Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرانجام پس از سه هفته منازعه و کشمکش میان عمران‌خان، نخست‌وزیر و ژنرال قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد ارتش پاکستان، گویا دود سفید از اسلام‌آباد بلند شده و غائله ختم به خیر شده است. انتصاب رئیس جدید سازمان اطلاعات نظامی پاکستان موسوم به آی‌اس‌آی از سوی باجوا و مخالفت عمران‌خان با این انتصاب می‌رفت تا به جنجالی بزرگ میان دو بازوی حاکمیت در پاکستان یعنی دولت و ارتش تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حساسیت مسئله زمانی بهتر درک می‌شود که بدانیم عمران‌خان به دلیل به وجود آمدن این تنش، سفر برنامه‌ریزی شده خود به امارات را به دلیل آنچه فشردگی برنامه‌هایش در اسلام‌آباد خواند، لغو کرد. آی‌اس‌آی قوی‌ترین و با نفوذترین نهاد نظامی این کشور به شمار می‌آید و رئیس آن نیز پس از رئیس ستاد ارتش، قدرتمندترین فرد نظامی کشور محسوب می‌شود. به همین دلیل انتصاب رئیس این سازمان نیز اغلب یک موضوع جنجال‌برانگیز میان سیاستمداران و نظامیان بوده است. در مورد اخیر نیز باوجود تصریح قانون اساسی پاکستان در مورد انتصاب رئیس این سازمان توسط نخست‌وزیر البته با مشورت رئیس ستاد ارتش، ظاهراً ژنرال باجوا بدون هماهنگی با نخست‌وزیر به برکناری ژنرال فیض حمید، رئیس قبلی آی‌اس‌آی و جایگزینی ژنرال نادم انجم اقدام کرده است. اگر چه دلیل برکناری ژنرال فیض حمید به شکل دقیقی روشن نشده اما رسانه‌های پاکستانی به برخی عوامل احتمالی اشاره‌هایی داشته‌اند. نزدیکی بیش از حد عمران‌خان و ژنرال حمید و قرار گرفتن نام وی در میان گزینه‌های جانشینی ژنرال باجوا که سال آینده بازنشسته می‌شود، به عنوان یکی از این دلایل عنوان شده است. برخی نیز به اقدامات جنجالی ژنرال حمید و به‌خصوص سفر پر سر و صدای دو ماه قبلش به افغانستان اشاره کرده‌اند که ناخشنودی‌هایی را درون ارتش به وجود آورد. به هر حال، جدا از دلایل این برکناری، به نظر می‌رسد این موضوع آن‌قدر برای عمران‌خان اهمیت داشته که منازعه و اختلافش با رئیس ستاد ارتش را علنی سازد. این اهمیت نیز از آنجا سرمنشأ می‌گیرد که ژنرال حمید در فرایند قدرت‌گیری عمران‌خان و حمایت و پشتیبانی از او در چند سال اخیر نقش حیاتی ایفا کرده است؛ هر چند ژنرال حمید در این مسیر تنها نبوده و به قول یکی از خبرنگاران پاکستانی، او تنها یکی از شخصیت‌های پروژه ۱۰ ساله ارتش برای بالا کشیدن عمران‌خان در صحنه سیاسی پاکستان بوده است. حالا با برکناری ژنرال حمید این احساس برای عمران‌خان به وجود آمده که نظامیان تمایلی به تداوم حمایت از وی در انتخابات بعدی ندارند و شاید هم نگران افزایش اقتدار و نفوذ وی در نتیجه انتخاب احتمالی ژنرال حمید به ریاست ستاد ارتش هستند. در واقع این حرکت نظامیان پاکستانی و در رأس آن ژنرال باجوا نوعی یادآوری به عمران‌خان در مورد این است که در نهایت قدرت در پاکستان در اختیار آن‌هاست و این نظامیان هستند که در شرایط جابه‌جایی دولت‌ها و سیاستمداران، حرف نهایی را می‌زنند. تغییر ریاست آی‌اس‌آی بدون جلب رضایت نخست‌وزیر و هشدار اخیر ژنرال باجوا به عمران‌خان در مورد مداخله نکردن در امور مرتبط با نظامیان گواه آشکاری بر همین مسئله است.     

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: رئیس ستاد ارتش پاکستان اسلام آباد رئیس ستاد ارتش ژنرال باجوا ژنرال حمید عمران خان نخست وزیر آی اس آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۶۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین از بیم حمله بلاروس ۲ بیمارستان را تخلیه کرد

پس از آنکه بلاروس، اوکراین را به اسکان سربازان در ۲ بیمارستان در کی‌یف متهم کرد، مقام‌های اوکراینی این مراکز درمانی را تخلیه کردند.

به گزارش مشرق، مسئولان شهر کی‌یف جمعه اعلام کردند که ادعاهای بلاروس در مورد استقرار نظامیان در این بیمارستان‌ها «دروغ و یک اقدام تحریک‌آمیز توسط دشمنی است که تلاش می‌کند از آن به عنوان بهانه‌ای برای حمله به زیرساخت‌های اجتماعی پایتخت استفاده کند».

«ایوان ترتل» رئیس سرویس امنیت بلاروس (KGB) با انتشار آدرس ۲ بیمارستان اعلام کرده که نظامیان اوکراین «پشت کودکان پنهان شده‌اند» و «همه آنها بدون تردید مجازات خواهند شد.»

مقام‌های شهر کی‌یف گفتند که از بیم حمله احتمالی بلاروس بیماران و کارکنان این بیمارستان‌ها را خارج کرده‌اند.

ویتالی کلیچکو شهردار کی‌یف روز جمعه با اعلام اینکه از این بیمارستان‌ها بازدید کرده است، گفت: ما هر کاری که لازم باشد برای حفاظت از کودکان، بیماران و کارکنان بیمارستان‌ها در مقابل حمله متجاوز انجام می‌دهیم.

به نوشته رویترز، نیروهای روسیه در جنگ اوکراین حضور ندارند اما مینسک از متحدان مسکو است و نیروهای روس از خارک بلاروس برای حمله زمینی به اوکراین استفاده کرده‌اند.

الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس چهارشنبه در سخنانی در کنگره خلق این کشور اظهار کرد: امروزه هر کسی می‌داند که اوکراین یک میدانی برای آزمون است و تحولات آن کشور به نحوی مشخص خواهد کرد که نظم جهانی در آینده چگونه خواهد بود.

وی با بیان اینکه «قدرتهای بزرگ هسته‌ای عملا بطور غیرمستقیم در خاک با هم می‌جنگند» افزود: دولت اوکراین به توافقی با غرب دست یافته است که بر اساس آن جان مردم اوکراین با سلاح مبادله می‌شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • ژنرال صهیونیست: حمله به رفح هم کمکی به ما نمی‌کند/ جنگ را باختیم
  • زندان را به سازش با کسانی که پاکستان را به بندکشیدند،ترجیح می‌دهم
  • هشدار ۲ ژنرال صهیونیست درباره حمله به رفح
  • ۲ ژنرال صهیونیست: حمله به رفح خطرناک‌تر از تمام عملیات‌های ارتش در نوار غزه است
  • اوکراین از بیم حمله بلاروس ۲ بیمارستان را تخلیه کرد
  • زخمی‌شدن ۱۱ نظامی صهیونیست در ۲۴ ساعت گذشته
  • ژنرال انگلیسی: برای کی‌یف سخت است جلوی حمله مسکو را بگیرد
  • ژنرال انگلیسی: اوکراین با جنگ دشواری مواجه است
  • چند شهید و زخمی در حمله رژیم صهیونیستی به رفح
  • یورش ارتش رژیم صهیونیستی به منطقه‌های مختلف کرانه باختری