Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، طالبان از تصمیم اتحادیه اروپا برای بازگشت هیات دیپلماتیک خود به کابل استقبال کرد.

روزنامه فایننشال تایمز به نقل از سخنگوی اتحادیه اروپا گزارش داده که این اتحادیه تمایل دارد نمایندگی سیاسی‌اش را در کابل بازگشایی کند.

طالبان با استقبال از بازگشایی نمایندگی سیاسی اتحادیه اروپا در کابل، این اقدام را آغاز روند تعامل با کشور‌های اروپایی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«احمد الله وثیق»، معاون سخنگوی طالبان گفت: «این تصمیم اتحادیه اروپا که در آینده نزدیک دفترشان را بازگشایی می‌کنند یک گام خوب است. هم به نفع افغانستان است و هم به نفع این اتحادیه است. آنان از نزدیک کار‌های خود را تعقیب و ارزیابی خواهند کرد. در مورد امنیت آنان نیز اطمینان می‌دهیم که امنیت تمام دفاتر و افرادشان به‌صورت مطمئن تامین خواهد شد.»

به گزارش روزنامه فایننشال تایمز، اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است که تا یک ماه دیگر فعالیت‌های سیاسی‌اش به‌صورت محدود با طالبان از سر بگیرد.

در این گزارش همچنین آمده است که این اقدام به معنای به رسمیت شناختن حکومت کنونی نیست.

«نبیله مسرالی»، سخنگوی اتحادیه اروپا گفت: «همانطور که بار‌ها گفته‌ایم، این نشانه به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیست. ما می‌خواهیم با نزدیک شدن بتوانیم به مردم افغانستان که به کمک ما احتیاج دارند، بهتر کمک کنیم و ناگزیر باید با طالبان تعامل داشته باشیم.»

پس از سقوط حکومت پیشین دفتر سیاسی اتحادیه اروپا در کابل در کنار سایر نهاد‌های خارجی و سفارتخانه‌ها مسدود گردید. از سویی دیگر نیز، شماری از کشور‌های غربی فعالیت‌های سیاسی مربوط به افغانستان را از کشور قطر به پیش می‌برند.

در همین‌حال، «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان در این باره نوشت: «آغاز ماموریت اتحادیه اروپا یک اقدام مثبت است و ما از آن استقبال می‌کنیم. همان طوریکه امنیت دیگر سفارتخانه‌ها تضمین است، امنیت سفارت‌خانه‌ها و کارمندان اروپایی نیز تضمین خواهد بود.»

هم اکنون کشور‌های غربی نمایندگی‌های سیاسی خود را از کابل به دوحه، پایتخت قطر انتقال داده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، اتحادیه اروپا ماه گذشته یک هیأت را به افغانستان فرستاد تا امکان بازگشت دیپلمات‌هایش به کابل را ارزیابی کند.

این اتحادیه دسترسی لازم برای اجرای موثر بسته کمکی‌اش به افغانستان را که حدود یک میلیارد یورو است، بدون حضور خود در کابل، ممکن نمی‌داند.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تحولات افغانستان طالبان اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۲۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انصارالله یمن پیشنهاد میزبانی صنعا از دفتر سیاسی حماس را داد

یکی از رهبران جنبش حماس تأکید کرد صنعا افتخار می‌کند که میزبان دفتر سیاسی حماس باشد.

به گزارش ایسنا، محمد البخیتی، از رهبران جنبش انصارالله یمن گفت: صنعا افتخار می‌کند که میزبان دفتر سیاسی جنبش حماس، فارغ از عواقب آن حتی اگر آسمان بر زمین بیفتد، باشد.

انصارالله یمن ۲۰ آوریل گذشته نیز، آمادگی خود را برای استقبال از رهبران حماس اعلام کرد.

طبق گزارش روسیا الیوم، البخیتی پست خود را در پلتفرم ایکس به همراه گزارشی از رویترز منتشر کرد. رویترز به نقل از یک منبع آگاه ادعا کرده بود «قطر ممکن است دفتر حماس را به عنوان بخشی از بازنگری در میانجیگری خود درباره جنگ غزه ببندد.»

این منبع آگاه گفت: قطر در حال بررسی این موضوع است که آیا به حماس اجازه ادامه فعالیت دفتر سیاسی‌اش در دوحه را بدهد یا خیر. قطر همچنین می‌خواهد در موضوع میانجیگری خود در مذاکرات برای توقف جنگ غزه بازنگری کند.

منابعی به واشنگتن پست گزارش داده بودند ایالات متحده از قطر خواسته است تا در صورت امتناع حماس از توافق با اسرائیل بر سر معامله تبادل اسرا، حماس را از خاک خود اخراج کند.

یک مقام آمریکایی در مصاحبه با این روزنامه اشاره کرد آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا آوریل گذشته پیامی را در این زمینه به محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر خارجه قطر ابلاغ کرد.

به نوشته این روزنامه، دولت جو بایدن تهدید به اخراج حماس را ابزاری بالقوه برای فشار بر این جنبش می‌داند، اما مسؤولان و تحلیلگران هشدار می‌دهند که بستن دفتر سیاسی حماس در قطر ارتباطات با رهبران این جنبش را پیچیده می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از مربیان نمونه عقیدتی سیاسی در مشهد
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • انصارالله یمن پیشنهاد میزبانی صنعا از دفتر سیاسی حماس را داد
  • رایزنی طالبان با ترکیه در کابل
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • کمک ۲۰ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • قربانی بهبود روابط کابل اسلام آباد شده ایم