Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ سمنان یکی از استان‌هایی است که در حاشیه کویر بوده و خشک‌سالی‌های متعدد نیز سبب شده این استان خشک با کمبود آب شدید نیز مواجه باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، بر‌اساس گفته‌های مسئولان حوزه آب در استان سمنان در دهه‌های 80 حدود 150 متر بوده و در دهه 90 عمق دسترسی به آب در چاه‌ها به 250 رسیده است و امروز پس از گذشت چند سال باز هم عمق چاه‌ها افزایش یافته است و این در واقع یک معضل و بحرانی در حوزه آب محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از منابع اصلی تأمین آب در استان سمنان چاه‌ها هستند و حدود 70 درصد منابع آبی مورد نیاز شرب استان از طریق چاه‌ها تأمین می‌شود.خشک‌سالی‌های متعدد و کاهش میزان بارندگی و به تبع کاهش میزان آب‌های سطح در استفاده بیشتر از منابع آب زیرزمینی اثر داشته است.

در حال حاضر بحران آب در استان سمنان جدی است و باید درباره استفاده بهینه از آب هشدارهای لازم داده شود.بیش از 89 درصد آب استان سمنان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و در این بخش باید اقدامات لازم برای جلوگیری از هدر رفت آب انجام شود.

به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برای استفاده بهینه از منابع آبی در بخش کشاورزی اقدامات متعددی در دستور کار قرار گرفته است.

سید حسن میرعماد در این زمینه به خبرنگار تسنیم گفت: توسعه کشت مجتمع‌های گلخانه‌ای، استفاده از محصولات کم آب بر و همچنین توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در استان سمنان به جد پیگیری می‌شود.

در استان سمنان چون با منابع آبی محدود مواجه است استفاده بهینه از آب باید در همه حوزه‌ها در دستور کار قرار گیرد.نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان نیز از مسئولان خواست تا توجه به صنایع کم آب بر در استان سمنان در دستور کار قرار گیرد و این نشان از اهمیت توجه ویژه به استفاده درست از منابع آبی است.

حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی بر ضرورت استفاده بهینه و درست مصرف کردن آب تأکید کرد و گفت: باید از تربیون‌های مختلف و به‌ویژه از طریق ائمه جمعه در خطبه‌های نماز جمعه و مساجد مردم را به استفاده بهینه از منبع آبی موجود دعوت کرد.

استاندار سمنان نیز از زمان استقرار خود به موضوع کم‌آبی در این استان توجه ویژه داشته است و در جلساتی با وزیر نیرو موضوع کم‌آبی در استان سمنان را مطرح کرده است.

به گفته استاندار سمنان یکی از دغدغه‌های اصلی در استان سمنان موضوع آب است.سید محمدرضا هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار داشت: تأمین آب، توزیع و همچنین مصرف آب در استان سمنان باید مدیریت شود.

وی با بیان اینکه در استان سمنان در تأمین آب مشکل وجود دارد گفت: این استان بیش از 17 سال است که با مشکل خشک‌سالی دست‌وپنجه نرم می‌کند به نحوی که در گذشته در جنوب سمنان با حفر 50 متر به آب می‌رسیدند اما امروز عمق برخی چاه‌ها به بیش از 300 متر رسیده است و این معضلی بزرگ برای این استان است.

استاندار سمنان با بیان اینکه یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب تولیدی آب این استان است گفت: 89 درصد آب استان در حوزه کشاورزی صرف می‌شود.

هاشمی افزود: 198 هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان سمنان وجود دارد درحالی‌که کمتر از 25 هزار هکتار ان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده است.

سطح سیستم‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی توسعه یابد

نماینده عالی دولت در استان سمنان با تأکید بر اینکه باید استفاده از آب در بخش کشاورزی باید بهینه شود بر ضرورت توسعه سیستم‌های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی تأکید کرد و گفت: در جلسه‌ای که با مدیران جهاد کشاورزی داشتم این مهم مطرح شد که پروژه‌های آبیاری نوین تا پایان سال با جهش مطلوبی همراه باشد.

هاشمی همچنین بر توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای در استان سمنان با هدف استفاده بهینه از آب تأکید کرد.

وی با بیان اینکه نیاز است تا از منابع آبی موجود استفاده بهینه را داشت گفت: می‌توان از پساب فاضلاب نیز برای بخش صنعت بهره گرفت که در این راستا نیاز است تا بخش خصوصی وارد میدان شود.

"16 سال خشکسالی" کمبود شدید آب در استان سمنان را رقم زده استخشکسالی احتمال شیوع گسترده طاعون در اصفهان را افزایش داده استهشدار ستاد بحران کرمانشاه نسبت به خشکسالی و بارش‌های سیل‌آسای مقطعی در پاییز امسال/ کشاورزان به گوش باشندعضو کمیسیون اقتصادی مجلس: تسهیلات کم‌بهره و خسارت ناشی از خشکسالی به کشاورزان پرداخت می‌شود

آب این منبع حیات و نعمت خدادادی امروز در حال تمام شدن است و اگر امروز برای استفاده بهینه از آن کاری نکنیم فردا باید کاسه چه کنم چه کنم به دست بگیریم و این برایمان آب نمی‌شود.

انتهای پیام/363/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیستم های نوین آبیاری آب در استان سمنان استفاده بهینه استان سمنان منابع آب منابع آبی چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزن بزن جدید در ورزش ایران؛ کتک زدن شدید داور وسط چمن | فیلم

روز گذشته ساعت ۱۷ در تهران یک بازی بین تیم‌های آرمان آفرینان و اتحاد ستارگان در رده جوانان در دسته دو برگزار می‌شود. در این بازی کمک داور گل یکی از این دو تیم را مردود اعلام می‌کند و همین باعث جرقه یک زودخورد شدید بین داور و اعضای تیم یکه گلشان مردود شده می‌شود. در فیلمی که در زیر مشاهده می‌کنید کمک داور به شدت از سوی برخی افراد مورد حمله قرار می‌گیرد و جالب است که سایر داوران فقط نظاره گر این برخورد فیزیکی هستند. منبع: صدای ملت

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۵۵۵ میلیارد ریال در صنعت برق میامی سرمایه‌گذاری شد
  • شهروندان از شنا در آب‌های جمع شده ناشی از رواناب‌ها و سدهای خاکی خودداری کنند
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بهسازی و رفع افت ولتاژ پست برق مالکریم در مسجدسلیمان
  • 42.5 درصد حجم مخازن سدهای استان گلستان آب دارند
  • بزن بزن جدید در ورزش ایران؛ کتک زدن شدید داور وسط چمن | فیلم
  • افزایش پایداری برق مسجدسلیمان با نوسازی پست «مالکریم»
  • مصرف بهینه آب در استان بوشهر ضروری است
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان