Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رستم، این واحد تولیدی تعطیل شده، با مساحتی افزون بر ۳۲ هکتار در ۱۳۴۴ تاسیس شد و بیش از ۱۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این کارخانه و سایر مشاغل مرتبط به فعالیت آن، از جمله کشاورزی و‌ پخش و توزیع تولیدات این واحد، مشغول شدند.

سه حلقه چاه عمیق، پنج عدد سیلوی پنج هزار تنی، دو مدرسه ابتدایی و راهنمایی، یک مسجد، ۱۵۰ واحد مسکونی، استخر، زمین فوتبال و پارک و نانوایی بخشی از دارائی‌های این کارخانه است که این روزها رنگ افسردگی بر گوشه گوشه آن جا خوش کرده و صدای سرد خاموشی و دلسردی و ناامیدی از همه جای آن به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارخانه قند ممسنی، در سال ۱۳۴۴ با مالکیت وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه با ظرفیت تولید ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن شکر در روز، افتتاح شد و در سال ۱۳۵۰ به شرکت شهدساز تحت نظارت وزارت صنایع واگذار شد و پس از ۱۰ سال فعالیت به سازمان صنایع ملی ایران سپرده شد و در سال ۱۳۷۸ توسط سازمان صنایع ملی ایران به بخش خصوصی و فردی به نام محمدرضا یوسفی واگذار شد. 

در این قرارداد سرشار از ابهام، به مبلغ ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، به بخش خصوصی واگذار شد. واحدی که در همان زمان نیز بیش از این ارزش داشت و کارکنان آن در فصل‌های مختلف سال همواره مشغول بودند و در برخی فصول، بیش از ۳۵۰ نفر به تعداد کارکنان معمول این واحد اضافه می‌شد.

علاوه بر ابهامات مبلغ واگذاری اولیه به بخش خصوصی، یکی از مهم‌ترین شرایط واگذاری در قانون صنایع ملی، یعنی تداوم فعالیت و توسعه کار نیز در این واحد رعایت نشده و از همان ابتدای واگذاری، با بهانه‌های مختلف یعنی کمبود و گرانی مواد اولیه، عدم امکان تامین به موقع نیازمندی‌های کارخانه و سنگینی هزینه‌ها و مطالبات کارکنان، فعالیت‌های این واحد کاهش یافت و عدم رعایت همه جانبه قانون در واگذاری، موجب شد تا تعداد کارگران ثابت این واحد روزبه‌روز تقلیل یابد.

به مرور زمان و با سیاست خاص اولین مالک کارخانه، به منظور ایجاد اخلال در سیستم تولید داخلی و حفظ موقعیت همچنین در اختیار داشتن مافیای شکر، از زمان خرید این کارخانه هیچ انگیزه‌ای برای فعالیت نداشته است و مالک جدید نیز همان مسیر را ادامه داد تا فعالیت کارخانه در سال‌های مالکیت وی به صورت نیمه وقت درآمد و تعداد کارگران از ۳۵۰ به ۸۰ نفر رسید.

خصوصی سازی یا تعطیلی

گرفتن امتیاز واردات شکر خام و سفید، اخذ وام‌های بی‌بهره و کم‌بهره از سند این کارخانه و هزینه در ساخت و ساز در برج‌های چندین طبقه در تهران و شهرک ناز کرج و مشهد و... تنها خبری است که کارکنان، از فعالیت اقتصادی این کارخانه شنیده‌اند و سال‌ها است با وعده‌های توخالی مالک، مدیران و مسؤولان شهرستان روزگار می‌گذرانند و احیای کارخانه قند شعار تبلیغاتی نمایندگان ادوار مجلس بوده و گاهی موضوع جلسات و سخنرانی‌های جوانان مطالبه‌گر.

شاید در ابتدای واگذاری، اهالی منطقه و کارکنان تنها واحد صنعتی منطقه که از موقعیت استراتژیک ویژه‌ای نیز برخوردار است، انتظار داشتند که با واگذاری به بخش خصوصی، شاهد رعایت نظام اسلامی در مورد حقوق کار و خروج اقتصاد ایران از وابستگی به نفت و احراز استقلال از طریق تولید نیازهای داخلی تا سرحد خودکفایی و توسعه صادرات و گسترش زمینه کار و اشتغال و تخصص، قطع ید از عوامل نظام استبدادی و استثمارگران و احتراز از دولت سالاری همچنین حمایت از فعالیتهای غیردولتی و ابتکار در بخش خصوصی خواهند بود اما در کمال ناباوری نه تنها هیچ‌کدام از این موارد محقق نشد بلکه ۴۰ نفر دیگر از کارگران نیز به درخواست و با فشار مالک، بدون آنکه مطالبات خود را تمام و کمال دریافت کنند تعدیل، بازخرید یا بازنشسته شدند.

برخی کمبود مواد اولیه و چغندر و نبود نقدینگی را مهمترین دلایل تعطیلی کارخانه می‌دانند ولی واقعیت عدم پایبندی مالک به تعهدات و خریدن زمان برای متوقف نگه داشتن فعالیت کارخانه است.

حراج واقعی یا افزایش تولید ملی

در دوران مالکیت یوسفی و فرزندش علاوه بر فروش دفتر مرکزی کارخانه در خیابان پروین اعتصامی تهران و ۳ عرصه ۵۰۰۰ متری کشت چغندر در کازرون، نورآباد و کوپن، بسیاری از ماشین‌آلات و ادوات کارخانه از جمله: ۴۵ پمپ کوچک، ۲ کامیون، یک دستگاه گریدر و بولدزر فروخته شد و برخی از ماشین آلات و دستگاه‌ها نیز به عنوان اسقاطی به حراج گذاشته شد.

این کارخانه یکی از بهترین تولید کنندگان شکر (از لحاظ کیفیت) در بین کارخانه های قند استان فارس و دارای دو بهره برداری از چغندر قند بهاره و پاییزه بود که پس از واگذاری به آقای علی‌اکبر هراتی تاجی، از ۲۵ آبان ۹۳ به طور کامل تعطیل شد.

تعطیلی کارخانه با توجه به ماده ۱۴ قرارداد واگذاری، کاملاً غیرقانونی و برخلاف مصلحت های اقتصادی نظام و خواست رهبری و مغایر با برنامه های اقتصاد مقاومتی و پیشبرد تولید ملی است.

حال پس از گذشت ۷ سال از تعطیلی تنها واحد صنعتی دو شهرستان ممسنی و رستم و نزدیکترین کارخانه قند به بندر بوشهر و گمرک و دارای شرایطی مناسب تر و بهتر از کارخانه های قند شازند و خراسان جنوبی و دیگر کارخانه های فعال در استان، کارگران و خانواده های آنان، همچنان چشم انتظار پرداخت کامل معوقات و راه اندازی مجدد کارخانه می‌باشند.

آرزوی کشاورزانی که پس از ۳۰ سال چغندر کاری را در این دو شهرستان آغاز کرده ‌اند نیز روی دیگر این سکه معلق است، کشاورزانی که با تحمل رنج فراوان در کشت چغندر، باید حاصل زحمت خود را به سختی به کارخانه های قند مرودشت یا فسا بفرستند تا سفره شان خالی نماند، مردمی که از خاموشی این کارخانه خسته شده‌اند و چشم به راه دیدن دود سفید کارخانه مانده‌اند.

نکته دیگر چگونگی پرداخت حقوق و بیمه کارگرانی است که با توجه به جلسه ۱۴۰۰/۳/۴ کارگروه رفع موانع تولید فارس قرار بود حقوق جاری ۱۲نفر از آنان به عنوان کارگر شاغل، ماهانه پرداخت شود که تا کنون پرداخت نگردیده و حتی بیمه جاری کارگران را بعد از ۲۸ سال سابقه واریز بیمه مجددا بر اساس حداقل حقوق پرداخت می کنند، قدامی که غیرقانونی و ظالمانه بودنش روشن است.

موضوع دیگری که بیان آن خالی از لطف نیست، عدم حضور و استقرار مالک یا مدیر یا نماینده وی در کارخانه است، علی رغم شرایط مندرج در قرارداد، تا کنون هیچ مدیر عامل یا رئیسی در کارخانه حتی برای یک روز کاری حضور نداشتت است، که این اقدام نیز در اثبات برخی گمانه زنی‌ها مبنی بر تعطیلی عمدی کارخانه و کنترل صادرات و واردات شکر و جوابی برای سؤال سالیان گذشته و حال مردم که آیا تعطیلی کارخانه عمدی و خرید آن برای کنترل بازار به نفع مالکان بوده است، می‌باشد.

اقدامات خلاف قانون در روال واگذاری و پیگیری پرونده این واحد تولیدی موضوعی کاملا آشکار است تا جایی که مزایده کارخانه در چند نوبت به دلیل مشکلات قانونی و اختلافات موجود، برگزار نشد و علاوه بر این ۳۳ درصد سهام کارکنان نیز به طور کامل نادیده گرفته شده و همچنان از موارد فرو رفته در ابهام است.  

اختلاف نظر کارگران و کارکنان کارخانه و مسؤولان شهرستان رستم در میزان بدهی ‌های کارخانه نیز موضوع دیگری است که ابهامات موجود در این پرونده را دوچندان نموده است.

بخشی از مطالبات کارگران با تلاش دادگستری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، پرداخت شده است ولی این پرداخت های خرد و مقطعی پاسخگوی نیاز و به اندازه میزان معوقات کارگران نیست، برخی از این کارگران در هزینه‌های جاری زندگی مانده و هزینه درمان عزیزانشان را نیز به سختی تامین می‌کنند.

شرمندگی و دل‌نگرانی تنها دارایی کارگران قند ممسنی

حکایت درد دل یکی از کارگرانی که توان پرداخت هزینه درمان همسرش را ندارد و روز به‌روز همسر مبتلا به ام اس خود را در حال ذوب شدن می‌بیند، یکی از هزاران قصه نانوشته کارکنان این واحد تولیدی است.

خانه‌های زیبا و پر از مهر کارخانه، که روزی مملو از نشاط و سر زندگی بود در حال تخریب است، پارک و دو مدرسه و زمین فوتبال و فضای ورزشی کارخانه در ۷ سال اخیر جان باخته اند و درختان و سوله‌ها نیز دلتنگ شلوغی و حضور کارگران و ساکنان محوطه هستند. 

امام جمعه ممسنی در دیدار ماه جاری رئیس کل دادگستری فارس در شهر نوراباد که فرصت ۵ ماهه به مالک برای بازگشایی را ییان نمود، گفت: وعده حل مشکل این کارخانه، یکی از پررنگ ترین وعده های سرخرمن است.

وی با بیان خاطره ای گفت: این ۵ ماه کدام ۵ ماه است ما نمی‌دانیم، اما مردم ما دیگر خسته‌اند و امیدشان به بازگشایی مجدد این کارخانه است. 

بازدید‌ها و جلسات زیادی برای حل این مشکل در شهرستان و استان برگزار شده است، خطبه‌های نماز جمعه رستم محل فریاد کارگران از زبان امام جمعه رستم است و مجید انصاری موضوع را به کمیسیون حقوقی مجلس کشانده است، خبرگزاری فارس و دیگر رسانه‌های محلی و استانی بارها از این واحد تولیدی گفته و نوشته اند، اما هیچ‌کدام به نتیجه مطلوب نرسبده است و تا کنون فقط یک بار برادر مالک فعلی کارخانه به عنوان نماینده او در یک جلسه شرکت داشته که نتیجه حضور او و خروجی آن جلسه هم وعده سر خرمن دیگری بیش نبود.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و ادامه روند احیای واحد‌های تولیدی در برنامه مدیریتی آیت الله رئیسی،  

انتظار می‌رود پس از بازدید اخیر معاون اجرایی دولت از این کارخانه و تاکید ایشان بر پیگیری موضوع با حضور مالک، این پرونده به شکل دیگر و با سرعت بیشتری مورد بررسی قرار بگیرد و مردم شهرستان های رستم و ممسنی شاهد بازسازی و تعمیر ‌و راه اندازی دوباره این واحد صنعتی مهم در این منطقه و جنوب کشور و تحقق شعار سال و رفع موانع تولید باشند.

پرونده باز

موضوع کارخانه قند ممسنی یک پرونده باز در خبرگزاری فارس است که با توجه به درخواست مردم در سامانه فارس من و تقاضای کارگران، طی ۳ گزارش مورد بررسی قرار گرفته است و  پیگیری‌های پیاپی تا به نتیجه رسیدن این درخواست مردم و احیای مجدد کارخانه ادامه دارد.

خبرگزاری فارس امیدوار و پیگیر است که، در این موقعیت زمانی مهم و شرایط ویژه اقتصادی همچنین تاکیدات رهبر معظم انقلاب(مد‌ظله‌العالی)، بر جهش و رونق تولید و حمایت از اقتصاد ملی و مقاومتی و مشهود بودن سیاست‌ مدیریتی غلط در این کارخانه، همچنین اتلاف وقت به منظور ضربه‌زدن هدفمند به اقتصاد ملی، رسیدگی به این پرونده جدی‌تر دنبال شده و با همت قوه قضائیه و مساعدت دولت مردمی، مسیر بازگشایی کارخانه قند ممسنی هموار شود.

انتهای پیام/د

منبع: فارس

کلیدواژه: کارخانه قند ممسنی کاشت چغندر قند سفر رئیس جمهور به استان فارس شهرستان رستم کارخانه قند ممسنی واحد تولیدی خبرگزاری فارس بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۱۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی در باتلاق سراشیبی/ خیزش ضدآمریکایی دانشجویان دانشگاه آزاد به روز سوم رسید

خبرگزاری علم و فناوری آنا ـ حسین بوذری؛۱۷ آوریل ۲۰۲۴ (۲۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۳) بود که دانشگاه کلمبیا منشأ حوادث بسیار مهم، حیاتی و البته ضدصهیونیستی و ضدآمریکایی شد، خیزش دانشجویان و استادان این دانشگاه در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و اعتراض به نسل‌کُشی و جنایات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه مردم مظلوم غزه.

در این تجمع و تظاهرات دانشجویان دانشگاه کلمبیا خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه نقش دارند شدند. 

این تجمع و تظاهرات به‌زودی به دانشگاه‌های آمریکایی هم سرایت کرد، به‌طوری که دانشجویان و استادان این دانشگاه‌ها به صف تجمع‌کنندگان علیه رژیم فاسد و کودک‌کُش صهیونیستی پیوستند و خواستار پایان جنایت و نسل‌کُشی رژیم سرتاسر فاسد و ظالم شدند.

اردوگاه‌های دانشگاهی در سراسر آمریکا دانشجویانی را از جمله فلسطینی‌ها، عرب‌ها، یهودیان و مسلمانان ـ گرد هم آورده‌اند تا بمباران غزه توسط رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند که تجمع و تظاهرات اخیر دانشجویان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی شکاف نسل درباره این رژیم را برجسنته‌تر کرده و نشان می‌دهد که جوانان امروز آمریکایی با سیاست‌های سیاستمداران آمریکا همراه نیستند.

بر این اساس، دانشجویان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حمایت از خیزش سراسری دانشجویان آمریکایی و اروپایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی تجمع برگزار کردند.

رژیم صهیونیستی در باتلاق

دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه شبستر متشکل از استادان، دانشجویان و کارکنان در حمایت از مردم غزه و اقدام ضدصهیونیستی دانشجویان و دانشگاهیان آمریکا و اروپا تظاهرات کردند.

در پایان هرات و تجمع دانشگاهیان بیانیه‌ای صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: امروز اعتراضات ماه‌های اخیر مردم در کشور‌های حامی رژیم صهیونیستی دیگر محدود به حضور گسترده مردم در خیابان‌ها و راهپیمایی نبوده، بلکه به شکل منسجم‌تر و قوی‌تر از قبل در حال گسترش بوده و در ماه‌های اخیر با ورود استادان و دانشجویان لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیسم انداخته است.

در این بیانیه عنوان شده است: گسترده شدن اعتراضات دردانشگاه‌های آمریکا و گسترش آن به دانشگاه‌هایی در انگلیس، فرانسه و استرالیا با خطا‌های محاسبات که از سوی حکام این کشور‌ها در قبال این حرکت صورت می‌گیرد رژیم صهیونیستی و ایادی آن را در باتلاقی به مراتب عمیق‌تر از آنچه در آن فرو رفته‌اند وارد خواهد کرد.

در این بیانیه تبیین شده است: ما جامعه دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی ناحیه شبستر اعم از استادان، کارکنان و دانشجویان ضمن اعلام انزجار از آمریکا و رژیم غاصب صهیونیستی همدردی خود را با مردم مظلوم غزه فریاد می‌زنیم و از اقدام شجاعانه ضدصهیونیستی و دانشجویان آمریکا واروپا حمایت می‌کنیم و از دولت آمریکا می‌خواهیم هرچه زودتر اعمال فشار غیرانسانی بر روی دانشگاهیان را پایان دهد و از خداوند بزرگ توفیق و پیروزی نهایی حق بر باطل و سربلندی آزادیخواهان جهان را آرزو داریم.

فریاد دانشجویان در قلب آمریکا و اروپا به معنای شکست رسانه تبلیغاتی غرب است

جنبش دانشجویی در آمریکا و اروپا نشان از بیداری وجدان‌های ملت‌های آزادیخواه جهان و شکست رسانه‌های تبلیغاتی غرب می‌باشد.

دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میمه در حمایت از خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا تجمع کرده و ضمن حمایت از حرکت دانشجویان آزادیخواه، اقدام پلیس آمریکا در سرکوب گسترده آنها را محکوم کردند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میمه در این تجمع گفت: خیزش دانشجویان در آمریکا و اروپا نشان‌دهنده عدالتخواهی و بیداری وجدان ملت‌ها در برابر جنایات وحشیانه رژیم کودک‌کُش صهیونیستی و اعتراض به سیاست‌های دولتمردان غرب در حمایت از این رژیم جعلی است.

رضا عباسی افزود: وقتی در قلب آمریکا و اروپا دانشجویان برابر ظلمت و سیاهی فریاد می‌زنند و در مقابل گسترده پلیس و دستگاه‌های امنیتی کوتاه نمی‌آیند و با اراده قوی‌تر به میدان می‌آیند، به معنای شکست رسانه‌های تبلیغاتی غرب در موجه نشان دادن و سرپوش گذاشتن وحشیگری‌های رژیم صهیونیستی است.

وی تشریح کرد: اتفاقات اخیر اعم از طوفان‌الاقصی، مقاومت مردم مظلوم غزه در برابر جنایات رژیم کودک‌کُش صهیونیستی در کشتن کودکان و مردم غیرنظامی، جنبش دانشجویان آزادیخواه در قلب کشور‌های حامی این رژیم منحوس، نشان از درماندگی رژیم فاسد صهیونیستی و نزدیک شدن نابودی آن است.

اجتماع دانشگاهیان دانشگاه آزاد ممسنی در حمایت از خیزش ضدصهیونیستی دانشگاهیان جهان

دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی در حمایت از خیزش دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا تجمع کرده و ضمن حمایت از حرکت دانشجویان آزادیخواه، اقدام پلیس آمریکا در سرکوب گسترده آنها را محکوم کردند.

این تجمع با حضور حضرت آیت‌الله حسین شاکری‌فر امام جمعه ممسنی، سید حمید حسبنی مسئول بسیج دانشجویی شهرستان ممسنی، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه آزاد ممسنی و دانشگاهیان دانشگاه‌های ممسنی در محل دانشگاه آزاد اسلامی ممسنی برگزار شد.

دانشجویان، استادان و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ممسنی همراه با دانشگاهیان شهرستان ممسنی هم‌صدا با دانشجویان آزادیخواه آمریکا و اروپا که نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی دست به اعتراض زده بودند، با برپایی اجتماع «اعلام همبستگی» ضمن حمایت از این دانشجویان، برخورد وحشیانه پلیس آمریکا را محکوم کردند.

این تجمع با سردادن شعار‌های اعتراضی علیه پلیس آمریکا و سردمداران حامی رژیم جعلی صهیونیستی همراه بود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رژیم صهیونیستی در باتلاق سراشیبی/ خیزش ضدآمریکایی دانشجویان دانشگاه آزاد به روز سوم رسید
  • تجلیل از ۳۰ نفر از جامعه کار و کارگری گیلان
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای تلاش‌ها و تولیدات کارگران عزیز کشور است
  • باید به کارگران به عنوان سنگرداران جنگ اقتصادی توجه شود
  • فیلم| اردوی جهادی با عطر شهدا
  • عملیات «وعده صادق» امید به مقاومت در سایر کشورها را افزایش داد
  • تلاش و جدیت برای کاهش نرخ بیکاری
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل