Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@10:41:37 GMT

معرفی سریزد با سنگ‌نوردی و دیواره‌نوردی

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۸۷۲۶

معرفی سریزد با سنگ‌نوردی و دیواره‌نوردی

جشنواره بین‌المللی سنگ‌نوردی و دیواره‌نوردی با رویکرد گردشگری و معرفی سایت تاریخی سریزد در اردیبهشت ۱۴۰۰۱ برگزار می‌شود.

به گزار ش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ، به دنبال تفاهم‌نامه همکاری بین فدراسیون کوهنوردی و دانشگاه علم و فرهنگ مبنی بر برگزاری مشترک سمینارها، همایش‌ها و کارگاه‌های تخصصی در حوزه کوهنوردی، سنگ‌نوردی، دیواره‌نوردی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. در بخش ملی و بین‌المللی، مجموعه «توسعه و آبادانی ارگ سریزد» و استارتاپ دانشگاهی «کشف سرزمین پارس(DPL)» جشنواره بین‌المللی صخره‌نوردی را در اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ در سریزد برگزار می‌کنند.

محمود هاشمی سوقه، مدیرعامل استارتاپ دانشگاهی «کشف سرزمین پارس(DPL)» گفت: در تلاشیم با تقویت شبکه‌های همکاری میان فعالان صنعت گردشگری، دست‌اندرکاران فدراسیون و صاحب‌نظران دانشگاهی مشکلات و معضلات آموزشی، علمی، فرهنگی و پژوهشی، استانداردسازی و اجرایی حوزه کوهنوردی، گردشگری، اسکی، سنگ‌نوردی، دیواره‌نوردی، یخ‌نوردی، غارنوردی، راهنمایان کوهستان و ... را به حداقل برسانیم.

وی با بیان این‌که جشنواره بین‌المللی سنگ‌نوردی سریزد تنها یکی از خروجی‌های این شبکه همکاری است، افزود: در این جشنواره برنامه‌هایی ویژه در راستای حمایت مادی و معنوی از راه‌اندازی، تکمیل و تجهیز استارتاپ‌های گردشگری، ورزشی، محیط زیستی و ... طرح‌ریزی شده‌ و البته امیدواریم تا اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ بیماری کرونا کاملا فروکش کرده باشد.

نایب رییس فدراسیون جهانی کوهنوردی با اشاره به لزوم ایجاد رویکردهای جدید و تلفیقی در معرفی مقصدهای برتر گردشگری و ورزشی ایران، اظهار کرد: پیش از این جشنواره بین‌المللی صخره‌نوردی در بیستون کرمانشاه برگزار می‌شد، اما در نظر داریم پس از کرونا این جشنواره را در مهریز یزد برگزار کنیم.

هاشمی سوقه افزود: با توجه به رویکرد کالونچر (ماجراجویی-فرهنگی) در این استارتاپ، روستای تاریخی سریزد برای اقامت، اسکان و گردشگری روستایی صخره‌نوردان بین‌المللی و ایرانی حاضر در جشنواره انتخاب شد که امیدواریم این امر نقش موثری در معرفی سایت مهم تاریخی سریزد داشته باشد.

مجید سریزدی ـ رییس هیات مدیره توسعه و آبادانی ارگ سریزد ـ نیز در این‌باره گفت: روستای تاریخی سریزد از ظرفیت‌های بالایی در بخش گردشگری، هنری، فرهنگی و ورزشی برخوردار بوده و برخی بناهای تاریخی آن قدمتی بالاتر از بناهای تاریخی شهر یزد دارند.

او با بیان این‌که ارگ قدیمی سریزد بزرگ‌ترین بنای خشتی و بزرگ‌ترین صندوق امانات بانکی جهان محسوب می‌شود، گفت: این ارگ در میان آثار تاریخی شناخته‌شده ایران در سطح بین‌المللی جایگاه ویژه‌ای داشته و جایزه‌ رتبه ممتاز حفاظت از میراث فرهنگی آسیا و اقیانوسیه  یونسکو را از آن خود کرده است و امیدواریم جشنواره‌های ورزشی نیز به معرفی و توسعه این روستا در سطح ملی و بین‌المللی کمک شایانی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سريزد سنگ نوردي صخره نوردی گردشگری ورزشی جشنواره بین المللی دیواره نوردی تاریخی سریزد سنگ نوردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۸۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است

مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و ابنیه تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از میراث آریا، فاطمه داوری در سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین اظهار کرد: شرایط آثار و ابنیه تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده، اما در راستای وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین یکی از برنامه‌هایی است که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها برگزار کرده است.

وی افزود: سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین با بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان، پروژه‌ای است که با همکاری میان معاونت میراث فرهنگی وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان، پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان، دانشگاه اصفهان، مؤسسه بین‌المللی ایسکارسا است که آخرین نتایج و دستاوردهای متخصصان داخلی و خارجی در زمینه فرونشست در ابنیه تاریخی عرضه می‌شود.

مدیرکل حفظ و احیا بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: این سمینار نشان داد تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی فرونشست‌ها ما را با موضوعی تخریب‌کننده‌ای مواجه کرده بنابراین عزمی راسخ، جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کنیم.

داوری عنوان کرد: بررسی بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی به‌عنوان نمونه مطالعه در استان سمنان یک نمونه و الگو فرایندی است که استاندارد نحوه مواجه با یک اثر تاریخی را با فرونشست در مطالعه و شناخت شناسایی کرد و اطلاعاتی جدید و به روز را در این حوزه اعلام کرده است.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا این الگو را کامل کنیم تا بتوانیم از آن به‌عنوان یک الگو اجرایی حفاظت و مرمت اثر به سایر آثار و ابنیه تاریخی تعمیم دهیم.

کد خبر 747823

دیگر خبرها

  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • معرفی ۳۰ بسته جدید سرمایه گذاری ماکو در نمایشگاه اکسپو
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی