Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@15:58:37 GMT

خطر تغییرات اقلیمی برای افغانستان بیشتر از جنگ است

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۱۳۲۱

خطر تغییرات اقلیمی برای افغانستان بیشتر از جنگ است

تغییرات اقلیمی منجر به خشکسالی شدید در نقاط گوناگون افغانستان، نشان داده که دشمن مرگبارتری از درگیری های چند دهه گذشته برای این کشور بحران زده آسیای میانه به شمار می روند.

به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاری فرانس پرس؛ سازمان ملل متحد با هشدار درباره روبه رو بودن این کشور با شدیدترین بحران انسانی، اعلام کرده که بیش از ۲۲ میلیون افغان در دوره زمستان سال جاری، دچار ناامنی مفرط مواد غذایی خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس بررسی گروه زیست محیطی "جرمنواچ"، کشور افغانستان که همیشه به کمک های دریافتی وابسته بوده و چندین دهه را در چرخه های جنگ و درگیری داخلی سپری کرده، اکنون ضربه سنگین تر و شدیدتری از تغییرات اقلیمی ناشی از انتشار گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن، دریافت می کند. همان گونه که پیش بینی می شد،  یکی از مرگبارترین و نابودکننده ترین پیامدهای دگرگونی های آب و هوایی، سقوط میزان بارش باران در شمال افغانستان بوده است.

همزمان با حمله طالبان در افغانستان که منجر به فروپاشی دولت مورد حمایت غرب مستقر در کابل شد، بحران درازمدت طولانی تری در این کشور فقیر، ایجاد شده است. گله داران و دامداران در راستای تلاش های نومیدانه برای تغذیه خانواده هایشان، وادار به فروش حیوانات اهلی و کشاورزان وادار به فرار از دهکده هایشان شده اند و حتی والدین وادار به فروش فرزندان دختر کم سن و سالشان شده اند. تنها در سال جاری ۲۰ خانواده ساکن در یک دهکده در شمال افغانستان که مدرسه یا درمانگاه ندارد، دختران خردسال خود را برای تهیه مواد غذایی وادار به ازدواج کرده اند.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان مسکو روسیه افغانستان تحولات افغانستان آسیای میانه طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۱۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور، از آماده باش در مناطق درگیر مداخلات جوی خبر داد.

به گزارش مشرق، حسین ظفری گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه‬ فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی‬ استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع رسانی‌هایی از طریق استانداری و از سمت صداوسیما به مردم داده شده است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر وردخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد ساعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفاهنه این ساعقه می تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند خصوصاً عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • بحران آوارگان در لبنان به اروپا کشیده خواهد شد
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • تغییرات اقلیمی افغانستان را تهدید می کند
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • آغاز ساخت بزرگ‌راه هرات - غور