Web Analytics Made Easy - Statcounter

برخورداری از فضاهای ایمن شهری، یکی از نیازهای اساسی شهروندان در جوامع شهری است که مدیریت شهری پایتخت هم بر این مهم تأکید ویژه‌ای دارد، چراکه وجود فضاهای ایمن در هر محله و شهر رونق و شکوفایی را به همراه دارد و البته تأثیر چنین فضاهای شهری تنها در رونق و شکوفایی یک شهر نیست بلکه باعث حضور بیشتر شهروندان در امور شهر و انجام مراودات اجتماعی و اقتصادی هم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل تأمین امنیت و ارتقای کیفیت حضور شهروندان در این فضاها از اهمیت خاصی برخوردار است. در واقع نباید محیط‌های شهری و اجتماعی را بدون امنیت رها کرد چراکه ناخودآگاه باعث گسترش فضاهای بی‌دفاع شهری خواهند شد. البته در این خصوص نمی‌توان این موضوع را هم نادیده گرفت که فضاهای بی‌دفاع شهری امروز در شهرها به دلیل رشد و گسترش فیزیکی و جمعیتی از یک سو و فرسودگی مناطق قدیمی افزایش قابل توجهی یافته است؛ به همین جهت شاهد به وجود آمدن برخی فضاهای شهری بی‌هویت هستیم که تبعات منفی بسیاری را هم در پی دارد چراکه به دلیل مشکلات اجتماعی یا کالبدی، زمینه بیشتری را برای ارتکاب جرم و ‌مشکلات‌ و معضلات فراهم می‌کنند.

چنانچه این فضاها بدون مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح و دقیق رها شوند نه تنها موجب افت شدید کیفیت زندگی شهری می‌شوند، بلکه برای زنان و کودکان محیط و بستری ناامن‌ را ایجاد می‌کنند. به‌طور مثال، بوستانی که نور مناسب ندارد یا ساختمان و بنایی که مخروبه یا نیمه‌کاره است، می‌تواند به‌عنوان فضاهای دنج و امن برای رفتارهای غلط و ناامنی‌های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. حتی بوستان‌ها به‌عنوان یکی از کاربری‌های مهم شهری با کارکرد فراغتی، تفریحی و اجتماعی به سادگی به کانونی برای بزهکاری تبدیل می‌شود. این در حالی است که محققان عرصه جرم‌شناسی و مطالعات شهری معتقدند با تأثیرگذاری و با هدف دشوار کردن امکان وقوع جرم و کاستن از فضاهای محیطی بزهکاری، می‌توان از آمار جرم وجرائم کم کرد.

همچنین باید به این نکته مهم اشاره کرد که فضاهای بی‌دفاع شهری امنیت اجتماعی شهروندان به‌ویژه زنان و کودکان را به مخاطره می‌اندازد. به همین سبب مدیریت شهری اعم از شورای‌شهر و شهرداری‌ها هم باید با برنامه‌ریزی‌های مدون برای مقابله با مشکلات ناشی از ایجاد فضاهای بی‌دفاع شهری اقداماتی را در شهر انجام دهند.

البته سایر سازمان‌ها و نهادها هم باید در این زمینه همراه باشند اما هر مجموعه می‌تواند به اندازه سهم خود تأثیرگذار باشد. تلاش ما در هشتمین منطقه پایتخت این است که فضای کالبدی محله‌ها را برای همه گروه‌ها به‌ویژه زنان و کودکان ایمن کنیم تا همگان با آرامش خاطر بتوانند ضمن حضور در شهر، فعالیت‌های اجتماعی خود را پیش ببرند. به این‌ترتیب تأمین منابع روشنایی در فضاهای تاریک و تعبیه دوربین‌های مداربسته در مکان‌ها و فضاهای شهری با هدف کاهش وقوع جرم، افزایش تعداد مأموران و به کارگیری نگهبان در برخی بوستان‌ها و راسته‌های تجاری از تمهیداتی است که اندیشیده شده تا به ارتقای امنیت این فضاها کمک کند.

کد خبر 633865 برچسب‌ها فرهنگ همشهری محله آسیب اجتماعی شهر مدیریت شهری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ همشهری محله آسیب اجتماعی شهر مدیریت شهری فضاهای بی دفاع شهری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۶۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد

ایسنا/هرمزگان مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان با اشاره به افتتاح ۸۰۰ کلاس درس در سال گذشته گفت: در سال تحصیلی آینده و در ماه‌های آینده بسته‌های جدید توسعه فضاهای آموزشی در استان مورد بهره برداری قرار می‌گیرد که‌ موجب ارتقای سرانه فعلی فضای آموزشی می‌شود.

‌محمد قویدل ‌۱۰ اردیبهشت ماه به مناسبت هفته معلم در جمع خبرنگاران با گرامیداشت این هفته اظهار کرد: در این هفته پیش‌بینی شده که بالغ بر ۳۷۰۰ برنامه در سطح مدارس، مناطق و استان برگزار کنیم که مهم‌ترین برنامه زنگ سپاس معلم خواهد بود.

وی افزود: این برنامه روز ۱۱ اردیبهشت در سراسر استان در همه مدارس با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار می‌شود، حضور در گلزار شهدا، دیدار با خانواده شهدای فرهنگی نیز جزو دیگر برنامه‌های این هفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: حضور معلمان نمونه استانی در برنامه ملی و اجرای چند برنامه متنوع برای فرهنگیان در حوزه‌های فرهنگی و ورزشی دیگر برنامه‌های هفته معلم استان هرمزگان است.

وی با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی استان بر اساس متوسط استانی در حال حاضر ۵.۲ متر مربع است، تصریح کرد: در بهمن و اسفندماه سال گذشته ۸۰۰ کلاس درس را مورد بهره برداری قرار دادیم که سبب شد سرانه شهرستانی نیز به میزان استانی برسد.

قویدل گفت: در سال تحصیلی آینده و در ماه‌های آینده نیز بسته‌های جدید توسعه فضاهای آموزشی در استان پیش‌بینی شده که‌ این عدد و سرانه آموزشی ارتقا خواهد یافت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار مشاور قالیباف در واکنش به گشت ارشاد: «وقوع واقعه برنامه ریزی شده کف خیابان»
  • بحران غذادهی غیراصولی به سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد
  • جمع آوری متکدیان و کودکان کار در دزفول
  • چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • سرانه فضاهای آموزشی هرمزگان افزایش می‌یابد
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های شاخص خود را برای سال جاری تعیین کنند
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان