Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس مطالعه‌ای در Annals of Neurology، بای پس قلبی ریوی که بیشتر به عنوان بای پس قلب و ریه شناخته می‌شود، تاثیرات منحصر به فردی بر ایجاد و رشد سلول‌های مغزی در ناحیه مغز کودک به نام ناحیه زیر بطنی (SVZ) دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

SVZ یک ناحیه حیاتی برای رشد و مهاجرت نورون‌ها و سلول‌های عصبی به نام نوروبلاست است که هر دو در نهایت به رشد مناسب ساختار‌ها و عملکرد‌های کلیدی مغز در سال‌های اولیه زندگی کمک می‌کنند.

یافته‌های مطالعه‌ای که در آزمایشگاه تحقیقاتی جراحی قلب در بیمارستان ملی کودکان انجام شد، بینش جدیدی از تاثیرات سلولی دستگاه بای‌پس قلبی ریوی بر رشد و تکامل مغز نوزادان تازه متولد شده با بیماری مادرزادی قلبی ارائه می‌کند. آن‌ها نقش مهمی در اصلاح استراتژی‌ها برای کمک به محافظت از مغز شکننده کودکانی خواهند داشت که بلافاصله پس از تولد نیاز به عمل جراحی نجات قلب با بای پس قلبی ریوی دارند.

به طور خاص، تیم تحقیقاتی دریافتند که در طی بای پس قلبی ریوی:

ایجاد نورون‌ها (عصب زایی) در ناحیه زیر بطنی نوزادان تغییر می‌کند.
مهاجرت سلول‌های عصبی، به نام نوروبلاست، به لوب فرونتال به طور بالقوه مختل می‌شود.
تغییرات در رشد و حرکت نورون‌ها در SVZ طولانی می‌شود.
رشد و انبساط قشر مختل شده است.
انواع خاصی از نورون‌ها که فقط در مغز و نخاع یافت می‌شوند، به نام نورون‌های داخلی نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

این مطالعه از یک مدل پیش‌بالینی ابتکاری از مغز در حال رشد استفاده می‌کند که از نظر تشریحی و فیزیولوژیکی به نوزادان انسان شباهت بیشتری نسبت به مدل‌هایی دارد که در مطالعات قبلی و در اکثر تحقیقات مبتنی بر آزمایشگاه‌های عصبی استفاده شده است.

بای پس قلبی ریوی یکی از چندین عامل کلیدی است که تصور می‌شود باعث می‌شود کودکان مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی گاهی اوقات تاخیر در رشد مهارت‌های شناختی و حرکتی را نشان دهند. این ناتوانی‌ها اغلب تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه می‌یابند و در نهایت می‌توانند ناتوانی‌های عصبی شناختی طولانی مدت را نشان دهند. همچنین اعتقاد بر این است که عوامل ژنتیکی، جریان خون غیرطبیعی به مغز در حین رحم یا برون ده قلبی پایین پس از عمل جراحی بر روی قلب ممکن است به این چالش‌ها کمک کنند.

نوبویوکی مدیر آزمایشگاه تحقیقات جراحی قلب در مرکز ملی کودکان و نویسنده ارشد در این مطالعه می‌گوید: پیدا کردن رویداد‌های سلولی و مولکولی در طول جراحی با استفاده از این مدل پیش‌بالینی به ما امکان می‌دهد تا رویکرد‌های درمانی را طراحی کنیم که می‌تواند پتانسیل عصبی سلول‌های پیش‌ساز بنیادی عصبی موجود در ناحیه زیر بطنی مغز نوزاد را ترمیم کند. به‌ویژه، مطالعات قبلی در آزمایشگاه ما بهبود فعالیت‌های عصبی این سلول‌های پیش‌ساز را هنگامی که با سلول‌های استرومایی مزانشیمی (MSCs) درمان می‌شوند، نشان داده است.

یافته‌های این مطالعه بیشتر از کار در کارآزمایی بالینی MeDCaP با بودجه NIH برای نوزادان و نوزادانی که با استفاده از دستگاه بای‌پس قلبی ریوی تحت عمل جراحی قلب قرار می‌گیرند، پشتیبانی می‌کند. این کارآزمایی از خود دستگاه قلب و ریه استفاده می‌کند تا سلول‌های بنیادی مزانشیمی را مستقیما به شریان‌های اصلی انتقال خون به مغز برساند.

بیشتر بخوانید 

کشف عامل اصلی تشنج‌های صرعی در مغز

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری مغز سلول های مغزی بای پس قلب نورون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۳۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخراج عالیشاه درست بود/ بازیکنان قصد عصبی کردن داور را داشتند

به گزارش خبرنگار مهر، تیم‌های فوتبال پرسپولیس و سپاهان در هفته بیست و پنجم لیگ برتر امروز چهارشنبه رو در روی هم قرار گرفتند که این بازی در پایان با نتیجه تساوی بدون گل به پایان رسید.

نادر جعفری کارشناس داوری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در رابطه با قضاوت بیژن حیدری در این بازی اظهار داشت: حیدری یکی از داوران با سابقه فوتبال ایران است و در این دیدار هم کاملاً مسلط به بازی بود. بازیکنان هر دو تیم سعی بر عصبی کردن داور داشتند اما او توانست روی اعصاب خود مسلط باشد.

او ادامه داد: در صحنه اخراج امید عالیشاه، او به صورت برایان دابو ضربه وارد کرد و باید از زمین بازی اخراج می‌شد که داور تصمیم درستی گرفت.

جعفری در خصوص صحنه‌ای که عیسی آل کثیر در محوطه جریمه سپاهان نقش بر زمین شد، گفت: در تصاویر تلویزیونی خطایی از سوی بازیکن سپاهان رخ نداد اما باید تصاویر بهتری را مشاهد کرد تا در رابطه با آن نظر داد.

کد خبر 6094708

دیگر خبرها

  • اخراج عالیشاه درست بود/ بازیکنان قصد عصبی کردن داور را داشتند
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند