Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بسیاری از مسئولان از توییتر استفاده و مطالب مدنظر خود را از طریق آن منتشر می کنند، گفت: در چنین شرایطی چرا باید توییتر فیلتر باشد و محدودیت به وجود آمده در مورد آن رفع نشود؟

به گزارش ایسنا، محمدرضا میر تاج الدینی در مراسم افتتاحیه کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات فراکسیون راهبری مجلس شورای اسلامی که با حضور اعضای هیات مدیره نظام صنفی ایران، رییس سندیکای تولیدکنندگان مخابرات، اعضای هیئت مدیره همراه اول و ایرانسل، مدیران مخابرات ایران و جمعی از مدیران کسب و کارهای دیجیتال، نمایندگان سازمان صداوسیما، بانک مرکزی، وزارت صنعت معدن و تجارت و نیز مدیران اپراتورهای پستی و دفاتر پیشخوان برگزار شد، اظهار کرد: موانعی بر سر راه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور وجود دارد که در سال رفع مواند تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها باید شناسایی و برطرف شود و مجلس در حوزه اصلاح قوانین می تواند گام های جدی بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در اتفاقی بی سابقه شاهد حضور تمامی فعالان و افراد تاثیرگذار بخش خصوصی صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی هستیم، امروزه فضای مجازی بزرگتر از فضای حقیقی شده است و 90 درصد زندگی انسان ها را به خود اختصاص داده است، بنابراین در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، اپراتورها می توانند موانع را شناسایی و برای رفع آن راهکار ارائه کنند.

وی با بیان اینکه مجلس وظیفه نظارت بر قوانین را بر عهده دارد، گفت: ارائه طرح ها و راهکارهای لازم به منظور پر کردن خلاءهای قانونی یکی از اهداف تعریف شده است.

میر تاج الدینی با اشاره به اینکه شبکه ارتباط ثابت کشور روی عدد 10 میلیون نفر ثابت مانده و حتی با کاهش مشترک مواجه شده است، اظهار کرد: باید بررسی شود که به چه علت چنین اتفاقی رخ داده و در سوی دیگر شبکه موبایل از 40 به 80 میلیون مشترک ارتقا یافته است.

وی افزود: این دو حوزه باید به صورت متوازن پیشرفت می کردند، بنابراین با توجه به عقب ماندگی در بخش شبکه پهن باند ثابت، باید شاهد توسعه این شبکه باشیم و در عین حال شرایط به گونه ای رقم بخورد که شبکه ملی ارتباط توسعه یابد که این هدفگذاری نیز نیازمند شبکه پهن باند مناسب است.

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر رسانه های تعاملی (VOD) در حال رقابت با صدا و سیما هستند، تاکید کرد: نباید نگاه به این مسئله، محدودیت آفرین باشد، بلکه باید نگاه حمایتی مدنظر قرار گیرد و در صورتی که نیاز است شاهد اصلاح قوانین باشیم، همچنین اصلاح قوانین در حوزه مراکز داده های دولتی و خصوصی و نیز توسعه پیام رسان های داخلی از جمله مواردی است که باید به آن توجه داشت.

میر تاج الدینی با بیان اینکه مدیریت فضای مجازی بدون محدودیت سازی باید در دستورکار قرار گیرد، اظهار کرد: حمایت از پیام رسان های داخلی و استقبال مدیریت شده از پیام رسان های خارجی مسئله بسیار مهمی است که باید مدنظر قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بسیاری از مسئولان از توییتر استفاده و مطالب مدنظر خود را از طریق آن منتشر می کنند، گفت: در چنین شرایطی چرا باید توییتر فیلتر باشد و محدودیت به وجود آمده در مورد آن رفع نشود؟

رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه وضعیت صنعت ICT در کشور مطلوب نیست و باید مورد حمایت جدی دولت و مجلس واقع شود، خاطرنشان کرد: دولت باید در حوزه ICT خرید خدمت انجام دهد و در زمینه تنظیم گری و رگولاتوری ورود کند، علاوه بر این کسب و کارهای خرد، اینترنت اشیاء و رمزارزها مورد حمایت جدی دولت و مجلس است.

در این مراسم همچنین سهیل یحیی زاده، رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کمیته مذکور به دنبال حل مشکلات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هستیم، گفت: باید قانون گذاری مناسب در این زمینه انجام شود.

وی افزود: بر اساس گزارش های آماری، 131 میلیون مشترک فعال در شبکه های موبایل وجود دارد و 80 میلیون مشترک نیز در شبکه پهن باند سیار در قالب 3G و4G  وجود دارند و در عین حال از 10 میلیون مشترک ثابت برخوردار هستیم.

رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تمرکز کشور روی شبکه موبایل قرار گرفته است، تصریح کرد: عقب افتادگی در بخش شبکه ثابت باید جبران شود، با توجه به اینکه ترافیک شبکه کشور روی شبکه موبایل قرار گرفته است باید توسعه متوازن در مورد شبکه ثابت در دستورکار قرار گیرد.

یحیی زاده با اعلام اینکه تا کنون 200 مجوز VOD درسطح کشور صادر شده است، گفت: مجلس در حوزه رسانه های تعاملی می تواند راهگشا و عامل شفافیت باشد.

وی همچنین با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید در حوزه خدمات مالی، دستورالعمل های لازم را در زمینه تنظیم گری مدنظر قرار دهد، اظهار کرد: همچنین باید بدانیم که سه اپراتور پستی رسمی در کشور وجود دارد که ساماندهی خوبی در مورد آن ها صورت نگرفته است.

رییس کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی افزود: در عین حال 17 هزار عضو رسمی و غیررسمی در نظام صنفی یارانه ای کشور وجود دارد و امیدوار هستیم با توسعه این بخش، شاهد اشتغالزایی هرچه بیشتر باشیم.

یحیی زاده با اشاره به اینکه تشکیل کمیته ارتباطات و فناوری اطلاعات فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی امری ضروری بود، عنوان کرد: توسعه تجهیزات مخابراتی و تجهیزات شبکه ای مسئله بسیار مهمی است و در بخش شبکه ملی ارتباطات و دولت الکترونیک گزارش های مورد نیاز به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.

وی با بیان اینکه در حوزه فناوری باید به شتاب دهنده ها توجه ویژه ای داشته باشیم و با کمک مجلس شرایط را تسهیل کنیم، خاطرنشان کرد: توسعه اینترنت اشیاء در حوزه صنعت و کشاورزی در مناطق محروم امکان پذیر است و امیدوار هستیم با کمک مجلس موانع رفع شود و علاوه بر این ساماندهی دفاتر پیشخوان و الکترونیکی شدن آن ها محقق شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شورای اسلامی میر تاج الدینی میلیون مشترک قرار گیرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۰۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است

به گزارش جماران؛ رویداد24 نوشت: شبکه‌های اجتماعی کمتر از یک دهه است که بدل به مهم‌ترین سکوی بیان آزاد نظرات شهروندان تبدیل شده‌اند. علی‌رغم فیلترینگ گسترده، روندهای این شبکه‌ها هنوز شاخص مهمی برای فهم تحولات جامعه ایران است.

شبکه‌های اجتماعی، نمونه مهمی برای بررسی جامعه‌شناسی‌اند. این شبک‌ها اثرات روانی بسیاری بر کاربران می‌گذارند که این تأثیرات در حوزه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و... بروز و ظهور دارد. از جمله در شبکه‌های اجتماعی داخلی که برخی مدعی‌اند با توجه به نظریه پژواک، مدیران این مجموعه از تاکتیک جامعه‌ی همفکر برای القا نظریات خود و تزریق نگاه افراطی استفاده می‌کنند. در نمونه دیگر بررسی محتوایی و آماری رفتار کاربران در توییتر نیز نشان می‌دهد ک جامعه با وجود شرایط بحرانی جنگی، حساسیت‌های اجتماعی و فرهنگی خود را از دست نداده و واکنش‌ها نسبت به طرح نور، بسیار جدی است.

به جهت بررسی موضوع فوق، گفتگو کردیم با محمد رهبری، جامعه‌شناس و پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی، که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:

 

در یک نگاه کلی، فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در چند ماه اخیر، از نظر محتوا، محدودیت و کاربران در چه وضعیتی قرار داشت؟

در چند ماه اخیر بحث انتخابات مجلس و تنش ایران و اسراییل را در پیش داشتیم که در فضای اجتماعی از جمله توییتر، جلب توجه کرده بود. در کنار آن بحث آقای صدیقی، طرح نور، ماجرای حجاب درمانگاه قم و بازگشت گشت ارشاد به خیابان نیز بسیار مطرح شده است. در هر کدام از این موضوعات، کاربران مختلفی مشارکت داشتند.

در انتخابات مجلس عمدتاً جریان اصولگرایی بیشترین فعالیت را داشتند، البته بخشی از کاربران اصلاح‌طلب نیز کار کردند. در موضوع مربوط به آقای صدیقی و مباحثی که راجع به ایشان و زمین ازگل مطرح شده بود نیز، اصولگرایان و اصلاح‌طلبان حضور پررنگ‌تری داشتند.

در موضوع مربوط به تنش میان ایران و اسراییل، حجم بسیار زیادی از داده منتشر شد و بر اساس میزان واکنش‌ها به آن، می‌توان آن را یکی از مهم‌ترین موضوعات یکسال اخیر تلقی کرد. تمام گروه‌ها و جریانات سیاسی  مخالف جمهوری اسلامی، اصلاح طلبان و منتقدین و اصولگرایان و جریان انقلابی با تنوع درونی این گروه‌ها، به بحث تنش میان ایران و اسراییل پرداخته بودند. فقط در فاصله 24 ساعت ابتدایی پس از حمله ایران به اسراییل، حدود 1 میلیون توییت و ریتوییت به زبان فارسی منتشر شد که اهمیت این مسأله را نشان می‌دهد. به لحاظ محتوایی نیز تنوع داشتیم، از افتخار و شادمانی برای حمله به اسراییل تا انتقاد نسبت به این مسأله که توسط طیف‌های مختلف منتشر شده بود.

 

طرح نور در فضای مجازی بازتاب بسیاری یافت، وسعت برخورد کاربران با این پدیده در شبکه‌های اجتماعی چگونه بود؟

 نکته قابل توجه در چند ماه اخیر بحث برخوردها در زمینه حجاب است که از قبل عید و در جریان درمانگاه قم، قابل مشاهده شده که جامعه نسبت به آن حساس شده است و این را از واکنش‌های عمومی به آن موضوع فهمید. به لحاظ تنوع هم تمام طیف‌های سیاسی داخل و خارج به آن ماجرا توجه کرده بودند. بعد از عید با آغاز طرح نور این حساسیت به قدری اوج گرفت که بعد از حمله ایران به اسراییل و در روز‌هایی که پیش‌بینی می‌شد اسراییل به ایران پاسخ دهد، مسأله اصلی فضای توییتر، بازگشت گشت ارشاد به خیابان بود. بیشترین محتوایی که در روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه پیش از پاسخ اسرائیل به ایران در فضای توئیتر مطرح بود، مسأله گشت ارشاد بود که بیشتر از اسراییل مورد توجه قرار گرفت.

نکته خیلی جالب در بررسی داده‌ها، حضور کاربران روزمره‌نویس در واکنش به فعالیت دوباره گشت‌های ارشاد است. این کاربران به ندرت در مسائل سیاسی ورود می‌کنند و عمدتا به مسائل خودشان می‌پردازند، اما در این ماجرا شاهد هستیم که این طیف نیز توییت‌های زیادی داشتند. بعد از یکسال دوباره شاهد بازگشت حساسیت‌ها نسبت به حجاب و سیاسی‌تر شدن کاربران روزمره‌نویس به دنبال این مسأله هستیم.

 

آیا می‌توان ادعا کرد که توییتر بر فضای سیاسی و فضای سیاسی بر توییتر اثر تعیین‌کننده می‌گذارد؟

توییتر و به‌طور کلی شبکه‌های اجتماعی، به دلیل تغییر شکل روابط انسانی، تأثیرات عمیقی بر عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، داشته‌اند. از آنجایی که عمده روابط انسانی به فضای آنلاین منتقل شده، این امر بر روی مسائل سیاسی و اجتماعی نیز تأثیر خود را خواهد داشت.

یکی از این تأثیرات، قطبی شدن فضای عمومی است. شبکه‌های اجتماعی می‌توانند باعث قطب‌بندی در جامعه شوند. قطب‌بندی‌ها در جامعه ما در توییتر بازنمایی و تشدید می‌شود. محیط توییتر و سایر شبکه‌های اجتماعی امکاناتی را فراهم می‌کنند که اجتماعات همفکر در آنجا شکل بگیرد. کاربران، کسانیکه را که با آن‌ها اختلاف دارند دنبال نمی‌کنند و در مواردی مسدود (بلاک) می‌کنند. این رفتارها در شبکه‌های اجتماعی باعث تشدید قطب‌بندی‌ها در جامعه می‌شود. از آنجاییکه بسیاری از کاربران توییتر، کنشگران سیاسی و مدنی هستند، قطب‌بندی‌ها را به فضای واقعی نیز می‌رسانند. در نتیجه ما شاهد شکل‌گیری چرخه قطب‌بندی هستیم؛ به این شکل که قطب‌بندی موجود در جامعه وارد شبکه‌های اجتماعی شده و آنجا تشدید می‌شود و کاربرانی که در عرصه عمومی اثر دارند، این قطب‌بندی تشدید شده را به آن محیط نیز منتقل می‌کنند و در ننتیجه قطب‌بندی به شکل تشدید شده‌تر به جامعه بازمی گردد و مرتبا شاهد افزایش قطب‌بندی‌های سیاسی هستیم.

 

نظریه «اتاق پژواک» در شبکه‌های اجتماعی چگونه تعریف می‌شود و تا چه حد بر رفتار کاربران اثر‌گذار است؟

افراد عموماً ترجیح می‌دهند که در محیطی قرار بگیرند که همفکرانشان درآنجا حضور دارند و مواضع همدیگر را تأیید ‌کنند. در نتیجه هر فردی که درون اجتماع افراد همفکر با خودش قرار گرفته، مرتبا انعکاس و پژواک صدای خود را از دیگر بخش‌های شبکه (همان کاربران همفکر) می‌شنود. به همین خاطر به این پدیده، اتاق پژواک می‌گویند. این فضا باعث می‌شود افراد حس کنند که اکثریت هستند و در نتیجه خود را برحق می‌دانند. تمام این‌ها باعث می‌شود تحملشان نسبت به نظرات دیگر کمتر شود و عقیده‌هایشان محکم‌تر شود. وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، شاهد تشدید قطب‌بندی‌ها هستیم. در محیط‌های قطبی گرایش به دیدگاه‌های رادیکال بیشتر است و کاربران تمایل دارند به کسانی بپیوندند که مواضع رادیکال‌تری دارند.

 

این پدیده تا چه حد در شبکه‌های اجتماعی داخلی نظیر ایتا، دیده می‌شود؟

ابتدا باید بگویم که این امر تا حدی در شبکه‌های اجتماعی مختلف و پیام‌رسان‌ها دیده می‌شود. در توییتر ممکن است اجتماع همفکر میان چندین گروه مختلف شکل می‌گیرد؛ اما آنچه در ایتا شاهد هستیم شکل‌گیری یک اتاق پژواک بزرگ و اجتماع افراد همفکر بزرگ در کل این شبکه هست. بنظر می‌رسد آنچه در خصوص کاربران فعال در ایتا مشاهده می‌شود، شکل‌گیری یک جزیره جدا از کل جامعه است چرا که دیدگاه‌های مختلف در آنجا مطرح نمی‌شود و همین امر باعث تشدید قطب‌بندی سیاسی و در نتیجه افزایش رادیکالیسم می‌شود. در نتیجه احتمال اینکه کاربران فعال ایتا به مرور گرایش به مواضع افراطی پیدا کنند، بیشتر می‌شود.

 

مواضع افراطی برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی داخل، مشخصاً در چه حوزه‌های بروز و ظهور دارد و مثال آن چیست؟

ما در ایتا می‌بینیم که درباره علم پزشکی عقاید خیلی خاصی جریان دارد؛ بحث‌هایی که درباره دلارزدایی مطرح می‌شود در ایتا خیلی جدی است. در حوزه سیاسی نیز همینطور است و برخی تحلیل‌گران، نتیجه انتخابات مجلس در تهران را نتیجه رأی کاربران ایتایی می‌دانند که به جریانی خاص رای دادند.

 

راهکار عبور کاربران از فضای افراطی گلخانه‌ای درون برخی شبکه‌های اجتماعی و جلوگیری از دیدگاه‌های تنش‌آمیز چیست؟

سه راه حل بیشتر نمی‌توان پیشنهاد کرد؛ اول اینکه پلتفرم‌های داخلی بسته شود که من موافق این ایده نیستم. راه حل دوم متکثر کردن کاربران پلتفرم‌های داخلی است تا در آن دیدگاه‌ها و عقاید متنوعی طرح شود که می‌بینیم که این هم جواب نداده است. جریان قدرتمند حامی ایتا سال‌ها تلاش کرده گروه‌های مختلف در آنجا حضور داشته باشند اما با وجود تمامی حمایت‌ها از ایتا، فقط گروه خاصی در آنجا فعال است. راه حل سوم این است که تلاش شود کاربران ایتا در پلتفرم‌های دیگر حضور داشته باشند که این امر با رفع فیلترینگ محقق می‌شود. اساسا بخش مهمی از کاربران ایتا پس از فیلترینگ به آنجا پیوستند و اگر سهولت دسترسی از ایتا، در استفاده از سایر شبکه‌های اجتماعی وجود داشته باشد و این کاربران در سایر پلتفرم‌ها در معرض عقاید دیگر قرار بگیرند، شاید بخشی از مسأله حل شود. بنابراین رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی چاره کار است.

 

نظریه سرمایه‌داری نظارتی که مدعی است دولت‌ها با استفاده از اطلاعات کاربران، برای آن‌ها استراتژی تعیین کرده و شهروند را تبدیل به یک الگو خاص خود می‌کنند، تا چه حد در ایران جریان دارد؟

 

در دوران جدید، اطلاعاتی که در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد، یک منبع بزرگ برای دولت هاست که شهروندان خود را بشناسند و کاربران کشور‌های دیگر را نیز شناسایی کنند. این شیوه در تمام کشور‌ها جریان دارد و هم استفاده و هم سوءاستفاده می‌شود. وقتی مردم از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، یعنی اطلاعات خود را در معرض دید حکومت‌ها قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • محمد رهبری، پژوهشگر شبکه‌های اجتماعی: گشت ارشاد بیشتر از حمله ایران به اسراییل مورد توجه قرار گرفت/ جامعه از زمان ماجرای مادر قمی به مسأله حجاب حساس شده/ در ایتا یک جزیره جدا از جامعه شکل گرفته است
  • برگزاری کارگاه آموزشی شبکه فیبرنوری توسط آکادمی ایرانسل
  • روستای «بن بید» به شبکه ملی اطلاعات متصل شد
  • ۱۱۵ کیلومتر فیبر نوری در شهرهای استان بوشهر اجرا شد
  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • آخرین وضعیت رفع فیلتر گوگل پلی