Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه گلوبال تایمز چین در مقاله امروز (چهارشنبه) نوشت، تنگه تایوان مانعی جدی برای نیروهای مسلح چین در صورت بروز درگیری نظامی بین پکن و تایپه نخواهد بود و آمریکا حتی در صورت بروز چنین نبردی به تایوان کمک نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه گلوبال تایمز در سرمقاله خود آورده است، مقایسه توان نظامی بین چین و جزیره تایوان با ۱۸ سال پیش کاملا متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرمقاله همچنین تاکید می‌کند که چین به دنبال جنگ نیست بلکه می‌خواهد صلح را تضمین کرده و مساله جنگ، آخرین گزینه‌اش است.

گلوبال تایمز همچنین تاکید می‌کند که نیروهای مسلح تایوان نمی‌توانند حتی در مقابل یک ضربه دوام بیاورند و اگر جنگ صورت بگیرد، به طور حتم تایوان شکست می‌خورد و فرو می‌پاشد.

بر اساس این مقاله، ایالات متحده به احتمال زیاد برای تایوان نمی‌جنگد و سعی خواهد کرد چین را با ابزارهای دیگر مهار کند. این سرمقاله هشدار می‌دهد که اگر ایالات متحده تصمیم بگیرد وارد درگیری مسلحانه فرضی شود، تنگه تایوان "به گور سربازان آمریکایی تبدیل خواهد شد".

بر اساس تحلیل صورت گرفته این روزنامه چینی، حتی اگر مقام‌های فعلی تایوان تمام نیروها و ابزارهای ممکن را برای دفاع از جزیره به کار گیرند، این امر همبستگی کلی پتانسیل‌های نظامی چین و تایوان را تغییر نخواهد داد.

تایوان تنها ۱۸۰ هزار سرباز فعال دارد که بسیاری از آنها سربازان تازه کار هستند و نمی‌توانند فشارهایی را که در ارتش وجود دارد، تحمل کنند.

روزنامه گلوبال تایمز در ادامه سرمقاله خود آورده است، حزب حاکم دموکراتیک مترقی تایوان توهم به رسمیت شناختن جدایی تایوان را با اتکا بر گزینه‌های غربی و آمریکایی دارد و این تنها یک خیال بیشتر نیست. اگر مساله تایوان به گونه‌ای تشدید شود که فقط از طریق اقدام نظامی قابل حل باشد، تسلیم ناگهانی مقامات تایوان که جرات جنگ را ندارند، در حد انتظار همه است.

تایوان از سال ۱۹۴۹ توسط حکومت محلی خود اداره می‌شود، زمانی که نیروهای باقی مانده کومین تانگ به رهبری "چیانگ کای شک" در جنگ داخلی چین شکست خوردند و به این جزیره پناه بردند. تایوان پرچم و چندین نماد دیگر جمهوری چین را که قبل از تسلط کمونیست‌ها بر چین وجود داشت، حفظ کرده است. پکن این جزیره را یکی از استان‌های خود می‌داند.

آمریکا در ۱۹۷۹ روابط دیپلماتیک تنش‌زایی را با تایوان داشت و در حالیکه مفهوم "چین واحد" را در قبال این جزیره به رسمیت شناخته اما همچنان با تایپه در ارتباط است و به تامین سلاح برای این جزیره می‌پردازد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چین آمريكا تايوان گلوبال تایمز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۰۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • ادامه پیشروی های گسترده ارتش روسیه با تصرف یک شهر دیگر
  • فرانسه پیشتر سربازان خود را به اوکراین فرستاده است
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • آلمان همکاری‌های تسلیحاتی با استرالیا را تقویت می‌کند
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • تایمز: ترام طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس