Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:10:09 GMT

گردش مالی گل و گیاه در کشور ۴۰ میلیون دلار است

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۰۷۹۱

گردش مالی گل و گیاه در کشور ۴۰ میلیون دلار است

محمد مهدی برومندی روز دوشنبه در آیین گشایش بیستمین نمایشگاه گلهای داودی در پژوهشکده گل و گیاه محلات افزود: صادرات گل و گیاه به منظور سرعت و ایمنی این محصولات باید از طریق حمل و نقل هوایی انجام شود.
وی با بیان اینکه قیمت بنزین هواپیما برای صادرات محصولات کشاورزی کاهش پیدا کرده است، اضافه کرد: این مسئله مهم هنوز عملیاتی نشده و گل و صیفی جات باید در کنار مواد پتروشیمی و سنگ در صف انتظار برای صادرات باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: یک بشکه نفت معادل ۱۲۰ شاخه گل است و می توان از ظرفیت سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی به ویژه تولید گل استفاده کرد.
برومندی تصریح کرد: ۱۵۰ هزار نفر در تولید گل و گیاه و گلخانه کشور اشتغال دارند ، ۲۵ هزار میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری شده و ایران در رتبه ۱۷ تولید گل و رتبه ۱۱۵ صادرات گل قرار دارد.
وی تاکید کرد: برخلاف کیفیت مطلوب تولیدات گل و گیاه در کشور، اما تولیدکنندگان نمی توانند در بازارهای جهانی حضور داشته باشند.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی توضیح داد: از ۷۷۰ قطعه بذر مورد نیاز برای گلخانه ها، تنها ۳۰ میلیون قطعه بذر در داخل کشور تولید می شود و ظرفیتهای تولید داخلی در مراکز تحقیقاتی وجود دارد.
برومندی گفت:مراکز تحقیقاتی باید پاسخگوی مشکلات تولیدکنندگان باشند و نیاز سالهای آتی بازارهای جهانی را شناسایی کنند و نتایج تحقیقات خود را در قالب برنامه های قوی ترویجی عملیاتی کنند تا محصولاتی رقابت پذیر و صادراتی برای خودکفایی کشور تولید شود.
وی ادامه داد: نزدیک به ۱۰۰ میلیون دلار برای واردات چهار گیاه دارویی هزینه می شود و انجام طرح های تحقیقاتی در این حوزه ضروری است.
وی با اشاره به اینکه در تولید بیشتر میوه ها خودکفا هستیم و علاوه بر تامین نیاز کشور ، این محصولات صادراتی است،ادامه داد: سال گذشته بخش کشاورزی ۶ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور داشت که از این میزان ۳.۲ میلیارد دلار آن مربوط به باغبانی بود.
برومندی بیان کرد: صادرات محصول پسته به تنهایی معادل ۲۰ درصد درآمد نفتی برای کشور ارزآوری داشته است.
در شرایطی که به دلیل تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی، بخش‌های مختلف با رشد منفی مواجه بوده اند اما بخش کشاورزی رشد مثبت داشته است.
وی با تاکید بر اینکه بخش باغبانی کشور علاوه بر تامین نیاز داخلی در سبد صادراتی کشور نیز قرار دارد و ارز آور است، گفت: این امر نشان دهنده این است که بخش باغبانی در زمینه امنیت غذایی نقش بسیار مهمی دارد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هنوز از همه ظرفیت های علمی در بخش‌های تخصصی استفاده نشده است، افزود: استادان دانشگاهی و علمی در حوزه باغبانی داریم که هم تراز با دانشمندان هسته ای هستند و می توانند همچنان نقش آفرینی کنند، به صورت شبانه روزی در تلاش هستند و زحمات این مجموعه باعث شده ما امروز در تولید بسیاری از محصولات با در نظر گرفتن توسعه پایدار در بخش کشاورزی با دنیا رقابت کنیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید محصولات باغبانی صادرات محور است، گفت: ما چهار محصول باغبانی شامل موز، انبه، نارگیل و آناناس را وارد می کنیم و این محصولات در برخی سالها تا ۱۵ هزار میلیارد تومان واردات دارد.
وی ادامه داد: موز به تنهایی باعث خروج ۴۰۰ میلیون دلار ارز از کشور می شود و در سال گذشته این محصول نزدیک بود به مسئله ملی تبدیل شود.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته چهار میلیون و ۱۰۰ هزار تن سیب در کشور تولید شده است و ۸۸۵ هزار تن از این میزان صادر شده است و تولید خرما سالانه ۳۰۰ میلیون دلار علاوه بر تامین نیاز داخلی، ارزآوری دارد.
وی با اشاره به اینکه ایران رتبه چهارم تولید کیوی را در دنیا دارد، اضافه کرد: این محصول ۱۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد و با توجه به وضعیت ایتالیا می توانیم در جایگاه سوم دنیا قرار بگیریم.
برومندی با اشاره به اینکه بیش از ۵۲ درصد از حوزه کشاورزی باغبانی است، بیان کرد: ضریب مکانیزاسیون کشور ۱.۸ اسب بخار در هکتار است و ضریب مکانیزاسیون بخش باغبانی ۲۳ صدم درصد است و از این نظر در بخش باغبانی ضعیف هستیم و کمتر به این بخش توجه شده است.
وی افزود: از سه میلیون هکتار باغ در کشور، یک میلیون هکتار باغ فرسوده است و آب و خاک بدون هیچ بازده اقتصادی مصرف می شود.
برومندی اظهار داشت: از سوی دیگر در تولید نهال که یک نیاز اساسی در حوزه باغبانی مدرن است ضعیف هستیم، در حالی‌که سال گذشته از ۷۶ میلیون اصله نهال، ۲ و نیم میلیون آن گواهی شده بود.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، فعال شدن شورای قیمت‌گذاری محصولات استراتژیک در مجلس را از اقدامات مثبت مجلس به‌ویژه کمیسیون کشاورزی عنوان کرد.
برومندی ، برنامه تحولی با رویکرد جهادی را در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد و ادامه داد: این برنامه تحولی نیازمند برنامه ریزی و ریل گذاری در برنامه هفتم است.
وی تاکید کرد: به کشاورزی باید بعنوان حوزه ای که تخصیص اعتبار در آن مانند سرمایه گذاری بلند مدت برای تولید غذا، قدرت و امنیت غذایی است، نگاه شود.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: تنها ردیف این معاونت که در قانون بودجه به آن طرح احیا، اصلاح و نوسازی باغات می گویند، مدت چهار سال صفر بوده است .
برومندی تصریح کرد: ۲۵۰ میلیارد تومان امسال به معاونت باغبانی تخصیص یافته و در بودجه سال آتی اگر کمتر از یکهزار میلیارد تومان باشد، نباید صحبتی از کشاورزی کرد.

نمایشگاه گل‌های داودی در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی در محلات،  با ارائه یک‌هزار رقم گل امروز با حضور نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی، رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی و جمعی از مسئولان محلی گشایش یافت.

این نمایشگاه از امروز تا ۱۵ آبان ماه در پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات دایر است.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی صادرات سیب صادرات غیر نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی صادرات سیب صادرات غیر نفتی وزارت جهاد کشاورزی صادرات سیب صادرات غیر نفتی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی میلیارد تومان بخش باغبانی میلیون دلار سال گذشته گل و گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۰۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور گفت: از صبح سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه عملیات امحاء مزارع مذکور در سطح 270 هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان شهر شیراز آغاز شده است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه کار قلع و قمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با بکارگیری قریب به 20 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود این اقدام در بیش از ده قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد. 

وی با بیان اینکه کار امحاء مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، ابراز کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه ریزی و به مرحله اجرا رسیده است. 

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی خط قرمز متولیان تولید است، بیان کرد: جهاد کشاورزی همگام با دیگر نهاد‌های ذی مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اطمینان خاطر به مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت افزود: صیانت از تولید محصول سالم امری فرا دستگاهی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • انتصاب جدید مرکز جهاد کشاورزی بالانج
  • پلمب ۱۰ داروخانه گیاه پزشکی متخلف در داراب
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان