Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت‌علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم گفت: اگر مسلمانان بخواهند از توانایی، ظرفیت و فرصت تاریخی که در اختیارشان قرارگرفته، استفاده کرده و وارد میدان تمدن سازی اسلامی در حد مقدورات و بضاعت خود بشوند، این جز با باور و درک جامعیت اسلام امکان‌پذیر نیست، تنها در این صورت است که می‌توانند آموزه‌های اسلام را در سرشاخه‌ها و پیشران‌های تمدن سازی اسلامی امتداد دهند و یک الگوی متفاوت در سبک زندگی را برای بشریت به ارمغان بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علیرضا پیروزمند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت ادای حق جامعیت اسلام در دیدار جمعی از مسئولان نظام و مهمانان شرکت‌کننده در کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی گفت: انقلاب اسلامی یک پیام مهم برای جامعه اسلامی به ارمغان آورد، آن هم اهتمامی بود که امام راحل درباره تببین ارتباط دین با سیاست داشتند.   عضو هیئت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم افزود: بنیانگذار کبیر انقلاب هم این ایده را پرداخت و تبیین کردند و هم بر اساس این ایده، انقلاب را سامان داده و جمهوری اسلامی را پایه‌گذاری کردند.   وی تاکید کرد: همان زمان نیز تفکرات رقیبی وجود داشت که این تفکر و نظریه را بر نمی‌تافت و معتقد بود، وارد کردن دین به حوزه سیاست باعث قداست زدایی از دین شده و موجب می‌شود دین وارد عرصه‌ای شود که به دلیل تغییر پذیری و به خاطر اینکه افراد بی اخلاق، سکاندار بسیاری از موارد شوند، هم حرمت دین پاس داشته نشود و هم دین توان پاسخگویی به موضوعات مختلف را نداشته باشد. 
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در نقطه مقابل امام راحل معتقد بودند، بخش اعظم اسلام، اجتماعیات است و اگر کسی به این مسئله توجه نکند اسلام را نشناخته است و به همین دلیل باورشان بر این بود که آن احکام اجتماعی اسلام جز با برقراری حکومت اسلامی قابلیت اقامه پیدا نمی‌کند و به همین دلیل بر خودشان واجب دیدند که یک حرکت اجتماعی را بر محور اسلام رقم بزنند.
پیروزمند گفت: این ایده ارتباط دین با سیاست و ادامه مسیر آن، با توجه به گفت‌وگو‌هایی که در گام اول انقلاب بین اندیشمندان اتفاق افتاده است، یک پرداخت کاملتری پیدا کرده و به این معناست که وقتی صحبت از جامعیت دین می‌شود، فقط ذهن‌ها معطوف به ارتباط دین با سیاست نمی‌شود بلکه ارتباط دین با فرهنگ، اقتصاد، مسائل اجتماعی، حوزه الگوی دفاعی و امنیتی، علم و فناوری، ساختارسازی‌ها، مهندسی اجتماعی و مواردی از این قبیل هم به صورت جدی در دامنه این بحث مطرح می‌شود.
وی تاکید کرد: به بیان دیگر وقتی در زمانه ما از جامعیت دین  صحبت به میان می‌آید، بیشتر معطوف به این است که دین قدرت تمدن سازی دارد و در مقابل تمدن مادی که در همه این وجوه بر محور فرهنگ دنیاخواهی به نقطه‌های نسبتا روشنی دست پیدا کرده است و به همین دلیل بشر را به جهل و نادانی مضاعف فرو برده است و او را به یک مظاهر داخلی بهره مندی از دنیا مشغول کرده است.
وی افزود: در نقطه مقابل با درک درست از هویت فرد، هویت جامعه و پیوند خوردن او با فطرت الهی انسان‌ها توانسته یک الگوی متفاوتی را مقابل بشر برای تمدن سازی قرار دهد.
پیروزمند گفت: اگر مسلمانان بخواهند از این توانایی، ظرفیت و فرصت تاریخی که در اختیارشان قرار گرفته، استفاده کرده و وارد میدان تمدن سازی اسلامی در حد مقدورات و بضاعت خود بشوند، این جز با باور و درک جامعیت اسلام امکانپذیر نیست، تنها در این صورت است که می‌توانند آموزه‌های اسلام را در سرشاخه‌ها و پیشران‌های تمدن سازی اسلامی امتداد دهند و یک الگوی متفاوت در سبک زندگی را برای بشریت به ارمغان بیاورند.   بیشتر بخوانید:  رهبر انقلاب: شاخص اصلی وحدت، فلسطین است؛ دولت‌هایی که عادی‌سازی کردند خطای خود را جبران کنند   انتهای پیام/ برچسب ها: علیرضا پیروزمند رهبر معظم انقلاب اسلام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رهبر معظم انقلاب اسلام تمدن سازی اسلامی ارتباط دین جامعیت اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۶۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی ظهر امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج در مسجد دارالاحسان این شهر اظهار داشت: این دیار مرکز طریقت و شریعت و مرکز اولیا و اوصیا و مرکز شرف و عزت و مرکز مسجد و محراب و مناره و مرکز تکیه و خانقاه و مشایخ و زادگاه و مأمن ماموستا مفتی و هنرمندان و آیت الله مردوخ و جایگاه انسان‌های بزرگ و وارسته ای همچون مستوره اردلان و هزاران عالم دینی و مؤلفان کتاب‌های معنوی و شعرا بوده است.

وی در ادامه گفت: به راستی که کردستان مرکز مساجد و مناره هاست و پیامبر گرامی اسلام در وصف نماز در مسجد فرمودند اقامه یک رکعت نماز در مسجد قبای پیامبر و یک رکعت نماز در بیت المقدس به منزله اقامه هزاران رکعت نماز در بیت الله الحرام است بنابراین مسجد دارالاحسان نیز مرکز علما و روحانیون بزرگی بوده است و باید در مسجد نماز بپا دارید چون مساجد دانشگاه انسان سازی و پرورش روح است.

امام جمعه سنندج در ادامه به جانفشانی و از خودگذشتگی و فداکاری جوان سنندجی، زنده یاد آرمان بنفشی اشاره و شهادت ایشان را تسلیت گفت و افزود: امیدوارم که خداوند متعال به دل خانواده ایشان تسلی و صبر دهد.

ماموستا رستمی در ادامه به هفته کار و کارگر و موتور محرکه جامعه اشاره و این‌مناسبت را به کارگران زحمتکش تبریک گفت و افزود: عرق کارگر تا از جبینش خشک نشود باید حقش پرداخت شود و پیامبر بزرگوار اسلام این روایت را در مقام این عزیزان بیان کرد.

وی با تبریک هفته معلم به همه معلمان و کسانی که در امر تعلیم و تربیت فعالیت دارند تبریک گفت و افزود: شغل معلمی شبیه شغل انبیاست چرا که تعلیم و تربیت انسانها را بر عهده ایشان قرار داده است تا موجب رشد و تعالی آنها شود.

ماموستا رستمی در ادامه سخنانش از همکاری و همراهی  مردم کردستان به ویژه دختران و بانوان در اجرای طرح حجاب و عفاف یا طرح‌ نور که با نیروی انتظامی کردستان نهایت همکاری و تعامل دارند تشکر کرد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه بیان کرد: ایجاد امنیت و آرامش کشور و ایجاد امنیت زندگی فردی، اجرای عدالت اجتماعی، رسیدگی به مسکن و  ایجاد اشتغال جوانان از جمله مواردی است که جامعه را به سمت توسعه و پیشرفت می برد و این موارد از مطالبات مردمی است که امروز دولت در تلاش است که آن را توسعه دهد و اکنون وقت آن رسیده که با فرمایشات رهبری امروز مردم خودشان در سرنوشت خود سهیم باشند‌.

سکوت مجامع بین‌المللی به کشتار مسلمانان فلسطین درد بسیار بزرگی است

ماموستا رستمی خاطر نشان کرد: جنایت رژیم کودک کش و انسان کش صهیونیستی از حد درندگی و وجدان بالاتر رفته است و بی تفاوتی مجامع بین المللی در این میان درد بزرگی است به طوری که در طول مدت 200 روز جنگ و خونریزی ۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر کشته شده اند که از بین آنها ۱۴ هزار و ۷۸۵ مورد کودک و ۹ هزار و ۷۰۰ زن، ۴۸۵ کادر درمانی، ۱۴۰ نفر خبرنگار، 2 میلیون نفر آواره، ۱۸۰ ساختمان دولتی تخریب و ۲۳۹ مسجد مخروبه و   ۱۰۳ مدرسه مخروبه و ۳۲ بیمارستان از ارائه خدمت خارج شدند که  متاسفانه مجامع بین المللی باید این جنایت را محکوم کنند اما سکوت اختیار می کنند.

عفت و پاکدامنی زنان از جانب خداوند ارزانی شده است

وی در ادامه خطبه های عبادی این هفته افزود: این دین اسلام که ما به وسیله آن آزمایش و مورد آزمون قرار می گیریم، دینی است که رحمت بی کران دارد و مایه نجات انسانها و مسلمانان است. امروز اگر معنویت ضعیف شود جامعه به فنا می رود چرا که ما تاریخ داریم و از آنها مطلع هستیم.

وی به عفت زنان و بانوان و به الگوگیری از زنان بزرگ تاریخ بشریت و به شخصیت و پاکدامنی حضرت مریم علیها السلام مادر حضرت عیسی مسیح علیه السلام اشاره کرد و گفت: از جانب خداوند برای زنان احترام و عفت و حجاب و کرامات آمده است و حجاب و عفت مایه شرف و کرامت زنان مؤمنه و مسلمان است که نباید مورد خدشه قرار گیرد.

خطیب نماز جمعه شهر سنندج از ماموستایان و علما به عنوان وارثین رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم نام برد و افزود: علما و ماموستایان حق دارند نسبت به شما وفادار باشند و امیدواریم خداوند متعال به تمام مؤمنان توفیق سعادت و سربلندی و قدم‌ نهادن در راه اعتلای پرچم اسلام عطا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مأموریت ویژه جامعه قرآنی ارتقای ظرفیت‌های معنوی کشور است
  • به برکت نگاه اسلام، شاهد ارتقای جایگاه کار و کارگر پس از انقلاب هستیم
  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • سپردن امور به دست مردم افتخار انقلاب اسلامی است
  • تحقق تمدن نوین اسلامی در مسیر آموزش و پرورش قرار دارد
  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • مسئله‌گی حجاب؛ از بحران داخلی تا بشارت تمدنی
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • دمیدن روح در دنیای امروز با تمدن نوین اسلامی
  • تمدن اسلامی به همه مردم دنیا خدمت خواهد کرد