Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسانی که برای گردش و تفریح به جنگل می‌روند، می‌توانند به‌طور بالقوه عامل بروز آتش‌سوزی شوند. در نتیجه  فعالان محیط زیست توصیه‌هایی را برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در جنگل ارائه کرده‌اند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم, با توجه به پیش بینی پاییز کم بارش و ارتباط مستقیم خشکسالی با افزایش میزان آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع، سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با حوادث آتش‌سوزی بیانیه‌ای را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیانیه سازمان محیط زیست آمده است: «در کشوری مثل ایران که خشک و نیمه خشک است و هم اکنون با شروع فصل پاییز و برگ‌ریزان درختان و درختچه‌های پهن برگ و همچنین رستنی‌های خشکیده و علفی که در بستر دارد، فرصت و شرایط را برای آتش‌سوزی‌های طبیعی و غیرطبیعی (در اثر بی مبالاتی گردشگران، دامداران، تغییر کاربری برای زمین خواری و...) به نحو بارزی مهیا و تشدید خواهد کرد.

متأسفانه آثار زیانبارش در سال گذشته (جان باختن چندین محیط بان و همیاران محیط زیست، سوختن جمعیت زیادی از حیات وحش و سایر موجودات و ارگانیسم های خاک سرزمین سوخته، دود حاصل از آتش سوزی در افزایش گازهای گلخانه ای و باران های اسیدی و...)، خاطره بسیار تلخی را در تاریخ سازمان حفاظت محیط زیست رقم زده است.»

مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری اعلام کرده بود در سال گذشته 21 هزار هکتار از جنگل‌های ایران درگیر حریق بودند که 95 درصد این آتش‌سوزی‌ها به علت خطای انسانی به صورت عمدی و غیرعمد است.

در اثر این آتش‌سوزی‌ها 7 نفر از هم‌وطنان که سعی در اطفای حریق داشتند جان خود را از دست دادند.

سازمان محیط زیست در این بیانیه از تمام مسئولین دستگاه‌های اجرایی، نهادهای خودجوش مردمی و فرد فرد هموطنان دلسوز و فهیم در خواست کرده، ضمن رعایت اصول اخلاق زیست محیطی و همگرایی برای صیانت از محیط زیست و بیت‌المال کشور، از وقوع و مهار اینگونه حوادث غیرمترقبه و خانمانسوز، این سازمان را یاری کنند.

فعالان حوزه محیط در یک پژوهش میدانی به این نتیجه رسیده‌اند که فعالیت‌های انسان یا به عبارت دقیق‌تر، سهل‌انگاری‌های انسان عامل 95 درصد آتش‌سوزی‌های جنگلی به شمار می‌روند که ذیل آتش‌سوزی‌های تصادفی می‌تواند آنها را دسته‌بندی کرد.

این افراد معتقدند کسانی که برای گردش و تفریح به جنگل می‌روند، می‌توانند به‌طور بالقوه عامل بروز آتش‌سوزی شوند در نتیجه توصیه‌هایی را برای جلوگیری از وقوع آتش‌سوزی در جنگل ارائه کرده‌اند.

این توصیه‌ها در قالب 8 مورد تنظیم شده که به شرح زیر است:

1- هرگز مواد شیشه‌ای (نظیر انواع بطری شیشه‌ای و پلاستیکی)، خرده‌ شیشه و اشیای مشابه را در جنگل‌ها و مراتع رها نکنید. این ‏اشیا همانند عدسی ذره‌بین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگل‌ها و مراتع شده و باعث ‏ایجاد آتش‌سوزی می‌شوند‎.

2 - از پرت کردن ته سیگار یا چوب‌کبریت استفاده‌شده در جنگل‌ها و مراتع خودداری کنید چرا که خاکستر باقی مانده این مواد در مواجه با شاخه یا علوفه خشک می تواند سبب آتش سوزی شود.

3-  از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع مجاور جنگل‌ها و مراتع خودداری کنید زیرا خاکستر برخاسته از سوزاندن این مواد امکان سرایت به جنگل از طریق هوا و ایجاد آتش سوزی گسترده را دارد.

4-  از روشن کردن آتش در نواحی جنگلی و مراتع خودداری کنید. در مواقع ضروری آتش را در جایگاه‌های ویژه یا سطوح بدون ‏پوشش گاهی روشن و دور آن را با سنگ چین محصور کنید.

5-  هنگام خاموش کردن آتش، خاکستر‌های اجاق را بدون اطمینان از خاموش شدن کامل (به‌وسیله آب یا مدفون کردن با خاک) ‏رها نکنید‎.

6-  زباله های خود را در در جنگل رها نکنید و از سوزاندن آن ها در جنگل خودداری کنید.

7- اگر که در مجاورت جنگل‌ها و مراتع زندگی می‌کنیم, همواره هشیار و به‌گوش باشیم و در صورت مشاهده‌ موارد مشکوک آن را به مراجع محلی مربوطه اطلاع دهیم. گروه‌های محیط زیستی واکنش سریع تشکیل داده و با تقسیم وظیفه و مشخص کردن مسئولیت‌ها در مواقع لزوم فورا اقدام کنیم.

8- از قطع درختان پرهیز کنیم چرا که ریشه رها شده درختان بریده شده پتانسیل بالایی برای آتش سوزی دارد.

سالانه 30 هزار پرونده تخریب جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌شودارزش هر "درخت بلوط" حدود یک میلیارد تومان!/ خطر نابودی در کمین جنگل‌های بلوط کشور

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران های محیط زیست بحران های محیط زیست جنگل ها و مراتع خودداری کنید آتش سوزی آتش سوزی ها محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۸۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش پاکسازی محیط زیست در ملارد برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، همایش پاکسازی محیط زیست روز سه شنبه و به مناسبت هفته زمین پاک در ملارد برگزار شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ملارد در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این همایش که با همکاری ارگان‌های مختلف و با مشارکت پرشور دانش آموزان، شهروندان و دوستداران محیط زیست انجام شد، افزود: ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست و نهادینه سازی رفتارها و رویکردهای محیط زیستی و همچنین هم افزایی ظرفیت‌های فرهنگی و جلب مشارکت حداکثری آحاد جامعه برای حفاظت و بهره برداری اصولی و توسعه مهارت‌ها برای حفظ محیط زیست بود.

مهناز مدیریان ضمن اشاره به شعار محوری هفته زمین پاک سالجاری «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، از همراهی و مشارکت ارزشمند و پرشور شهروندان و همکاری مسئولان دستگاه‌های اجرایی و مدیران شهری ملارد به منظور ترویج و اشاعه فرهنگ حفاظت از طبیعت و محیط زیست قدردانی کرد.

کد خبر 6087037

دیگر خبرها

  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • مشاهده پلنگ در حاشیه محدوده آب چمن روستای مشهد/جای نگرانی نیست
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • همایش پاکسازی محیط زیست در ملارد برگزار شد
  • تخصیص ۸ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات فسیل ایران در مراغه
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • اجرای آتش بُر در روستای بیشه