Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید معین مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت هجوم ملخ های صحرایی به کشور اظهار کرد: با توجه به اینکه بارندگی های نرمال در منطقه شرق عربستان و شرق آفریقا طی یک تا ۲ ماه اخیر و چرخنده شاهین که طی روزهای اخیر وارد جنوب ایران همچون سیستان و بلوچستان، هرمزگان شد و عمان و شرق عربستان را هم در برگرفته است و احتمال ازدیاد جمعیت ملخ صحرایی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: چرخنده شاهین در زمان حرکت به سمت عمان با سرعت ۱۲۰ کیلومتر حرکت کرد و بارندگی قابل توجهی هم ایجاد کرد که رطوبت و گیاه سبز، ازدیاد جمعیت ملخ صحرایی را به دنبال دارد.

به گفته معین، اگر در ماه های آینده وضعیت بارندگی در حدنرمال و کمتر نرمال باشد و چند سیلیکون داشته باشیم، این احتمال وجود دارد که بنابر سازمان هواشناسی جهانی، حمله ملخ صحرایی افزایش یابد.

معین ادامه داد: برآوردها حاکی از ان است که اواخر اسفند و اوایل فروردین حمله از شرق عربستان به سمت عربستان انجام شود، حال میزان حجم ملخ صحرایی تابع شرایط بارش و وزش باد به سمت ایران طی ماه های آتی است.

مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان هواشناسی از ورود ملخ صحرایی از اواسط اسفند به کشور خبر داد و گفت: حمله ملخ صحرایی از ۱۵ تا ۲۰ اسفند تا ۱۵ تا ۲۰ فروردین به جنوب ایران صورت خواهد گرفت که بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی جهانی بارندگی جنوب ایران در حد نرمال و برخی مناطق کمتر از نرمال از خواهد بود.

او ادامه داد: بنابر نامه ای که به ستاد بحران و وزارت جهاد کشاورزی ارسال کردیم، پیش بینی مبارزه در سطح ۸۰ هزار هکتار خواهد بود، چنانچه اتفاق خاصی رخ دهد که بارندگی ها کاهش یابد، سطح مبارزه در حد ۱۹ هزار هکتار خواهد بود‌.

معین با اشاره به مشکلات مبارزه علیه ملخ صحرایی بیان کرد؛ سال ۹۹ بنابر مبارزه ای که علیه ملخ انجام دادیم، دسته جات به سمت هند و پاکستان نرفت و سال ۹۸ هم در سطح ۷۴۶ هزار هکتار مبارزه صورت گرفت و تنها مقدار کمی به سمت هند و پاکستان رفت، اما مشکل اصلی ما این است که در مسیری که از شرق آفریقا به کشور ما می آیند، مبارزه چندانی صورت نمی گیرد.

او ادامه داد: در کشور یمن به سبب جنگ و درگیری مبارزه صورت نمی گیرد، همچنین عربستان هم در برخی سال ها مبارزه ای انجام نمی دهد و عمان هم به سبب عدم کشت و کار مبارزه نمی کند که در نهایت آن زمانی که ملخ صحرایی وارد جنوب کشور می شود، به دلیل فصل کشت و کار ناگزیر به مبارزه هستیم.

مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات میزان سموم در مناطق جنوب کشور را مناسب اعلام کرد و گفت: بنابر اعتباری که در اواخر دولت قبل تصویب شد و در دولت جدید هم مبلغ ۵۰ میلیارد تومان مصوب شد و در نهایت هفته گذشته ۱۰ میلیارد تومان به حساب سازمان واریز و در استان های هرمزگان، جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان و جنوب فارس تقسیم شد و الباقی اعتبارات هم تخصیص داده می شود.

او در پایان تصریح کرد: کار شبکه مراقبت و ردیابی در استان های جنوبی به صورت منظم در حال انجام است و به صورت هفتگی رطوبت خاک، وضعیت سبز جنگل ها و مراتع بررسی و وارد سیستم می شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ملخ صحرایی هجوم ملخ بارش باران ملخ صحرایی هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۰۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، سازمان هواشناسی در پی ادامه فعالیت سامانه بارشی به همراه ناپایداری‌های همرفتی برای روزهای شنبه (هشتم اردیبهشت) و یکشنبه (نهم اردیبهشت) هشدار هواشناسی سطح زرد صادر کرد.

این سامانه بارشی مخاطراتی همچون رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و بارش تگرگ در نقاط مستعد را به همراه خواهد داشت.

فعالیت این سامانه در روز شنبه در استان‌های کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال‌وبختیاری، نیمه جنوبی اصفهان، یزد و شمال و شرق استان‌های خوزستان و هرمزگان و برای روز یکشنبه در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان خواهد بود.

احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری‌شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید، لغزندگی و کاهش دید به‌ویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از جمله اثراتی است که این سامانه می‌تواند به همراه داشته باشد.

در نتیجه به احتیاط در سفرها به‌ویژه برون‌شهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

علاوه بر این سامانه دیگری با اثر افزایش گرادیان فشاری از روز شنبه تا دوشنبه در کشور فعالیت خواهد داشت که اثراتی از قبیل وزش باد شدید و در نواحی مستعد خیزش گردوخاک را به همراه دارد.

این سامانه در روز شنبه جنوب خراسان رضوی، جنوب و شرق سمنان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نوار شرقی کرمان، در روز یکشنبه خراسان رضوی، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و شرق استان‌های سمنان و کرمان و در روز دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی و شمال سیستان و بلوچستان را در برخواهد گرفت.

اثراتی همچون کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال در پی فعالیت این سامانه به وقوع می‌پیوندد.

در نتیجه به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال و عدم سم یا محلول‌پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آماده‌باش هلال احمر در پی احتمال بارش شدید باران در ۱۳ استان
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات
  • هشدار زرد هواشناسی برای بیشتر نقاط کشور
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • هشدار به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم
  • پیش بینی هشدار زرد هواشناسی در بیشتر نقاط کشور
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد؛ بارش سیل‌آسای باران و تگرگ
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • زمستان به ۹ استان برمی‌گردد ؛ بارش‌ سیل‌آسای باران و تگرگ | طوفان گرد و خاک ۵ استان را در می‌نوردد
  • هشدار سازمان حفظ نباتات کشور به کشاورزان برای مبارزه با آفت سن گندم