Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، دانشگاه علوم پزشکی گلستان نکاتی را برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به شهروندان ارائه داد.

با شروع فصل سرما، از سرویس کاران مجاز شرکت‌ها درخواست کنید ضمن تنظیم و راه اندازی وسایل و تجهیزات گازسوز، ایمنی محل نصب وسایل گازسوز را بررسی و کنترل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از روشن کردن وسایل گازسوز و در طول فصل سرما چند بار به بالای پشت بام رفته و از وجود و سلامت کلاهک H مطمئن شوید.

قبل از نصب و روشن کردن بخاری، از مکش مناسب دودکش‌ها مطمئن شوید.

تست مکش دودکش‌ها قبل از نصب لوله دودکش ضروری است و این کار ساده را می‌توانید با روشن کردن یک تکه روزنامه و قرار دادن آن روبروی لوله دودکش انجام دهید و در صورتیکه دودکش بخاری درست کار کند باید شعله آتش را به سمت خود بکشاند.

شاید دودکش سال پیش درست و سالم بوده باشد اما ممکن است در طی چند ماهی که از بخاری استفاده نکرده اید جسم خارجی، پرنده یا نخاله‌های ساختمانی درون دودکش یا کلاهک افتاده باشد.

لوله‌های قابل انعطاف یا خرطومی که اشتبا‌ها به عنوان رابط دودکش استفاده می‌شوند، اصلا دودکش نیستند بنابراین به هیچ عنوان از این لوله‌ها به عنوان دودکش استفاده نکنید و فوری آن‌ها را با دودکش‌های فلزی گالوانیزه یا استیل جایگزین کنید.

امکان اتصال و چفت و بست کامل این لوله‌ها به وسیله گازسوز و دودکش دیوار وجود ندارد و همچنین به آسانی سوراخ‌های ریزی در بدنه لوله ایجاد می‌شود و گاز CO یا مونوکسیدکربن از محل اتصالات و این سوراخ‌های ریز، نشت می‌کند و سلامت و جان اعضای خانواده را به شدت تهدید می‌کند.

استفاده از وسایل گاز سوزی که دودکش آن‌ها با عبور از شیشه یا دیوار ساختمان، در نمای ساختمان (سمت کوچه و خیابان یا حیات) یا بالکن‌ها و حیات خلوت‌ها رها شده اند، نه تنها مجاز نیستند بلکه بسیار خطرسازند.

با این دودکش ها، سلامت و جان شما در خطر است و وزش باد شدید می‌تواند مانع از مکش دودکش شود.

این دودکش‌ها مکش مناسب ندارند و خطر گازگرفتگی را تشدید می‌کنند.

قبل از نصب بخاری از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید و استفاده از بخاری‌های مجهز به سیستم کمبود اکسیژن (ODS) بسیار با اهمیت است.

از سیستم‌های آشکار ساز و هشدار دهنده نشت گاز مونوکسیدکربن (CO-detector) و دارای تاییدیه یا نشان استاندارد یا دارای تاییدیه سازمان‌های آتش نشانی یا شرکت گاز است استفاده کنید.

در فصل سرما هرگاه در زمان روشن بودن و استفاده از وسایل گازسوز (بخاری، آبگرمکن، شومینه، پکیج، اجاق گاز و حتی موتورخانه مرکزی) در محل زندگی یا محل کار، احساس سنگینی هوا و سر درد و سرگیجه کردید خطر گازگرفتگی را کاملا جدی بگیرید، فوری درب یا پنجره‌ای را باز کنید و سپس به بررسی وسایل گاز سوز و سیستم گاز منزل اقدام کنید.

درفصل سرما از پوشاندن تمام درز‌های درب و پنجره‌ها و دریچه‌های تامین هوای تازه، به بهانه گرمترشدن خانه خوداری کنید.

دریچه‌های کوچکی که روی دیوار معمولا ۳۰ سانتیمتر زیر سقف یا زیر درب ورودی واحد مسکونی شما تعبیه شده، دریچه‌های تامین هوای وسایل گاز سوز هستند و نباید هرگز مسدود شوند.

در طول فصل سرما، کارکرد دودکش را با لمس قسمت بالایی لوله رابط دودکش در داخل ساختمان، با سر انگشتان دست تان چک کنید.

سرد بودن لوله، نشان از عدم کارکرد صحیح دودکش دارد و ساکنین آن محل در معرض خطر مرگبار مکش معکوس دودکش قرار دارند و گاز گرفتگی حتمی است.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گاز طبیعی وسایل گاز سوز گاز مونوکسیدکربن وسایل گاز فصل سرما دودکش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۶۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، پیمان آسترکی ظهر امروز ششم اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از بیمارستان عشایر خرم آباد گفت: در پی بارندگی‌های اخیر، گرم شدن هوا و افزایش رویش قارچ‌ها در طبیعت، شاهد افزایش مصرف خوراکی قارچ و بروز مسمومیت حاد در تعداد قابل توجهی از بیماران مراجعه کننده به مرکز مسمومیت‌های بالینی بیمارستان شهید رحیمی هستیم.

️وی خاطرنشان کرد: تعداد مسمومین افزایش صعودی داشته و بیشتر با علایم گوارشی شدید، تعریق و لرز و تاری دید مراجعه می‌کنند.

معاون علوم پزشکی لرستان تاکیدکرد: تشخیص قطعی غیر سمی بودن قارچ‌ها به صرف شکل ظاهری میسر نیست.

آسترکی گفت: به علت شیوع قابل توجه موارد مسمومیت و تهدید سلامت افراد توصیه می‌شود از مصرف این گونه قارچ‌ها اکیدا خودداری شود.

گفتنی است مسمومیت ناشی از قارچ‌ها می‌تواند منجر به عوارض جدی نارسایی کبد و کلیه منتهی به پیوند و حتی مرگ در بیماران شود.

دیگر خبرها

  • انتقال مسافران دچار مسمومیت به بیمارستان در قم
  • مسمومیت اعضای یک خانواده با قارچ در روستای کوهمره سرخی
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی
  • حریق منزل مسکونی در شهرک شهید رجایی مشهد  
  • مرگ یک نفر در بروجن به علت گازگرفتگی
  • جان باختن جوان بروجنی در اثر گازگرفتگی
  • ایمنی لیفتراک چیست و چه نکاتی را باید رعایت کرد؟
  • رشد تولید برق در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است