Web Analytics Made Easy - Statcounter

تشدید تنش‌ها میان لهستان و اتحادیه اروپا طی هفته‌های اخیر گمانه زنی‌ها را درباره خروج این کشور از اتحادیه اروپا افزایش داده است.

خبرگزاری میزان - حزب حاکم راستگرای لهستان به ریاست «یاروسلاو کاچینسکی» در ۶ سال گذشته در موضوع‌های مختلف با اتحادیه اروپا به چالش خورده و درگیر شده است.

عمده این چالش‌ها از تلاش حزب حاکم لهستان برای کنترل بیشتر دادگاه‌های این کشور ناشی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادگاه قانون اساسی لهستان پیش از این رای به نادیده گرفتن برخی از قوانین اتحادیه اروپا به دلیل اولویت قانون اساسی این کشور داده بود؛ موضوعی که به زعم تحلیلگران، تقدم قوانین لهستان بر قوانین اتحادیه اروپا و نخستین گام این کشور در مسیری انگلیس برای تحقق برگزیت محسوب می‌شود.

براساس رای مذکور، لهستان در بهترین حالت به صورت آشکار قوانین و ارزش‌های بلوک اقتصادی و سیاسی مهم قاره سبز را نادیده می‌گیرد و در بدترین حالت از این بلوک خارج می‌شود.

«نیویورک تایمز»، در این باره نوشت «اتحادیه اروپا با چالش فزاینده‌ای از سوی لهستان مواجه است که نهاد‌های آن را در مقابل یکدیگر قرار می‌دهد و موجب ایجاد شکاف در میان کشور‌های عضو این اتخادیه می‌شود؛ زمانی که عضوی مکررا قوانین مورد توافق ۲۷ کشور اتحادیه را نقض می‌کند، اما قصد خروج از آن را ندارد، چه باید کرد؟»

ورشو به هیچ عنوان قصدی برای عقب نشینی از تصمیم خود نشان نداده و در ماه اخیر یعنی زمانی که دادگاه لهستان با صدور حکمی برخی قوانین این کشور را به قوانین اتحادیه اروپا برتری داد در اصل گامی تحریک آمیز برداشته و یکی از ستون‌های اصلی این اتحادیه را رد کرده است.

این تنش در هفته اخیر با درگیری میان رئیس کمیسیون اروپا و نخست وزیر لهستان تشدید شد و نشست‌های اخیر اتحادیه اروپا نیز با تمرکز بر روی حاکمیت قانون این اتحادیه در میان کشور‌های عضو دنبال شده است.

بیشتر بخوانید: هشدار کمیسیون اروپا به لهستان/ورشو: در برابر فشارها سکوت نمی‎کنیم پلگزیت؛ تحولی جدید در مسیر فروپاشی اتحادیه اروپا

مقام‎های اتحادیه اروپا می‌گویند که با وضعیت بی سابقه‌ای روبرو هستند که در آن یکی از اعضا مستقیماً اصل بنیادی این اتحادیه را به چالش می‌کشد.

برخی تحلیلگران همچنین استدلال می‌کنند که ناسازگاری لهستان ممکن است تهدیدی بزرگتر از برگزیت باشد، بحران وجودی دیگری که در آن یکی از اعضا، انگلیس، تصمیم به خروج یکجانبه گرفت، در حالی که بقیه متحد باقی ماندند.

«سوفی پورنشلگل»، تحلیلگر ارشد سیاست در مرکز سیاست اروپا مستقر در بروکسل، می‌گوید «مشروعیت اتحادیه اروپا در خطر است؛ اگر قانون اتحادیه اروپا بر قوانین ملی کشور‌های عضو برتری نداشته باشد پس وجود این اتحادیه چه فایده‌ای دارد؟»

«ماتئوش موراویسکی»، نخست وزیر لهستان، به تازگی، اتحادیه اروپا را به تجاوز از اختیارات خود و باج گیری از لهستان برای پذیرش دستورالعمل‌های کمیسیون با تحریم متهم کرد.

به گفته وی، «اگر می‌خواهید اروپا را به یک ابردولت بدون ملت تبدیل کنید، ابتدا رضایت همه کشور‌ها و جوامع اروپایی را برای این امر جلب کنید.»

لهستان مدت‌هاست که می‌گوید بروکسل به دنبال محدود کردن حاکمیت این کشور و اعمال برخی سیاست‌های خود است؛ حقوق و سایر مسائلی که مغایر با سنت‌های لهستانی و اراده رای دهندگان است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اتحادیه اروپا لهستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: لهستان اتحادیه اروپا لهستان اتحادیه اروپا کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۸۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشور‌های اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناسان درباره بحران مسکن در اروپا و خطر راست افراطی
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • مارچینیاک بازی برگشت رئال - بایرن را سوت می‌زند
  • سطح امید به زندگی در اروپا به ۸۱.۵ سال رسید
  • بورل: همه اعضای اتحادیه اروپا روسیه را «تهدید» نمی‌دانند
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ریاست دور‌ه‌ای مجارستان بر اتحادیه اروپا چالشی برای بروکسل
  • اذعان بورل به از دست رفتن قدرت آمریکا
  • ادامه اعتراضات در تفلیس و هشدار اتحادیه اروپا
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا