Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان حسینی یکی از تهیه‌کنندگان و کارگردان‌های برنامه «بی‌چارچوب» درباره هدف و افق پیش روی این برنامه که از تولیدات شبکه چهار سیما است، توضیح داد.

به گزارش مشرق، احسان حسینی یکی از تهیه‌کنندگان برنامه «بی‌چارچوب» شبکه چهار که به همراه حامد مهربانی این برنامه را در حوزه فرهنگ و هنر روی آنتن می‌برند، درباره این برنامه و هدفی که دنبال می‌کند، گفت: نزدیک به ۷ ماه پیش با همکاران گروه ادب و هنر شبکه چهار به ویژه محمدامین نوروزی که صحبت می‌کردیم متوجه یک جای خالی در میان تولیدات رسانه‌ای حوزه فرهنگ شدیم؛ معمولا پرداخت ما به فرهنگ و هنر اینگونه است که مخاطبی که برنامه‌ای را در این حوزه دنبال می‌کند نکته ملموس و فضای قابل درکی از تلویزیون به دست نمی‌آورد به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم یک برنامه‌ای با محوریت اخبار حوزه فرهنگ و هنر تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: هدف ما در کنار پرداختن به اخبار حوزه فرهنگ و هنر حرکت در مسیر مطالبه‌گری نیز است. تا امروز برنامه هایی در تلویزیون داشتیم که به صورت مشخص به سینما، تئاتر، ادبیات و… در حوزه فرهنگ و هنر بپردازد اما جنس نگاه این برنامه‌ها بسیار حداقلی بوده و مخاطب با تماشای یک مجری و یک کارشناس و رد و بدل شدن محتوایی به شدت تخصصی، ارتباط خاصی با آن برنامه برقرار نمی‌کند. هدف دیگری که ما دنبال می‌کنیم در این برنامه همین است که ساختار برنامه را به سمتی جلو ببریم که مخاطبی که به فرهنگ و هنر علاقه‌مند است اما به صورت تخصصی درباره آن اطلاعات ندارد، با برنامه ارتباط برقرار کند و جنس صحبت‌های برنامه ملموس و خودمانی و طنازانه باشد.

این تهیه‌کننده با اشاره به اینکه «بی‌چارچوب» همچنان برنامه‌ای نو پا و درحال آزمون و خطا است، بیان کرد: درحال حاضر بیشترین تلاش ما در راستای رسیدن به فضایی قابل درک برای مخاطب است. در تمام این سال‌هایی نیز که در حوزه‌های مختلف برای تلویزیون فعالیت می‌کردم تلاشم شکستن قالب‌های مرسوم برنامه‌سازی در صدا و سیما بوده است به این دلیل که به جنسی از ادبیات برسیم که مخاطب ارتباط بهتر و نزدیک‌تری با برنامه برقرار کند و ما نیز از کلیشه‌های همیشگی تلویزیون کمی دور شویم.

این کارگردان درباره علت تولید این برنامه در شبکه جهار سیما توضیح داد: با این گزاره که اگر برنامه در شبکه‌های دیگر سیما تولید می‌شد، مخاطب بیشتری داشت، موافق نیستم چراکه خاستگاه چنین برنامه‌هایی شبکه چهار است و این برنامه در شبکه‌های دیگر به آن جایگاهی که می‌خواهد نمی‌رسد که البته دلیل آن نیز این است که در شبکه‌های دیگر سیما چنین خاستگاهی برای فرهنگ و هنر وجود ندارد و مخاطب نیز به دلیل ماهیت و محتوایی که برای آن‌ها تعریف شده است، توقع چنین برنامه‌ای را در آن شبکه ها ندارد.

او افزود: فکر می‌کنم شبکه چهار با توجه به سابقه‌ای که در حوزه پرداخت به حوزه فرهنگ و هنر را دارد، جای درستی برای تولید چنین برنامه‌هایی است و مدیران آن نیز با محتوای این برنامه و شکلی که پیش می‌رود به خوبی آشنا هسنتند و بر آن احاطه کافی را دارند، که این موضوع نیز راهنمایی های خوبی را به ما برای پیشبرد برنامه  می‌رساند و ما نیز به صورت گسترده برنامه را برای مخاطب عام و علاقه‌مند به حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر تولید می‌کنیم.

حسینی درباره انتخاب سوژه‌ها و پرونده‌هایی که در «بی‌چارچوب» سراغ آن‌ها می‌روند، تصریح کرد: اگر بخواهم در یک کلمه شیوه رسیدن به سوژه‌ها برنامه را بیان کنم آن مطالبه‌گری است. در تحریریه این برنامه همه بچه‌ها به این نقطه رسیده‌اند که ما به اخباری می‌پردازیم که درنهایت بتوانیم آن را پیگیری کنیم و نتیجه‌ای از بررسی و پیگیری آن به دست آوریم. همچنین دروازه بانی اخبار ما به این صورت است که بتوانیم انتقاد را به درستی در برنامه عنوان کنیم و به دغدغه‌ها در شاخه‌های مختلف فرهنگ و هنر چه به صورت کلان و چه به صورت خرد بپردازیم.

او ادامه داد: در این میان مناسباتی نیز رخ می‌دهد که در ارتباط با آن‌ها نیز پرونده‌ای تشکیل می‌دهیم و به آن‌ها نیز به صورت ویژه می‌پردازیم مانند جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان که به دلیل برگزاری این رویداد ما نیز در برنامه به مسایل و نکات سینمای کودکان و نوجوانان پرداختیم و قرار است در جدیدترین برنامه نیز در یکی از بخش‌ها سراغ جشنواره فیلم کوتاه تهران برویم و به آن نیز بپردازیم. موضوعاتی نیز به صورت کلی در حوزه فرهنگ و هنر با دغدغه‌هایی همراه می‌شوند، مانند سریال‌سازی در پلتفرم‌ها، وضعیت اکران فیلم‌ها و… که بررسی آن‌ها نیز در برنامه اتفاق می‌افتد.

این تهیه‌کننده درباره انتخاب جواد مولانیا به عنوان مجری «بی‌چارچوب» بیان کرد: جواد مولانیا علاوه بر سابقه‌ای که در حرفه اجرا دارد، بسیار در حوزه فرهنگ و هنر فعالیت کرده و به آن آشنا است چراکه او هم کارگردان تئاتر است، هم بازیگر و نقاش و به همه شاخه‌های فرهنگ و هنر اشراف دارد و در این برنامه نیز تنها مجری نیست بلکه به عنوان یک کاراکتر همراه در ایده‌پردازی و سوژه‌یابی به شدت ما را همراهی می‌کند و هرلحظه پیگیر برنامه و اتفاقات آن است. به همین دلیل او یکی از ارکان اصلی این برنامه محسوب می‌شود و انتخاب بسیار درستی بود.

حسینی در پایان تصریح کرد: این برنامه با همت گروهی از جوانان تولید شده است و برخلاف تصورهایی که از برنامه‌هایی با دو کارگردان و تهیه‌کننده وجود دارد و پیش‌بینی می‌شود که برنامه با محتوای منسجمی به مخاطب ارایه نشود و اختلاف نظرهایی در این به وجود آید، درباره من و حامد مهربانی به عنوان تهیه‌کنندگان و کارگردان‌های برنامه صدق نمی‌کند و اتفاق نظری که میان ما وجود دارد بسیار در روند تولید برنامه کمک کننده نیز است. همراهی شبکه چهار نیز فارغ از فضای مدیریتی در کنار برنامه اتفاق بسیار دلگرم کننده‌ای است و همچنین افرادی که از دل فرهنگ و هنر با ما در «بی‌چارچوب» همکاری می‌کنند. امیدوارم این برنامه بتواند جایگاه خود را در میان مردم پیدا کند و برنامه مفیدی در چنین حوزه‌ای باشد.

منبع: روزنامه صبا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان احسان حسینی بی چهارچوب حوزه فرهنگ و هنر برنامه هایی برنامه ها برنامه ای شبکه چهار بی چارچوب شبکه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۸۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد شدید باشگاه تراکتور از مجریان شبکه تلویزیونی «سهند»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رسانه باشگاه تراکتورنوشت: به دنبال برخی اظهارنظرهای غرض‌ورزانه و به دور از اصول حرفه‌ای و رسانه‌ای در برنامه‌های شبکه سهند، بیانیه‌ای به شرح زیر صادر کرد. در متن بیانیه باشگاه آمده است:

هو الحق

تراکتور ایامی سخت و گذری دشوار را گذراند و طبیعی است که همراه بودن مدعیان دلسوزی، در این مقاطع عیان می‌شوند. با عِلم به انتقادها و گلایه‌های به حقی که از سوی هواداران، رسانه‌ها و صفحات مجازی مطرح شد، باشگاه تراکتور همواره در مقابل تمامی آنان سر به احترام خم می‌کند؛ امّا رویکرد و رفتار رسانه ‌ملی (شعبه استانی) تأسف‌بار است. سال‌هاست که حربه موج‌سواری برای بالا رفتن از دیوار هواداران پرشمار تراکتور دیگر کارساز نیست و بهتر است که عزیزان رسانه ملی (شعبه استانی) راه دیگری را برای پوشش ضعف‌های خود برگزینند.

مطالبه‌گری صرفاً به شعار نیست که عزیزان با دستاویز قرار دادن آن، از مسئولیت و تعهد بگریزند! حال که رسانه ملی(شعبه استانی) با دستاویز قرار دادن مطالبه‌ هواداران و از راه نخ نمای مزه‌ پراکنی مجریان و گزارشگران که صرفاً با تقلید کورکورانه‌ای از همتایان خود در رسانه ملی (شعبه مرکزی) کمر به تضعیف باشگاه تراکتور بسته‌اند، یکبار برای همیشه به سه مطالبه دیرین و مشترک باشگاه و هواداران تراکتور از رسانه ملی پاسخی روشن دهند!

- چه زمانی کیفیت پخش بازی‌های خانگی تراکتور، حداقل به سطح شعبه مرکز خواهد رسید و هواداران پیگیری بازی از طریق پخش زنده یک شبکه اجتماعی را به تماشای آن از شبکه سهند ترجیح نخواهند داد؟

- چرا بازی‌های تراکتور که هواداران فراوانی در اقصی نقاط کشور و دنیا دارد و به استناد آمارهای بین‌المللی جزو پُرهوادارترین تیم‌های آسیا است، از شبکه سراسری پخش نمی‌شود تا اکثریت آنان از تماشای بازی‌ تیم محبوب‌شان محروم نباشند؟

- و در نهایت مسئله حق پخش باشگاه‌ها چه زمانی حل خواهد شد؟ عایدی و درآمدی که بابت تبلیغات قبل و بعد از مسابقه فوتبال دریافت می‌کنید، کجاست؟ مگر روال آن نیست که ابتدا «حق» محقق گردد و سپس «مطالبه‌گری» صورت گیرد؟

چنین به نظر می‌رسد که رسانه شما بهترین دفاع را در حمله می‌بیند و با بهره‌گیری از عنوان نماینده افکار عمومی، در پی ورود به جزیی‌ترین تصمیمات باشگاه‌ها بوده و به بیانی سعی در پاکسازی از پایین دست دارد؛ از جمله این موارد، شفاف‌‌سازی در خصوص مسئله حق پخش است که طی سالیان متمادی ناقض اصول حرفه‌ای فوتبال کشورمان و همچنین موضوع بهبود کیفیت پخش مسابقات که عامل سرافکندگی است، اشاره کرد.

باشگاه تراکتور به پشتوانه هواداران میلیونی خود، رسانه‌ای فراگیرتر و پُرمخاطب‌تر در اختیار دارد و همه ما با هواداران زندگی می‌کنیم و در همین راستا کاملاً به مطالبه‌ آنان آگاهیم و باور داریم انتقاد و خواسته هواداران همواره حق مطلق است و ما به عنوان خادم، اهتمام بی‌دریغ در جهت بهبود شرایط موجود و برآورده ساختن خواسته هواداران در تمامی زمینه‌ها به کار خواهیم گرفت.

در پایان از مسئولان دوراندیش رسانه ملی دعوت می‌کنیم که ضمن جلوگیری از ماهیگیری برخی مجریان و گزارشگرانش از آب گِل‌‌آلود، در رسیدن به آنچه که شایسته و مطلوب هواداران و باشگاه بزرگ تراکتور است، اهتمام ورزند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • فصل جدید برنامه «جام جم» به زودی روی آنتن می‌رود
  • از برنامه برای رفع نقاط پرتصادف تا تمهیدات تسهیل تردد زائران اربعین حسینی
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • ساعت پخش زنده بازی یوونتوس و میلان‌ از تلویزیون+ شبکه ورزش و پخش آنلاین
  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • شبکه تلویزیونی آمریکایی درباره چین به بلینکن خط داد!
  • انتقاد شدید باشگاه تراکتور از مجریان شبکه تلویزیونی «سهند»
  • تأکید مدیر شبکه آموزش بر پاسداشت زبان فارسی و شعر و موسیقی اصیل ایرانی
  • خبر‌های رسانه هشتم اردیبهشت