Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@03:09:21 GMT

هشدار پیک ششم کرونا در ایران

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۷۰۹۲

هشدار پیک ششم کرونا در ایران

آفتاب‌‌نیوز :

«ویروس کرونا بعد از یک هفته استراحت، مغرورانه در حال تاخت به چهار گوشه کشور است. طبق گزارش‌هایی که وزارت بهداشت در روزهای گذشته منتشر کرد، حملات جدید ویروس از شرق کشور قابل مشاهده است و اگر چه هنوز از استان سیستان‌وبلوچستان خبرهای نگران‌کننده‌ای درباره افزایش بحرانی تعداد مبتلایان و فوتی‌های کووید-‌۱۹ به گوش نمی‌رسد اما اغلب استان‌ها روند افزایش بیماری را ثبت کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، زنجان، کرمان، خوزستان، فارس، مازندران، البرز، مرکزی، آذربایجان شرقی، گیلان و لرستان از جمله استان‌هایی هستند که طی روزهای گذشته خبر از افزایش ابتلا و فوت، افزایش بستری‌ها، خروج شهرهای استان از وضعیت آبی (کم‌خطر)، دورقمی‌شدن تعداد فوتی‌ها، افزایش مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها، پیشروی رنگ قرمز و سه‌رقمی‌شدن تعداد مبتلایان، افزایش تعداد شهرهای در وضعیت قرمز را گزارش داده‌اند. طبق جدول‌های روزانه از وضعیت ابتلا و فوت هم می‌توان افزایش روند همه‌گیری در کل کشور را شاهد بود؛ چنان که تا هفته گذشته که به دنبال رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای محدودیت‌های اجتماعی و از جمله نظارت‌های سخت‌گیرانه بر ممنوعیت سفرهای بین استانی پلاک‌های بومی و اجبار به استفاده از ماسک در اماکن عمومی و تداوم دورکاری در ادارات و دستگاه‌های دولتی، آمار فوت روزانه به کمتر از ۱۶۰ الی ۱۷۰ نفر و آمار ابتلای جدید به کمتر از ۱۰ هزار نفر رسیده بود اما ظرف پنج روزی که گذشت، این اعداد رو به افزایش است و همین افزایش، نشانه غیر قابل انکار برای تاخت پرقدرت ویروس کووید-‌۱۹ است. همزمانی این تاخت دوباره با آغاز موج اول آنفلوآنزا و همچنین تداوم خودداری ۱۵ الی ۲۰ درصد جمعیت مشمول از تزریق واکسن کرونا، یک نگرانی جدی را برای مقابله قدرتمند با ویروس در فصل سرما دامن می‌زند؛ آن هم در حالی که بنا به هشدار متخصصان عفونی، در فصل سرما خطر گردش ویروس بیشتر خواهد شد؛ چرا که تجمعات در فضاهای بسته (به دلیل بسته‌بودن پنجره‌ها در هوای سرد) می‌تواند خطر ابتلا در جمعیت عمومی و حتی واکسینه‌شده را تشدید کند.

دیروز هم علیرضا ناجی، رییس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هشدار داد که «بیش از ۹۰ درصد افرادی که بر اثر کرونا جان خود را از دست می‌دهند، افراد غیر واکسینه هستند.» طبق اعلام دیروز وزارت بهداشت، در شبانه‌روز چهارم تا پنجم آبان‌ماه، ۱۹۷ مبتلای کووید-‌۱۹ فوت کرده‌اند؛ در حالی که پنج روز پیش از این و در شبانه‌روز ۳۰ مهر تا اول آبان، تعداد فوتی‌های کرونا در کشور ۱۲۴ نفر بود. طبق همین گزارش، در شبانه‌روز چهارم تا پنجم آبان ۱۰ هزار و ۶۴۴ مبتلای جدید کرونا در کشور شناسایی شد؛ در حالی که پنج روز پیش از این و در شبانه‌روز ۳۰ مهر تا اول آبان، تعداد ابتلای جدید در کشور ۷۰۸۱ نفر بود.

