Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-30@05:48:04 GMT

مهم‌ترین رویدادهای تاریخی پنجم آبان

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۳۹۷۰

صراط:  

مهم‌ترین رویدادهای پنجم آبان را در ادامه به نقل از پایگاه «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» می‌خوانید:

به گزارش ایسنا، رویدادهای پنجم آبان

سال ۱۳۳۲

ساختمان جدید بانک سپه گشایش یافت.

سال ۱۳۳۵

مانور دریایی ایران و آمریکا در خلیج فارس انجام گرفت.

سال ۱۳۳۷

یک موافقتنامه فرهنگی بین ایران و پاکستان امضاء شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این موافقتنامه طرفین استاد و دانشجو مبادله خواهند کرد.

سال ۱۳۴۲

اکثریت و اقلیت و منفردین بطور اجتماع در مجلس شورای ملی به علم رأی اعتماد دادند.

سال ۱۳۴۵

وزیران امور خارجه ایران و لبنان در نیویورک به مذاکره نشستند و مشکلات سیاسی خود را فیصله دادند و در نتیجه دو کشور با تجدید روابط سیاسی موافقت نمودند.

سال ۱۳۴۷

سیل شدید راه بین گیلان و مازندران را قطع کرد.

سال ۱۳۵۱

سپهبد محمدحسین ضرغام به ریاست ژاندارمری کل کشور منصوب شد.

ارتشبد غلامعلی اویسی، فرمانده ژاندارمری کل کشور، فرمانده نیروی زمینی شد و ارتشبد مین‌باشیان، فرمانده سابق بازنشسته شد.

سال ۱۳۵۲

در دادگستری تغییرات وسیعی صورت گرفت. تمام مقامات دیوان کیفر تغییر یافتند.

سال ۱۳۵۳

خانم باندرانایکه نخست وزیر سریلانکا در رأس یک هیات عالیرتبه وارد تهران شد.

ذوالفقار علی بوتو وارد تهران شده و با شاه ملاقات کرد.

سال ۱۳۵۴

ستاد مرکز جشن ۵۰ ساله پهلوی تشکیل شد.

سال ۱۳۵۵

کنگره بزرگ حزب رستاخیز ملت ایران در سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی افتتاح شد. مجموعاً در این کنگره ۷ هزار نفر شرکت داشتند. از وظائف این کنگره تعیین دبیر کل حزب است.

سال ۱۳۵۶

مایکل بلومنتال وزیر خزانه داری آمریکا به دعوت هوشنگ انصاری وارد تهران شد. وی با مقامات اقتصادی و سیاسی ایران مذاکرات مهمی انجام خواهد داد.

سال ۱۳۵۷

در غالب شهرهای ایران تظاهرات خونین شد.

دانشجویان ایران در کانادا علیه رژیم و خلع شاه و برقراری حکومت اسلامی تظاهرات کردند.

سرتیپ بابایی پیروز، افسر ژاندارمری، به جای سرتیپ نادور که مجروح شد به فرمانداری نظامی جهرم تعیین شد.

منوچهر آزمون وزیر مشاور در امور اجرایی از سمت خود کناره گیری کرد.

امام خمینی طی مصاحبه با تلویزیون سی.بی.اس آمریکا گفتند: حکومت شاه باید از بین برود و خودش هم به واسطه خیانت‌ها و جنایت‌هایی که کرده است باید محاکمه شود.

امام در مصاحبه با تلویزیون فرانسه گفتند: ارتش ما را مستشاران آمریکایی اداره می‌کنند.

وزیر اطلاعات گفت: دولت در برابر اوضاع صبر و حوصله به خرج خواهد داد.

جامعه روحانیت ایران همبستگی خود را با امام خمینی اعلام کردند و متعهد شدند تا در آینده برای ایجاد یک دموکراسی اسلامی در ایران انقلاب مسلحانه کنند.

شریعتمداری گفت: ما همان چیزهایی را که آیت الله خمینی خواستارند، خواستاریم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران رویدادهای تاریخی صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۳۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است

امیر آشتیانی در پیامی به مناسبت روز خلیج فارس تاکید کرد: راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم، امیرمحمدرضا آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به مناسبت 10 اردیبهشت «روز ملی خلیج فارس» پیامی صادر کرد.

متن این پیام به شرح زیر است:

دهم اردیبهشت‌ماه که در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی خلیج فارس نامیده شده است؛ روزی است که یادآور حماسه ازخودگذشتگی ملت سرافراز ایران در موضوع بازپس گیری جزیره هرمز از نیرو‌های متجاوز پرتغالی است.

در تاریخ ایران زمین، روز ملی خلیج فارس در امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای این سرزمین است؛ تمدنی که بر شالوده فرهنگ هنر و پایداری بنیان نهاده شده تا خلیج نیلگون همیشه فارس، از زمره مستحکم‌ترین اسناد حقوقی در جهان باشد.

این روز که مقارن با اخراج استعمارگران از منطقه است، بیانگر واقعیت‌ها، اسناد و مدارک تاریخی، سیاسی، جغرافیایی، باستان‌شناسی و مردم‌شناسی منطقه حیاتی و راهبردی خلیج فارس است. در واقع خلیج فارس یک نام جاودانه و عمری شش هزار ساله به موازات هویت جغرافیایی ایران می‌باشد.

خلیج فارس این پهنه آبی تمدن‌ساز، به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در طول تاریخ و از هزاره‌های پیش از میلاد تاکنون، همواره در همه زبان‌ها و به طور مستمر نامی شناخته شده در کتاب‌ها، سفرنامه‌ها، اسناد، نقشه‌ها، پژوهش‌های تاریخی و اسناد بین‌المللی و زبان‌های مختلف با نام کهن خلیج فارس پیوسته مورد اشاره، تصریح و تأکید مورخان و پژوهشگران به ویژه در منابع معتبر عربی و اسلامی بوده است.

در واقع قدیمی‌ترین اسناد موجود درباره خلیج فارس به دوران یونان باستان برمی‌گردد و تا زمان حال تمام اسناد و نوشته‌های مورخان و جهانگردان در طول چند سال گذشته همواره از خلیج فارس به عنوان نامی که از ابتدا روی این آبراه مهم و بزرگ وجود داشته است؛ یاد کرده‌اند.

کرانه‌های این آب‌های نیلگون از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب متأثر از فرهنگ عمیق و اصیل ایرانی- اسلامی و متأثر از این سرزمین بزرگ و کهن است. در این میان وجه برجسته ارزشمند تنگه هرمز خلیج فارس، گویای زیست فرهنگی و هنرمندانه مردمان این دیار است که با قدرت راهبردی و اندیشه مرزداری عجین شده است تا جلوه‌های دیرپای تمدنی را باشکوه‌تر و نمونه‌های تازه‌تر آن را غنی‌تر به نمایش گذاشته و جهان عرضه کنند.

آب‌های نیلگون خلیج فارس و دریای عمان در دهه‌های اخیر به ویژه در مقطع جنگ تحمیلی که تهدیدات گسترده جهان‌خواران و دست‌نشاندگان آن‌ها بر این منطقه متمرکز شده بود، شاهد مجاهد‌ت‌ها و پایمردی‌های رزمندگان نیرو‌های مسلح در حفظ حراست از هویت و ماهیت تاریخی این آبراه حیاتی بوده و همسایگان جمهوری اسلامی ایران در این منطقه راهبردی نیز دلاورمردی و رشادت جوانان ایران در این زمینه را می‌ستایند.

ایران بزرگترین و مهم‌ترین کشوری به شمار می‌رود که همواره نقش مهمی را در تعاملات مناسبات منطقه و فرامنطقه‌ای به خصوص در منطقه خلیج فارس بر عهده داشته و اکنون نیز دارای جایگاه ویژه‌ای در منطقه غرب آسیا به ویژه در حوزه خلیج فارس است؛ بنابراین خلیج فارس در عرصه‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی اهمیت وافری برای ایران دارد و تصمیمات راهبردی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره با در نظر گرفتن جایگاه این منطقه اتخاذ و تدوین می‌شود که در این میان راهبرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز و جغرافیای منطقه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فرمانده کل سپاه، پیام صادر کرد +جزئیات
  • هفته بیست و پنجم لیگ برتر| تراکتور به دنبال انتقام از استقلال/ نبرد گلادیاتور‌های پرسپولیس و سپاهان در ال‌کلاسیکوی ایران
  • توزیع ۴۰۰۰ جلد کتاب برای پویش «قهرمان شهید شهر من» در استان تهران
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • وزیر دفاع پیام صادر کرد
  • وزیر دفاع: راهبرد نیروهای مسلح تامین امنیت خلیج فارس است
  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود
  • وزیر ورزش با استقبال سفیر ایران و تاج وارد تایلند شد
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود