Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، وزرای خارجه شش کشور همسایه افغانستان، شامل ایران، چین، پاکستان، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان برای پیدا کردن «راه حل سیاسی» برای تحولات پیش آمده در کشور همسایه‌شان افغانستان دور هم جمع می‌‍ شوند.

هیچ گروه افغانستانی در این نشست دعوت نشده است، اما بنابر موضع‌گیری اخیر سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، ایران ابتکار برگزاری گفتگو‌های «بین الافغانی» را هم دنبال خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور اول نشست کشور‌های همسایه افغانستان ۱۷ شهریور، به صورت مجازی و به ریاست پاکستان برگزار شده بود که در پایان این نشست یک «بیانیه مشترک» منتشر شد؛ در محور‌هایی از این بیانیه آمده است: «با تخلیه نیرو‌های خارجی از افغانستان، مردم این کشور باید آینده خود را تعیین کنند و باید اجازه داشته باشند روند صلح و بازسازی "متعلق به افغان‌ها و به رهبری افغان‌ها" را در عمل درک کنند»؛ از دیگر محور‌های این بیانیه این است که «تحولات افغانستان بار دیگر ثابت کرد که راه‌حل نظامی برای آن وجود ندارد» همچنین بر اهمیت «تشکیل یک ساختار سیاسی جامع در افغانستان با مشارکت تمام گروه‌های قومی» تأکید شده است. این بیانیه همچنین تأکید می‌کند: «نباید اجازه داد قلمرو افغانستان تهدیدی برای دیگر کشور‌ها ایجاد کند و گروه‌های تروریستی از جمله داعش، القاعده و... نباید اجازه داشته باشند که در قلمرو افغانستان مستقر شوند».

پیش از این، یک نشست هم با موضوع افغانستان، هفته گذشته با ابتکار روسیه در مسکو برگزار شده بود که بیانیه پایانی آن با "ابهام و تردید" همراه شد؛ توئیت منتشر شده از سوی آقای سید رسول موسوی دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه نشان داد، همه کشور‌های حاضر در این نشست با محتوا و "برخی عبارت‌های" بیانیه پایانی این نشست مخالف بوده‌اند. آقای موسوی در صفحه شخصی‌اش نوشت: «سومین نشست فرمت مسکو علیرغم بحث‌های جدی و پر محتوی در مورد همکاری‌های منطقه‌ای برای برقراری صلح، ثبات و امنیت در افغانستان، بدون نتیجه که می‌بایست در بیانیه مشترک نشست منتشر می‌شد، پایان یافت. از نظر من ضعف مدیریت نشست و عدم تلاش برای رسیدن به اجماع دلیل عدم صدور بیانیه مشترک است».

از مرداد سال ۱۴۰۰ همزمان با خروج غیرمسئولانه نیرو‌های آمریکایی از افغانستان که (به مدت ۲۰ سال این کشور را اشغال کرده بودند) بخش اعظم قلمرو سرزمینی افغانستان در دست گروه طالبان افتاد؛ این گروه تا کابل (پایتخت) پیشروی کرد و وارد ارگ ریاست‌جمهوری این کشور شد. اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز از این کشور خارج شد و از آن زمان تا کنون افغانستان روزهایِ آمیخته با "بلاتکلیفی و التهاب " را پشت سر گذاشته است. به گفته کارشناسان همکاری‌های منطقه‌ای و همکاری بین کشور‌های کمک کننده به افغانستان (شبیه آنچه روز چهارشنبه در تهران اتفاق می‌افتد)، می‌تواند راه رسیدن افغانستان به صلح و ثبات را نزدیک و هموار کند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۸۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی

وزیر امور خارجه ایران در اولین دیدار خود در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی با همتای مصری خود سامح الشکری دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش برنا، شب گذشته، وزیر امور خارجه ایران در راس هیاتی به منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا وارد این کشور آفریقایی شد و مورد استقبال قرار گرفت.

در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که طی روزهای شنبه و یکشنبه ۱۵ و ۱۶ اردیبهشت ماه جاری با موضوع اصلی «ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو پیرامون توسعه پایدار» برگزار می‌شود، مسائل و چالش‌های مختلف جهان اسلام به ویژه موضوع فلسطین و وضعیت جاری در باریکه غزه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

در این اجلاس در مجموع سه سند شامل پیش‌نویس قطعنامه فلسطین، پیش‌نویس بیانیه بانجول و پیش‌نویس سند نهایی نشست سران برای تصویب به ترتیب به نشست شورای وزیران امور خارجه و سپس اجلاس سران ارائه خواهد شد.

حسین امیرعبداللهیان ضمن حضور در این اجلاس، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در قبال تحولات جهان اسلام و منطقه‌ای و بین المللی تبیین خواهد کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در حاشیه این اجلاس با مقامات کشورهای اسلامی دیدار و گفتگو می‌نماید.

دیگر خبرها

  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • مشکل اصلی برای آتش‌بس در غزه شخص نتانیاهو است