Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:40:54 GMT

تهدید میانمار به عدم شرکت در اجلاس آ.سه.آن

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۸۹۶۳۲

تهدید میانمار به عدم شرکت در اجلاس آ.سه.آن

بعد از آنکه اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) حاکم نظامی میانمار را از اجلاس آتی این بلوک از بابت وجود تردید در خصوص تعهد دولت او به رفع بحران خونین در کشورش کنار گذاشت، شورای نظامی حاکم بر میانمار نیز امروز دوشنبه تهدید به عدم شرکتش در این اجلاس کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، میانمار از زمانی که ژنرال‌های ارتش این کشور، آنگ سان سوچی رهبر غیرنظامی میانمار را در کودتایی در ماه فوریه از قدرت برکنار کردند، دستخوش ناآرامی و اعتراضات سراسری شده و شاهد سرکوب شدید مخالفان حکومت نظامیان در این کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوایل ماه جاری میلادی، اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا، آ.سه.آن، تحت فشارهای بین‌المللی برای میانجی کردن با هدف حل و فصل دیپلماتیک مناقشه در میانمار - مین آنگ هلاینگ، رئیس شورای نظامی این کشور را از شرکت در اجلاس پیش روی مربوط به سران این سازمان محروم کرد.

زاو مین تون، سخنگوی شورای نظامی حاکم بر میانمار امروز دوشنبه به رسانه‌های محلی این کشور گفت، محروم کردن هلاینگ از شرکت در اجلاس مذکور که قرار است در بازه ۲۶-۲۸ اکتبر در برونئی برگزار شود، "منجر به نقض اصول آ.سه.آن شد".

او تایید کرد که این بلوک به جایش از یک نماینده "غیرسیاسی" – چان آیه، مدیر کل در وزارت امور خارجه میانمار – دعوت کرده است.

این سخنگو گفت: اما ما هم مطمئن نیستیم که در این اجلاس شرکت کنیم یا خیر...شرکت در این اجلاس می‌تواند بر حاکمیت و وجهه کشور ما تاثیر بگذارد.

برخورد کم‌سابقه آ.سه.آن با میانمار بعد از آن رقم خورد که شورای نظامی میانمار درخواست آن برای ملاقات یک فرستاده ویژه سازمان با همه "ذی نفعان" در این کشور را رد کرد، در حالی که گمان می‌رفت این مرحله از مذاکرات شامل آنگ سان سوچی نیز بشود.

میانمار که عمدتا از زمان کودتای ۱۹۶۲ توسط ارتش اداره می‌شده، از زمان پیوستنش به بلوک آ.سه.آن در سال ۱۹۹۷ چالشی برای این بلوک بوده است. انتخابات میانمار در سال ۲۰۱۵ با پیروزی بی‌سابقه حزب سوچی موسوم به حزب لیگ ملی برای دموکراسی همراه شد و منجر به شروع حاکمیت غیرنظامیان در این کشور شد اما با کودتای اخیر این روند قطع شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میانمار آسه آن شورای نظامی آ سه آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۹۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه کشورمان در آیین گشایش مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در اصفهان گفت: پیش بردن اهداف اقتصادی در جهان به‌تن‌هایی نتیجه‌بخش نیست و به همکاری همه‌جانبه نیاز دارد، زیرا رشد اقتصادی در گیتی نیازمند برقراری رفاه و صلح است تا بتوان امکان همکاری‌های بین‌المللی را از طریق مبادی ذی‌صلاح فراهم ساخت.


علی چگنی افزود: هدف ایران در این اجلاس، جلب همکاری‌های همه‌جانبه برای رسیدن به اهداف نشست حاضر است افزود: 

او  با تاکید بر اهمیت تکوین چنین مجامعی گفت: قابلیت‌های زیادی وجود دارد که در این مجمع می‌توان به آنها پرداخت و ‍‍ هر کشور بر اساس توانایی‌های خاص خود در نیل به اهداف مجمع دخیل باشد.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اجلاس اصفهان می‌تواند به الگو‌های بین بخش‌های خصوص و دولتی تبدیل شود.

چگنی ادامه داد: وزارت امور خارجه ایران آمادگی دارد تا از طریق پشتیبانی‌های دولتی و همکاری دیگر کشور‌های عضو مجمع، خود را به اهداف اقتصاد جهانی نزدیک کند، البته این رشد و پیشرفت سریع نخواهد بود و از طریق همکاری‌های متقابل بوجود می‌آید.

او گفت:ما باید بدانیم کشور‌های دیگر چه کمک‌هایی می‌توانند در این زمینه انجام دهند ضمن‌اینکه جلسات نشست بسیار مهم است و می‌تواند نقش مهمی را در ارتقای سطح ارتباطات فی‌مابین ایفا کند.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه ایران افزود: کشور‌های عضو ACD را به نهایت همکاری دعوت می‌کنیم، زیرا حضور آنها در این مجمع نشان می‌دهد که می‌توانیم همکاری‌های فعالانه‌ای را با یکدیگر داشته باشیم.

مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات عربی متحده نیز در این اجلاس گفت: در سال‌های گذشته مجمع جهانی اتاق‌های بازرگانی در دُبی برگزار و در آنجا موضوع تغییر سرویس‌های اتاق‌های بازرگانی مطرح شد و بر همین اساس ما می‌خواهیم تغییرات جدیدی را در این زمینه بوجود آوریم.

عبدالله حسن محمد العامری افزود: بر همین اساس باید سرویس‌های جدیدی ایجاد شود و سپس ارتقاء یابد که در این راستا باید از هوش مصنوعی استفاده کنیم و بعنوان اتاق‌های بازرگانی این اطمینان را داشته باشیم که فعالیت‌ها بصورت پیوسته خواهد بود.


مدیر روابط عمومی فدراسیون اتاق‌های بازرگانی امارات متحده عربی با تاکید بر اینکه در مجمع اصفهان باید توانایی کشور‌ها را در نظر بگیریم، تصریح کرد: ما در اتاق بازرگانی کشورمان آمادگی کامل داریم تا تجارب دیگران را بیاموزیم و تجارب خود را به اشتراک بگذاریم و تاکنون نیز روابط خوبی را با اتاق بازرگانی ایران داشته‌ایم، اما اکنون نیازمندیم که بدانیم چه قدم‌هایی باید برداشته شود تا بتوانیم مسیر را برای فعالی بخش‌های خصوصی نیز هموار سازیم.

مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) با هدف ارتقاء همکاری و همگرایی منطقه‌ای بین دولت‌ها و سازمان‌های منطقه‌ای آسیا در ژوئن ۲۰۰۲ در «چاآم» تایلند تأسیس شد و اکنون ۳۵ کشور در آن عضویت دارند.

ایران نیز در ژوئن ۲۰۰۴ به این مجمع پیوست و در سال ۲۰۰۹ بعنوان کشور پیشگام همکاری فرهنگی انتخاب شد. در حال حاضر ریاست این مجمع بر عهده کشورمان است.

کشور‌های بحرین، بنگلادش، برونئی دارالسلام، کامبوج، چین، هند، اندونزی، ژاپن، کره جنوبی، لائوس، مالزی، میانمار، پاکستان، فیلیپین، قطر، سنگاپور، تایلند، ویتنام، قزاقستان، کویت، عمان، سریلانکا، بوتان، مغولستان، امارات عربی متحده، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، افغانستان، ترکیه، نپال و فلسطین، عضو مجمع گفت وگوی همکاری آسیا ACD هستند.

این اجلاس به مدت ۲ روز در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • دومین روز اجلاس مجمع گفتگوی همکاری‌های آسیایی + فیلم
  • اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا با تصویب معاهده اصفهان پایان یافت
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • رشد اقتصادی در گرو صلح جهانی است
  • نشست تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌ کشورهای اکو برگزار می‌شود 
  • پانزدهمین اجلاس روسای راه‌آهن‌های کشور‌های اکو برگزار می‌شود
  • جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست