Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد گفت: نوسازی نیروگاه‌های قدیمی برای افزایش راندمان و بهره‌وری یک انتخاب نیست بلکه یک الزام اساسی به‌شمار می‌آید.

امیر طالبی طرقبه در این خصوص اظهار کرد: نیروگاه مشهد به عنوان اولین واحد نیروگاهی خراسان بزرگ در زمینی به وسعت ۴۳ هکتار در شرق مشهد مقدس و در جوار بارگاه منور حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) در ابتدای بلوار شهید عباسپور قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروگاه مشهد در سال‌ ۱۳۴۳ با نصب سه دستگاه دیزل تاسیس و راه‌اندازی شد و از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۶۲ با  ساخت هشت واحد نیروگاهی به روند تولید برق ادامه داد که در آن زمان به دلیل میزان نیاز کشور به برق و نیروگاه‌های موجود، در عمل جزو بزرگ‌ترین نیروگاه‌های استان و تامین کننده اصلی برق خراسان بزرگ و شهرستان مشهد محاسبه می‌شد.

وی افزود: این نیروگاه ابتدا در سال ۱۳۴۷، ۲ واحد بخار الین ۱۲/۵ مگاواتی داشته اما به‌ تدریج در سال ۱۳۵۱ و ۱۳۵۳، ۲ واحد بخار اشکودا به ظرفیت هر کدام ۶۰ مگاوات و واحدهای گازی BBC به ظرفیت نامی ۷۹ مگاوات و در آخر واحد های گازی آلستوم به ظرفیت نامی ۱۸/۷۵ مگاوات هم به آن اضافه شد و ظرفیت نامی نیروگاه به ۳۴۰ مگاوات افزایش یافت.

مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بیان کرد: واحد ۲ الین که دومین واحد قدیمی نیروگاهی کشور است، علی‌رغم عمر ۵۴ سال هنوز و در حال حاضر در مدار تولید قرار دارد و هم‌اکنون توان نامی این نیروگاه ۳۲۸ مگاوات است.

طالبی طرقبه خاطرنشان کرد: به دلیل نیاز شبکه به برق تولیدی نیروگاه مشهد در حال حاضر سه واحد بخار و چهار واحد گازی این نیروگاه با فعالیت بیش از ۳۰۰ پرسنل در بخش‌های تولید، تعمیرات و اداری فعال است.

مدیر عامل نیروگاه مشهد درباره عمر طولانی و لزوم احداث واحدهای جدید و  افزایش راندمان نیروگاه خاطرنشان کرد: نباید این موضوع را از نظر دور داشت که مساله راندمان پایین نیروگاه‌های قدیمی در بیشتر موارد با طرح‌های بهینه‌سازی حل نمی‌شود چراکه راندمان نیروگاه‌های قدیمی نمی‌تواند نسبت به رقمی که در طراحی اولیه پیش‌بینی ‌شده، تغییر چندانی داشته باشد.
 
طالبی طرقبه افزود: در حال حاضر بهره‌وری واحدهای نیروگاه مشهد با راندمان ۲۷ درصد ارزیابی می‌شود که با اتکا به همین راندمان و ظرفیت نیروگاه را در تمام طول پیک تابستان در مدار نگه داشتیم چرا که خروج از شبکه به افت ولتاژ و خاموشی بیشتر در شهرستان مشهد منجر می‌شد.

وی تصریح کرد: این مساله به‌ درستی نشان می‌دهد سهم این نیروگاه در تامین برق مشهد غیرقابل‌ چشم‌پوشی است. به‌ علاوه نکته‌ای که نباید از نظر دور داشت این است که این نیروگاه، به طور همزمان روی پست های ۶۳ و ۱۳۲ کیلو ولت و خط ۲۰ کیلوولت داخلی شهرستان مشهد تولید برق می‌نماید.

مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق مشهد بر لزوم افزایش راندمان نیروگاه‌های قدیمی با احداث واحدهای سیکل ترکیبی جدید تاکید کرد و گفت: تلاش ما برای افزایش راندمان با اتکا به تغییرات فنی و سطحی نمی‌تواند تاثیر چندانی بر افزایش راندمان نیروگاه داشته باشد.

طالبی طرقبه خاطرنشان کرد: مذاکرات نصب و جایگزینی واحدهای جدید سیکل ترکیبی در نیروگاه مشهد از سال گذشته تا به الان بین شرکت مادر تخصصی برق حرارتی و شرکت مالک انجام شده و امیدواریم به زودی کلنگ نصب واحدهای جدید نیروگاه مشهد به زمین بخورد.

 چرایی نوسازی نیروگاه‌ها

وی بر نوسازی نیروگاه‌های قدیمی به‌عنوان یک الزام غیرقابل‌چشم‌پوشی تاکید کرد و گفت: نوسازی نیروگاه‌های قدیمی برای افزایش راندمان یک انتخاب نیست، یک الزام اساسی است. به ‌عنوان‌ مثال در صورت نصب واحد سیکل ترکیبی در  نیروگاه مشهد، راندمان این نیروگاه  از ۲۷ درصد به حدود ۵۵ درصد افزایش‌ یافته و تقریبا ۲ برابر می‌شود که سهم قابل توجهی در کاهش مصرف سوخت و افزایش توان تولیدی خواهد داشت و به همین دلیل است که عمده نیروگاه‌هایی که در حال احداث بوده یا در طول سال‌های اخیر راه‌اندازی شده‌اند، سیکل ترکیبی است چرا که این دست از نیروگاه‌ها راندمان بالاتر و مصرف انرژی پایین‌تری دارند و با محیط‌ زیست نیز سازگارتر است.

به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق مشهد، طالبی طرقبه تصریح کرد: با نصب واحد جدید در نیروگاه مشهد که به افزایش راندمان منجر شده و تولید نیروگاه را نیز افزایش خواهد داد، نیاز خط ۶۳ و ۱۳۲ کیلوولت شهر مشهد با امنیت بیشتری برای سال های آینده تامین خواهد شد.

انتهای  پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی نیروگاه برق نیروگاه سیکل ترکیبی برای افزایش راندمان نیروگاه های قدیمی راندمان نیروگاه نوسازی نیروگاه نیروگاه مشهد سیکل ترکیبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۷۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان

به گزارش قدس آنلاین، رسانه‌های محلی ازبکستان نوشتند: شرکت دولتی «روس‌اتم» روسیه به عنوان پیمانکار ساخت اولین نیروگاه هسته ای در ازبکستان انتخاب شده است.

این پروژه نیروگاه هسته‌ای شامل ساخت دو واحد نیروگاهی مجهز به راکتورهای نوع VVER-۱۲۰۰ است. این نوع راکتور متعلق به نسل «۳+» بوده و بالاترین استانداردهای بین المللی ایمنی و کارایی را داراست.

انتظار می رود راه اندازی اولین واحد برق در سال ۲۰۳۰ انجام شود و راه اندازی واحد دوم برای سال ۲۰۳۳ برنامه ریزی شده است. هزینه اولیه این پروژه ۱۱ میلیارد دلار برآورد شده است.

نشریه استرانا روس اتم (Strana Rosatom) خاطرنشان می کند که ساخت نیروگاه هسته ای گام مهمی در توسعه زیرساخت های انرژی ازبکستان خواهد بود و منبع انرژی قابل اعتماد و سازگار با محیط زیست را برای این کشور فراهم می کند.

قرارداد همکاری بین ازبکستان و روسیه برای ساخت این ایستگاه در دسامبر ۲۰۱۷ امضا شد. پس از آن، شرکت توسعه انرژی هسته ای اوزاتم (Uzatom) در ازبکستان ایجاد شد.

شرکت دولتی انرژی اتمی روسیه «روس‌اتم» طی سال‌های اخیر به کشورهای آسیای مرکزی پیشنهاد ساخت نیروگاه‌های هسته ای با شرایط مطلوب را داده است؛ قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان چنین پیشنهادهایی را در مقاطع مختلف دریافت کرده اند و گام‌هایی را برای احداث این نیروگاه‌ها برداشته‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • اشتغال فارغ التحصیلان، افزایش بهره‌وری و جهش تولید
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی در فارس بهره‌برداری می‌شود
  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • هدفگذاری نوسازی مدارس برای احداث ۲ هزار کلاس درس در اردبیل