Web Analytics Made Easy - Statcounter

این سفرها اقدامی ارزشمند است که در دولت سیزدهم طبق برنامه‌ریزی های صورت گرفته با شتاب و البته امید بخش برای مردم در حال انجام است و ارتباط مستقیم و بی واسطه با مردم و شنیدن درد دل آنها، آشنایی با ظرفیت‌های هر منطقه و بررسی چالش‌ها و آسیب‌ها در بخش‌های مختلف و ارایه راهکارها برای حل این مشکلات از اهم دستاوردهای سفرهای استانی رئیس جمهوری و هیات دولت سیزدهم است که در سیاست گذاری‌های این دولت بسیار موثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سفر ۱۶ مهرماه امسال آیت الله رئیسی و هیات دولت به استان بوشهر به یکی از مسائل مهم که مردم این استان سالیان سال با آن دست به گریبان هستند، پرداخته شد ، موضوع سازماندهی کالای همراه ملوان(ته لنجی) بود که خود رئیس جمهوری هم در دوره تبلیغات انتخاباتی و در این سفر بر این امر مهم نظر خاصی داشتند.

مطرح شدن مبحث طرح ساماندهی ته لنجی برای بنادر استان بوشهر از جمله گناوه در سفر رئیس جمهوری، باعث  خرسندی مردم این دیار شد و منتظرند در روزهای آینده خبرهای خوب و خوشی در این زمینه به آنها اعلام شود.

تجارت دریایی در این خطه از گذشته‌های خیلی دور انجام ‌شده است و  به علت ایجادنشدن فرصت های شغلی دیگر در این منطقه تاکنون، این شغل اصلی مردم  است و راهی جز این ندارند و از این فرصت و موقعیت خدادادی برای امرار معاش و تامین مایحتاج اولیه زندگی استفاده می‌کنند.

داد و ستد مردم ساکن در مناطق مرزی نوار ساحلی جنوب کشور از جمله شهرستان گناوه حتی قبل از انقلاب اسلامی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و صادرات و واردات کالاهای اساسی از جمله ته لنجی رایج بوده‌ است و همچنان تداوم دارد اما با فرازونشیب های فراوانی مواجه شده است.

نگاهی کوتاه به روند مبادلات مرزی ساحل نشینان

از سال ۱۳۴۱  براساس قوانین  مبادلات مرزی، برنامه‌هایی برای مرزنشینان تدوین شد که بر اساس آن بتوانند از مزایای آن برای ایجاد شغل و امرارمعاش زندگی خود بهره ببرند.

در یک برهه مرزنشینانی که در کنار دریا زندگی می کردند می توانستند براساس  قانون ازطریق شناسنامه هر فرد ساکن در این دیار کالا وارد کنند و  پس از آن مجدد استفاده از کارت پیله وری روی کار آمد.

مرزنشینان با استفاده از کارت پیله وری و تعاونی مرزی اجازه داشتند در قبال صادرات کالا، واردات انجام دهند، اما این روش نیز بعد از سال‌ها متوقف شد.

از سال ۱۳۵۷ با  پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی تاکنون برای کل بنادر مرزنشین دریایی در جغرافیای جمهوری اسلامی برنامه هایی منطبق با قوانین به گمرگ ها تدوین و ابلاغ شد  تا از این طریق بتوانند به کسب و کار بپردازند اما همواره دائمی نبوده و دچار دستخوش فرازونشیب‌های زیادی شده است.

 ته لنجی

ته لنجی موضوعی است که سالیان سال در حوزه دریانوردی استان بوشهر وجود داشته است اما در چندسال اخیر دستخوش تغییرات بسیار و با مشکلات عدیده‌ای مواجهه شده است و حتی اعتراضات دریانوردان این منطقه را در برداشته است.

ته‌لنجی یا کالای ملوانی نوعی امتیاز واردات کالا به ملوانان است که در جنوب کشور از جمله بنادر استان بوشهر رواج دارد و بخش زیادی از اشتغال و معیشت ساحل نشینان این مناطق را تحت پوشش خود قرار داده است.

کالای همراه ملوان ( ته لنجی)  به کالایی گفته می‌شود که صاحبان لنج و خدمه مجاز به واردات آن با معافیت از پرداخت عوارض گمرکی هستند که امتیازی برای توسعه مناطق مرزی و محروم به برخی بنادر و شهرهای مرزی ایران برای گذران زندگی ساحل نشینان در سال‌های دور اعطا شده‌است.

بخش عمده‌ای از مردم بنادر استان بوشهر از بازار ته‌لنجی نان می‌خورند زیرا که بخش صنعتی‌ برای ایجاد اشتغال در این مناطق وجود ندارد و این فرصتی بوده تا  از گذشته تاکنون بتواند اشتغال بسیار خوبی را بصورت مستقیم و غیرمستقیم در شهرهای مرزی این استان ایجاد کند.

دولت سیزدهم و بارقه امید در بین دریانوردان استان بوشهر 

سفرهای استانی دولت سیزدهم بارقه امید را در بین مردم ایجاد کرده است که در این میان ساحل نشینان استان بوشهر نیز در سفر ششم استانی رئیس جمهوری مستثنی نبودند و چشم به قول و وعده هایی که داده شد بسته و امیدوار به تحقق آن شده اند.

یکی از موضوعاتی که رئیس جمهوری در این سفر بر آن توجه داشت موضوع ته لنجی بود که برای همیشه به سامان برسد تا دغدغه های چندین ساله مردم بنادر این استان برای همیشه برطرف شود.

یکی از دستورهای رئیس جمهوری در سفر ششم دولت سیزدهم که خطاب به استاندار بوشهر صادر شد، پیگیری کالای ته لنجی بود که به ایشان تفویض اختیار شد تا در مهلتی ۱۰ روز پیشنهادها در این زمینه را جمع بندی و برای تصمیم گیری به هیات دولت ارایه دهد.

استاندار بوشهر نیز بمحض این تکلیف تا قبل از پایان مهلت  ۱۰ روزه جهادگونه وارد گود شد و  برای ارایه طرح ساماندهی به هیات دولت از نظرهای تمامی صاحبنظران در رده دولتی و مردم در ارتباط با ته لنجی بهره گرفت و در زمان مقرر پیشنهادها را برای رئیس جمهوری و دولت ارسال کرد.

مردم بندرگناوه جدا از امیدی که از نتایج سفر دولت سیزدهم برای ساماندهی کالای همراه ملوان دارند، در سفری که استاندار بوشهر در هفته گذشته به این بندر داشت، در بخشی از سخنان خود به ابعاد طرح پیشنهادی پرداخت که  بیش از پیش آنها را امیدوارتر کرد.

استاندار بوشهر گفت: رئیس جمهوری در سفر به استان بوشهر دستور داد طرحی در ارتباط با ساماندهی کالای همراه ملوان در مهلت ۱۰ روز آماده شود که بلافاصله صاحب‏‌نظران بنادر استان در این حوزه دعوت و نظرها و دیدگاه‌های خود را بیان کردند.

احمد محمدی زاده افزود: براساس طرح پیشنهادی ساماندهی کالای همراه ملوان به رئیس جمهوری، همه عوامل ذی‌نفع در بنادر این استان از آن بهره‌مند می‌شوند.

به گفته وی  اطلاعات مورد نیاز طرح ساماندهی کالای همراه ملوان سر مهلت تعیین شده آماده و به وزارت کشور، دفتر رئیس جمهوری و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز  ارسال شد که در حال  بررسی‌های اولیه قرار گرفته است.

استانداربوشهر ادامه داد: دریا، دریانوردی و تجارت سابقه چندصد ساله در این استان دارد و در واقع جزو مزیت‌ها و ظرفیت‌های این منطقه است و باید ادامه پیدا کند و امید می‌رود براساس یک روش نظامند و دقیق تداوم یابد.

وی افزود: از مجموع اظهارات صاحب‌نظران در طرح پیشنهادی ساماندهی کالای همراه ملوان به رئیس جمهوری،  به ۱۰ مساله اساسی پرداخته شده که دربرگیرنده مسایلی است که  امروز در بنادر این استان با این موضوع سروکار دارند.

به گفته وی این طرح به ۱۰ مسئله اصلی شامل لنجداران، ملوانان، بازاریان، ماشین های حمل و جابه جایی کالا ، کارگران تخلیه و بارگیری مرتبط است که دربرگیرنده مسایل همه کسانی است که امروز در بنادر با ته لنجی سروکار دارند.

حالا مردم مرزنشین گناوه در جوار سواحل نیلگون خلیج  فارس و  دیگر بنادر استان بوشهر بعد از سفر رئیس جمهوری و سخنان امیدوارکننده استاندار بوشهر در انتظار خبرهای خوشی در ارتباط با تعیین و تکلیف ته لنجی هستند.

رئیس جمهوری به همراه اعضای هیات دولت و در قالب ششمین سفر استانی دولت سیزدهم صبح روز جمعه ۱۶ مهرماه وارد استان بوشهر شد و در فرودگاه بین المللی استان مورد استقبال مسئولان قرار گرفت.

در ششمین استانی سفر هیات دولت به استان بوشهر ۶  وزیر کابینه دولت سیزدهم، شامل وزیر کشور، راه و شهرسازی، نفت، نیرو، جهاد کشاورزی و اقتصاد و دارایی رئیس جمهوری را همراهی کردند.

در این سفر هیات دولت سیزدهم ۱۱۱ طرح و توافقنامه برای محرومیت زدایی، توسعه زیرساختی و رونق اقتصادی استان بوشهر تصویب کرد که باعث امیدواری مردم این استان شده است.

شهرستان ساحلی گناوه در شمال استان بوشهر واقع و شغل عمده مردم آن به دریا وابسته است.

برچسب‌ها بوشهر سفر استانی گناوه سیدابراهیم رییسی رییس جمهوری ته لنجی دولت سیزدهم پروندهٔ خبری ششمین سفر استانی رییس‌جمهوری و پیگیری دستاوردهای آن برای بوشهر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بوشهر سفر استانی گناوه بوشهر سفر استانی گناوه ته لنجی دولت سیزدهم ساماندهی کالای همراه ملوان بنادر استان بوشهر استاندار بوشهر رئیس جمهوری ساحل نشینان دولت سیزدهم هیات دولت ته لنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۸۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم

به گزارش جام جم آنلاین، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با بیان اینکه به عملیات وعده صادق باید در رسانه ملی و محافل علمی، سیاسی و امنیتی پرداخته شود، گفت: عملیات وعده صادق احساس غرور ملی بود و از نقاط عطف اجماع‌ساز میان همه مردم و صاحبان اندیشه و تفکر با هر سلیقه‌ای بود و همه این کار را ستودند. وی با اشاره به جنایت علیه بشریت و کودک‌کشی رژیم صهیونیستی،‌ خاطرنشان کرد: اقدامات رژیم صهیونیستی صفحه‌ای سیاه و اوج بی‌رحمی و جنایت را نشان می‌دهد، اما تا امروز پیروز میدان مردم مقاوم فلسطین بوده و رژیم صهیونیستی و حامیان او شکست‌خورده هستند.   «وعده صادق» نشان داد ایران است که می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند رئیسی با بیان اینکه حمایت از فلسطین نه در دانشگاه‌های غرب که در هرجای دنیا دیده می‌شود، گفت: رژیم صهیونیستی در این درماندگی خود به کنسولگری ایران در دمشق حمله کرد و رهبری انقلاب بر تنبیه این رژیم پس از این واقعه تاکید کرد و در نهایت جلوه‌ای از همکاری میدان، دیپلماسی و رسانه در عملیات وعده صادق دیده شد و نشان داد ایران قوی است که می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند؛ باید با قدرت پیش رفت. وی تاکید کرد: معتقدیم در برابر دیپلماسی التماسی می‌توان جلوه‌ای از قدرت جمهوری اسلامی را نشان داد که سایه جنگ را از کشور دور کند و سرریز همین اقتدار را می‌توان در ابعاد دیگر از جمله رفع مشکلات اقتصادی هم به کار گرفت. رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: برداشت من این است که «وعده صادق» نقطه اقتدار جمهوری اسلامی ایران است و این نقطه اقتدار آثار خود را در زمینه‌های دیگر از جمله اقتصاد کشور نشان می‌دهد. اگر این عملیات غرورآفرین اجماع‌ساز بود و همه در کنار هم آن را تحسین کردند می‌توان از این فرصت برای اجماع در حل مشکلات کشور هم به کار گرفت. رئیس‌جمهوری در پاسخ به این پرسش که راه‌حل مشکلات کشور موشک است یا مذاکره و یا هردو، تصریح کرد: ما بارها اعلام کردیم جمهوری اسلامی دست کشورهایی را که بخواهند با ما روابط خوبی داشته باشند می‌فشاریم؛ چه در آسیا و چه در اروپا تا روابط خوبی شکل گیرد. البته دشمن ایران‌هراسی را امروز تشویق می‌کند اما می‌بینیم که این ترفند جواب نداده است و مسئله فلسطین مسئله دنیا شده است. این نشان داد موضع جمهوری اسلامی درست است. بارها به کشورهای منطقه هم نشان دادیم که ایران دوست آنان است. رئیس اقلیم کردستان در دیداری که با او داشتم تاکید می‌کرد کاری که حاج قاسم سلیمانی برای دفاع از اقلیم انجام داد تا داعش در آنجا به هدف خود نرسد، هرگز از یاد مردم کرد پاک نمی‌شود.   هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم موشک جواب موشک است وی تاکید کرد: پیام وعده صادق این است که ما مقابل هرکسی که مقابل جمهوری اسلامی بایستد می‌ایستیم و با هرکسی بخواهد با ما روابط خوبی داشته باشد روابط خوبی خواهیم داشت. ما هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم، اما اروپا و آمریکا عهدشکنی کردند. ما انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم و بارها بازرسان آژانس آن را اعلام کردند، اما گوش شنوایی وجود ندارد. اینکه فقط مذاکره بتواند همیشه پاسخگو باشد نیست، در جایی موشک می‌تواند و در جایی هم مذاکره. در واقع موشک جواب موشک است.   تولید مسکن در کشور فعال است رئیسی همچنین با اشاره به اینکه ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال نیاز کشور و تاکید قانون است، یادآور شد: اگر در سال‌های گذشته شاهد تولید مسکن با توجه به نیاز مردم بودیم امروز با این مشکلات مواجه نبودیم، اقدامات در زمان خود انجام نشده است و کمبود در کشور احساس می‌شود. امروز شاهد تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مسکن در کشور هستیم. مسکن روستایی فعال است و اکنون بیش از ۲۶۰ هزار مسکن در این بخش تحویل دادیم. ۱۰۰ هزار مسکن تحویل مددجویان شده است. تولید مسکن در کشور فعال است، اما حتماً به صورت آپارتمان نیست به شکل ویلایی هم هست.   دولت حتماً به وعده ساخت مسکن کمک می‌کند، اما به کمک مردم نیاز داریم رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: امیدواریم با کار جدی که در وزارت راه یا همکاری مردم، تعاونی‌ها، نیروهای مسلح و دانشگاه‌ها برای تولید مسکن در حال انجام است، وعده ما عملی شود. از وعده‌های دولت که به دنبال تحقق کامل آن است حتماً ساخت مسکن است. اطمینان می‌دهیم دولت حتماً به وعده ساخت مسکن کمک می‌کند اما در عین حال به کمک خود مردم هم نیاز داریم. وی یادآور شد: در مسکن مهر وقتی کار را شروع کردیم ۲۴۰ هزار تعهد ساخت مسکن داشتیم. دولت‌های قبلی متعهد شده بودند اما این کار را انجام دادیم و ۱۴۰ هزار مسکن از این میزان به مردم تحویل شده است. ساخت مسکن کمی طول می‌کشد و امیدواریم بتوانیم این امر را به خوبی پیش ببریم. رئیس‌جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره آمارهای مهار نسبی رشد تورم و نقدینگی از یک‌سو و محسوس نبودن این امر در زندگی مردم، تصریح کرد: علت‌ها را باید از میان برد تا تورم کاهش یابد. ما با تورم نزدیک ۶۰ درصد شروع کردیم و تلاش کردیم کسری بودجه نداشته باشیم یا کسری بودجه‌ای که وجود داشت را با ایجاد درآمد تلاش کردیم پیش ببریم نه با استقراض و چاپ پول. در سالهای بعد هم تلاش کردیم هزینه‌ها را افزایش ندهیم و بودجه را هم تراز ارائه کنیم تا کسری بودجه که در این زمینه موثر است وجود نداشته باشد. رئیسی گفت: رشد نقدینگی در این دولت ۲۳ درصد است و این چیزی است که بسیاری باور نمی‌کردند. این موفقیتی است که دولت توانسته است به آن برسد. همچنین بر وجود انظباط مالی و اضافه برداشت موسسات مالی و اعتباری تاکید کردیم تا اگر این روند ادامه یابد حتی این موسسات را منحل کنیم. وی تصریح کرد: من روزانه آمار می‌گیرم نه هفتگی، روزی نمی‌گذرد مگر اینکه از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم و این مبالغه نیست و حساسیت من بر این موضوع است.   تورم روز به روز کاهشی می‌شود رئیس دولت سیزدهم یادآور شد: تورم به کانال ۳۰ درصد رفته است و روز به روز کاهشی می‌شود که تأثیر خود را بر قیمت‌ها خواهد گذاشت. تلاش کردیم فشارها بر اقشار ضعیف، مستمری‌بگیران و مددجویان کاهش یابد. طرح کالابرگ هم برای همین بود که کالاهای اساسی با قیمت ثابت به دست مردم برسد. این اقدامات همه در جهت فقرزدایی است و کمکی به خانواده‌های نیازمند است که آب، برق، گاز و بیمه سلامت این خانواده‌ها رایگان شود. رئیسی گفت: توانمندسازی مددجویان هم از اقدامات ما در این زمینه است. ۱۰۰ هزار نفر از چتر حمایتی کمیته امداد خارج شده‌اند و اولین‌بار است که کسی پشت نوبت کمیته امداد نیست. نمی‌خواهم بگویم این امر مسئله را حل می‌کند یا کسی در کشور چنین نیست اما الان در وزارت رفاه سامانه‌ای آماده شده تا هرکسی در کشور نیازمند است به این سامانه اعلام کند تا دولت برود و آنان را تحت پوشش قرار دهد.   این خبر تکمیل می‌شود...

دیگر خبرها

  • رئیسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • یسی: «وعده صادق» از نقاط عطف اجماع‌ساز میان مردم بود/انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • افتتاح ۱۶ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در دولت سیزدهم ساخته شده است
  • ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در دولت سیزدهم
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد