Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مرتضی مکی» کارشناس مسائل اروپا در تشریح دلایل بازگشایی احتمالی دفاتر دیپلماتیک اروپا در افغانستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: موضع اروپایی‌ها در مورد افغانستان به خصوص پس از لشکرکشی آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۱، به نوعی همسو با ایالات متحده است؛ چراکه یک اجماع کاملاً مشهود میان آمریکا و ناتو برای حمله به افغانستان وجود داشت و به همین دلیل معتقدم که اتحادیه اروپا هم دنباله‌روی سیاست واشنگتن در افغانستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکایی‌ها به نوعی بحث دولت – ملت‌سازی را در افغانستان پیگیری کردند و بر اساس همین موضوع ارتش خود را در قالب ناتو وارد این کشور کردند اما باید متوجه باشیم که اروپا از جهت ابزار نظامی آنچنان قدرتمند نیست که بتواند افغانستان را در دست خود بگیرد. در این میان به یاد داریم که در سال ۲۰۱۱ اروپایی‌ها در جریان ورود نظامی به لیبی بی‌میل بودند اما دست به اقدامات محدودی زدند اما به هر حال با خروج آمریکا از افغانستان، اروپایی‌ها هم چاره‌ای جز همسویی با ایالات متحده در پرونده افغانستان ندارند.

وی ادامه داد: اروپا همان زمان که آمریکایی‌ها از افغانستان خارج شدند اعتراض‌هایی را نسبت به این اقدام داشتند اما در مقابل شاهد بودیم که طالبان وارد کابل شد و حالا تمام کشور را در دست دارد. واقعیت این است که طالبان به دنبال کسب مشروعیت و مقبولیت است و اروپایی‌ها هم سعی می‌کنند تا سیاست‌های مختص به خود را در افغانستان در غیاب آمریکایی‌ها پیگیری کنند تا به حاشیه نروند. بر همین اساس شاهد آن هستیم که کشورهای اروپایی اخیراً خبر از افتتاح و به کارگیری مجدد دفاتر دیپلماتیک خود در کابل دادند. این اقدام به نوعی نشان می‌دهد کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچنان دغدغه‌های زیادی از ناحیه افغانستان حس می‌کنند و یکی از مشکلاتی که آنها را نگران کرده مساله مهاجرت است. اروپایی به خوبی می‌دانند که ایران و پاکستان دیگر ظرفیت پذیرش پناهجویان افغان را ندارند و به همین دلیل معتقدند که احتمالاً سیل پناهجویان به سمت ترکیه و اروپا روانه خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از منظر دیگر آنها معتقدند مشکلات اقتصادی در اسلام‌آباد و تهران نمی‌تواند جوابگوی جذب پناهجویان باشد و به همین دلیل آنها به دنبال جلوگیری از مهاجرت همانند سال ۲۰۱۵ میلادی هستند. مساله دیگر بحث قاچاق مواد مخدر از مبداء افغانستان به کشورهای اروپایی است. این کشورها معتقدند اگر چه طالبان می تواند با قاچاق مواد مخدر مقابله کند، اما هنوز این جریان آماده تقابل با چنین مساله‌ای را ندارد. دغدغه بعدی اروپایی‌ها بحران‌های تروریستی است و آنها به دنبال کنترل این سه چالش اصلی هستند. براین اساس به نظرم مباحث دیگری مانند دفاع از اقلیت‌ها مانند هزاره‌های افغانستان در دستورکار بعدی اروپایی خواهد داشت و به همین دلیل شاهد حضور مجدد و احتمالی اروپایی در افغانستان خواهیم بود. در این میان معتقدم به‌یرغم آنچه که گفته می‌شود، آمریکایی‌ها به دنبال خروج از منطقه نیستند؛ بلکه ایالات متحده به دنبال مدیریت تنش‌ها در منطقه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری معتقدند که در همین راستا اروپایی‌ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای آمریکایی‌ها در افغانستان باشند اما به نظرم این تحلیل غلط است. اروپایی‌ها صرفاً تلاش می‌کنند تا از طریق ایفای نقش اثرگذار در این کشور منافع خود را تامین کنند اما نمی‌توانند جایگزین خوبی به جای آمریکا در این کشور باشند. ممکن است در اتحادیه اروپا اختلافاتی میان اعضاء این بلوک سیاسی - اقتصادی در مورد چین و روسیه وجود داشته باشد، اما شواهد نشان می‌دهد اعضاء این اتحادیه هیچ اختلاف نظری با یکدیگر در مورد افغانستان ندارند، بلکه اتفاق نظر در میان آنها کاملا مشهود است. به همین دلیل معتقدم بازگشایی دفاتر دیپلماتیک اروپا در افغانستان برای مدیریت و پیگیری منافعشان خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا افغانستان ایران پاکستان طالبان قاچاق مواد مخدر آمریکا بروکسل 11 سپتامبر 2001 همین دلیل آمریکایی ها اروپایی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۵۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه

سیریک ژومانگرن معاون نخست‌وزیر قزاقستان و امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان درباره روابط دوجانبه سیاسی و اقتصادی، تجارت دوجانبه و سرمایه گذاری قزاقستان در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

متقی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از نقش تجاری قزاقستان در افغانستان، ابراز امیدواری کرد این کشور در حوزه معدن، راه‌آهن و دولت الکترونیک در افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

وزیر خارجه طالبان همچنین خواستار ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک افغانستان در این کشور، توسعه روابط و آغاز پروازهای مستقیم کابل و آستانه شد.

معاون نخست‌وزیر قزاقستان نیز خاطرنشان کرد صادرات افغانستان به قزاقستان سه برابر شده است و هیئت فنی این شکور در سفر به کابل نیز درباره سرمایه‌گذاری در راه‌آهن، معادن و سرمایه گذاری مشترک در افغانستان گفتگوهای فنی مفصلی خواهند داشت.

وی ضمن ابراز امیدواری برای پرواز مستقیم بین کابل و آستانه گفت در سفر سه روزه خود به افغانستان، نمایشگاه تجاری مشترک افغانستان و قزاقستان را در کابل نیز افتتاح خواهد کرد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان اواسط فروردین ماه اعلام کرده بود به زودی سه سفیر جدید در کشورهای ازبکستان، قزاقستان و آذربایجان مستقر خواهند شد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ساخت ۲۳۰ واحد برای جا به جایی ساکنین منبع آب اهواز
  • پایان نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • کمک ۵۳۶ تنی آرد روسیه به افغانستان
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • وقوع انفجار در غرب کابل
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • بررسی تحولات افغانستان در دیدار کاظمی قمی و حکمتیار