Web Analytics Made Easy - Statcounter

سقوط بی سابقه ارزش لیر ترکیه موجب افزایش انتقادها علیه رجب طیب اردوغان شده است.

خبرگزاری میزان – ارزش لیر ترکیه به کمترین میزان خود رسیده است.

به گزارش «رویترز»، ارزش لیر ترکیه کاهشی ۱.۶ درصدی را تجربه کرده و به کمترین میزان خود تاکنون رسید.

این کاهش در حالی صورت می‌گیرد که لیر هفته گذشته نیز سقوط بی سابقه‌ای را تجربه کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی ماه‌های اخیر، ارزش لیر در سراشیبی سقوط قرار گرفته و اقدامات دولت ترکیه مبنی بر کاهش نرخ بهره بانکی نیز نتیجه‌ای در بر نداشته است.

از ابتدای سال جاری تاکنون ارزش لیر ترکیه ۲۴ درصد کاهش داشته است.

یک ناظر کهنه کار بازار‌های نوظهور، می‌گوید «من نگران بازار‌های مالی ترکیه در روز دوشنبه هستم و لیر به طور اجتناب ناپذیری تخت فشار شدید فروش قرار خواهد گرفت.»

کاهش ارزش لیر در حالی صورت می‌گیرد که ترکیه اخیرا سفیران ۱۰ کشور را به دلیل انتشار بیانیه مبنی بر آزادی «عثمان کاوالا»، تاجر ترکیه ای، اخراج کرد.

آنکارا پیشتر سفیر ۱۰ کشور شامل آمریکا، کانادا، فرانسه، فنلاند، دانمارک، آلمان، هلند، نیوزیلند، نروژ و سوئد را به دلیل انتشار بیانیه‌ای مبنی بر آزادی یک تاجر ترکیه‌ای در زندان، احضار کرده بود.

اکنون بسیاری از منتقدان بر این عقیده هستند که تنش دیپلماتیک ترکیه با چند کشور غربی موجب تشدید بحران اقتصادی و ادامه کاهش ارزش لیر شده است.

بیشتر بخوانید: اقتصاد ترکیه و بحران سقوط ارزش لیر فیلم| هجوم مردم ترکیه به پمپ بنزین‌ها در پی افزایش قیمت سوخت

مخالفان اردوغان می‌گویند که درخواست برای اخراج سفیران ۱۰ کشور تلاشی برای منحرف کردن افکار عمومی از بخران اقتصادی در ترکیه است.

رئیس جمهور ترکیه اخیرا دستور داده تا سفیران ۱۰ کشور «عناصر نامطلوب» معرفی شوند؛ این تنش دیپلماتیک به نوعی آغاز بزرگترین تنش آنکارا با غرب در طول ۲ دهه اخیر به شمار می‌رود.

همزمان با این بحران دیپلماتیک، سرمایه گذاران در ترکیه درباره سقوط ارزش لیر نگران هستند؛ سقوط لیر در حالی صورت می‌گیرد که با دستور اردوغان، بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را با کاهش ۲۰۰ پایه‌ای به ۱۶ درصد رسانده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: ترکیه رجب طیب اردوغان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترکیه ترکیه رجب طیب اردوغان ارزش لیر ترکیه ۱۰ کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۵۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: غرب فشار بر اسرائیل را افزایش دهد

به گزارش قدس آنلاین، اردوغان امروز دوشنبه از کشورهای غربی خواست تا فشار بر اسرائیل را در راستای توقف جنگ در غزه افزایش دهد.

اردوغان پس از تصمیم حماس برای پذیرش پیشنهاد توافق آتش بس مصر، گفت که از قبول کردن آتش بس توسط حماس استقبال می‌کند و امیدوار است اسرائیل نیز همین کار را انجام دهد.

یکی از رهبران جنبش حماس امروز دوشنبه در گفتگو با الجزیره اعلام کرد که جنبش متبوعش موافقت خود را با طرح پیشنهادی قطر و مصر برای آتش‌بس در غزه اعلام کرده است.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس نیز تلفنی با شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر و عباس کامل وزیر اطلاعات مصر گفتگو کرد.

هنیه این دو مقام ارشد عربی را در جریان موافقت جنبش متبوعش با طرح پیشنهادی قطر و مصر برای آتش‌بس در غزه قرار داد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • اردوغان: غرب فشار بر اسرائیل را افزایش دهد
  • اردوغان: اسرائیل توافق آتش‌بس در غزه را بپذیرد
  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • چرا ترکیه روابط تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد؟ | هدف اردوغان از اقدام دیرهنگام
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی