Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از شبکه خبری آسیا، برگزاری اجلاس آ.سه‌.آن بدون حضور رهبر نظامی میانمار یک اقدام نادر برای این گروه منطقه‌ای است.

بر پایه این گزارش، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از طریق ارتباط ویدئویی در جلسه شرکت می‌کند اما به احتمال بسیار زیاد هیچ نماینده‌ای از سوی دولت نظامی میانمار حاضر نخواهد بود. برونئی میزبان اجلاس آ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه‌.آن اعلام کرده که این گروه یک نماینده غیرسیاسی را از کشور میانمار دعوت خواهد کرد اما اعلام نشده است که این نماینده چه کسی خواهد بود.

وزارت امور خارجه میانمار دوشنبه شب تلویحا اعلام کرد که کرسی میانمار در اجلاس آ.سه‌.آن خالی خواهد بود. وزیران امور خارجه آ.سه‌.آن روز ۱۵ اکتبر موافقت کردند که ژنرال "مین اونگ هلانگ" رئیس دولت نظامی که فوریه امسال دولت آنگ سانگ سوچی را برکنار کرد، در حاشیه قرار دهند.

دولت نظامی میانمار همچنین اعلام کرد که این کشور روند لازم را مطابق منشور آ.سه‌.آن برای حل مناقشه درباره مشارکت این کشور در اجلاس آسه‌آن دنبال خواهد کرد. در دستور کار روز سه‌شنبه اجلاس آسه‌آن برگزاری سه نشست جداگانه بین رهبران آ.سه‌.آن با نمایندگان آمریکا، چین و کره جنوبی وجود دارد.

ماه گذشته "اریوان یوسف" معاون وزیر خارجه کشور برونئی و رئیس کنونی آسه‌آن گفت که دولت نظامی میانمار پاسخی به درخواست او برای دیدار با "آنگ‌سان سوچی" رئیس جمهور سابق میانمار نداده است. دولت سوچی اول فوریه سال جاری میلادی با یک کودتای نظامی برکنار شد.

میانمار از زمان کودتا تا کنون درگیر تنش و ناآرامی بوده است؛ کودتایی که به یک دهه دموکراسی در این کشور پایان داد. در خشونت‌های ماه‌های اخیر در این کشور بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن کشته شده‌اند. طرح نقشه راه مصوب آ.سه‌.آن شامل تعهدی به گفت‌وگو با همه طرف‌ها و اجازه دسترسی‌های انسان‌دوستانه و توقف خشونت‌ها بود. 

تاریخ طولانی دیکتاتوری نظامی و نقض حقوق بشر در میانمار یکی از مسائل دشوار مورد بحث در اتحادیه‌ آ.سه‌.آن بوده که وحدت این سازمان و سیاست عدم مداخله را به آزمایش گذاشته است. وزیران خارجه آ.سه‌.آن در نشست مجازی ماه گذشته از عدم پیشرفت در اجرای این طرح از سوی هیات حاکمه نظامی میانمار موسوم به "شورای اداری کشور" ابراز ناامیدی کردند. "سیف‌الدین عبدالله "دیپلمات ارشد مالزی در توییتر اعلام کرد که بدون پیشرفت در این زمینه، حضور رئیس شورای اداری کشور میانمار در اجلاس آ.سه‌.آن دشوار خواهد بود.

میانمار از آغاز کودتا در این کشور با سرکوب مرگبار معترضان، فروپاشی اقتصادی و مهاجرت دسته جمعی پناهجویان رو به رو شده است. همچنین افزایش شیوع ویروس کرونا در این کشور سیستم بهداشت را مختل کرده و در ماه های گذشته منجر به وقوع فاجعه انسانی در این کشور شده  است. از ماه آوریل تلاش برای انتصاب فرستاده ویژه آ.سه.آن در قالب " اجماعِ پنج مساله " که از سوی رهبرانِ اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا برای رویارویی با آشوب در میانمار پیشنهاد شده بود، ادامه دارد. 

برچسب‌ها میانمار اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا برونئی جو بایدن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میانمار اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا برونئی میانمار اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا برونئی جو بایدن نظامی میانمار دولت نظامی اجلاس آ سه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۰۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • رهبران مقاومت در غزه آماده نبرد در رفح هستند
  • انتقال شرکت‌های مهم چینی به مالزی
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • ببینید | آمادگی کامل ایران برای حضور دائمی در قطب جنوب
  • موافقت پادشاه انگلیس با قانون ضد مهاجرتی رواندا
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • اجلاس امنیتی کشور‌های عضو شانگهای با حضور وزیر دفاع
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا