Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@02:28:40 GMT

اتحادیه آفریقا عضویت سودان را تعلیق کرد

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۱۶۹۱

اتحادیه آفریقا عضویت سودان را تعلیق کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، اتحادیه آفریقا، بعداز ظهر امروز (چهارشنبه)، اعلام کرد که تمام فعالیت‌های سودان را تعلیق کرده است.

بر اساس اعلام صفحه رسمی شورای امنیت و صلح اتحادیه آفریقا در شبکه توئیتر، این تصمیم پس از سرنگونی دولت مدنی سودان و کودتای ارتش این کشور صورت گرفته است.

شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا با اعلام نگرانی عمیق از کودتای نظامی در کشور سودان، اعلام کرد که اقدامات «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی این کشور روند گذار دولت سودان را با مشکل مواجه می‌سازد و سودان را در گرداب خشونت غرق خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا همچنین اقدام ارتش سودان در به دست گرفتن قدرت را محکوم و تغییرات غیرقانونی در دولت این کشور را رد کرد.

این شورا اقدامات عبدالفتاح البرهان نیز را اهانت به ارزش‌های مشترک و معیارهای دموکراتیک اتحادیه آفریقا دانست و ارتش سودان را به لزوم احترام به وظایف قانونی و ایجاد شرایطی مناسب برای روند موفق انتقال دولت تشویق کرد.

اتحادیه آفریقا ادامه داد: «ما تمامی طرف‌های سودان را به پایبندی به اجرای تمامی مواد قانون اساسی و توافق "جوبا" تشویق می‌کنیم و از تمام طرف‌ها می‌خواهیم که به منافع کلان کشور و مردم اولویت دهند و به حفظ آرامش متعهد باشند».

شورای صلح و امنیت افزود: «ما از تمامی طرف‌های سودان می‌خواهیم که تغییرات دموکراتیک را نجات دهند و به یک راهکار پایدار برای چالش‌ها دست یابند. اعلام سیاسی و قانون اساسی تنها روش قابل اجرا در سودان است و ما بر لزوم اجرای روند گذار به رهبری جامعه مدنی و به صورت توافقی تأکید داریم و از آزادسازی "حمدوک" استقبال می‌کنیم. ما خواستار آزادی فوری و غیرمشروط تمامی افراد بازداشت‌شده هستیم».

بر اساس گزارش شبکه «الجزیره»، شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا همچنین تصمیم گرفته است که با هدف ایجاد یک راهکار برای بحران سیاسی سودان، هیأتی به این کشور اعزام کند.

سودان در تاریخ ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ (۲۲ فروردین ۱۳۹۸) پس از تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به اوضاع نابسامان اقتصادی، شاهد عزل «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق به دستور ارتش بود.

این کشور از ۲۱ آگوست ۲۰۱۹ (۳۰ مرداد ۱۳۹۸) وارد مرحله انتقالی شد که قرار بود به مدت ۵۳ ماه ادامه یابد و در اوایل سال ۲۰۲۴ انتخابات در این کشور برگزار شود؛ اما دوشنبه، رسانه‌ها از کودتای نظامی در سودان و بازداشت  نخست‌وزیر و تعدادی دیگر از وزرای دولت انتقالی این کشور خبر دادند.

ساعاتی بعد از انتشار خبرهای اولیه درباره کودتا در سودان، رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان با اعلام وضعیت فوق‌العاده در این کشور از انحلال شورای حاکمیتی و شورای وزیران سودان خبر داد و مدعی شد: «ما تأکید می‌کنیم که نیروهای مسلح به انتقال دموکراتیک تا واگذاری قدرت به یک دولت منتخب ادامه خواهند داد.آن‌چه که در کشور در جریان است، آینده سودان را تهدید می‌کند».

در واکنش به اظهارات رئیس شورای حاکمیتی انتقالی سودان، وزارت فرهنگ و اطلاع‌رسانی سودان اعلام کرد که این اظهارات موید وقوع یک کودتای نظامی در کشور است. بنا بر اعلام وزارت اطلاع‌رسانی سودان، عبدالله حمدوک پس از امتناع از صدور بیانیه‌ای در حمایت از کودتای نظامی به مکانی ناشناس منتقل شده است. نیروهای نظامی سودان، حمدوک را تحت حصر خانگی قرار داده‌اند و وی را وادار کرده‌اند تا یک بیانیه‌ در حمایت از آنها صادر کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سودان تعلیق عضویت سودان کودتای سودان اتحادیه آفریقا شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا شورای حاکمیتی کودتای نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۱۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد

عربستان سعودی قصد دارد پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را به نمایندگی از گروه کشورهای عربی سازمان ملل با هدف برقراری آتش‌بس در غزه، به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «ایندیپندنت عربی» به نقل از «عبدالعزیز الواصل» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل نوشت گروه عربی که عربستان طی ماه جاری ریاست آن را بر عهده دارد، در نشست دوشنبه خود درباره این طرح بحث و رایزنی خواهد کرد.

الواصل در ادامه افزود، پیش‌نویس این قطعنامه ممکن است شامل ارائه مجدد درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل به شورای امنیت باشد، چراکه واشنگتن درخواست مشابهی را هفته گذشته وتو کرد.

پیشتر فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد سخنانی در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد. وی این سخنان را بسیار مثبت و مهم توصیف کرد.

پیشتر آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی الجزایر را که خواستار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل می‌شد، وتو کرد.

آمریکا پیشتر تهدید کرده بود قطعنامه را وتو می‌کند. تصویب این قطعنامه به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بود.

پیشتر نیز اخباری درخصوص تلاش آمریکا برای اعمال فشار به دیگر کشورها درخصوص ارائه رای منفی به عضویت فلسطین در سازمان ملل منتشر شده بود. در این رأی‌گیری، ۱۲ عضو شورای امنیت به قطعنامه رأی مثبت دادند و آرای انگلیس و سوئیس نیز ممتنع بود. این چهارمین وتوی آمریکا در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه است.

تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت آمریکا با عضویت کامل آن در سازمان ملل را محکوم و آن را «ناعادلانه و غیرموجه» توصیف کرد. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اما از این اقدام آمریکا استقبال کرد و مدعی شد پیشنهاد به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین پس از عملیات مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر «هدیه‌ای برای تروریسم» است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشکیل کمپین علیه آنتونیو؛ احتمال کودتا در استانبول!
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • ساز و کار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل چگونه است؟
  • فرصت دفاع برای مصلایی‌پور؛ وقتی فقط یک نفر تعلیق شد
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • چرا اتحادیه جهانی کشتی چهره مطرح ایرانی را از المپیک کنار گذاشت؟
  • چرا اتحادیه جهانی کشتی مصلایی پور را از المپیک‌ کنار گذاشت؟
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند