Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@13:35:09 GMT

با بددهنی کودکان چطور برخورد کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۲۸۰۵

با بددهنی کودکان چطور برخورد کنیم؟

 آنها بعضی کلمات و جملات را از زبان والدین، خواهر و برادر، تلویزیون و حتی افراد در خیابان و مکان‌های عمومی شنیده‌اند که حتی معنایش را هم نمی‌دانند اما در موقعیت‌های متفاوتی آن را بر زبان می‌آورند.

اتفاقی که موجب ناراحتی والدین آنها می‌شود و سعی بر جلوگیری از تکرار آن دارند. اما چطور و چقدر موفق خواهند شد؟ این موضوعی بود که با کارشناسان حوزه تربیت کودک در میان گذاشتیم و راهکارهای خوبی گرفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به او احترام بگذارید

پیش از روش‌ های مقابله با کودک برای بددهنی و به کار بردن کلمه‌ های نامتعارف، بهتر است سراغ اصل پیشگیری برویم که همیشه بهتر از درمان بوده است. روان‌شناسان کودک معتقدند کودک آن چیزی نمی‌شود که ما دوست داریم، بلکه آن کسی است که ما هستیم. یعنی طبیعتا اگر والدین او، همدیگر را با القاب نامناسب صدا کنند و با اطرافیانشان، رفتاری به دور از ادب داشته باشند (حتی برای شوخی و مزاح)، کودک هم در آینده‌ای نه‌چندان دور، دقیقا همان رفتارها را از خودش نشان می‌دهد. پس مراقب کلمات، رفتار و حتی فکرهایتان باشید که بدون شک، تأثیرش را در نحوه رفتار کودک خواهید دید.

از سوی دیگر، نمی‌توانید با این توجیه که این رفتار و این طرز بیان، متعلق به بزرگ‌ترهاست او را قانع کنید که بدون شک او دوست دارد رفتاری بزرگانه داشته باشد. پس به همدیگر و به او احترام بگذارید و با کلماتی که دوست دارید از زبانش بشنوید، همدیگر را خطاب قرار بدهید. کودکان بسیار باهوش‌تر از آن چیزی هستند که ما فکر می‌کنیم، چرا که بر اساس یک اصل ثابت شده، کودک فقط زمانی به خود و به دیگران احترام می‌گذارد که با او با احترام رفتار شده باشد.

آگاهش کنید

گاهی کودکان معنای دقیق و رایج کلماتی را که به هر طریقی یا از تلویزیونی یا از مردم در خیابان و... یاد گرفته‌اند،نمی‌دانند، پس بهتر است در همان اولین دفعاتی که آن کلمه را بازگو کرد، او را آگاه کنیم که بیان چنین کلماتی مورد پسند شما و دوستانش نیست و نباید دیگر آن را تکرار کند. در واقع مرز میان رفتار مؤدبانه و بی‌ادبانه را برایش مشخص کنید.فراموش نکنید قرار است فقط او را به واژه و رفتاری که انجام داده است آگاه کنید، نه چیز دیگر. پس فعلا خشونت و تنبیهی در کار نیست.

بی‌تفاوت باشید

مرحله بعد از آگاه‌سازی، نشنیده گرفتن و نادیده گرفتن برخی رفتارهای کودک است. خدا نکند کودک متوجه شود با هر بار رفتار عجیب و بی‌ادبانه، شما به سمتش می‌روید و جلب رفتارش می‌شوید. در واقع طوری رفتار کنید که انگار ندیدید و نشنیدید تا او از تکرار آن خسته شود و بداند که همیشه هم نتیجه رفتارش، برخورد و توجه کردن به او نیست که اگر این‌طور فکر کند، بدون شک دیگر دست از بیان آن واژه‌ها یا انجام آن رفتارها برنمی‌دارد. او حساسیت والدینش را فهمیده است. پس بی‌تفاوتی را دنبال‌کنید و در وقت و زمان مناسب دیگری با او برخورد کنید.

برخورد کردن

مرحله بعدی، برخورد جدی اما محترمانه با کودک است. باید بداند اجازه ندارد هر حرفی را بزند و هر کاری را انجام بدهد حتی اگر شما در دفعات قبلی نسبت به رفتارش بی‌تفاوت بوده‌اید. پس از جایی به بعد به او اخطار بدهید ادامه رفتارش، عواقبی را برایش خواهد داشت.

مثلا این‌که اگر چنین رفتاری را در مهمانی انجام داد، بار اول به او هشدار ترک مهمانی را بدهید و اگر ادامه داد، واقعا این کار را انجام بدهید تا باورش شود رفتارش، چنین نتیجه‌ای دارد یا اگر در زمین بازی و در کنار دوستانش است، بار اول هشدار بدهید اگر دوباره تکرار کند، به خانه می‌روید و واقعا هم در بار دوم به خانه بروید. این روش به او می‌فهماند این کارش، عواقب خوبی برایش نخواهد داشت. محرومیت از برخی علاقه‌ها و سلیقه‌های کودک در سنین هشت تا ۱۰سال هم یکی دیگر از روش‌هایی است که او را مجبور به رعایت ادب خواهد کرد.

راه در رو برایش نگذارید

در مرحله جدی بودن و اجرای عواقب برای رفتار نامتناسب کودک، اجازه ندهید کسی هواخواه او باشد. باید بداند رفتارش واقعا ناپسند است و اگر آن را ادامه بدهد، حتی مادربزرگ، پدر بزرگ و خاله و عمه هم از او حمایت نخواهند کرد. پس آنها را آگاه کنید که اجازه بدهند این روش به خوبی پیش برود؛ روشی که می‌تواند کودک را در جمع‌های دوستانه سربلند کند.

راهکار به او بدهید

به او یاد بدهید هنگام ناراحتی از دست دوستش یا عصبانیت هنگام بازی از چه کلماتی می‌تواند استفاده کند و چه رفتاری از خودش نشان بدهد. خودتان هم آن را در طول روز در معرض نمایش کودک قرار بدهید تا بداند که شدنی است و آن را الگو قرار بدهد. در واقع به او بفهمانید همه آدم‌ها عصبانی و ناراحت می‌شوند اما در آن زمان می‌توانیم چنین رفتاری کنیم.

از شیرین زبانی‌اش به وجد نیایید

گاهی کودکان دو تا چهار ساله، برخی واژه‌های نامناسبی را که شنیده‌اند با لحنی شیرین بیان می‌کنند به قدری که خود والدین هم از شنیدن آن کلمات و بیان دلپذیر فرزندشان ذوق می‌کنند و با رفتاری که از خودشان بروز می‌دهند، موجب می‌شوند تا کودک به تکرار آن رفتار و آن کلمه بپردازد. پس سعی کنید مانع احساسات مادرانه و پدرانه‌تان شوید و با رفتارتان او را به ادامه این کار تشویق نکنید بلکه با مهربانی به او بفهمانید رفتار و حرفش را دوست نداشتید تا دیگر شوقی برای تکرار
آن نداشته باشد.

هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد

در نهایت هم کودک باید بداند بعضی رفتارها و واژه‌ها در جای خاصی کاربرد دارند. مثلا کودکی که به‌تازگی از پوشک‌گرفته شده ممکن است با واژه‌هایی در این‌باره برخورد کرده باشد؛ واژه‌هایی که ممکن است در جمعی که نباید، آن را به کار ببرد. پس بهتر است با او وارد بازی این یک موضوع بین خودمان است و کسی نباید از آن اطلاع داشته باشد، بشویم.

باید به او بفهمانید مثلا به کار بردن برخی واژه‌ها، فقط در سرویس بهداشتی مجاز است و تنها کسانی که باید آن را بشنوند، پدر و مادر هستند. در واقع طوری رفتار کنید که احساس کند چیزی را می‌داند که دیگران نمی‌دانند و او هم با اهمیت است.

نرگس خانعلی زاده - خبرنگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: بددهنی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای

نصرت‌الله محمودی معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری گفت: براساس اعلام وزارتخانه در سال ۱۴۰۰ در استان هزار و ۳۳ کودک بازمانده تحصیل بودند که کار شناسایی این کودکان انجام شد و از این تعداد ۳۰۰ کودک به چرخه تعلیم و تربیت بازگردانده شدند و بقیه کودکان به دلایل مختلف از جمله بد سرپرستی، معلولیت و بیماری سخت و مشکلات اقتصادی خانواده به نهاد‌های حمایتی ارجاع داده شدند.

وی افزود: از سال ۱۴۰۰ مدیریت تمام مهد‌های کودک و مراکز پیش دبستانی به آموزش و پرورش محول شد.

بیشتر بخوانید

سنجش ۱۷ هزار نوآموز در چهارمحال و بختیاری

محمودی اضافه کرد: هم‌اکنون ۹۰۰کودکستان در استان زیرپوشش آموزش و پرورش قرار دارند که از این تعداد ۸۳۶ کودکستان تطبیق مجوز دادند و برای ۷۲۵ کودکستان استان شهریه مشخص و ابلاغ شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • پوشش تحصیلی ۹۹.۸ درصدی مقطع ابتدایی در چهارمحال و بختیای
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • برخورد هولناک کامیون با کودکان در قرقیزستان + فیلم
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند