Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@04:40:51 GMT

استرس چگونه روی پوست تأثیر می گذارد؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۷۷۳۷

استرس چگونه روی پوست تأثیر می گذارد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ استرس یک بیماری شایع انسانی است و همه در دوره ای از زندگی خود آن را تجربه می کنند اگرچه ممکن است فکر کنید که فقط شما تحت فشار روانی قرار دارید اما این درست نیست استرس می تواند روی کل بدن از جمله مو، ناخن و پوست تأثیر بگذارد و از آنجایی که بخشی از زندگی است نحوه کنترل آن اهمیت زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با بررسی و تشریح ابعاد مختلف استرس در این بخش از  می توانید استرس خود را به خوبی کنترل نمایید بنابر این با ما همراه باشید تا از تآثیرات استرس بر پوست بیشتر بدانید و در جهت درمان و کنترل آن بر آیید.

استرس با ایجاد یک واکنش شیمیایی در بدن باعث حساسیت و واکنش پوستی می شود همچنین می تواند بهبودی مشکلات پوستی را دشوارتر کند. آیا تابحال متوجه شده اید که هنگام استرس بیشتر دچار جوش و آکنه می شوید؟ آکنه تنها بلای استرس روی پوست نیست و عوارض دیگری هم ایجاد می کند که شامل :

اگزما و پسوریازیس

استرس همچنین می تواند مشکلات پوستی مانند پسوریازیس، روزاسه و اگزما را تشدید کند و همچنین باعث کهیر و انواع دیگر بثورات پوستی و تاول شود.

جوش و آکنه

هورمون هایی نظیر CRF یا CRH قسمت های اصلی سیستم واکنش به استرس مرکزی هستند. وقتی احساساتی یا دچار استرس می شویم، ممکن است CRF از اعصاب حسی و سلول های ایمنی ترشح شود که در مقابل می تواند منجر به بیماری های پوستی و سیستمیک شود. استرس باعث ترشح هورمون هایی مانند کورتیزول و درنهایت تولید چربی بیشتر پوست می شود و پوست چرب بیشتر مستعد آکنه و سایر مشکلات پوستی است.

التهاب

علاوه بر این ، شرایط روانی باعث افزایش التهاب داخلی می شود و هنگامی که بدن تهدید را درک می کند ، سیستم ایمنی بدن پاسخی برای کنترل آن ارسال می کند و این پاسخ التهاب است. معمولاً ، التهاب به محافظت و التیام بدن ما در برابر میکروب ها و زخم ها کمک می کند ، اما بدن تحت استرس باعث واکنش شدید سیستم ایمنی بدن و ارسال پاسخ التهابی می شود.

استرس همچنین می تواند از طریق اتصال روده به پوست باعث التهاب شود و تعادل باکتری های روده را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به آزاد شدن التهاب شود ، التهاب داخلی می تواند به صورت بیماری های پوستی مانند آکنه اگزما و برافروختگی پسوریازیس ظاهر شود و افرادی که به بیماری های التهابی مزمن پوستی مبتلا هستند حساسیت بیشتری دارند.

لک و پیس

استرس میتواند باعث بروز لک و پیس جدید یا بزرگتر شدن لک و پیس های قدیمی شود و علاوه بر این استرس تنها باعث بیماری پوستی نمی شود، بلکه موجب افزایش سریع تر سرعت پیری پوست نیز می باشد.

پیری پوست

استرس روانی مزمن، با تحریک سیستم عصبی خودکار سعی در حل تهدید به وجود آمده  می کند. فعال سازی طولانی مدت این مسیرها منجر به اختلال سیستم ایمنی، افزایش تولید گونه های اکسیژن واکنش پذیر و آسیب به DNA می شود که همه اینها با پیری پوست در ارتباط هستند. اگر فرد مضطربی هستید در مراقبت از پوست بیشتر دقت کنید تا کمتر دچار مشکل شوید.

خشکی پوست

استرس یکی از عواملی است که باعث افزایش هورمون کورتیزول در بدن شده و توانایی پوست در حفظ آب را کاهش می دهد از این رو پوست دچار خشکی میشود.

به طور منظم ورزش کنید

ورزش هورمون های خوبی ترشح می کند که انرژی و خلق و خوی شما را بهبود می بخشد. ورزش مرتب می تواند به کاهش اضطراب و استرس و همچنین خواب بهتر کمک کند.

غذای سالم بخورید

عدم درمان استرس ممکن است منجر به افسردگی شود و تاثیر منفی روی برنامه غذایی مان داشته باشد و ممکن است به غذاهای قندی و پرکالری روی بیاوریم و همین مسئله خود به صورت مستقیم روی سلامت پوست تاثیر  گذارد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل با غذاهای کامل و میوه و سبزیجات تازه داشته باشید زیرا غذاهای فرآوری شده و مملو از قند التهاب بیشتری را در داخل بدن ایجاد می کنند.

خواب کافی داشته باشید

وقتی دچار استرس هستیم، خواب دیگر از اولویت هایمان خارج می شود. کورتیزول که هورمون استرس شناخته می شود، هنگام خواب به صورت طبیعی کاهش می یابد و به پوست اجازه می دهد تازه شود پس برای رهایی از استرس و کاهش مشکلات پوستی روزی 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید.  داشتن خواب کافی، زمان لازم برای استراحت به بدن را می دهد و باعث بهبود روحیه ، سطح انرژی و درک بهتر می شود.

عادات اشتباه را کنار بگذارید

برخی از افراد هنگام استرس پوست خود را می خارانند. بیمارانی که دچار اگزما هستند زمانی که دچار استرس می شوند این احساس بدتر هم می شود. شما وقتی روی پوست احساس خارش می کنید، آن منطقه را می خارانید و به همین دلیل باعث آزاد شدن مواد شیمیایی التهابی می شوید. خاراندن می تواند پسوریازیس را بدتر کند پس به بیمارانی که هنگام استرس عادت دارند پوست خود را بخارانند، توصیه می شود با یک مشاور صحبت کنند تا جلوی این عادت اشتباه را بگیرند.

برای خودتان وقت بگذارید

چنانچه ، زمانی را برای انجام فعالیت های آرامش بخش و انرژی زا اختصاص دهید حالت خوبی به شما دست خواهد داد، سعی کنید حتما کتاب بخوانید، دوش آب گرم بگیرید، از ماساژور استفاده کنید، به موسیقی گوش دهید و مدیتیشن یا تمرینات یوگا انجام دهید.

پربیننده ترین زمان مناسب برای مسواک زدن آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۸/۲)​​ تشخیص کرونا با استفاده از یک روش شیرین دانشمندان به معجونی علیه پیری دست یافته‌ اند؟ واکسن کرونا در ایران فوتی داشت؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استرس مشکلات پوستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۷۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو

الهه جعفرزاده: وقتی عجله داریم، ترجیح می‌دهیم غذای خود را در مایکروویو گرم کنیم، زیرا این کار سریع و راحت است و زحمت ما را کم می‌کند. با این حال، دلایل متعددی وجود دارد که چرا نباید این روش را تبدیل به یک عادت غذایی کنیم، چرا که می‌تواند برای سلامتی ما مضر باشد. مطالعات بسیاری به نتیجه رسیده‌اند که قرار دادن و گرم کردن مواد غذایی در مایکروویو، مقادیر بسیاری از ارزش خوراکی آنها را از بین می‌برد. به عنوان مثال، تحقیقات نشان می‌دهد که گرم کردن طولانی مدت کلم بروکلی در مایکروویو، ۹۷ درصد از ترکیبات فلاونوئیدی این ماده غذایی را از بین می‌برد. این در صورتی است که فلانوئیدها نوعی ترکیبات گیاهی با خاصیت ضدالتهاب هستند و دریافت آنها برای بدن ضروری است.

چرا نباید غذا را در مایکروویو گرم کرد؟

۵ دلیلی که عنوان می‌کند مایکروویو چگونه به سلامت شما آسیب می‌رساند:

۱) مواد مغذی ضروری را کاهش میدهد

مایکروویو مواد مغذی ضروری مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در غذا را از بین می‌برد. در نتیجه، هرگاه غذایی که در مایکروویو گرم شده را می‌خورید، فواید تغذیه‌ای مهمی را که قبل از گرم کردن غذا در مایکروویو وجود داشت، از دست می‌دهید.

۲) سیستم ایمنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد

خوردن غذای گرم‌شده در مایکروویو می‌تواند تأثیر جدی بر خون و غدد لنفاوی شما داشته باشد و بر نحوه عملکرد سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد. غذاهای گرم‌شده مایکروویو پتانسیل ایجاد مشکلات سیستم ایمنی را دارند.

۳) خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد

وقتی سبزیجات را در مایکروویو قرار می‌دهید، مواد معدنی ضروری به رادیکال‌های آزاد تبدیل می شوند و این مسئله می‌تواند منجر به تشکیل سلول‌های سرطانی در بدن شود. توصیه می‌شود سبزیجات را در مایکروویو گرم نکنید زیرا دمای بالا برای پختن سبزیجات می‌تواند خطرات جدی ایجاد کند.

۴) بر روند رشد تأثیر منفی می‌گذارد

خوردن غذای گرم‌شده در مایکروویو ممکن است به مرور زمان باعث آسیب طولانی‌مدت و دائمی مغز شود. تداوم در مصرف غذاهایی که از این طریق گرم می‌شوند، رشد هورمون‌های مردانه و زنانه را مختل می‌کند.

۵) فایده چندانی ندارد

حتی اگر سالم‌ترین غذاها را هم در مایکروویو گرم می‌کنید و می‌خورید، باید بدانید که این کار فایده چندانی برای بدن شما نخواهد داشت؛ بلکه باعث آسیب بیشتر می‌شود و شما را دچار برخی مشکلات جدی خواهد کرد. همیشه سعی کنید غذا را روی گاز گرم کنید، زیرا در این صورت می‌توان ارزش غذایی آن وعده را حفظ کرد و تا حدی جلوی آسیب‌های احتمالی ناشی از گرم کردن مجدد غذا را گرفت.

بیشتر بخوانید:

تغذیه چطور بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟/ غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند آخرین وعده غذایی را چه زمانی بخوریم؟/ اعلام ۵ دلیل علمی با افزایش متابولیسم، سریع‌تر لاغر شوید/ ۵ عادت غذایی برای بالا بردن سوخت‌وساز بدن بدن خود را با این شش ماده غذایی پاکسازی کنید

منبع: india

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894297

دیگر خبرها

  • ماه بر سلامتی کدام عضو بدن ما تاثیر می گذارد؟
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • سیگار نابودگر ظاهر و زندگی افراد؛ از آسیب‌های پوستی تا تهدید سلامتی
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • چند روش ساده برای تقویت مو