Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی زوج‌درمانگر مرکز خدمات تخصصی روانشناسی و مشاوره جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه بخش بزرگی از مشکلات زوجین که در فضای زوج‌درمانی و تراپی قرار می‌گیرند، به دخالت‌ها و توقعات خانواده‌ها مربوط است، گفت: سبک سنتی جامعه ایرانی، احترام به والدین و جایگاه آن‌ها، مدل فرزندپروری و مراقبت‌های بیش از نیاز والدین نسبت به فرزندان که می‌خواهند به عنوان والدین کمال‌گرا همه‌چیز کامل باشد و فرزندشان اذیت نشود، باعث می‌شود یک فرد نتواند رشد یافتگی یا بلوغ روحی و روانشناختی خود را به دست آورد و تجربه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نجمه مهدی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص نقش خانواده‌ها در افزایش اختلافات زناشویی اظهار کرد: برای ازدواج اصطلاحی تحت عنوان بند ناف روانی مطرح می‌شود. معنای این اصطلاح این است که همانطور که هنگام تولد بند ناف فیزیولوژیکی فرزند از مادر قطع می‌شود، بایستی بند ناف روانی نیز در زمان نوجوانی و اوایل بزرگسالی او از والدین نیز قطع شود؛ به عبارتی فرد باید به لحاظ روانی تفکیک هویت فردی خود را از والدین داشته باشد و تا زمانی که شخص این ویژگی را کسب نکند، رابطه امنی نیز نخواهد داشت. در مقاطعی از زندگی زوجین نیاز دارند مسیر زندگی خود را رشد دهند و تصمیماتی بگیرند.

وی افزود: چنانچه بند ناف روانی متصل و حضور والدین همچنان در زندگی فرد محسوس باشد، این موضوع می‌تواند به‌دصورت مستمر و در هر دوره‌ای وابستگی و عدم استقلال را به نحوی در دنیای زوجین استمرار دهد. در همین شرایط است که دخالت‌های والدین از زمان خواستگاری و عقد شروع می‌شود و تا بعد از ازدواج در موقعیت‌هایی مثل خرید خانه، تولد فرزند و... ادامه خواهد یافت. گاهی فرد در جزئی‌ترین تصمیمات نیز نیازمند تایید مادر یا پدرش است. همواره باید در نظر داشت اتفاقاتی مثل طلاق، خیانت و... که در زندگی متاهلی اتفاق می‌افتد، به هیچ عنوان تک عاملی نیست. یک عامل به تنهایی نمی‌تواند چنین تنش و آسیب بزرگی را ایجاد کند بلکه مجموع عوامل است که باعث بروز این آسیب‌ها در روابط زناشویی می‌شود.  

این زوج درمانگر با بیان اینکه نقش خانواده‌ها را می‌توان به عنوان یکی از علل طلاق به حساب آورد، افزود: بسیاری اوقات مستقل شدن فرزندان و قطع وابستگی‌های آن‌ها از خانواده همزمان برای والدین و فرزندان بسیار دشوار است. این مساله موضوع شایعی بین زوجین است. در این شرایط است که زوجین دچار چالش می‌شوند زیرا قبل از ازدواج بایستی یکسری مهارت‌ها را کسب کرده باشند تا توانمندی مدیریت زندگی خود را به دست آورند.

مهدی‌زاده بیان کرد: اینکه زن و شوهر در شروع زندگی تا چه میزان می‌توانند مرز و حریم برای رابطه ۲ نفره خود تعیین کنند، بسیار اهمیت دارد. در بسیاری موارد والدین براساس اضطراب‌هایی که در خصوص مستقل شدن فرزندشان دارند، با دخالت‌ها و اظهارنظرها روی زندگی زوجین تاثیر می‌گذارند. در این حالت زندگی زوج جوان همانند اتاقی می‌ماند که در و پنجره نداشته و با اولین باد و طوفان دچار هرج و مرج می‌شود.  

وی افزود: در این شرایط مهم‌ترین مساله خودآگاهی و رشدیافتگی فرد است که به خود و هیجاناتش آگاه و در تصمیم‌گیری‌ها هویت فردی و مستقل خود را کسب کرده باشد. این موضوع اتفاقی نیست که یک‌باره رخ دهد بلکه مساله‌ای درونی‌ است که خاصیت و رشد یافتن دارد. نمونه این موضوع این است که یک فرد چقدر توانمندی کسب کرده و توانسته بخش‌های روانشناختی خود را از اطرافیانش جدا کند. جلسات زوج‌درمانی و حتی جلسات مشاوره فردی می‌تواند به افراد کمک کند نسبت به آنچه درون‌شان می‌گذرد، آگاه شوند و ترس‌ها و اضطراب‌های خود را بشناسند.

این زوج‌درمانگر خاطرنشان کرد: اینکه فرد قبل از ازدواج تا چه میزان تجربه‌ها و تصمیم‌گیری‌های شخصی و تفکرات شخصی داشته است، بسیار با اهمیت است. فردی که چنین رفتارهایی برایش آشنا نیست، زمانی که وارد زندگی متاهلی می‌شود، مدیریت کردن رابطه ۲ نفره برای او بسیار دشوار خواهد شد.

وی گفت: زوجین باید آگاهانه یکسری سلسله مراتب را در روابط بین فردی رعایت کنند؛ به این معنا که در وهله اول شخص، اولین فرد مهم زندگی خودش باشد. این به معنای خودخواه بودن نیست بلکه به این معناست که افراد یکسری نیازها دارند و در درجه اول باید در جهت رفع آن اقدام کنند.

این روانشناس خانواده با بیان اینکه در دومین قدم، همسر فرد اولین اولویت زندگی او است، گفت: زمانی که زوجین به این آگاهی برسند که اولویت اول زندگی یکدیگر باشند، قطعا کیفیت روابطشان خیلی تغییر می‌یابد. در ادامه اولویت سوم فرزندان و اولویت چهارم نیز والدین است. در مرحله بعد از والدین خواهر و برادر، دوستان و سایر بستگان قرار می‌گیرند.

وی افزود: ما بایستی در روابطمان یکسری سلسله  مراتب را برای خود در نظر بگیریم. در این سلسه مراتب افراد در یک طبقه نیستند بلکه متفاوتند و هیچ‌کدام حذف و طرد نمی‌شوند. در این طبقه‌بندی والدین اهمیت ویژه خود را داشته و در جایگاه خود قرار می‌گیرند اما از طرفی اولویت‌ نخست فرد نیستند. زمانی که این سلسله مراتب انجام شود، توازن نیز برقرار می‌شود. مادامی که جایگاه اولویت‌ها تغییر یابد، سیستم خانواده متوازن نبوده و آسیب آن به طرق مختلف خود را نشان می‌دهد.

مهدی‌زاده خاطرنشان کرد: بعد از شیوع کرونا خیلی از مواردی که به عنوان یک مسکن در رابطه به‌شمار می‌آمد، حذف شده است. تا قبل از این معاشرت‌ها گسترده تر بود و میهمانی، مسافرت، تفریح و... امکان تنفس به زوجین می‌داد و به عنوان راه حل‌های مقطعی و یک مسکن از درد رابطه مراقبت می‌کرد اما در ۲ سال اخیر برخی از مسائل جدی که با این مسکن‌ها پوشیده می‌شد، از بین رفته و زوجین با مسایل و آسیب‌های موجود در رابطه خود مواجه شده‌اند که این مساله زمینه‌ساز افزایش آمار طلاق در این دوران شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جهاد دانشگاهی روان درمانگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۸۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح جزئیات افزایش حقوق ایثارگران گفت: مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال 1402 با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، 35 هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه 1402 در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده 40 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

پرداخت پاداش پایان خدمت 16 هزار جانباز در سال 1402

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده 40 و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال 1401 تدوین و در 1402/12/28 اصلاح و به شماره 243461 به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده 38 قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال 1401 به مبلغ 30 هزار میلیارد برای 14 هزار و 407 نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال 1401 تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال 1401 و اوایل سال 1402 انجام پذیرفت. در سال 1402 نیز پاداش پایان خدمت 15 هزار و 996 نفر از جانبازان به مبلغ 31 هزار میلیارد ریال از محل اعتبار 35 هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

پایان انتظار 37 ساله مادر شهید اسدپور در شیراز

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: 245 شهید در سال 1401 بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار 780 میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال 1402 پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال 1396 با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت 3 هزار و 290 میلیارد ریال به 3 هزار و 727 نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم 35 هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال 1401 به 113 هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال 1401 به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال 1401 که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان 38 درصد محاسبه و به تعداد 113 هزار و 765 نفر به مبلغ 1800 میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی 113 هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده 38 و 39 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال 1402 افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال 1402 موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال 1403 را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان 20 درصد برای شهدای حالت اشتغال و 10 درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده 38 اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان 2655 میلیارد ریال به تعداد 111 هزار و 949 نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال 1403 مستمری والدین شهدا به 15 میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال 1403 افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده 38 ،39 و 40 و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان 20 درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از 7 میلیون و 80 هزار تومان در سال 1403 به عدد 15 میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری 35 درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری 138 هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود 7 میلیون و 166 هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • رویکرد نوین ثبت احوال برای ارائه خدمات به والدین با سامانه تعاملی نام
  • دغدغه رهبر انقلاب پیرامون فرزندآوری و ازدواج مجرّدان
  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند
  • رابطه زناشویی برنده و بازنده ندارد