Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی درگز گفت: پیاز یکی از محصولات کشاورزی مهم و رایج در شهرستان درگز است اما متاسفانه کشاورزان شهرستان تا کنون از ظرفیت شهرستان مرزی درگز برای صادرات این محصول بهره‌ای نبرده‌اند.

اکبریونسی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: ۶۰ هکتار از اراضی شهرستان مرزی درگز زیر کشت پیاز است و با توجه به اینکه این شهرستان یک شهر مرزی است، ظرفیت بسیار خوبی برای صادرات محصولات خویش دارد اما متاسفانه در زمینه صادرات پیاز تا کنون سرمایه‌گذاری نشده و اقدامی صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی اظهار کرد: کشت پیاز در شهرستان درگز پیشینه‌ای طولانی و این محصول از دیرباز نقش مهمی در اقتصاد شهرستان دارد. چنانچه صادرات این محصول به درستی صورت گیرد، توجیه اقتصادی بسیار خوبی برای کشاورزان داشته و باعث پویایی اقتصاد منطقه خواهد شد.

یونسی ادامه داد: سطح زیر کشت پیاز در شهرستان ۶۰ هکتار است که از این میزان ۴۰ هکتار آن به صورت کشت مکانیزه و ۲۰ هکتار هم به صورت سنتی کشت شده است.

ماشین‌آلات مکانیزه برای برداشت پیاز در شهرستان وجود ندارد

وی تصریح کرد: کشت و برداشت پیاز هزینه‌بر است؛ به همین دلیل باید به طور مکانیزه انجام شود. در حال حاضر در زمینه کشت مکانیزه مشکلی نداریم و حدود ۶۰ درصد کشت پیاز در شهرستان درگز به صورت مکانیزه انجام می‌شود اما برای برداشت پیاز متأسفانه ماشین‌آلات مکانیزه در شهرستان نداریم و این یکی از نیازهای شهرستان در زمینه تولید پیاز است. امیدواریم در این زمینه هر چه سریع تر متقاضیانی از بخش خصوصی وارد عمل شوند.

مدیر جهاد کشاورزی درگز خاطرنشان کرد: پیاز از محصولات کشت بهاره است و برای کاشت آن باید آب به حد کافی وجود داشته باشد. بنابراین عمدتا در مناطق و اراضی کاشت می‌شود که به لحاظ آبی شرایط لازم را داشته باشد. خوشبختانه شرایط برای کشت پیاز تا حدودی در شهرستان درگز فراهم است و همین امر باعث شده کشاورزان زیادی در زمینه کشت پیاز هم به صورت مکانیزه و هم به صورت سنتی فعالیت داشته باشند.

وی یادآور شد: پیازی که در شهرستان درگز کشت می‌شود، ۲ نوع است که در کشت به روش سنتی، از رقم قرمز محلی و در کشت مکانیزه از رقم زرقان استفاده می‌شود. میزان عملکرد رقم محلی پیاز قرمز محلی حدود ۴۵ تن در هکتار و میزان عملکرد رقم زرقان نیز حدود ۷۰ تن در هکتار گزارش شده است.

مدیر جهاد کشاورزی درگز افزود: پیاز محلی بین مردم منطقه محبوبیت خاصی دارد و بازار فروش آن نیز عمدتا بین افراد بومی همین منطقه است که برای پخت غذاهای محلی از جمله یخنی کاربرد زیادی دارد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه میزان عملکرد پیاز در رقم محلی کم است، جهاد کشاورزی کشت ارقام اصلاح شده در شهرستان را ترویج کرده است. کشت این ارقام با استقبال خوبی از سوی کشاورزان مواجه شده است.

یونسی در پاسخ به این سوال که آیا خشکسالی اخیر بر عملکرد پیاز در شهرستان تأثیر داشته است، گفت: خشکسالی اخیر و به دنبال آن کاهش سطح آب در منابع آبی هم میزان سطح زیر کشت و هم میزان عملکرد را تحت تأثیر قرار داده است؛ به طوری که سال زراعی گذشته سطح زیر کشت در رقم محلی ۳۰ درصد و میزان عملکرد پیاز نیز حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد کاهش یافت.

علاوه بر پیاز پنبه، گندم، جو، سیب، انگور و زعفران سایر محصولات کشاورزی مهم شهرستان درگز است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها پياز درگز صادرات پیاز در شهرستان شهرستان درگز جهاد کشاورزی میزان عملکرد کشت پیاز زیر کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۱ بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه ۲۴ هزار هکتاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مهرداد فولاد با اشاره به اینکه رونق بازار برنج موجب افزایش امید و اشتیاق شالیکاران به کار و تولید در شالیزار شد، گفت: تأمین ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات خرید ماشین‌آلات کشاورزی برای شهرستان آمل در سال زراعی جاری موجب توسعه و افزایش ضریب نفوذ مکانیزاسیون کشاورزی بویژه در مرحله کاشت و نشاء مکانیزه برنج شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل با اشاره به اینکه این شهرستان دارای ۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری است، افزود: پیش‌بینی می‌شود ۲۴ هزار هکتار شالیزار این شهرستان به صورت مکانیزه کشت شود که در مقایسه با سال گذشته رشدی ۲۰ درصدی خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ۲۱ واحد بانک نشاء برنج در این شهرستان مشغول فعالیت هستند، گفت: کشت مکانیزه برنج با بکارگیری ۷۷۰ دستگاه نشاکار ۴ ردیفه و ۱۶۵ دستگاه نشاکار ۶ ردیفه انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • فعالیت ۲۱ بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه ۲۴ هزار هکتاری
  • فرآیند احداث پایانه مکانیزه مواد معدنی آغاز شد/ تحقق ترافیک ۱۰ میلیون تنی مواد معدنی و شیمیایی ظرف سه سال
  • هفتمین دوره جشنواره سراسری گیلاس در اشنویه برگزار می‌شود
  • قیمت پیاز با مدیریت صادرات متعادل می‌شود
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • پیش‌بینی ۸۰ درصدی نشاء مکانیزه در بهشهر
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • نخستین نشاء مکانیزه برنج در بهشهر
  • لایروبی ۴۲ کیلومتر رودخانه‌های استان قزوین برای پیشگیری از سیل