Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی از توافق با ترکمنستان برای ۲ برابر شدن ترانزیت ریلی بین دو کشور خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رستم قاسمی در افتتاحیه شانزدهیمن اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی، بازرگانی، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان با اشاره به روابط عمیق تاریخی ایران و ترکمنستان، اظهار کرد: ایران با ترکمنستان بیش از 1000 کیلومتر مرز امن و مطمئن دارد و یک رابطه تاریخی بسیار خوب بین دو کشور وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روابط تجاری-اقتصادی دو کشور پیش از کرونا بسیار خوب و قابل توجه بوده و ارزش آن به چند میلیارد دلار می‌رسیده که این روابط صادرات و واردات را شامل می‌شده است. اکنون به خاطر کرونا در روابط و تجارت دو کشور محدودیت‌هایی ایجاد شده، اما خوشبختانه در این نشست و در پیش جلسه‌‌ای که پیش از مراسم افتتاحیه برگزار شد، در سه حوزه برای گسترش روابط توافق به دست آمد.

وی افزود: در حوزه انرژی، گاز و برق توافقاتی انجام شد که در توافقنامه نهایی گنجانده خواهد شد. ایران می‌تواند در حوزه انرژی روابط بسیار گسترده‌ای را نسبت به روابط فعلی با ترکمنستان برقرار کند. 

وی با یادآوری این‌که بین دو کشور ترانزیت ریلی وجود دارد اما به دلیل شیوع کرونا محدود شده است، تصریح کرد: بر اساس توافق صورت گرفته ترانزیت ریلی ایران و ترکمنستان به 2 برابر افزایش می‌یابد.برای توسعه حمل‌ونقل زمینی توافقاتی حاصل و بنا شد این شکل از ترانزیت که به خاطر محدودیت‌های کرونا کاهش یافته، با استفاده از پروتکل‌های جدید افزایش پیدا کند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که حمل‌ونقل دریایی نیز یکی از موضوعات مهم بین ایران و ترکمنستان  است که می‌تواند مورد بحث و بررسی قرار بگیرد، گفت‌: با توجه به ظرفیت‌هایی که در بنادر شمالی ایران و بنادر ترکمنستان وجود دارد، گسترش این مد حمل‌ونقلی می‌تواند مورد توجه طرفین قرار بگیرد.

قاسمی از توافق با ترکمنستان برای مشارکت این کشور در توافق سه‌جانبه ایران، هند و افغانستان در راستای استفاده از بندر چابهار، اضافه کرد: با این اقدام ترکمنستان می‌تواند از بندر چابهار برای ترانزیت کالا به کشورهای شمالی و حتی روسیه بهره‌مند شود. همچنین در مورد بحث سرمایه گذاری ترکمنستان در بنادر جنوبی ایران و سرمایه‌گذاری ایران در بنادر ترکمنستان بحث و بررسی انجام شد.

وی با اشاره به مزیت ایران و ترکمنستان به خاطر قرارگیری در مسیر تجارت جهانی افزود: قرار بر این شد که این ظرفیت توسعه پیدا کند تا مسیر ترانیزت دریایی و زمینی از هند و چین و کشورهای بزرگ به ایران، ترکمنستان، کشورهای شمالی و روسیه شکل بگیرد. این اتفاق می‌تواند برای ایران و ترکمنستان منافع جدی و زیادی را به دنبال داشته و برای دو کشور بسیار تعیین کننده و مفید باشد. همچنین قرار شد هفته آینده یک نشست ویدئو کنفرانسی بین این دو کشور و کشورهای همسایه برای فعال سازی کریدورهای ترانزیتی برگزار شود. 

وزیر راه و شهرسازی از موضوع تجارت دو جانبه به عنوان موضوع سوم مورد بررسی در این نشست نام برد و گفت: برای افزایش سطح تجاری دو کشور توافقاتی حاصل شد. پیشتر به صورت سالیانه یک نمایشگاه کالای ایرانی در ترکمنستان برگزار و بلافاصله بعد از نمایشگاه خرید کالاهای ایرانی انجام می‌شد. در آن مقطع بین بخش‌های خصوصی دو کشور بیش از یک میلیارد دلار تجارت رخ می‌داد. قرار شد این مساله حفظ شده و سطح تجاری دو کشور افزایش یابد. 

وی ابراز امیدواری کرد: پس از این نشست با اهتمامی که بین دو طرف وجود دارد، بتوانیم فصل جدیدی را در حوزه های مختلف به خصوص سه محور مورد بحث گشایش یابد که نتیجه آن منفعت دو کشور باشد.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی رستم قاسمی رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی رستم قاسمی ایران و ترکمنستان ترانزیت ریلی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۲۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است

معاون اول رئیس جمهور گفت: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی ، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای 12 تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست راهبرد برد- برد است
  • مهمترین لحظه در تاریخ ورزش کشور همسایه؛ افغانستان یک گام تا انجام ماموریت غیرممکن!
  • مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • تعاملات اقتصادی و سیاسی ایران با کشورهای دوست، راهبرد برد- برد است
  • روابط ایران با سایر کشورها بر اساس راهبرد برد-برد است
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • کنسرسیوم «توسعه ریلی افغانستان» ترانزیت را از مجاری قانونی پیگیری کند
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره