Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- نشریه اویل پرایس در گزارشی با اشاره به بحران انرژی در جهان تأکید کرد که قیمت بی‌سابقه گاز طبیعی به طور قابل توجهی هزینه‌های عملیاتی پالایشگاه‌ها را افزایش داده است.

 به نقل از اویل پرایس، افزایش قیمت گاز طبیعی در اروپا و آسیا تقاضای جهانی برای فراورده‌های نفتی را افزایش داده و این موضوع به نفع پالایشگاه‌های نفت در سطح جهان است اما قیمت بی‌سابقه گاز طبیعی منجر به فشار بر صنعت پالایش نیز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از کاهش سرعت تولید فولاد، مواد شیمیایی و کود در اروپا، قیمت بی‌سابقه گاز طبیعی به طور قابل توجهی هزینه‌های عملیاتی پالایشگاه‌ها را افزایش می‌دهد چرا که گاز طبیعی برای تولید هیدروژن در واحدهای هیدروکراکر و هیدروتریتر که گوگرد را از نفت خام با گوگرد بالاتر حذف می‌کنند، استفاده می‌شود.

پالایشگاه‌های آمریکا در این شرایط به دلیل قیمت بسیار پایین گاز طبیعی در این کشور نسبت به رقبای آسیایی و اروپایی برتری دارند. اگرچه قیمت معیار «هنری هاب» ایالات متحده از ابتدای سال بیش از دو برابر شده است، اما قیمت گاز طبیعی آمریکا در حدود 5 دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی بریتانیا (mmBtu) در مقایسه با 25 تا 35 دلار قیمت‌های معادل در اروپا و آسیا است.

 

بر اساس برآوردهای موجود در آخرین گزارش ماهانه نفت آژانس بین المللی انرژی (IEA) به نقل از آرگوس، در هفته‌های اخیر، هزینه‌های پالایشگاه‌های نفت برای تولید هیدروژن به ازای هر بشکه نفت خام فرآوری شده در مقایسه با هزینه‌های ورودی هیدروژن در سال 2019، ده برابر افزایش یافته است.

هزینه هیدروژن برای هر بشکه نفت خام فرآوری شده اکنون حدود 6 دلار است، در حالی که در سال 2019 فقط 0.60 دلار در هر بشکه بود.

با این حال، به دلیل موجودی کم محصولات پالایش شده در سطح جهانی، علیرغم افزایش قیمت نفت خام که ماده اولیه برای پالایشگاه محسوب می‌شود، حاشیه سود پالایش به شدت در سه ماهه سوم 2021 بهبود یافته است.

علیرغم افزایش تقاضا برای فرآورده‌های نفتی در زمستان امسال، برخی از پالایشگاه‌ها در اروپا و آسیا ممکن است نتوانند به دلیل افزایش قیمت گاز طبیعی، ظرفیت پالایش نفت خام را افزایش دهند.

سخنگوی پالایشگاه Varo Energy در شمال غرب اروپا که شرکت ویتول از سهامداران آن است به رویترز گفت: ما نیز مانند هر مصرف کننده دیگری تحت تاثیر قیمت‌های بالای گاز طبیعی و برق هستیم.

 تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۹۹۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟

 امروز خبری مبنی بر شکستن یک سد خاکی معیشتی در فضای مجازی منتشر و موجب نگرانی برخی شد که رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و بخشدار بخش نوبران ساوه (استان مرکزی) در خصوص این اتفاق توضیحاتی را ارائه کردند.

به گزارش ایرنا، این سد بین روستاهای سنگگ و مراغه توسط جهاد سازندگی وقت احداث و سال گذشته بهره برداران نسبت به افزایش ظرفیت ذخیره آن اقدام کردند که به گفته رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه، آبگیری بیش از حد مجاز، باعث بروز برخی آسیب ها به پیشانی آن شده است.

کامیار گراوند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این سد در سال ۱۳۷۰ توسط جهاد سازندگی احداث شده است تا اینکه در سال گذشته نیز با افزایش ارتفاع حدود ۲ متر و ۸۰ سانتی متری موافقت شد.

وی با بیان اینکه اهالی پارسال زیر نظر کارشناسان فنی این اداره نسبت به افزایش ارتفاع اقدام کردند یادآور شد: این سد قبل از افزایش ارتفاع حدود ۴۵ مترمکعب ظرفیت ذخیره داشت که هم اکنون به ۶۰ مترمکعب رسیده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه افزود: ایام عید که بر اثر بارش های بهاری این سد معیشتی سرریز کرد و بررسی های کارشناسی از سوی اداره منابع طبیعی انجام شد اما برخی از بهره برداران پس آن نسبت به مسدود کردن محل سرریز به منظور ذخیره بیشتر آب پست سد اقدام می کنند.

وی با اشاره به اینکه افزایش حجم و ارتفاع آب باعث افزایش تشدید فشار آب به بخش فوقانی سرریز و موجب ریزش پاشنه و شسته شدن خاک بخشی از پشت سد شده است یادآور شد: هرچند در این اتفاق هیچ آسیبی به بدنه اصلی وارد نشده است اما کارشناسان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه به همراه کارشناسان سایر دستگاه ها در محل حاضر و موارد لازم برای ارتقای ایمنی سد را اعلام کرده اند.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون محل تخلیه آب این سد بازگشایی و مقرر شده روند تخلیه تا رفع آسیب ها، ایمن سازی کامل پاشنه و رسیدن آب به حجم مناسب ادامه خواهد داشت.

بخشدار نوبران ساوه نیز در این ارتباط با بیان اینکه به محض اطلاع از وضعیت سد به همراه کارشناسان منابع طبیعی، اعضای شورای اسلامی روستا، نمایندگان دادگستری در روستای مراغه حاضر و اقدامات اولیه ایمن سازی آن انجام شد.

یوسف حیدری یادآور شد: به اعضای شورای اسلامی روستا و معتمدان تاکید شد نظارت بیشتری داشته باشند تا بهره برداران به سلیقه شخصی دخالتی در این امور نداشته باشند.

روستای سنگک در ۷۹ کیلومتری و روستای مراغه نیز در ۷۲ کیلومتری شهر ساوه واقع شده است.

بخش نوبران ساوه داری ۸۰ روستا با ۲۵ هزار نفر جمعیت بوده که ۶۷ مورد این آبادی ها بالای ۲۰ خانوار است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی فروش نفت با تمرکز بر ابتکارات جدید در بازسازی پالایشگاه‌های مستهلک شده
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • جوان کاشمری چطور از دختران جوان در برابر ۲ مزاحم دفاع کرد| ضربه چاقو فقط ۲ میلی متر با شاهرگ علی فاصله داشت | ۲ شرور مست و سابقه‌دار بودند
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۹ ارديبهشت
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • خبر شکستن یک سد معیشتی در ساوه چه بود؟
  • حمایت بسیج اساتید از دانشگاهیان جهان علیه رژیم صهیونیستی
  • افزایش بی‌سابقه؛ رشد ۴۲ درصدی اجاره‌بها در فروردین ۱۴۰۳
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم