Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@22:30:50 GMT

۶ نوجوان مدیر شدند

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۶۰۱۳

۶ نوجوان مدیر شدند

همشهری آنلاین_سحر جعفریان: ساختمان مرکزی شهرداری منطقه ۹ که در خیابان «آزادی» واقع شده است.  نوجوانان برگزیده‌ای که تعدادشان به ۶ نفر می‌رسد، یک به یک وارد ساختمان می‌شوند. پس از استقبال گرم و شنیدن پاره‌ای از توضیحات درباره طرح «شهر دوستدار کودک در دست کودکان»، به طبقه سوم یعنی معاونت اجتماعی و فرهنگی هدایت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذوق را می‌توان در چهره‌شان دید. خوشحالند از اینکه قرار است برای ساعتی امور اجتماعی و فرهنگی منطقه را در دست گیرند و در نهایت تفاهمنامه‌ای را با معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه امضا کنند تا محله‌شان برای فعالیت‌های کودکان و نوجوانان مناسب‌تر شود.  

با تمرکز فراوان به توضیحات «ادیبه کریمی»، رئیس اداره آموزش شهروندی، گوش فرا می‌دهند تا مبادا نکته فراموش شده‌ای باقی بماند و در پست یک ساعته‌شان در معاونت مذکور، خللی پیش بیاید. قرار است برای یک ساعت در نقش معاون و رئیس اداره‌های زیرمجموعه به فعالیت بپردازند تا به خوبی با مفاهیمی مانند «امور شهری»، «مسئولیت اجتماعی»، «حقوق شهروندی» آشنا شوند. این نوجوانان هم‌محله‌ای با توجه به میزان مشارکت‌شان در محله و مدرسه برگزیده شده‌اند تا در این طرح فرهنگی و آموزشی نقش‌آفرینی کنند.  

 استفاده از حداقل ظرفیت‌ها

عرفان اشرف نوحه گر


«عرفان اشرف نوحه گر»، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار منطقه می‌شود. پشت میز می‌نشیند و با مرور وظایف معاون که از قبل شنیده بود، تلاش می‌کند ایده‌های مؤثری را در ارتباط با «شهر دوستدار کودک» ارائه دهد. او مهم‌ترین مشکل منطقه را کمبود فضا برای اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها می‌داند و می‌گوید: «منطقه ۹ منطقه کوچکی است که برای جبران محدودیت مکانی آن باید از حداقل ظرفیت‌هایش مانند بوستان‌ها و مراکز فرهنگی استفاده کرد. متأسفانه یا فضای بوستان‌ها برای حضور کودکان امن نیست و یا مراکزی هستند که به دلایل مختلفی تعطیل شده‌اند. باید برای بالفعل کردن این حداقل ظرفیت‌ها، فکری کرد.»

 بودجه، مشارکت و فرهنگ علیرضا خانواری

«علیرضا خانواری»، ساکن محله «هاشمی»، رئیس اداره آموزش شهروندی شده است و می‌خواهد دستورالعمل‌های ماه جاری اداره را بررسی کند. دستورالعمل‌هایی که برای به سرانجام رسیدن نیاز به بودجه دارد. خانواری در این‌باره می‌گوید: «متوجه شدم که بخشی از بودجه را سازمان‌های بالادستی می‌دهند و بخشی دیگر را شهرداری مناطق باید از طریق شیوه‌های مختلف درآمدزایی کنند. درآمدزایی هم به مشارکت اهالی نیاز دارد. این جذب مشارکت فرهنگسازی می‌خواهد. بنابراین برای اینکه محله و شهر خوبی داشته باشیم، نیاز است که هرکسی به وظایف خود عمل کند. برای مثال، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در محله ما سطل‌های زباله است که خود شهروندان می‌توانند در وهله اول راجع به آنها اثرگذار باشند.»

 اختصاصی برای بانوان زهرا حسنلو

«زهرا حسنلو»، در یکی از مدارس محله «امامزاده عبدالله» (ع) درس می‌خواند و دوست دارد در آینده «معمار» شود. حسنلو که برای ساعتی بر مسند ریاست اداره امور بانوان شهرداری منطقه ۹ تکیه زده است، می‌گوید: «بانوان و دختران در محله امامزاده عبدالله(ع) با مشکل کمبود فضاهای اختصاصی و مراکز مناسب برای حضور خودشان روبه‌رو هستند. در این محله بوستانی با نام «گلها» وجود دارد که به سبب حضور افراد معتاد و کارتن‌خواب اصلاً مناسب کودکان و بانوان نیست. به هر حال این گروه از شهروندان به تفریح و فضایی درخور نیاز دارند که باید فراهم شود. به گمانم باید تعامل بین همه سازمان‌ها افزایش یابد تا کودکان و بانوان در محله من، از حداقل امکانات برخوردار شوند.»

 اول، حل معضل بافت فرسوده علیرضا حسنلو

قرعه ریاست در اداره ورزش به «علیرضا حسنلو» می‌افتد و او با همه توان خود می‌خواهد که برای ساعتی آنجا را به خوبی اداره کند. این نوجوان ساکن محله امامزاده عبدالله(ع) می‌گوید: «بافت فرسوده در محله‌ها و مناطق جنوبی شهر، حسابی نمای معابر را به‌هم ریخته است. نماهایی که در نشاط عمومی اثر می‌گذارد و دلم می‌خواهد که اگر روزی شهردار شوم، مشکل بافت فرسوده را با همفکری بزرگ‌ترین مشاوران متخصص این حوزه به‌طور کامل حل کنم.» موضوع دومی که حسنلو می‌خواهد پیگیری کند، کمبود سرانه‌های تفریحی ویژه کودکان و نوجوانان است: «من و همسن و سال‌هایم در محله یک زمین بازی مناسب نداریم. یا باید در کوچه‌های کم‌عرض بازی کنیم که در آن صورت با اعتراض بزرگ‌ترها مواجه هستیم و یا باید به بوستان برویم که آنجا هم حضور معتادان مانع است.»

 بهترین امکانات برای هم‌محلی‌هایم امیر رضا خانواری

«امیر رضا خانواری»، ۱۳ ساله، به اداره فرهنگی راه یافته است. او می‌گوید: «محله‌های پایین شهر، تراکم جمعیتی زیادی دارند. به دنبال ارائه ایده‌ها و طرح‌هایی هستم که برای هم‌محله‌ای‌هایم بهترین امکانات را ایجاد کنم.» خانواری با تأکید بر اینکه در محله‌های جنوب شهر، حس تعلق بیشتری وجود دارد، ادامه می‌دهد: «صمیمیت و احساس تعلق در اینجا، به‌گونه‌ایی است که کمتر کسی راضی می‌شود پس از سال‌ها محله‌اش را ترک کند. مانند خانواده ما که هرگز نمی‌خواهیم از محله «هاشمی» دور باشیم.»

 شهر زیست‌پذیر برای معلولان نرگس متحیرپسند

«نرگس متحیرپسند»، نوجوان ویلچرنشینی است که برای ریاست در اداره سلامت شهرداری منطقه برگزیده شده است. او می‌گوید: «بسیاری از دوستان و افرادی را می‌شناسم که به موجب شرایط معلولیت و دشواری در استفاده از امکانات محدود شهری، تمایلی به حضور در محله و شهر را ندارند. در حالی که ما از شهر سهمی داریم. با مناسب‌سازی بخش‌های کوچکی از پیاده‌روها، خیابان‌ها و ورودی برخی از ایستگاه‌ها نمی‌توان امید داشت که شهر برای ما هم زیست‌پذیر شود. »

«ادیبه کریمی»، رئیس اداره آموزش شهروندی شهرداری منطقه ۹/شهر را با کودکان دوستدار کودک کنیم ادیبه کریمی/رئیس اداره آموزش شهروندی شهرداری منطقه ۹


با گذر زمان، ضرورت بازبینی بسترها و ظرفیت‌های موجود برای حضور کودکان در شهر دوچندان می‌شود. امروزه باید فضاهای شهری بهتری برای کودکان بیافرینیم. فضاهایی امن که امکان یادگیری و بازی را برای آنان فراهم می‌کند. دیدن و شنیدن کودکانی که کودکی‌شان فراموش شده یا چنان با فضای مجازی آمیخته شده است که حضورش در شهر یا جامعه عینی ما کمرنگ می‌شود. این مسئله به دور از نقش مؤثر در پرورش فردی آنان در فرایند توسعه شهری نیز اثرگذار است.

