Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتقای سواد رسانه‌‌ای در روابط عمومی‌ها، مدیران و کادر درمان باید در دستورکار قرار گیرد.

 محمدرضا بهمنی (رئیس مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در وبینار هفته جهانی سواد رسانه‌‌ای و اطلاعاتی که امروز دوشنبه سوم آبان، برگزار شد، با محوریت «ضرورت تحولات حکمرانی نظام سلامت و سواد رسانه‌‌ای» (با مروری بر ظرفیت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کمک به این تحول) گفت: تحولات فضای مجازی، امروز تقریباً همه عرصه‌های زیست انسانی را تحت تأثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سطح حکمرانی را مهم‌ترین سطح این تأثیرگذاری عنوان کرد و افزود: این تحولات، قلمرو، کنشگران و الگوهای حکمرانی را دچار تغییر و تحول جدی کرده است. به عبارت دیگر، امروز رسانه نه به عنوان یکی از حوزه‌های حکمرانی، بلکه به عنوان یک کنشگر فعال، کارگزاران حاکمیتی را به چالش کشیده است.

بهمنی زمینه‌های بروز چنین تحول بزرگی را تحول در ارتباطات انسانی دانست و خاطرنشان کرد: ارتباطات انسانی از حیث گستره، بسترها، ابزارها و سرعت از تحولات فناورانه متأثر شده است. انسان امروز دیگر تنها مخاطب ساختارها و کارگزاران حاکمیتی نیست بلکه مردم در یک ساختار شبکه‌ای، خودشان کاربر و کنشگر فعال هستند.

وی افزود: شاید بتوان گفت پاندمی کرونا سبب شد تا اهمیت این موضوع برای زیست بوم بهداشت و درمان در همه جهان نمایان¬‌تر و ملموس‌تر شود و به نظر می‌رسد، سونامی رسانه‌ای که در دنیا در جریان است، در حوزه بهداشت و درمان، اهمیت و اولویت سلامت روان نسبت به سلامت جسم را بیش از پیش پررنگ¬‌تر کرده است. در این 2 سال شاهد بودیم که گاهی رسانه چالش‌برانگیزی کرونا را چند مرتبه ضریب بیشتری بخشید و از سوی دیگر هم گاهی شاهد بودیم که رسانه به عنوان یک یار قوی و مؤثر نظام سلامت کشورها را یاری رساند.

رئیس مرکز فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تهدیدها و فرصت‌های رسانه‌ای در نظام سلامت اشاره کرد و گفت: واضح است که نظام‌های حکمرانی و از جمله نظام حکمرانی بهداشت و درمان باید تدابیری را اتخاذ کند که فرصت و ظرفیت رسانه‎ها و به ویژه رسانه‌های نوین را بر تهدیدهای رسانه‌ای غلبه دهد.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر، اگر پیش از این، در الگوی حکمرانی حوزه سلامت، دانش و مهارت حوزه پزشکی، ابزارها و سخت‌افزاها و زیرساخت‌های بهداشت و درمان در صدر اولویت‌ها قرار داشت، امروز و در آینده، سواد رسانه‌ای اگر نگوییم در صدر اولویت‌ها، دست کم در فهرست مهمترین‌ها باید قرار گیرد. روشن است که راهکارهای تحقق این اولویت‌گذاری جدید، از جنس راهکارهای نرم و شناختی است. مضمون مهم و کلیدی این اولویت، ارتقای شناخت، آگاهی و قدرت انتخاب‌گری مردم است.

بهمنی با تأکید بر اینکه محوریت بخشیدن به سواد رسانه‌ای در زیست بوم سلامت کشور، تنها با مخاطب قرار دادن مردم محقق نخواهد شد، گفت: ارتقای سواد رسانه‌ای مردم بسیار مهم است، اما ارتقای سواد رسانه‌ای را در روابط عمومی‌ها، مدیران و کادر درمان هم باید در دستورکار قرار داد.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان پیشگام اعتلای سواد رسانه‌ای در کشور، تمام قد در خدمت این مهم است. تجربه حدود یک دهه فعالیت در این عرصه را  تقدیم  شما خواهیم کرد و همه ظرفیت زیرساختی و انسانی را هم در معرض بهره¬‌برداری مشترک قرار می‌دهیم. /ایلنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بهداشت و درمان سواد رسانه ای رسانه ای فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۷۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز

مدیر گروه سلامت روان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: ۶ مرکز در البرز خدمات رایگان تخصصی سلامت روان به شهروندان ارایه می‌کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ار کرج، ‌مجید نیک‌نژاد صبح امروز در حاشیه بازدید از  مراکز ارائه دهنده تخصصی سلامت روان یا همان مراکز " سراج " در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در استان البرز 6 مرکز تخصصی سلامت روان به اختصار "سراج " وجود دارد که به بیمارانی که از سطوح پایین تر برای درمان های تخصصی سلامت روان و پیگیری های مداوم بعد از ترخیص ارجاع شده اند ، به صورت رایگان خدمات تخصصی ارائه می کند. وی افزود: درمان های تخصصی سلامت روان گاها طولانی مدت و با هزینه های بالا انجام می شود اما مراکز سراج که دو مرکز در کرج و چهار مرکز دیگر در شهرستان های ساوجبلاغ ، نظرآباد، فردیس و اشتهارد  راه‌اندازی شده‌اند  که با حضور روانپزشک ، روانشناس و یک مددکار اجتماعی این خدمات را ارائه می دهند و برای بیمارانی که امکان مراجعه حضوری ندارند درمان در منزل و پیگیری تلفنی انجام می‌شود.

وی افزود: بیمارانی که از مراکز بهداشتی، بهزیستی، مدارس و دیگر سازمان‌ها ... به این مراکز ارجاع داده می‌شوند بیمارانی هستند که از اختلالات شدید روان یا افکار پرخطری مانند خودکشی و ... رنج می برند و علاوه بر درمان و پیشگیری از عود مجدد بیماری، ، خانواده های این بیماران نیز آموزش های لازم را دریافت می‌کنند.

وی یکی از نقاط قوت مراکز سراج را حضور مددکار اجتماعی دانست و تصریح کرد: مددکار فعال در این مراکز با ارتباطی که با دستگاه های مربوطه ایجاد می کند آسیب های اجتماعی مراجعین مثل فقر، بیکاری ، بی سوادی و ...بررسی و  پیگیری می‌کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ارایه خدمات رایگان تخصصی سلامت روان در البرز
  • ۹۰ درصد از جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • خبری که تیر خلاص را به سارا و نیکای پایتخت زد 
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است