Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار رشت با بیان اینکه گیلان قطب تولید طیوراست و شیوع آنفولانزای پرندگان ضربه بزرگی بهمراه خواهد داشت از همه دستگاه‌ها بویژه دهیاری ‌ها خواست نظارت بیشتری بر میزان تلفات طیور در محدوده روستای خود داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری برنا از گیلان ؛ علی فتح اللهی فرماندار رشت در جلسه ستاد پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان اظهار داشت: سالانه با شروع فصل سرما مهاجرت پرندگان از مناطق مختلف دنیا به ایران، بویژه در گیلان را شاهد هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به اینکه استان گیلان با تولید روزانه فقط ۵۰۰ تن گوشت مرغ  قطب تولید دام و طیوراست، اگر بیماری‌ای در اثر مهاجرت پرندگان به طیور منتقل شود ضربه بسیار بزرگی را بهمراه خواهد داشت و با توجه به افزایش هزینه‌های سرسام آور در طول دوره کرونا اثرات شکننده این اتفاق نسبت به سنوات گذشته بسیار بیش‌تر خواهد بود.   فرماندار رشت به فروش پرندگان در بازارچه‌های محلی اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم استان اصلاً از مرغ کشتارگاهی استفاده نمی‌کنند و تنها مصرف کننده مرغ و پرندگان محلی هستند که در بازارچه‌های محلی ذبح می‌شود و نظارت و کنترل علمی بر آن وجود ندارد.   وی افزود: از طرفی این بازارچه‌ها نماد فرهنگی و گردشگری محسوب می‌شود که تعطیلی آنها اثرات اجتماعی و اقتصادی بسیار منفی در سطح جامعه ایجاد می‌کند و از طرفی بی تفاوتی نسبت به کنترل بهداشت اتفاقات منفی دیگری را رقم خواهد زد، لذا باید با برنامه‌ریزی به گونه‌ای رفتار کنیم تا مشکل جدی برای جامعه ایجاد نشود.   فتح اللهی تولید و پرورش مرغ محلی توسط روستاییان و نبود نظارت بهداشتی را از عوامل سرایت بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان دانست و گفت: هر روستایی در حیاط خود مرغ و جوجه پرورش می‌دهد که مازاد مصرف خود را بفروش می‌رساند از طرفی کنترل و نظارت کیفی همانند کشتارگاه‌ها بر این تولیدات وجود ندارد.   وی افزود: از آنجایی که این بیماری مشترک بین انسان و طیور است و ریسک ابتلا به آن بسیار بالاست نمی‌توانیم از کنار این قضیه بی‌تفاوت بگذریم و نخستین گام برای مقابله با آن، این است که در دهیاری‌ها نسبت به این موضوع حساسیت ایجاد شود.   فرماندار رشت از دامپزشکی شهرستان خواست که دستورالعمل‌های پیشگیری و کنترل این بیماری را در اختیار بخشداران قرار داده تا اطلاع‌رسانی دقیق به دهیاران و شوراها صورت پذیرد و گفت: به یک نامه اکتفا نکنید و میزان حساسیت نسبت به این بیماری را بالا ببرید. وی افزود: میزان غیرمتعارف تلفات را تببین کنید، در قالب یک تیم، اماکن خارج از شهر را که احتمال آلودگی در آنجا وجود دارد مورد بازدید میدانی قرار دهید و این بازدیدها را به داخل شهر و بازارهای محلی نیز گسترش دهید.   فتح اللهی ضمن تقدیر از همراهی همیشگی نیروی انتظامی و تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی ناجا در مدیریت مقابله با این بیماری گفت: تدابیر نیروی انتظامی در مواجهه با مشکلات همواره کمترین تبعات اجتماعی را بهمراه داشته است لذا در این مورد نیز همکاری نیروی انتظامی با سایر دستگاه‌ها ضروری است.   وی افزود: از حوزه‌های مهم در انتقال بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان، حمل و نقل طیور است، لذا می‌طلبد در این ایام توجه ویژه‌ای بر عبور و مرور وسایل نقلیه‌ی فاقد خنک کننده و استاندارهای لازم حمل طیور وجود داشته باشد.   نماینده عالی دولت در پایان نقش آموزش و وضع قوانین بازدارنده را خاطرنشان کرد و از دامپزشکی، محیط زیست و بهداشت شهرستان رشت خواست با ارائه راهکارهایی اهمیت و حساسیت نسبت به همه‌گیری آنفولانزای فوق حاد در پرندگان و و انتقال آن به انسان را به عموم اطلاع‌رسانی کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرماندار رشت نظارت و کنترل بهداشتی ذبح طیور بازارچه های محلی آنفولانزای فوق حاد فرماندار رشت بازارچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین

جلوخانی مدیر کل دامپزشکی قزوین گفت: هاری یک بیماری ویروسی کشنده و مشترک بین انسان و دام است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می‌کند و میزان کشندگی آن بسیار بوده و در گوشتخواران اهلی، وحشی و انسان و غالبا از طریق گزش با بزاق آلوده ایجاد می‌شود وحیوان هار علایمی از قبیل ترشح شدید بزاق، عدم توانایی در بلع، حمله و گاز گرفتن اجسام و ناله کشیدن را نشان داده و در نهایت فلجی و مرگ به دنبال دارد.

جلوخانی، واکسیناسیون سگ‌های صاحب‌دار در روستا‌ها را موثرترین اقدام در راستای کنترل و پیشگیری این بیماری برشمرد و افزود: این اداره کل ضمن ایمن نمودن این دسته از دام‌ها، در صورت رخداد کانون‌های احتمال هاری، به بازدید و اقدامات میدانی مثل نمونه‌برداری از دام مشکوک به هاری و ارسال به آزمایشگاه مرجع ملی، واکسیناسیون اورژانسی متعاقب گزش، مراقبت فعال در کانون و واحد‌های موجود در شعاع کانون بیماری، نظارت بر دفن بهداشتی و ضدعفونی جایگاه دام مشکوک به هاری و آموزش و ترویج را به مرحله اجرا درمی‌آورد.

مدیرکل دامپزشکی قزوین از دامداران خواست در راستای کنترل بیماری ضمن همکاری با تیم‌های دامپزشکی، از تماس سگ‌های نگهبان با سگ‌های بلاصاحب از طریق حصارکشی مناسب خانه و دامداری جلوگیری به عمل آورده و در صورت برخورد با موارد مشکوک مراتب را سریعا به ادارات دامپزشکی شهرستان مربوطه اطلاع دهند و یا با شماره گویای ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۵۰۰۰۱۵۱۲ تماس حاصل کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • فعالیت یک کشتارگاه طیور متخلف در ری متوقف شد
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی