Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری- امیرحسین جلالی- روانپزشک: البته کرونا به هیچ عنوان بیماری جدیدی نیست و سال‌ها به‌عنوان یک ویروس با علائم تنفسی خفیف وجود داشته است. اما چیزی که طی ۲سال اخیر بشر را گرفتار کرده، گونه جدید آن است که علائم و اختلالات روانپزشکی را تشدید یا ایجاد می‌کند و به‌دلیل تأثیری که بر سیستم عصبی می‌گذارد می‌تواند مشکلات عصبی و روانی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقالات علمی در این‌باره به‌تدریج و به‌صورت دقیق‌تر در حال تدوین‌هستند. در کشورمان نیز هرچند کار علمی و تحقیقاتی که شیوع یا فراوانی اختلالات را در مقطع مشخصی سنجیده باشد وجود ندارد اما مشکلات روانپزشکی پس از پاندمی کرونا تشدید شده است. تجربه کار روانپزشکان ما در این مدت نشان داده که مبتلایان به کرونا پس از بهبودی تا مدتی (از یک‌ هفته تا چند ماه) با مشکلاتی ازجمله اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی، خستگی و... مواجه می‌شوند. تحقیقاتی هم که اکنون در حال انتشار است اغلب مربوط به گونه‌های قبلی کروناست اما درباره گونه‌های جدید و جهش‌یافته هم این مسئله مطرح است که درگیری سیستم عصبی می‌تواند بیشتر باشد. به‌طور واضح هر بیماری جدی مثل کرونا می‌تواند افراد را گرفتار مشکلات روانپزشکی به شکل حاد کند یا داروهایی که تجویز می‌شود ممکن است عوارضی برجای بگذارد، اما درباره خود کرونا (کووید-۱۹) مشخص شده که مستقل از استرسی که بیماری ایجاد می‌کند یا مستقل از داروها و درگیری‌های معمولی که ناشی از التهاب سیستم بدن است، خود ویروس می‌تواند سیستم عصبی انسان را به شکل مستقل درگیر کند اما این درگیری‌ها خفیف است و به عوارض ترسناک و آزاردهنده منجر نمی‌شود.

عوارض احتمالی مشاهده‌ شده ازجمله خستگی، ضعف و استرس هم پس از مدتی با درمان یا بدون درمان برطرف می‌شود. درصورتی که احساس تنش، اضطراب، افسردگی، احساس ناامیدی، خستگی و بی‌خوابی بیشتر از ۲ هفته با فرد بهبودیافته همراه باشد، بهتر است برای درمان به مراکز مشاوره مراجعه کند. البته در برخی علائم ازجمله تمایل به‌ خودکشی باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن مراجعه به روانپزشک صورت گیرد.

درباره بروز اختلالات روانپزشکی چند نکته مطرح است و نمی‌توان مدعی شد که اثر مستقیم ویروس بر مغز و یا اثر دارویی منجر به بروز این اختلالات می‌شود، چراکه بسیاری از افراد ژن‌های مستعد برای اختلالات روانپزشکی دارند و در مواجهه با کووید-۱۹ و در شرایط عمومی اضطراب‌آوری که به‌دلیل ابتلا، نگرانی از مرگ‌ومیر و عوارض جدی رقم خورده احتمال فعال‌ شدن این ژن نهفته وجود دارد. همچنین بسیاری از بیماری‌ها ممکن است به‌دلیل ابتلا به کووید-۱۹ ایجاد شود؛ چراکه این ویروس بخش قابل توجهی از جمعیت را مبتلا می‌کند و طبیعتا عوارض نادر آن بیشتر از حد معمول نسبت به دیگر بیماری‌ها افراد را گرفتار می‌کند.  با گذشت نزدیک به ۲سال از شیوع کرونا در کشور، دور از انتظار نیست که مشکلات روانپزشکی مانند دیگر نقاط جهان، در ایران هم افزایش پیدا کند. بنابراین مهم‌ترین توصیه، رعایت اصول خودمراقبتی شامل فعالیت فیزیکی، ورزش و تداوم درارتباط‌بودن با نزدیکان از طریق تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی است. دیگر اینکه اگر فرد اختلالات روانپزشکی را تجربه می‌کند که از ظرفیت او فراتر رفته، مراجعه به روانپزشک توصیه می‌شود.

کد خبر 634292 برچسب‌ها کرونا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کرونا اختلالات روانپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۰۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معتادان متجاهر بهبودیافته پاکبان می‌شوند
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا