Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@22:56:21 GMT

اهداف پشت پرده «کودتای نظامی» در سودان

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۱۸۰۹

اهداف پشت پرده «کودتای نظامی» در سودان

به گزارش الف، تاریخ سودان همواره آکنده از کودتاهای مختلف در دوره های گوناگون بوده و  از سال 1956 دست کم 14 کودتا که برخی موفق و برخی ناکام بودند را پشت سر گذشته است.

البته باید توجه داشته باشیم که هرچند کودتاها در این کشور به بهانه اعتراضات مردمی و وخامت اوضاع معیشتی و اقتصادی آغاز میشد اما همواره اهداف دیگری را دنبال میکردند و میتوان گفت تقریبا هیچ یک از حکومت هایی که در سودان روی کار آمدند برای مردم تلاش نکرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت «عمر البشیر» رئیس جمهور مخلوع سودان بعد از 3 دهه حکومت در جریان تظاهرات مردمی این کشور در اعتراض به افزایش قیمت نان و سوخت که از  دسامبر 2018 آغاز شده بود، در آوریل 2019 از قدرت برکنار شد و بعد از آن یک دولت انتقالی به ریاست «عبدالله» حمدوک در این کشور تشکیل شد.

نظامی هایی که بعد از سرنگونی نظام عمر البشیر بر سودان حاکم شده بودند بدون توجه به اینکه مردم چرا به دولت البشیر اعترااض و او را برکنار کردند، یک حکومت موقت2 ساله تشکیل دادند که رنگ و بویی از خواسته های مردم را نداشت.

این دولت نیز همانند سایر نظام های حاکم بر سودان به دنبال تقویت موقعیت خود بوده و با هدایت خارجی ها و در راس آن آمریکا و عربستان سعودی کار میکرد. «عبدالفتاح البرهان» رئیس شورای حاکمیتی سودان به هماهنگی با عربستان سعودی در جنگ یمن ادامه داد؛ درحالی که یکی از عوامل اعتراض مردم به دولت عمر البشیر مشارکت در جنگ ویرانگر یمن بود که بار اقتصادی و سیاسی بالایی به این کشور تحمیل کرد.

اما مهمترین اقدامی که این دولت به رهبری البرهان در راستای خدمت به ایالات متحده انجام داد امضای توافق عادی سازی با رژیم اشغالگر صهیونیستی بود؛ به امید آنکه آمریکا سودان را از مشکلات اقتصادی و معیشتی نجات دهد. اما با وجود گذشت یک سال از امضای این توافق هنوز اقدام عملی جدی از جانب واشنگتن و متحدان آن برای رسیدگی به اوضاع سودان انجام نشده است.

اما در ادامه سریالهای تکراری کودتا در سودان صبح روز دوشنبه 25 اکتبر رسانه ها از وقوع «کودتای نظامی» در این کشور خبر دادند که طی آن 7 نفر کشته و بیش از 140 نفر زخمی شدند.

پیش از این نظامیان حاکم بر سودان به رهبری عبدالفتاح البرهان به مردم وعده داده بودند که انتخابات برگزار کنند. بخش بزرگی از مردم این کشور متعلق به جامعه مسلمانان از گروه اخوان المسلمین هستند و به همین دلیل افکار ضد صهیونیستی در میان آنها رواج دارد.

بر همین اساس محور آمریکایی-صهیونیستی و متحدان آنها نگرانند که بعد از برگزاری انتخابات در این کشور، نظامیان از قدرت کنار بروند و دولتی روی کار بیاید که همسو با خواسته های آنها نباشد. با توجه به این موارد به وضوح میتوان ردپای آمریکا و اسرائیل و همپیمانان عربی آنها از جمله عربستان و امارات را در تحولات اخیر سودان مشاهده کرد.

شرایط در سودان به گونه ای شده که امکان انفجار اوضاع در هر لحظه وجود دارد. مردم این کشور یکی از بدترین بحران های اقتصادی و معیشتی خود را تجربه میکنند و اعتراضات نیز همچنان ادامه دارد. شاید بتوان گفت اوضاع کنونی سودان نسبت به دوره قبل یعنی حکومت عمر البشیر نیز وخیم تر است و مردم برای تهیه کالاهای ضروری و ابتدایی با مشکلات زیادی روبه رو هستند.

همین موضوع زنگ خطر را برای نظامیان سودان و خارجی های حامی آنها یعنی آمریکا، اسرائیل، عربستان و امارات به صدا در آورده است. تاریخ طولانی کودتا در این کشور نشان میدهد که هرچند قرار نیست با تغییر رژیم بهبودی در زندگی مردم حاصل شود اما حاکمان نیز نمیتوانند تضمینی برای ادامه حضور در عرصه قدرت داشته باشند؛ به ویژه اکنون که هیچ یک از وعده های شورای حاکمیتی سودان بهمردم محقق نشده است.

بر همین اساس بود که به نظر برخی تحلیل گران، نظامیان سودان به دستور عبدالفتاح البرهان یک کودتای نظامی ساختگی به راه انداختند تا از سقوط دولت خود و احتمال آغاز تظاهرات های مردمی جلوگیری کنند.

پرواضح است که بعد از پایان این کودتا نیز اقدامی در راستای برآورده کردن خواسته های مردم سودان صورت نخواهد گرفت و این اتفاق تنها به ملتهب تر شدن اوضاع دامن می زند. بسیاری از ناظران معتقدند که این اتفاق بیشتر از اینکه یک کودتای نظامی باشد، کودتا علیه مردم است.

 

منبع: الف

کلیدواژه: کودتای نظامی عمر البشیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۱۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در حساب کاربری خود در شبکه ایکس، نوشت: اقدام مقامات دولت آمریکا در تحریف واقعیت و توصیف خشم و اعتراضات اصیل دانشجویی و دانشگاهی به عنوان یهودستیزی، به منظور توجیه و استفاده از ابزار‌های سرکوب خشونت‌آمیز برای ساکت کردن اعتراضات و تجمعات مسالمت‌آمیز دانشجویان حامی فلسطین، چیزی از قبح عمل آنان کم نمی‌کند.

وی افزود: بخش قابل توجهی از یهودیان، از جمله دانشجویان یهودی، از جنایات نفرت‌انگیز رژیم صهیونیستی و حمایت شرم‌آور دولت آمریکا از آن اعلام بیزاری کرده‌اند.

کنعانی تاکید کرد: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان و حقوق بشر برافتاده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر فوق العاده از حمله پهپادهای تهاجمی روسیه به اهداف نظامی در اوکراین | ویدئو
  • کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی
  • خدمت به مردم ادامه راه شهدا است
  • لفاظی مقام سابق آمریکا در مورد اقدام تنبیهی اخیر ایران علیه اسرائیل
  • کودتای ۵۰ میلیاردی در استقلال | دلیل برکناری خطیر از مدیرعاملی مشخص شد
  • تکمیل پروژه مونوریل قم جزو اهداف مهم دولت سیزدهم است
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