برای دستیابی به فضاهای مطلوب و مؤثر برای کودکان، بهره‌گیری از مشارکت آنان در جریان برنامه‌ریزی و طراحی فضاهای شهری از الزاماتی است که گاهی به‌صورت مقطعی این مهم مورد توجه قرار می‌گیرد. ما نیاز داریم بپذیریم که کودکان، شهروندان کنونی شهرهایمان هستند.

پس داده‌های آنان برای برنامه‌ریزی و طراحی شهری نمی‌تواند و نباید نادیده گرفته شود. این مشارکت و کار تیمی است که به کودکان کمک می‌کند تا به یکدیگر گوش دهند، به تفاوت عقاید احترام بگذارند، زمینه مشترکی را پیدا کنند، مسئولیت‌پذیر و متعهد شوند و با نگاهی نو و خلاقانه مسائل پیرامون خود را چاره‌اندیشی کنند. در این ‌گذار اجرای برنامه و طرح‌هایی مانند «شهر دوستدار کودک در دست کودکان» می‌تواند تا حدود قابل توجهی مدیران و مسئولان شهری را به زیرساخت‌های آموزش کودکان نزدیک کند.  

کد خبر 633612 برچسب‌ها فرهنگ همشهری محله نوجوان منطقه ۹ مدیریت شهردار

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ همشهری محله نوجوان منطقه ۹ مدیریت شهردار اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۹ دوستدار کودک ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۶۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟

شهردار اصفهان در برنامه بی‌واسطه با مردم و دیدار چهره به چهره با شهروندان، تحت عنوان «مردم سلام» با شهروندان منطقه ۱۲ این کلان‌شهر دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هفدهمین برنامه «مردم سلام» به‌منظور دیدار با شهروندان منطقه ۱۲ شهرداری، چهارم اردیبهشت سال جاری پس از نماز مغرب و عشا در مسجد قبا واقع در ملک‌شهر، خیابان ۱۷ شهریور برگزار شد.

جهانگیری نخستین فردی بود که پشت تریبون رفت و مشکلات محله خود را اینگونه مطرح کرد

-خواستار تعیین تکلیف ۵_۶ پلاک بلاتکلیف در خیابان ناصر خسرو و صدور مجوزهای لازم برای ساخت‌وساز هستیم.

احمدیان از معتمدان محله ملک‌شهر مشکلات این منطقه را اینگونه بیان کرد:

- تعیین تکلیف زمین‌های بنیاد مستضعفان حدفاصل میدان شهید علیخانی تا خیابان مفتح ضروری است، زیرا با وزش باد، برای خانه‌ها تولید گرد و خاک می‌کند.

خلیلی از اهالی محله عاشق‌آباد در بیان بخشی از مشکلات این محله گفت:

-مسدود شدن مسیر رفت و آمد مردم این محله به خیابان امام خمینی (ره) موجب ایجاد ترافیک و افزایش طول مسیر شهروندان در منطقه شده است و باید برای خروجی محله عاشق آباد قبل از احداث متروی اصفهان-شاهین شهر فکری شود، زیرا در غیر این صورت پس از آن مشکلات بسیاری به‌وجود می‌آورد.

- به‌تازگی از کشاورزان منطقه برای فنس‌کشی زمین‌هایشان به ازای هر متر مربع مبلغ ۱۰۰ هزار تومان وجه دریافت می‌شود که این مبالغ در حد توان کشاورزان نیست.

-با توجه به نقش محله عاشق آباد در عصر صفویه، لازم است برای انتشار کتاب «عاشق‌آباد در عصر صفویه» حمایت لازم صورت گیرد.

امیرخانیان از شهرک کوثر نیز به گره‌های ترافیکی در منطقه ۱۲ اشاره کرد و از مشکلات محله خود چنین گفت:

-بازشدن انتهای محله عاشق‌آباد به سمت آزادگان از جمله راهکارها برای رفع مشکل ترافیکی در این محله است.

داوری از ایثارگران و فرهنگیان منطقه ۱۲ از مطالبات اهالی محله چنین گفت:

-حمایت شهرداری از مسابقات و برنامه‌های فرهنگی در سطح مدارس، افزایش ناوگان شهری با توجه به مهاجرپذیر بودن این منطقه و چاره‌اندیشی برای فاضلاب از جمله برنامه‌های ضروری در این منطقه است.

بختیاری یکی از نمازگزاران مسجد صاحب الزمان (عج) درخواست‌های خود را اینگونه مطرح کرد:

ضمن قدردانی برایحمایت‌های صورت گرفته از برنامه‌های فرهنگی و مردمی، لازم است جلسات با معتمدان محلی ادامه پیدا کند.

شیرانی عضو هیئت امنای شهرک امیر کبیر خواستار موقوفه‌ای برای مسجد شهرک امیر کبیر شد.

یکی از اعضای بازارچه زنان بی‌سرپرست با اشاره به کمک‌های روحانیت منطقه در دایر شدن بازارچه برای زنان بدسرپرست و بی‌سرپرست و بیماران اوتیسم درخواست‌های خود را اینگونه مطرح کرد:

- این بازارچه‌ها موقتی است، بنابراین ضرورت دارد زمینی برای برقراری نمایشگاه دائمی فروش محصولات آن‌ها و تمهیداتی برای افزایش همکاری اصناف با غرفه‌داران این بازارچه‌ها در نظر گرفته شود.

حسن‌پور از اهالی خیابان رباط سوم خواستار اصلاح روکش آسفالت کوچه‌های ۵۲ و ۵۳ شد.

همچنین تعدادی از حاضران از محله امیرالمومنین (ع) با اشاره به مشکلات عبور و مرور در این منطقه، تاکید داشتند که از ۲۵ سال پیش تاکنون قرار است خیابان ناصر خسرو تعریض شود، اما همچنان اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است؛ اگر اتفاقی برای منازل پیش آید خودروهای آتش‌نشانی و آمبولانس امکان حضور در این کوچه‌ها و خیابان‌ها را ندارند و لازم است تعریض خیابان ناصر خسرو به صورت جدی دنبال شود.

موضوع دیگر مورد تاکید آن‌ها ضرورت جمع‌آوری سگ‌های ولگرد بود.

سلطانی از فعالان فرهنگی منطقه ۱۲ نیز پیشنهاد احداث تقاطع غیر همسطح شرق به غرب در میدان شهید علیخانی را مطرح کرد.

به گزارش ایمنا، دیدار اهالی منطقه ۱۲ با شهردار اصفهان در مسجد قبای ملک شهر حدود سه ساعت به طول انجامید و پس از مطرح شدن خواسته شهروندان و پاسخ دلگرم‌کننده مدیران شهری، نخستین دور از برنامه «مردم سلام» با حضور پرشور شهروندان و مدیران شهری در این منطقه به پایان رسید.

کد خبر 747355

دیگر خبرها

  • چگونه خنجر شمر به قصر محمدیه رسید؟
  • نوجوان ۱۶ ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد
  • نخستین پارک آموزش ترافیک شهرداری قزوین در محله هادی آباد 
  • اختصاص هزار میلیارد ریال بودجه عمرانی ویژه منطقه ۳ اراک
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • احداث زیرگذر حصه شمالی در ۱۴۰۳
  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • آسفالت محله های اندوان خوراسگان تا نیمه اول امسال
  • برگزاری 12 ویژه برنامه به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در منطقه 2
  • مطالبات اهالی منطقه ۱۲ از شهردار اصفهان چه بود؟