شده توسط مقاومت اسلامی در عراق در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد.

انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروی هوایی این کشور در سوریه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در صحرای استان حمص منهدم کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «یوری پوپوف» معاون مرکز هماهنگی روسیه در سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات هوایی ارتش روسیه ۲ پایگاه تروریست‌هایی را که منطقه التنف در مرز سوریه با عراق و اردن را ترک کرده و در منطقه صعب العبور حومه شرقی استان حمص و منطقه العمور در این استان پنهان شده بودند، هدف قرار داد.

به گفته وی، در منطقه التنف روزانه ۹ مورد نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های «اف -۱۵»، تایفون، تاندربولت و هواپیماهای اطلاعاتی از نوع «ام سی ۱۲ دبلیو» که همگی متعلق به ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به «ائتلاف ضد داعش» هستند، ثبت شده است.

برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» 

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمدهای خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

 عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

دیگر خبرها

  • بنیاد هدایت توفیقات مساجد را روایت می‌کند
  • نمایندگان پیروز انتخابات بهبود معیشت مردم را در اولویت قرار بدهند
  • شمال استان اردبیل در تب و تاب انتخابات
  • برگزاری اجلاس گروه کاری دریای خزر در تهران
  • ایران میزبان نشست گروه کاری مقامات ارشد درباره دریای خزر
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • شلیک ۷۰ راکت از لبنان به جولان اشغالی سوریه
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • پیام رهبری به خانواده سردار ترور شده در سوریه