Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@12:45:14 GMT

جولان موتورهای سنگین در جاده امیرآباد

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۹۸۲۳۷

جولان موتورهای سنگین در جاده امیرآباد

اشکان جهان‌آرای-همشهری آنلاین:

بعدازظهر هر جمعه ده‌ها دستگاه موتورسنگین و تعداد زیادی از علاقه‌مندان به رشته موتورسواری در جاده نیمه‌ساخته «رستم‌کلا» به امیرآباد حضور می‌یابند و این جاده که در حالت عادی هم از مسیرهای پرخطر و پرحادثه مازندران محسوب می‌شود را به پیست سرعت تبدیل می‌کنند. بین خودروهای عمدتا باری که از این مسیر رفت‌وآمد می‌کنند، جولان موتورهای سنگین و موتورسواران و انجام حرکات نمایشی فضایی پرخطر را ایجاد می‌کند که گاهی هم منجر به بروز حوادثی برای این افراد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میل به موتورسواری در مناطق شرقی استان مازندران و به‌ویژه در شهرستان بهشهر بالاست و به همین دلیل تعداد افرادی که جمعه‌ها دراین جاده حضور می‌یابند، قابل‌توجه است.

این موضوع سبب شده برخی از بومیان منطقه و رانندگان از این وضعیت گلایه داشته باشند و حضور موتورسواران را نوعی مزاحمت برای ساکنان و رانندگان بدانند. یکی از شهروندان ساکن رستم‌کلا که نخواست نامش عنوان شود، اظهار می‌کند: جمعه‌ها اگر دراین محور کاری داشته باشم، با استرس برخورد با این موتورها باید از جاده عبور کنم. معمولا هم سرعت‌شان بسیار بالاست. چون در واقع برای اینکه آزادانه و بدون محدودیت با هر سرعتی که دل‌شان خواست بتوانند رانندگی کنند، به این منطقه می‌آیند.

پیست مناسب نداریم

 عمده این موتورسواران و افرادی که در اطراف مسیر به تماشای جولان آنان می‌ایستند، دلیل حضور و تجمع‌شان در این محدوده را نبود فضایی مناسب برای موتورسواری می‌دانند.

«علی رستمی»، یکی از جوانانی که عمدتا جمعه‌ها به این منطقه می‌رود، به خبرنگارهمشهری می‌گوید: اگر پیست مناسبی برای علاقه‌مندان به موتورسواری در منطقه وجود داشته باشد، کسی ریسک نمی‌کند که اینجا و دراین جاده با موتور حرکات نمایشی انجام دهد. مشکل این است که به خواسته علاقه‌مندان پرتعداد رشته موتورسواری در شرق مازندران توجهی نشده‌است و زیرساخت‌های مناسبی دراین حوزه نداریم.

این اظهارنظر را تعدادی از خود موتورسواران هم بیان می‌کنند و تأکید دارند که نبود یک فضای مناسب برای موتورسواری در استان سبب شده آنان چاره‌ای جز حضور در جاده نداشته باشند. البته به‌گفته یکی از موتورسواران حاضر دراین جمع، پیش‌تر پیستی دراین منطقه وجود داشت که محل حضور موتورسواران بود و با تعطیلی آن علاقه‌مندان به موتورسواری راهی جاده‌ها شدند و این منطقه را انتخاب کردند.

موتورسواران متخلف عضو هیأت موتورسواری نیستند

 این موضوع را رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی مازندران نیز تأیید می‌کند و به خبرنگارهمشهری می‌گوید: پیست قبلی متعلق به بخش‌خصوصی بود که در زمینی استیجاری ایجاد کرده بود.

«علی یگانگی» می‌افزاید: سرمایه‌گذار آن زمین را از دولت به‌صورت قرارداد ۹۰ساله اجاره کرد. مدتی بعد از فعالیت پیست هم تصمیم گرفت که زمین را به پرورش ماهی اختصاص دهد و با تخریب پیست، مجموعه پرورش ماهی ایجاد کرد. وی درباره حضور موتورسواران در جاده بندر امیرآباد اظهار می‌کند: بسیاری از افرادی که با موتورهای سنگین دراین منطقه یا گاهی در جاده‌های مختلف استان حضور می‌یابند، عضو هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی نیستند.

یگانگی ادامه می‌دهد: طی سال‌های اخیر تعداد افرادی که موتورسنگین خریداری کرده‌اند، بسیار بیشتر شده‌است که بسیاری از آنان عضو هیأت نشده‌اند. این اقدام و تجمع در معابرعمومی مصداق ایجاد مزاحمت و تخلف است و هیأت آن را تأیید نمی‌کند، اما یکی از دلایل اصلی نبود فضای مناسب برای این موتورسواران است.

انتخاب زمین برای ساخت پیست سرعت

رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی استان مازندران با اشاره به علاقه زیاد به رشته موتورسواری در شرق این استان و نیاز به یک پیست مناسب در استان می‌افزاید: مدت‌هاست برای ساماندهی موتورسواران این منطقه و ایجاد فضایی مناسب پیگیری‌هایی را آغاز کرده‌ایم که همچنان نیز ادامه دارد.

یگانگی می‌افزاید: از حدود ۶ ماه پیش این پیگیری‌ها جدی‌تر شد و اخیرا نیز جلسه‌ای با رئیس اداره ورزش و جوانان بهشهر و مدیرکل ورزش و جوانان استان مازندران و تعدادی دیگر از مسئولان شهرستان داشتیم تا زمینی برای ساخت پیست اختصاص یابد.

وی تصریح می‌کند: تاکنون زمین‌های زیادی را بررسی کرده‌ایم که درنهایت یک زمین ۲۰هکتاری در همین منطقه مورد تأیید قرار گرفت. این زمین متعلق به اداره ورزش و جوانان است و موقعیت خوبی برای ایجاد پیست موتورسواری و اتومبیلرانی دارد، اما یک‌سری مشکلات حقوقی ناشی از تصرف بخشی از زمین ازسوی برخی افراد وجود دارد که باید رفع شود.

یگانگی تصریح می‌کند: نقشه پیست برای اجرا دراین زمین ۲۰هکتاری آماده شده و درصورتی‌که تکلیف زمین مشخص و مشکلات حقوقی آن رفع شود، ساخت پیست را چه با اعتبارات اداره‌کل ورزش و جوانان و چه با بودجه اعضای هیأت آغاز می‌کنیم تا علاقه‌مندان به این رشته مهیج در استان از بلاتکلیفی خارج شوند. پیست هم پس از ساخت در اختیار هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی بهشهر قرار می‌گیرد.

پرورش استعدادها و کاهش خطر

رئیس هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی استان مازندران می‌افزاید: درحال‌حاضر بیش‌از ۵۰۰عضو رسمی دراین هیأت فعالیت می‌کنند که حدود ۶۰نفر از آنان در مسابقات مختلف حائز رتبه شده‌اند، اما نبود پیست سرعت سبب شده قهرمانان ما برای تمرین به تهران بروند.

یگانگی ادامه می‌دهد: پیست جدیدی که پیگیر ساخت آن هستیم، به نخستین پیست سرعت مازندران تبدیل می‌شود که از پیست تهران نیز مقداری بزرگ‌تر است. موضوع مهم‌تر اینکه دراین پیست زیرساخت‌هایی مانند پارکینگ و پناهگاه موتور نیز ایجاد می‌شود تا علاقه‌مندان موتورهای خود را در پیست بگذارند و نیازی به تردد بین شهری با موتورها نداشته باشند. در کنار پیست سرعت نیز پیست کراس ایجاد خواهد شد.

وی اظهار می‌کند: اگر پیست مناسبی در استان داشته باشیم، هم موتورسواران و علاقه‌مندان به این رشته مهیج متمرکز و ساماندهی می‌شوند و هم ما می‌توانیم روی مسائل آموزشی بیشتر تمرکز کنیم. همین حالا بدون اینکه پیست سرعت داشته باشیم، ده‌ها چهره شاخص در موتورسواری و اتومبیلرانی کشور داریم که هرسال در رقابت‌های مختلف، مقام کسب می‌کنند.

یگانگی اضافه می‌کند: ایجاد یک پیست سرعت هم زمینه‌ساز خارج شدن پاتوق موتورهای سنگین از جاده‌های بین شهری استان می‌شود و هم از بروز حوادث جلوگیری می‌کند و پرورش استعدادها را نیز به‌دنبال دارد.

کد خبر 634172 برچسب‌ها استان مازندران موتور و موتور سوار اتومبیلرانی سفر - جاده حوادث ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران موتور و موتور سوار اتومبیلرانی سفر جاده حوادث ایران هیأت موتورسواری و اتومبیلرانی استان مازندران موتورهای سنگین علاقه مندان ورزش و جوانان پیست مناسب پیست سرعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۸۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟

در چند دههٔ گذشته به دلیل وضع قوانین سخت‌گیرانه‌تر آلایندگی، پیشرانه‌های توربوشارژ در سراسر جهان بسیار متداول شده‌اند تا جایی که امروز در بین خودروهای روز جهان کمتر مدلی را می‌توان پیدا کرد که از این تکنولوژی بی‌بهره باشد.

به گزارش پدال، در کشورمان هم در اواسط دههٔ ۹۰ شمسی، سورن توربو به‌عنوان اولین خودروی داخلی توربوشارژ به بازار آمد تا خودروسازان داخلی هم پس از سال‌ها تأخیر با رویهٔ جهانی همگام شوند؛ اما آیا واقعاً موتور توربو از تنفس طبیعی بهتر است؟ در ادامه ابتدا با توربوشارژر آشنا خواهیم شد و سپس به این سؤال پاسخ خواهیم داد.

توربوشارژر چیست؟

پیشرانه خودرو از طریق ترکیب سوخت و هوا کار می‌کند و بنابراین، هوا یکی از اصلی‌ترین نیازهای موتور محسوب می‌شود. در پیشرانه‌های معمولی، هوای موردنیاز موتور از طریق مکشی که با حرکت پیستون‌ها به سمت پایین ایجاد می‌شود تأمین خواهد شد و این هوا با فشار طبیعی جو وارد موتور می‌شود.

به این موتورها که هنوز در بسیاری از خودروهای کشورمان می‌بینیم، موتور تنفس طبیعی گفته می‌شود؛ اما اگر به موتور خودرو هوای بیشتری رسانده شود، راندمان آن افزایش پیدا خواهد کرد و می‌تواند بدون نیاز به افزایش حجم موتور، قدرت بیشتری تولید کند. این کاری است که توسط توربوشارژر انجام می‌شود؛ به‌عبارت‌دیگر، توربوشارژر قطعه‌ای است که هوای بیشتری از فشار طبیعی جو را به موتور پمپاژ می‌کند.

شیوه کار توربوشارژر

توربوشارژر از دو بخش اصلی شامل توربین و کمپرسور تشکیل شده است. این دو قسمت از طریق یک شافت به هم متصل هستند. توربین توربوشارژر بر سر راه گازهای خروجی اگزوز قرار می‌گیرد و با نیروی این گازها به چرخش درمی‌آید و سپس کمپرسور را به چرخش درمی‌آورد.

چرخش کمپرسور نیز هوای بیشتری را به داخل موتور پمپاژ می‌کند و این هوای بیشتر با سوخت ترکیب شده و باعث افزایش قدرت و راندمان موتور می‌شود؛ به‌عبارت‌دیگر، در یک توربوشارژر، توربین به منیفولد دود متصل است و کمپرسور به منیفولد هوا. از این طریق، با استفاده از نیروی گازهای پرفشار اگزوز می‌توان هوای بیشتری به موتور رساند.

البته با توجه به دمای بسیار بالای گازهای خروجی موتور، در بسیاری از موتورهای توربو از یک سیستم خنک‌کننده به نام اینترکولر هم استفاده می‌شود که با کاهش دمای هوا، مانع از بالا رفتن دمای کلی موتور و توربوشارژر می‌شود. همچنین اینترکولر باعث می‌شود هوای خنک‌تری وارد موتور شود که چگالی بیشتری دارد.

تاریخچه توربوشارژر

توربوشارژرها تقریباً از همان سال‌های ابتدایی اختراع پیشرانه درون‌سوز وجود داشته‌اند اما دهه‌ها طول کشید تا از آن‌ها در خودروهای سواری استفاده شود. تولد توربوشارژر به سال ۱۹۰۵ و ثبت اختراع یک مهندس سوئیسی بنام «آلفرد بوچی» بازمی‌گردد.

وی اولین نمونه آزمایشی توربوشارژر خود را در سال ۱۹۱۵ تکمیل کرد و چندین سال بعد با موفقیت آن را روی پیشرانه دیزلی ۱۰ سیلندر دو کشتی مسافربری بزرگ آلمانی نصب کرد. در جنگ جهانی دوم نیز از توربوشارژرها در موتور هواپیماهای مختلف استفاده شد. اولین استفاده از توربوشارژر در وسایل نقلیه جاده‌ای نیز در اوایل دهه ۳۰ توسط شرکت کامیون‌سازی سوئیسی سائورر انجام گرفت.

چالش اصلی استفاده از توربوشارژر در خودروهای سواری اندازه بزرگ آن بود اما در طول دهه ۵۰ خودروسازان توانستند این قطعه را به‌اندازه کافی کوچک کنند که امکان نصب روی موتور خودرو را داشته باشد. اولین خودروی توربوشارژ تولیدی جهان، الدزمبیل جت‌فایر بود که در سال ۱۹۶۲ معرفی شد اما به دلیل مشکلات مختلف، نتوانست موفق عمل کند و پس از تنها یک سال تولید آن خاتمه پیدا کرد. سپس در دهه ۷۰ میلادی خودروسازانی مثل بی‌ام‌و، پورشه و مرسدس بنز سراغ توربوشارژر رفتند و این قطعه رفته‌رفته متداول‌تر شد.

مزیت‌های موتور توربو

اصلی‌ترین مزیت توربوشارژر همان‌طور که اشاره شد، افزایش قدرت بدون نیاز به افزایش حجم موتور است. همچنین موتور توربو این قدرت را با مصرف سوخت و آلایندگی کمتری نسبت به موتورهای تنفس طبیعی ارائه می‌کنند. یکی دیگر از مزیت‌های موتورهای توربو خود را در ارتفاع‌های بالا نشان می‌دهد.

هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر شود، فشار هوای جو کمتر می‌شود و به همین دلیل خروجی موتورهای تنفس طبیعی کاهش پیدا می‌کند اما در موتورهای توربو با افزایش ارتفاع، کاهش خروجی رخ نخواهد داد یا خیلی کمتر خواهد بود.

معایب موتور توربو

یکی از اصلی‌ترین مشکلات این پیشرانه‌ها، تأخیر توربو است. ازآنجایی‌که توربوشارژر نیرو لازم برای چرخاندن کمپرسور را از گازهای اگزوز می‌گیرد، زمانی که دور موتور پایین است و فشار گازهای اگزوز کم است، توربوشارژر کارایی نخواهد داشت. به همین دلیل، در خودروهای توربو در آغاز حرکت تأخیری در تحویل قدرت احساس می‌شود که به آن تأخیر توربو گفته می‌شود.

البته در توربوشارژرهای جدید این تأخیر بسیار کمتر شده و حتی در برخی خودروها با بهره بردن از تکنولوژی‌های جدیدی مثل توربوشارژرهای هندسه متغیر و توربوهای برقی، تأخیر کاملاً از بین رفته است.

یکی دیگر از مشکلات موتورهای توربو اما استهلاک بالاتر و حساسیت به شرایط نگهداری است. ازآنجایی‌که موتورهای توربو قطعات بیشتری دارند و با فشار بیشتری کار می‌کنند، نیازمند رسیدگی و مراقبت بیشتری مثل استفاده از بنزین و روغن باکیفیت خواهند بود. همچنین به دلیل پیچیدگی بیشتر موتورهای توربوشارژر، تعمیر آن‌ها سخت و پردردسر است.

موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟

پاسخ دادن به این سؤال به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد. اگر کشورهای پیشرفته‌ای مثل آمریکا و اروپا را در نظر بگیریم، موتور توربو بهتر خواهد بود زیرا در این مناطق، خودروها معمولاً باکیفیت و ساخت شرکت‌های معتبر هستند و همچنین کیفیت بنزین و روغن هم بالا است؛ بنابراین، در این کشورها می‌توان بدون نگرانی از دردسرهای توربوشارژر، از موتورهای توربو استفاده کرد و از مزیت‌های آن‌ها بهره برد. به همین دلیل است که هم‌اکنون در اروپا کمتر خودرویی را می‌توان با موتور تنفس طبیعی پیدا کرد.

اما در کشورمان شرایط کاملاً متفاوت است. در اینجا به موتورهای توربوشارژ خودروسازان داخلی مثل EF7 اعتمادی نیست و می‌تواند مشکلات فنی زیادی را به دنبال داشته باشد. همچنین کیفیت بنزین کشورمان هم بسیار پایین است درحالی‌که موتورهای توربو به بنزین اکتان بالایی نیاز دارند؛ بنابراین، باید به دنبال بنزین سوپر باشید که همیشه و همه‌جا پیدا نمی‌شود و درنتیجه باید سراغ مکمل‌های بنزین اکتان بوستر بروید که یافتن نمونه‌های باکیفیت و مناسب آن دشوار است.

علاوه بر این، موتورهای توربوشارژ خودروهای چینی هم هرچند شاید کیفیت بالاتری نسبت به نمونه‌های داخلی داشته باشند اما در صورت بروز مشکل، هزینه‌های تعمیرات سنگینی را به دنبال خواهند داشت؛ بنابراین، با توجه به شرایط کشورمان، باید گفت در اینجا هنوز موتورهای تنفس طبیعی انتخاب بهتری خواهند بود اما ازآنجایی‌که قدرت قوی‌ترین موتورهای تنفس طبیعی در خودروهای صفرکیلومتر بازار ایران به ۱۲۰ اسب بخار هم نمی‌رسد، اگر خواهان قدرت بیشتری باشید چاره‌ای جز انتخاب خودروهای توربو نخواهید داشت.

موتور توربو در سوپراسپرت‌ها

یکی از موضوعات بحث‌برانگیز طی چند سال اخیر، فراگیری توربوشارژر در سوپراسپرت‌ها است. در این خودروها ازآنجایی‌که پاسخگویی فوری موتور بسیار اهمیت دارد، پیشرانه‌های تنفس طبیعی گزینه‌های بهتری هستند. همچنین این موتورها صدای بهتری از همتایان توربوی خود داشته و دورگیری سریع‌تر و بالاتری دارند.

به همین دلیل است که خودروسازانی مثل لامبورگینی در روئلتو و پورشه در ۹۱۱ GT3 همچنان به موتورهای تنفس طبیعی پایبند مانده‌اند. بااین‌وجود، به دلیل قوانین سخت‌گیرانهٔ آلایندگی و محدودیت موتورهای تنفس طبیعی در تولید قدرت و گشتاور بالا، اکثر سازندگان سوپراسپرت سراغ موتورهای توربو رفته‌اند که البته مزیت‌های بزرگی مثل فراهم کردن شتاب و کشش فوق‌العاده را به دنبال دارند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • موتور توربو بهتر است یا تنفس طبیعی؟
  • ترافیک سنگین و پرحجم در آزادراه‌های البرز
  • وضعیت راه‌های کشور؛ ادامه ممنوعیت تردد در جاده کرج - چالوس
  • دراین موزه حسابی بچگی کنید | نوستالژی هایی که هیچ کجا پیدا نمی شوند
  • مسابقات والیبال دانشجویان کشور در دانشگاه شمال آمل شروع شد
  • آغاز مسابقات والیبال دانشجویان کشور دردانشگاه شمال آمل
  • ایلان ماسک راه جولان خودروهایش در چین را باز کرد
  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • وضعیت راه‌های کشور؛ تردد روان در جاده‌های شمالی