Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@03:36:02 GMT

سندروم آمبولی چربی؛ از علائم تا درمان

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۴۱۷۲

سندروم آمبولی چربی؛ از علائم تا درمان

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از "المرسال"، آمبولی چربی یک تکه چربی است که از جریان خون در نتیجه ثبات در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند و علت آن به ظهور توده‌های چربی برمی‌گردد که پس از شکستگی در استخوان ایجاد می‌شود و به مدت طولانی در قسمت تحتانی بدن به ویژه استخوان لگن، ساق پا و ران گسترش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علائم آمبولی چربی پس از ضربه و در مدت زمانی که ممکن است ۱۲ تا ۷۲ ساعت طول بکشد، ظاهر می‌شود و این علائم ممکن است در سراسر بدن گسترش یابد و علائم آن عبارتند از تنگی نفس، تنفس سریع و پی در پی، بی حالی، سردرگمی ذهنی، کما، بثورات نقطه‌دار، بثورات کوچک ( محل آن روی سر، گردن و سینه است و ممکن است در اثر خونریزی زیر پوستی ایجاد شود)، کم خونی و تب.

علل آمبولی ریه

علت آمبولی چربی مشخص نیست، اما یک حدس اصلی وجود دارد که آن هم نظریه انسداد مکانیکی است. این نظریه زمانی مطرح می‌شود که استخوان‌های با اندازه بزرگ شکسته می‌شوند و منجر به نشت چربی از مغز استخوان شده، سلول‌های چربی را تشکیل می‌دهد و آن‌ها را به جریان خون منتقل می‌کند.

این چربی ممکن است لخته‌هایی ایجاد کند که جریان خون را مسدود می‌کند و این در ریه‌ها اتفاق می‌افتد و آمبولی‌ها باعث التهاب گسترده می‌شوند و این حالت ممکن است در استخوان‌هایی که کوچک‌تر از آن‌ها هستند نیز رخ دهد.

اما استخوان‌هایی که بزرگ‌تر از آن‌ها هستند، ممکن است حاوی چربی بیشتری باشند، اگرچه ممکن است نادر باشد، ممکن است باعث آسیب‌های فیزیکی دیگری از جمله لیپوساکشن و تعویض مفصل شود.

محققان بر این باورند که برخی از افراد بیشتر از سایرین، مستعد ابتلا به سندرم الکل جنینی هستند و عوامل خطر عبارتند از:

- سن فرد باید از بیست تا سی سال باشد.
- قرار گرفتن در معرض انواع شکستگی‌ها که در لگن و اندام تحتانی ظاهر می‌شوند.
- شکستگی بسته و شکستگی استخوان به پوست نفوذ نمی‌کند.

تشخیص سندرم آمبولی چربی

علیرغم وجود آمبولی چربی، با یک آزمایش نمی‌توان به تشخیص قطعی دست یافت. آزمایشات تصویربرداری ممکن است طبیعی به نظر برسند. پزشک ممکن است به تاریخچه پزشکی و معاینه فیزیکی تکیه کند، با در نظر گرفتن سابقه اخیر استخوان‌هایی که شکسته شده اند. معیار‌های دیگری مانند ضربه مغزی و دیسترس تنفسی وجود دارند.

در مورد معیار‌های ثانویه عبارت است از زردی، چربی خون، نارسایی کلیه، کم خونی، ضربان قلب سریع و زمانی که فرد حداقل از یکی از معیار‌های اصلی و حداقل ۴ معیار جزئی رنج می‌برد، در این صورت تشخیص به این صورت آسان است.

پیشگیری از آمبولی چربی

درمان خاصی برای انسداد یا آمبولی چربی وجود ندارد، بنابراین باید از آن پیشگیری کرد که ممکن است به شما کمک کند تا مدت طولانی در بیمارستان نباشید یا دچار عوارض و مرگ نشوید، اما روش‌های پیشگیری عبارتند از:

- برای تشخیص زودرس آمبولی چربی، باید اکسیژن خون را زیر نظر داشته باشید تا علائم شدید ایجاد نشود.
- نیاز به درمان زود هنگام، برای شکستگی طولانی مدت استخوان.
- فردی که استخوان شکسته دارد باید مایعات مصرف کند.
- برای افرادی که ممکن است آمبولی چربی را تجربه کنند، متیل پردنیزولون مصرف کنید.

اما برخی بیماران ممکن است بهبود یابند و علائم آن بیماری را نشان ندهند، زیرا مراقبت‌های بهداشتی خوب منجر به بهبود نتیجه می‌شود، بنابراین زمانی که فرد دچار شکستگی شدید استخوان یا زمین خوردن می‌شود، باید به اندازه کافی درمان اورژانسی انجام دهد تا او این کار را انجام دهد. از آمبولی چربی رنج نمی‌برند.

بیشتر بخوانید

ورم پا از علل بروز تا درمان رنگ‌های مختلف خلط سینه نشان دهنده کدام بیماری‌هاست؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آمبولی چربی آمبولی ریه شکستگی استخوان آمبولی چربی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۴۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید

آفتاب‌‌نیوز :

رفلاکس اسید می‌تواند یکی از علائم بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) باشد. علائم آن شامل خس خس سینه، سرفه و تنگی نفس است که به عنوان تنگی نفس نیز شناخته می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد که این بیماری اغلب یک علت زمینه‌ای و گاهی ناشناخته آسم و سایر مشکلات تنفسی است.

زمانی که اسید معده از مری عبور می‌کند، می‌تواند وارد ریه‌ها و گلو شود. آن نواحی را تحریک کند و منجر به مشکلات تنفسی شود، از جمله:

التهاب ریه

اگر اسید در ریه‌ها تنفس شود، می‌تواند باعث التهاب یا تنگ شدن راه‌های هوایی شود و منجر به برونشیت یا ذات‌الریه شود.

تحریک دستگاه تنفسی فوقانی

اگر اسید سیستم تنفسی فوقانی از جمله گلو را تحریک کند، ممکن است ترشح خلط، احتقان قفسه سینه و سرفه را تجربه کنید.

علاوه بر این می‌تواند علائم آسم را برای افرادی که هر دو بیماری را دارند ایجاد کند. اگر رفلاکس اسید درمان نشود، می‌تواند عوارض زیادی ایجاد کند، به ویژه در افرادی که چندین بار در هفته آن را تجربه می‌کنند.

شرایط تنفسی

رفلاکس اسید درمان نشده یا رفلاکس اسید یکی از علل شروع آسم بزرگسالان است. همچنین می‌تواند باعث عفونت سینوسی، زخم و آسیب ریه ناشی از برگشت اسید به ریه‌ها شود.

مشکلات مری

رفلاکس اسید آسیب زیادی به مری می‌زند، لوله‌ای که غذا را از گلو به معده می‌برد. با گذشت زمان، عبور اسید معده به مری می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

تغییر در پوشش مری

سرطان مری

سختی یا درد در هنگام بلع

تنگی مری

رفلاکس اسید درمان نشده می‌تواند منجر به عوارض دیگری مانند موارد زیر شود:

پوسیدگی دندان

کم خوابی

گلودرد مزمن

چگونه رفلاکس اسید و تنگی نفس را مدیریت کنیم؟

صحبت با پزشک در مورد علائم تنفسی مهم است، به خصوص اگر آسم دارید یا مشکوک هستید که ممکن است به آن مبتلا شده باشید. مدیریت رفلاکس اسید می‌تواند به شما در کنترل و کاهش تنگی نفس کمک کند.

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی

تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی تاثیر قابل توجهی بر افراد مبتلا به رفلاکس اسید دارد.

از خوردن غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی (غذا‌های چرب، سرخ شده و تند، کافئین و نوشابه‌های گازدار) که باعث آن می‌شوند خودداری کنید.

دارو‌ها

دارو‌های بدون نسخه و تجویزی می‌توانند به درمان رفلاکس اسید کمک کنند. اگر متوجه شدید که رفلاکس اسید یا تنفس شما به طور ناگهانی بدتر می‌شود، باید با پزشک تماس بگیرید. این امر به ویژه زمانی مهم است که متوجه علائم جدید می‌شوید یا زمانی که علائم موجود شما شروع به تداخل با توانایی شما در انجام فعالیت‌های عادی روزانه می‌کند.

منبع: سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • علائم فشار خون بالا
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد