Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورایعالی فضای مجازی در گفتگو با خبر ۲۱ درباره حمله سایبری امروز به سیستم سوخت رسانی کشور گفت: "حمله ساعت ۱۱ صبح امروز اتفاق افتاد و در همه جایگاه‌ها شاهد اختلال وسیع در سیستم سوخت رسانی شدیم. دستگاه‌های مربوطه به مسئله پرداختند و علائم حمله سایبری مشاهده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حمله سایبری خوشبختانه خسارت‌های سخت افزاری در پی نداشته و فقط هم وطنان در دسترسی به سوخت با مشکل روبه رو شدند که در مدت کوتاهی حل شد. "

وی در ادامه افزود: "کارشناسان توانستند راه حل رفع مشکل رو پیدا کنند و تقریبا از ساعت پنج عصر همه جایگاه‌ها یعنی ۴۳۰۰ جایگاهی که در کل کشور داریم دوباره به تدریج فعال شدند. کارشناسان باید اصلاحاتی را در برنامه نرم افزاری جایگاه‌های سوخت انجام دهند که در حال کار روی این موضووع هستند. این حمله احتمالا توسط کشور‌های خارجی بود و زود هست که بگوییم کدام کشور و به چه صورتی بوده است. هدف از این حمله اختلال در خدمت رسانی به مردم است. متاسفانه اخیرا در سیستم راه آهن هم دچار همین حمله گسترده شدیم که خدمت رسانی به مردم با مشکل رو به رو شد و توانستیم با توان سایبری که در کشور وجود دارد، ظرف ساعات کمی مشکل رو برطرف کنیم. "

فیروزآبادی تصریح کرد: "این حمله هم در مدت کوتاهی رفع عیب شد، اما به دلیل گستردگی جایگاه‌های سوخت در سراسر کشور، به تدریج باید تیم‌هایی اعزام و رفع اشکال کنند. امیدواریم تا ظهر فردا این مشکل رفع شود. "

دبیر شورایعالی فضای مجازی در پاسخ به این سوال که در سرور‌های مرکزی خود شرکت ملی نفت اختلالی وجود ندارد و فقط در جایگاه‌ها مشکل وجود دارد، توضیح داد: "خوشبختانه در سرور‌ها به اطلاعات لطمه‌ای وارد نشد. طراحی شبکه جایگاه سوخت رسانی در کشور ما، طراحی خاص و مختص به کشور است. سیستم سوخت رسانی ما هوشمند است و از نظام پرداخت تا نظام سوخت رسانی در جایگاه‌ها تحت نظامی واحد هستند. تمهیداتی که از از لحاظ امنیتی لحاظ شده بود، دسترسی به اطلاعات سهمیه مردم وجود ندارد. اکنون به این اطلاعات نیز دسترسی پیدا نشده است؛ و هدف لطمه به خدمت رسانی بود. چون سیستم‌ها به هم متصل هستند، شاید حمله به یک سیستم پیچیده نیست و اینکار خیلی سطح بالایی نداشت. شاید اگر تدابیر بهتری اتخاذ می‌شد ما حتی شاهد وقفه در سوخت رسانی هم نمی‌شدیم. "

وی درخصوص حملات سایبری دیگر در کشور گفت: "حملات سایبری مشکلی جهانی است. سرعت توسعه دیجیتالی بیش از سرعت نظامات امنیتی دیجیتالی است. در دنیا شاهد اخباری هستیم که به نظامات بانکی، شبکه‌های اجتماعی و ... دیده می‌شود. افشاگری‌های میلیاردی در شبکه‌های اجتماعی و همه جای دنیا رخ می‌دهد. ما مدتی قبل شاهد اختلال چندساعته در پیام رسان‌های مختلف در جهان بودیم. نظام دفاعی از نظام حمله‌ای عقب ماندگی دارد. ما نباید اشکالات سیستم‌ها را توجیه کنیم، دستگاه‌ها را مامور می‌کنیم که آسیب شناسی کنند، نقاط ضعف باید شناسایی بشود تا کمتر آسیب ببینیم. "

ابوالحسن فیروزآبادی در خصوص زمان رفع مشکل و دسترسی عادی مردم به سیستم سوخت رسانی افزود: "مشکل حل شده و رفع اشکال برای هر جایگاه حدود ۱۰ دقیقه است. این موضوع به تعداد تیم‌هایی که توسط شرکت پخش اعزام می‌شوند بستگی دارد. ما امیدواریم تعداد این تیم‌ها افزایش پیدا کند. امیدواریم تا قبل از ظهر فردا این موضوع حل شود و مردم بتوانند دوباره بدون مشکل سوخت دریافت کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیروز آبادی شورایعالی فضای مجازی مرکز ملی فضای مجازی سوخت رسانی سیستم سوخت رسانی جایگاه ها مشکل رو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۳۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیلاب به زیرساخت‌های آب شهرستان زیرکوه خسارت وارد کرد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرعامل شرکت آبفای استان اظهار کرد: در پی بارندگی شدید ۶۲ میلیمتری در شهرستان زیرکوه خسارت‌های سنگینی به زیر ساخت‌ها و تاسیسات و خطوط انتقال آب شرب شهرستان در حوزه شهری و روستایی وارد شد.

 مهدی دوستی،‌ امروز ۶ اردیبهشت با بیان اینکه روستاهای متاثر در این بین با مشکل کم‌آبی روبه رو هستند، گفت: مجتمع آهنگران شامل۱۱ روستاست،مهمانشهر تا روستای اردکول ۴۱۰۰ نفر جمعیت دارد.

وی افزود: مجتمع معصوم آباد و پایگاه‌های مرزی شامل دو روستا،۱۴ پاسگاه و برجک با حدود ۲۷۰۰ نفر جمعیت و مجتمع گمنج شامل ۲ روستا و ۳۵۰ نفر جمعیت و روستای جیم آباد با ۸۰ نفر جمعیت هستند که فعلا با مشکل بی‌آبی مواجه هستند.

دوستی بیان کرد: به علت مشکلات برقی ناشی از آسیب به تیرهای شبکه برق و همچنین مسدود بودن راه های ارتباطی احتمالا به روستاهای دچار قطعی افزوده خواهد شد، لذا مشترکین گرامی ضمن همراهی هرگونه اطلاع رسانی از طریق سامانه ۱۲۲ پیگیر باشند.

مدیر عامل شرکت آبفای استان گفت: ضمنا اکیپ بحران شرکت آب و فاضلاب و تانکرهای آبرسانی سیار در شهرستان زیرکوه مستقر و با اکیپ های شهرستان به امداد رسانی مشغول هستند و به محض باز شدن جاده های مواصلاتی که عملیات امدادی را با مشکل مواجه کرده و رفع مشکلات برقی ناشی از آسیب سیلاب به تیرهای برق که توسط همکاران شرکت توزیع برق در حال انجام است اقدامات لازم برای وصل آب روستاها انجام خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز ایران‌اکسپو از فردا/ نمایش توانمندی‌های تولیدی و تجاری کشور
  • طرح باک پُر در مرز پرویزخان به صورت رسمی از روز شنبه اجرا می شود
  • سیلاب به زیرساخت‌های آب شهرستان زیرکوه خسارت وارد کرد
  • عباس عبدی: ضربه ایران به اسرائیل پیروزی راهبردی بود /جذب حمایت مردم از این حمله در تعارض با برخورد با زنان در خیابان ها است
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • احمدیان: مشکل بزرگ‌تر در بقا و ثبات این کشورها خواهد بود
  • طعنه سردار سلیمانی به کشورهای منطقه /هیچ پرنده خارجی نمی‌تواند از آسمان ایران عبور کند
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • اجرای طرح کدینگ نباید به صنعت گردشگری و جذب مسافر لطمه وارد کند
  • احداث ۱۱ جایگاه سوخت کوچک مقیاس در تهران تا پایان شهریور ۱۴۰۳