صعود دوباره بیماری در کشور در حالی است که تا دیروز، در مجموع ۸۳ میلیون و ۵۲۹ هزار و ۹۱۶ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده و طبق اعلام وزارت بهداشت، ۵۱ میلیون و ۷۳۸ هزار و ۵۷۸ نفر و معادل ۶۰ درصد از جمعیت کشور، دوز اول واکسن را تزریق کرده‌اند اما مجموع دریافت‌کنندگان دوز دوم واکسن که دو هفته پس از تزریق دومین دوز، از مصونیت نسبی در مقابل حملات شدید ویروس برخوردار خواهند شد تا دیروز به عدد ۳۱ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۷۷۵ نفر و معادل ۳۷ درصد از جمعیت کل کشور که تا هدف‌گذاری برای دستیابی به ایمنی جمعی به دنبال واکسیناسیون ۷۰ الی ۸۰ درصدی جمعیت کشور هنوز فاصله بسیار است؛ اگر چه طی هفته‌های گذشته و در مقایسه با نیمه تابستان، سرعت واکسیناسیون به دنبال افزایش واردات واکسن، سرعت قابل قبولی پیدا کرده ولی با این حال، در این بی‌ثباتی گردش ویروس در کشور، مغرورشدن مسئولان حوزه سلامت درباره پیشی‌گرفتن واکسیناسیون ایران از کشورهای دنیا جای تعجب دارد.

دو روز قبل سیدعباس متولیان، متخصص عفونی، در گفت‌وگو با شبکه خبر گفت: «در دو ماه گذشته به ازای هر ۱۰۰ نفر در کشور ۳۳ دوز واکسن تزریق شده بود؛ در صورتی که امروز به ازای هر ۱۰۰ نفر ۹۶ دوز واکسن تزریق شده؛ در حالی که هم‌اکنون متوسط واکسیناسیون در دنیا ۸۴ دوز به ازای هر ۱۰۰ نفر است و بنابراین در حال حاضر، پوشش واکسیناسیون ایران از متوسط جهانی بیشتر است.» طبق مندرجات جدول‌های روزانه WORLDMETERS جایگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی از بابت تعداد کل ابتلا، در ردیف هشتم جدول و پس از کشورهای آمریکا (۴۶ میلیون و ۵۰۲ هزار و ۵۱۷ نفر)، هند (۳۴ میلیون و ۲۲۷ هزار و ۷۲۰ نفر)، برزیل (۲۱ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۹۸۴ نفر)، انگلیس (۸ میلیون و ۸۹۷ هزار و ۱۴۹ نفر)، روسیه (۸ میلیون و ۳۵۲ هزار و ۶۰۱ نفر)، ترکیه (۷ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۱۱۱ نفر) و فرانسه (۷ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۷۶۶ نفر) است؛ در حالی که تا ظهر دیروز، جمعیت کل مبتلایان در ایران به ۵ میلیون و ۸۸۸ هزار و ۱۰۰ نفر افزایش یافته است.

به نظر می‌رسد یکی از دلایل مهم بازگشت مجدد موج افزایشی، تعجیل در بازگشایی‌ها، لغو دورکاری‌ها، عادی‌سازی ترددهای عمومی با وجود استمرار ممنوعیت سفر بین شهرهای قرمز و نارنجی و همچنین ممنوعیت تردد شبانه و لغو ممنوعیت فعالیت بسیاری اصناف غیرضرور باشد که مجموع این اقدامات را باید به افزایش سفرهای تفریحی و زیارتی و همچنین برگزاری برخی مراسم‌ها طی هفته‌های گذشته پیوند زد.

دیروز هم دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید-۱۹، بازگشایی‌های زودهنگام و چانه‌زنی نهادها برای از سرگیری فعالیت‌هایی که تجمع جمعیت را دامن می‌زند، خطرناک‌ترین اقدام در شرایط فعلی کشور قلمداد کرد و در توضیح آخرین وضعیت رصد گردش ویروس در کشور به ایسنا گفت: «به نظر می‌رسد در شرق کشور روند کاهشی متوقف شده و حتی مقداری روند افزایشی بیماری آغاز شده است ... هنوز نمی‌توان به جرات گفت که آیا اینها یک افزایش با ثبات و پایدار خواهد بود یا این که ممکن است مجددا رو به کاهش برگردد. به هر حال واقعیت این است که در کل کشور، سرعت کاهش موارد بیماری بسیار کم شده و استان‌های زیادی هم در شرایط افقی حرکت می‌کنند. این شرایط افقی در این سطح مطلوب نیست بلکه اگر در سطح پایین‌تری از میزان بروز و بستری به شرایط افقی می‌رسیدیم، مطلوب بود، اما اکنون این‌ طور نیست. البته این که دلیل سیر افزایشی بیماری در برخی استان‌ها چه هست و آیا ممکن است که افزایش‌ها جدی باشد یا خیر را خیلی نمی‌توان به صورت مشخص اعلام کرد. به‌ طور کلی هر زمان که شاخه اپیدمی‌مان در کشور نزول پیدا می‌کند، همه، اعم از مردم و مسئولان اقدامات پیشگیرانه و رعایت‌ها را سست می‌کنند اما این که آیا ممکن است این افزایش‌ها رد پایی از یک جهش باشد، هنوز نه قابل تایید است و نه قابل ردکردن و باید اطلاعات بیشتری پیدا شود. این احتمالات همیشه مطرح هستند. ما فعلا هیچ شواهدی ندیده‌ایم اما هر احتمالی ممکن است رخ دهد. بازگشایی‌های همزمانی هم که از اطراف کشور می‌شنویم، اعم از دانشگاه‌ها، وزارت آموزش‌وپرورش، کارمندان، برگزاری مراسمات فرهنگی و مذهبی و ... می‌تواند در جهت‌گیری آینده این روندها نقش داشته باشد. به نظر می‌رسد که برای بازگشایی‌ها به صورت همزمان و بدون توالی زمانی مناسب اقدام می‌شود و این موضوع نگران‌کننده است.»

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ویروس کرونا شبانه روز بازگشایی ها استان ها ۱۰۰ نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۷۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و یازدهمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۴

حزب‌الله لبنان از حمله جدید به یک پایگاه رژیم صهیونیستی خبر داد.

 حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که در راستای حمایت از مردم غزه و مقاومت فلسطین، مجاهدان ما بعد از ظهر امروز-شنبه-ساعت ۳:۳۰ دقیقه پایگاه صهیونیستی الرادار در مزارع اشغالی شبعا را هدف حملات موشکی قرار دادند.

در این بیانیه آمده است که این پایگاه به‌طور مستقیم مورد اصابت قرار گرفت.

حزب‌الله لبنان در بیانیه دیگری نیز اعلام کرد که امروز ساعت ۲:۱۰ دقیقه تجهیزات جاسوسی رژیم صهیونیستی در پایگاه الراهب را با سلاح مناسب هدف قرار داده است.

مقاومت اسلامی در لبنان صبح امروز نیز سربازان ارتش اشغالگر را در حالی که در داخل مقر «بیاض بلیدا» در حال فعالیت بودند، با گلوله‌های توپ هدف قرار داد.

مقاومت لبنان در بیانیه خود اعلام کرد که این هدف گیری در حمایت از مردم فلسطین و نوار غزه و در پشتیبانی از مقاومت آنها انجام شده است.

گانتس: تا این لحظه پاسخ رسمی درباره توافق تبادل دریافت نکرده‌ایم ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۴

عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم تا این لحظه پاسخ رسمی درمورد پیشنهاد آتش‌بس دریافت نکرده و منابع سیاسی در انتشار اخبار عجله نکنند.

 بنی‌گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت: منابع سیاسی را نصیحت می‌کنم که صبر کنند و منتظر اظهارات رسمی باشند و دیوانه وار رفتار نکنند.

وی خطاب به منبع سیاسی که همواره ناشناس است، تاکید کرد: درمورد این اظهارنظر مبنی بر «با یا بدون توافق به رفح حمله خواهد شد» صبور باشد و در انتشار اخبار عجله نکند.

بنی گانتس افزود: تا این لحظه پاسخ رسمی به پیشنهاد مطرح شده وجود ندارد بنابراین به تمام منابع سیاسی تمام تصمیم‌گیرندگان پیشنهاد می‌کنم که منتظر اخبار جدید رسمی باشند ‌و خویشتنداری کرده و بر احساس محاسبات سیاسی با دیوانگی رفتار نکنند.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه تا این لحظه پاسخ رسمی دریافت نکردیم، گفت: کابینه جنگ به محض دریافت جواب آن را بررسی خواهد کرد.

سازمان همکاری‌ اسلامی به رسمیت شناختن کشور فلسطین را خواستار شد ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۳

پس از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمیت شناختن کشور فلسطین، سازمان همکاری اسلامی از همه کشورهای جهان خواست تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

به گزارش روزنامه البیان امارات، سازمان همکاری اسلامی در بیانیه ای با استقبال از تصمیم جمهوری ترینیداد و توباگو در به رسمت شناختن کشور فلسطن افزود که این اقدام مهم با قوانین بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل متحد در این زمینه همخوانی دارد و به مردم فلسطین این امکان را می دهد تا بتوانند برای حقوق مشروع خود از جمله حق بازگشت، تعیین سرنوشت خویش و تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ به پایتختی قدس تلاش کنند.

این سازمان که متشکل از ۵۷ کشور مسلمان است بار دیگر از همه کشورهای جهان که هنوز کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته اند خواست تا در اسرع وقت در حمایت از مردم فلسطین در به رسمیت شناختن کشور فلسطین و انجام تلاش های بین المللی با هدف پایان دادن به اشغالگری رژیم اسرائیل و تحقق صلح و ثبات در منطقه و اجرای مصوبات بین المللی مرتبط، اقدام کنند.

جمهوری ترینیداد و توباگو روز پنجشنبه در تصمیمی که در جسله شورای وزیران این کشور اتخاذ شد، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.

این تصمیم بر اساس توصیه وزیر امور خارجه جمهوری ترینیداد و توباگو اتخاذ شد و بر اساس شورای وزیران این کشور تصمیم گرفت که با هدف تحقق صلح پایدار از طریق تقویت اجماع رو به افزایش بین المللی در مورد مساله فلسطین، تشکیل کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.

در بیانیه دولت ترینیداد و توباگو همچنین آمده است: به رسمیت شناختن کشور فلسطین یک امر اخلاقی و عادلانه و بیانگر خواسته‌های مشروع ملت فلسطین و حمایت از آنها است.

ترینیداد و توباگو (Trinidad and Tobago) با نام رسمی جمهوری ترینیداد و توباگو کشوری جزیره‌ای در دریای کارائیب واقع در شمال آمریکای جنوبی است. این کشور در فاصله ۱۱ کیلومتری سواحل ونزوئلا و ۱۳۰ کیلومتری سواحل گرانادا واقع شده و به خاطر ذخایر نفت و گاز خود معروف است.

پیشتر نیز جامائیکا و باربادوس در آوریل گذشته اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می شناسند.

پیشتر «ریاض منصور» سفیر و نماینده تشکیلات خودگردان فلسطین در سازمان ملل متحد از رایزنی‌های جاری در زمینه به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی چند کشور خبر داده بود.

سازمان ملل: هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۳

 بر اساس اعلام آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هر روز ۳۷ کودک در غزه بر اثر حملات و بمباران ارتش رژیم صهیونیستی مادر خود را از دست می‌دهند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) با بیان اینکه جنگ در غزه به عنوان جنگ علیه زنان ادامه دارد، افزود: از هفتم اکتبر ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون در نتیجه حملات ارتش [رژیم] اسرائیل علیه ساکنان غزه بیش از ۱۰ هزار زن شهید و ۱۹ هزار زن دیگر نیز زخمی شدند.

آنروا در اطلاعیه ای که امروز در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد، افزود که [ رژیم ] اسرائیل همچنان زنان را در جریان حملات مداوم خود به نوار غزه مورد هدف قرار می دهد و به طور متوسط ، روزانه ۳۷ کودک در غزه مادرانشان را از دست می دهند.

این نهاد بین المللی اضافه کرد که شرایط زندگی در نوار غزه به ویژه برای بیش از ۱۵۵ هزار زن باردار یا شیرده وحشتناک است و آنها در دسترسی به آب و تاسیسات بهداشتی با مشکل مواجه جدی هستند.

شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه تشکیل جلسه می‌دهد ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۲

قرار است شورای امنیت طی روزهای آینده نشستی را به درخواست الجزایر درباره گورهای جمعی غزه برگزار کند.

شورای امنیت طی روزهای آینده نشستی را پشت درهای بسته به درخواست الجزایر درباره گورهای جمعی نوار غزه برگزار خواهد کرد. به گفته منابع احتمالا این نشست روز سه‌شنبه برگزار شود.

بر اساس گزارش الجزیره، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل خواهان انجام تحقیقات بین‌المللی مستقل درباره گورهای جمعی در بیمارستان‌های الشفا در شهر غزه و مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس شده است. 2 گور جمعی در بیمارستان الشفا با ۵۰۰ جسد و سه گور جمعی در مجتمع پزشکی ناصر با ۳۹۵ جسد پیدا شده است.

المرت: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۱

ایهود المرت از اسرائیلی‌ها خواست تا خیابان‌ها را با میلیون‌ها مخالف جهت محاصره گروه بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم صهیونیستی پر کنند. وی این گروه را غیرقانونی است که رژیم صهیونیستی را به سمت فروپاشی سوق می‌دهد.

 ایهود المرت، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی در مقاله خود در روزنامه عبری زبان «هاآرتص» افزود: اکثریت قاطع اسرائیلی‌ها معتقدند که تنها انگیزه گسترش جنگ و حمله به رفح حفظ آینده سیاسی نتانیاهو است، زیرا حمله به رفح به هیچ وجه به نفع اسرائیل نیست.

وی همچنین تاکید کرد که نتانیاهو در داخل حباب جدا از واقعیت زندگی می‌کند و در آن حباب به خود و دیگران می‌گوید که برای ادامه حیات اسرائیل می‌جنگد و ماموریت تاریخی او مقابله با جهان برای دفاع از اسرائیل در برابر تمام کسانی است که می‌خواهند اسرائیل را نابود کنند.

المرت با اذعان به اینکه گفتن این موضوع از نظر احساسی دشوار است، اعتراف کرد که «مهم است درک کنیم که اسرائیل از این رویارویی پیروز بیرون نخواهد آمد» او در عین حال بر لزوم درک این موضوع تاکید کرد که همه اهداف صحبت‌های مداوم نتانیاهو در مورد «پیروزی کامل» را درک کنند.

شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۱

وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که شمار شهدای نوار غزه از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری فلسطینی سما، وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، دشمن صهیونیستی سه مورد جنایت علیه ساکنان این منطقه انجام داد که بر اثر آن ۲۶ نفر شهید و ۵۱ نفر نیز مجروح شدند.

وزارت بهداشت فلسطین همچنین افزود: در نتیجه حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۳۴ هزار و ۶۵۴ فلسطینی شهید و ۷۷ هزار و ۹۰۸ نفر نیز مجروح شدند.

سازمان ملل: بازسازی غزه به ۸۰ سال زمان نیاز دارد ۱۴۰۳/۰۲/۱۵ - ۱۹:۳۰

سازمان ملل اعلام کرد غزه به ۴۰ سال قبل بازگشته است و بازسازی آن در بهترین شرایط ۸۰ سال طول می‌کشد.

 سازمان ملل هزینه بازسازی نوار غزه را حدود ۴۰ میلیارد دلار تخمین زد و تاکید کرد بازسازی ویرانی‌های عظیم و بی‌سابقه‌ای که در اثر تجاوز طولانی مدت رژیم صهیونیستی به نوار غزه وارد شده، ممکن است ۸۰ سال به طول انجامد.

به گزارش الجزیره، عبدالله الدردری، دستیار دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر دفتر منطقه‌ای کشورهای عربی در برنامه توسعه سازمان ملل متحد، در کنفرانسی خبری در امان پایتخت اردن اعلام کرد، بازسازی نوار غزه یک کار بسیار هزینه بر و زمان بر خواهد بود. بر اساس تصاویر ماهواره‌ای برآورد هزینه‌ها حدود ۱۸ میلیارد دلار است اما روی زمین و در عمل وضعیت بسیار متفاوت است و این برآورد نهایی نیست.

وی افزود: برآورد اولیه برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای بازسازی همه چیزهایی که در غزه ویران شده، حدود ۴۰ میلیارد دلار است و این ماموریتی است که جامعه بین‌الملل از جنگ جهانی دوم تاکنون هرگز با آن برخورد نکرده است.

وی با اشاره به بحث و بررسی بازسازی غزه با برخی کشورهای عربی و وجود نشانه‌های مثبت در این زمینه، افزود: اتکا به چارچوب‌های سنتی برای بازسازی به این معناست که ممکن است این کار دهه‌ها طول بکشد و مردم فلسطین چند دهه از رفاه بهره مند نباشند. بنابراین مهم است که مردم را به سرعت در خانه‌های مناسب اسکان دهیم و به حالت عادی اقتصادی و اجتماعی بازگردانیم .

در همین حال، ارزیابی ساخت‌وسازها نشان می‌دهد غزه نزدیک به ۸۰ سال برای بازسازی تمام واحدهای مسکونی تخریب‌شده به زمان نیاز دارد و این در صورتی است که سرعت بازسازی معقول باشد.

الدردری تاکید کرد کل آواری که تاکنون در غزه انباشته شده است به ۳۷ میلیون تن می‌رسد و با توجه به افزایش بسیار زیاد و روزانه آن، آخرین داده‌ها نشان می‌دهد این آوارها تقریبا ۴۰ میلیون تُن است.

وی با اشاره به اینکه ۷۲ درصد ساختمان‌های مسکونی به طور کامل یا جزئی تخریب شده است، خاطرنشان کرد: توسعه انسانی غزه با تمام مولفه‌های آن اعم از بهداشت، آموزش، اقتصاد و زیرساخت‌ها حدود ۴۰ سال به عقب رفته‌اند و این به معنای آن است که ۴۰ سال تلاش و کوشش و سرمایه گذاری‌ها در نوار غزه بر باد رفته است.

اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات

منابع خبری گزارش دادند که پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بین حماس و رژیم اسرائیل بر سر آتش بس در غزه و توافق مبادله اسیران حاصل شده است.

 شبکه اخبار قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه در هیئت امنیتی مصر که میانجگیری در روند مذاکرات بین [رژیم] اسرائیل و حماس را انجام می دهد، افزود که دو طرف در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به اجماع رسیدند.

این منبع به شبکه اخبار قاهره گفت که هیئت حماس وارد مصر شده و پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در همین حال یک منبع امنیتی مصر به رویترز گفت که نتایج مذاکرات امروز در قاهره با دفعات قبل متفاوت خواهد بود.

این منبع که به نام آن اشاره ای نشده است با بیان اینکه «ما در بسیاری از موارد به توافق رسیدیم» در عین حال تصریح کرد: اما چند نکته باقی مانده است.

وی افزود: این بار اوضاع بهتر به نظر می رسد، اما اینکه آیا به زودی توافقی حاصل می شود بستگی به این دارد که آیا اسرائیل آنچه را که برای دستیابی به آن لازم است ارائه می دهد یا خیر.

پیشتر جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیاتی از این جنبش امروز (شنبه) در سایه تماس‌های اخیر با واسطه‌های مصری و قطری برای ادامه مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره خواهد شد.

حماس افزوده است: ما بر روحیه مثبتی که هنگام بررسی طرح پیشنهادی اخیر برای آتش‌بس در غزه نشان دادیم، تاکید می‌کنیم.

این جنبش فلسطینی در ادامه این بیانیه تاکید کرد که ما و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین بر رسیدن به توافقی که به توقف جنگ، خروج نیروهای اشغالگر از غزه و بازگشت آوارگان به خانه‌های خود منتهی شود، مصمم هستیم.

در همین رابطه یک مقام فلسطینی به المیادین گفت که خلیل الحیه ریاست هیات حماس در سفر به قاهره را برعهده دارد.

از سوی دیگر یک منبع مسئول در جنبش حماس در گفت وگو با تارنمای العربی الجدید اعلام کرد که قاهره توانسته به شکل قابل قبول و رضایت‌بخشی در مورد طرح آتش‌بس در غزه دست‌ یابد و آن را به حماس و رژیم صهیونیستی ارائه داده است.

منبع مذکور اشاره کرد که حماس موافقت اولیه خود را با این طرح اعلام کرده و خواستار ضمانت‌های واضح آمریکا در مورد آن شده است.

جنبش حماس اعلام کرد که هیات این جنبش در قاهره متشکل از خلیل الحیه، زاهر جبارین و محمد نصر خواهد بود.

هشدار یونیسف درباره وقوع فاجعه در رفح

صندوق کودکان سازمان ملل(یونیسف) درباره وقوع فاجعه برای بیش از 600 هزار کودک فلسطینی در صورت حمله رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داد.

 با بالاگرفتن احتمالات درباره حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح، صندوق کودکان سازمان ملل«یونیسف» درباره پیامدهای این اقدام هشدار داد.

به گزارش الجزیره، فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد سازمان یونیسف هشدار داده است عملیات زمینی در رفح می‌تواند برای بیش از 600 هزار کودک فلسطینی فاجعه بیافریند.

فرحان حق تصریح کرد تقریباً همه کودکان در رفح مجروح یا معلول هستند یا اینکه از سوءتغذیه، آثار بعد از وارد شدن شوک و اضطراب به شدت رنج می‌برند.

براساس گزارش میدل ایست نیوز، این سخنان مقام سازمان ملل در حالی مطرح می‌شود که یک عضو ارشد دموکرات در کمیته نیروهای مسلح مجلس سنای آمریکا علام کرد: ما بسیار نگران استراتژی نظامی تل‌آویو در غزه هستیم.

در همین رابطه نشریه پالتیکو به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت تل‌آویو به دولت بایدن و سازمان‌های امدادی اطلاع داده است که طرحی برای تخلیه ساکنان از رفح تدوین کرده که این طرح شامل انتقال ساکنان از رفح به منطقه المواصی در سواحل غزه است.

سازمان جهانی بهداشت: در صورت حمله اسرائیل به رفح «حمام خون» به راه می‌افتد

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد حمله نظامی رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه احتمالا منجر به «حمام خون» خواهد شد.

تدروس ادهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: ما به شدت نگران این هستیم که عملیات نظامی گسترده اسرائیل در رفح در جنوب نوار غزه به حمام خون منجر شود و ضعف سیستم بهداشتی در غزه را افزایش دهد.

براساس گزارش المیادین، کشورهای اروپایی، سازمان ملل و آمریکا از رژیم صهیونیستی خواسته‌اند طرح حمله به شهر رفح را کنار بگذارد اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم همچنان بر حمله به این شهر به بهانه از بین بردن حماس تاکید دارد.

به گفته ینس لارکه، سخنگوی دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل حمله به رفح علاوه بر تلفات انسانی به منزله یک ضربه قوی به روند کمک رسانی در سرتاسر نوار غزه است چرا که گذرگاه رفح در قلب عملیات بشردوستانه است.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، این سازمان و شرکای آن به شکل فوری برای ازسرگیری خدمات پزشکی تلاش می‌کنند اما سیستم پزشکی نمی‌تواند با افزایش مجروحان و شهدا در صورت انجام حمله به رفح تعامل داشته باشد.

سازمان جهانی بهداشت هشدار داد سه بیمارستانی که در حال حاضر به صورت جزئی فعالیت می‌کنند در صورت حمله به رفح به سرعت از کار می‌افتند و استفاده از بیمارستان اروپایی در غزه نیز ممکن نخواهد بود.

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: در صورت وقوع عملیات اسرائیل در جنوب غزه ما مراکز پزشکی جدیدی را در مرکز و شمال غزه و یک بیمارستان میدانی جدید در رفح ایجاد می‌کنیم.

سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد مقادیر زیادی از تجهیزات پزشکی انبار شده در رفح را به یک انبار جدید در نزدیکی شمال غزه منتقل کرده است.

این سازمان خواهان آتش‌بس در غزه برداشتن موانع برای ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه شد.

نیویورک‌تایمز: اسرائیل برای خاتمه جنگ غزه تحت فشار جهانی قرار گرفته است

رسانه آمریکایی نوشت رژیم صهیونیستی برای پایان‌دادن به جنگ فاجعه‌بار در غزه، تحت فشار کشورهای جهان و حتی متحدان خود قرار گرفته است.

 جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در حالی وارد دویست‌ویازدهمین روز خود شده که فشارها بر تل‌آویو برای خاتمه‌دادن به حملات به مردم و زیرساخت‌های این باریکه افزایش یافته است.

در جدیدترین اقدام، ترکیه تصمیم گرفت تجارت با رژیم صهیونیستی را به حال تعلیق درآورد؛ اقدامی که نیویورک‌تایمز آن را نشانه «افزایش فشارهای جهانی بر اسرائیل برای آتش‌بس در غزه می‌داند»، آن‌هم در حالی‌که تل‌آویو بر حملات به غزه تا آنچه «نابودی حماس» می‌خواند، پافشاری می‌کند.

بر اساس آمار جدید، تعداد شهدای جنگ غزه از هفت اکتبر تاکنون به ۳۴ هزار و ۶۲۲ نفر و تعداد مجروحان به ۷۷ هزار و ۸۶۷ نفر افزایش یافته و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم به هیچ کدام از اهداف خود در جنگ از جمله نابودی حماس و تضعیف گروه‌های مقاومت در غزه نرسیده است.

نیویورک‌تایمز روز جمعه نوشت در حالی که حملات فاجعه‌بار اسرائیل به غزه ادامه دارد، انزوای بین‌المللی تل‌آویو سیر صعودی به خود گرفته است؛ با این حال چشم‌اندازی برای پایان جنگ دیده نمی‌شود.

برخی کشورها روابط خود را با تل‌آویو کاهش داده و یا قطع کرده‌اند. متحدان نزدیک رژیم صهیونیستی مانند آمریکا، انگلیس و آلمان در حالی‌که همچنان حمایت قوی خود را از آن ابراز می‌کنند اما با صدای بلندتری از اوضاع انسانی در غزه و محدودیت ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به این باریکه انتقاد می‌کنند.

کلمبیا پس از بولیوی به دومین کشور آمریکای لاتین تبدیل شد که روابط خود را با تل‌آویو قطع می‌کند. در روزی که بولیوی تصمیم خود را اعلام کرد، کلمبیا و شیلی گفتند سفرای خود را از سرزمین‌های اشغالی فرامی‌خوانند و هندوراس هم چند روز بعد اقدام مشابهی را در پیش گرفت. بلیز هم روابط دیپلماتیک با اسرائیل را قطع کرده است.

بحرین و اردن هم که اسرائیل با آن‌ها همکاری نزدیک امنیتی دارد، سفیران خود را در پرتو خشم عمومی از افزایش تلفات انسانی در غزه فراخواندند.

به گزارش نیویورک‌تایمز، حملات رژیم صهیونیستی همچنین تلاش‌های آمریکا برای برقراری توافق به منظور عادی‌سازی روابط دیپلماتیک ریاض-تل‌آویو را با مانع روبرو کرده است؛ اقدامی که نتانیاهو امید زیادی به آن داشت که بخشی از میراث او باشد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به‌عنوان مهم‌ترین متحد اسرائیل نشانه‌هایی مبنی بر عقب‌نشینی از حمایت نظامی از تل‌آویو بروز نداده است؛ حتی با وجود هشدارها درباره عملیات نظامی اسرائیل در رفح، جایی که میزبان بیش از یک میلیون آواره فلسطینی است.

نیویورک‌تایمز در ادامه گزارش خود می‌نویسد: «اقدامات ترکیه و دیگران نشانگر این است که جنگ در غزه که نزدیک به هفت ماه از آن می‌گذرد، چگونه خسارت فزاینده‌ای را به جایگاه جهانی اسرائیل وارد می‌کند».

رسانه آمریکایی نوشت اسرائیل و ترکیه در سال‌های اخیر روابط نزدیکی را با یکدیگر داشته‌اند و در سال ۲۰۲۲ احیای روابط دیلپماتیک را اعلام کردند و تبدیل به شرکای نزدیک تجاری شدند تا جایی‌که ترکیه در سال ۲۰۲۳ تقریبا ۴.۶ میلیارد دلار صادرات به اسرائیل داشت.

با این حال و پس از شروع جنگ غزه، روابط آنکارا-تل‌آویو رو به وخامت گذاشت و خشم صهیونیست‌ها پس از اینکه «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه جنبش حماس را «یک سازمان آزادی‌بخش» توصیف کرد، برانگیخت.

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • اسرائیل و حماس به توافق آتش بس نزدیک شدند+ جزئیات/ هشدار درباره راه افتادن حمام خون در رفح/شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۶۵۴ نفر افزایش یافت
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • هشدار قرمز بارندگی شدید؛ افزایش شدت بارندگی در تهران + فیلم
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان