Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@11:35:57 GMT

لزوم خروج بانک‌ها از بنگاهداري غيرضروري

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۰۶۵۰۵

خبرگزاری آریا- وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: خروج بانک‌ها از بنگاهداری غیرضروری، هم جزو تاکیدات رهبری و هم تکلیف قانون است که متاسفانه مدتهاست از طرف بانک‌ها یا به فراموشی سپرده شده یا در این باره مقاومت می‌شود.
به گزارش خبرگزاری آریا، احسان خاندوزی درپایان مراسم تکریم و معارفه مدیران عامل بانک ملی ایران افزود: با توجه به تغییر مدیرعامل دو بانک ملی و سپه، دستور کار جدیدی برای مدیریت آینده بانک‌ها ابلاغ شد و موازین و انتظارات دولت، معیار ارزیابی مدیران بانکی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: عملیات بانک‌ها باید خارج از زیان‌دهی موجود باشد و به سمت اقتصادی شدن و اصلاح نسبت کفایت سرمایه حرکت کند، اما متاسفانه اکنون وضع خوبی ندارد.
خاندوزی افزود: افزایش شفافیت عملکرد بانک‌ها، شفافیت قرارداد‌های منعقد بین بانک‌ها و مشتریان، شفافیت عملیات داخلی بانک‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه بانک‌های دولتی محور بعدی انتظارات ما از بانک‌ها است.
وی بیان کرد: افزایش عملیات ارزی بانکها، برای کمک به کشور برای صادرات و واردات باید در دستور کار بانک‌های دولتی قرار بگیرد.
وی افزود: تاکید دولت سیزدهم این است که بانک‌ها از بنگاه‌داری‌های غیر ضروری به سرعت خارج شوند.
خاندوزی بیان کرد: متاسفانه عدم شفافیت در معیار‌های صلاحیت مدیران بانک‌ها باعث شده در برخی از شرکت‌های ذیل بانکها، انتصاب‌ها کاملا سلیقه‌ای صورت گیرد.
وی بیان کرد: ما نظارت می‌کنیم تا از ظرفیت متخصصین تمام استان‌های کشور برای مدیرت آتی بانک‌ها استفاده شود.
خاندوزی درباره هدایت اعتبار به بخش‌های مولد گفت: یکی از مطالبات جدی وزارت اقتصاد این است که بانک‌ها نباید به سمت فعالیت‌ها یا تامین مالی سوداگرانه در اقتصاد بروند.
وزیر اقتصاد و دارایی درباره استقرار نظام اعتبار سنجی گفت: مردم اگر به لحاظ عملکردی و شاخص‌های اعتباری وضع خوبی داشته باشند باید بتوانند بدون نیاز به وثایق گران و سنگین به تسهیلات بانکی دسترسی داشته باشند نه اینکه هر کسی که وثایق گران قیمت‌تری دارد بتواند تسهیلات بیشتری از سیستم بانکی دریافت کند.
خاندوزی با بیان اینکه رویکرد ما به سمت بانکداری مردمی است گفت: یکی از اقدامات ما در سیستم بانکی، رعایت کامل مصوبات شورای پول واعتبار در تعیین نرخ‌ها است که در اولویت نظارتی ما قرار دارد، زیرا برخی از بانک‌ها این نرخ‌ها را رعایت نمی‌کنند.
وی بیان کرد: باید توازن منطقه‌ای در برخورداری استان‌ها از تسهیلات بانکی به نسبت‌های متوازن، در استان‌ها وجود داشته باشد. متاسفانه شاهد هستیم بسیاری از استان‌ها به نسبت سپرده گذاری‌ها از تسهیلات کمتری برخوردار هستند.
وزیر اقتصاد و دارایی ادامه داد: جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تملیکی تاکید رئیس جمهور بوده و ایشان تاکید کردند که شفافیت در مناسبات درون بانکی باعث تصمیم‌گیری بهینه مدیران فعلی می‌شود.
وی گفت: شفافیت شاه کلیدی است تا بصورت اتوماتیک مدیران بانک‌های کشور را به سمت کارامدی، دوری از مسائل حاشیه‌ای وجلوگیری از مفاسد و تصمیم‌گیری سلیقه‌ای سوق دهد.
خاندوزی افزود: امید است با این سرفصل‌ها در آینده شاهد کارکرد‌های تولیدگرایانه و عدالت محور بانک‌ها باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بانک بنگاهداری استان ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»

به گزارش شفقنا، روح الله ایزدخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک‌ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.

به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند

وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بار‌ها هم گفتیم یک طرفه نمی‌توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می‌شود.

برخورد این دولت با بانک‌ها برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است

آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک‌ها می‌شود، ادامه داد: بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می‌دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت‌ها داده می‌شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک‌ها این است این منابع در کجا خرج می‌شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک‌ها مطلقا برخورد جدی و سازنده‌ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بار‌ها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک‌ها نمی‌رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار‌ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک‌ها را به خط خواهم کرد»، اما در عمل نشانه‌ای از این مساله نمی‌بینیم.

وی افزود: عده‌ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می‌کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک‌ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیرو‌های مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک‌ها را وارد کار کند.

نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم

وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام‌های خرد، گفت: بانک‌ها اصلا عمل نمی‌کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک‌ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام‌های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک‌ها رد می‌شود و یا چند ضامن از مردم می‌خواهند؛ لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختار‌های غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

دیگر خبرها

  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • سقف روزانه تراکنش های بانکی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • پرسپولیس منتظر معرفی عضو هیئت مدیره جدید
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • دریافت وام ۳۰۰ میلیونی با نصب همراه بانک رسالت ایفون