Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@12:58:58 GMT

علائم کمبود آهن در بدن چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۷۳۷۹

علائم کمبود آهن در بدن چیست؟

علائم کمبود آهن در بدن شامل خستگی شدید و ضعف، تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، سرگیجه و سردرد، رنگ پریدگی پوست و التهاب و تورم شدید زبان می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، مواد مغذی و معدنی نقش مهمی در بهبود عملکرد اعضای بدن دارد، آهن یک ماده معدنی حیاتی است که به انتقال اکسیژن از ریه به بافت‌های بدن کمک می‌کند و رشد و عملکرد مناسب بدن را تضمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمبود آهن در بدن باعث می‌شود عملکرد اعضای بدن مختل شود، در این صورت فرد دچار کم خونی می‌شود. سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که کم خونی یک مشکل جدی است و به صورت خاص بر کودکان و زنان باردار تأثیر می‌گذارد. آمار ارائه شده نشان می‌دهد که ۴۲ درصد کودکان کمتر از پنج سال و ۴۰ درصد از زنان باردار در سراسر دنیا به کم خونی مبتلا هستند.

نقش آهن در بدن

آهن به تولید هموگلوبین و میوگلوبین کمک شایانی می‌کند، این پروتئین‌ها اکسیژن مورد نیاز ماهیچه‌های و اعضای بدن را فراهم می‌کنند. آهن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود، سیستم ایمنی سالم مانع بروز انواع بیماری‌ها می‌شود. بنابراین لازم است افراد از رژیم غذایی حاوی آهن استفاده کنند تا از مزایای آن بهره‌مند شوند. متخصصان معتقدند که کمبود آهن در بدن باعث بروز مشکلات خاصی می‌شود که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

خستگی شدید و ضعف

کمبود آهن در بدن باعث می‌شود اکسیژن کمتری به بافت‌ها و عضلات برسد؛ بنابراین زمانی که افراد از کمبود آهن رنج می‌برند خستگی و ضعف شدید را تجربه می‌کنند. با وجود اینکه خستگی یکی از علائم مهم کمبود آهن است، اما ممکن است دلایل دیگری نیز داشته باشد.

تنگی نفس

زمانی که سطح آهن بدن کاهش پیدا می‌کند، میزان هموگلوبین و اکسیژن نیز کم می‌شود. در این صورت اکسیژن کافی به اعضای بدن نمی‌رسد و فرد به سختی نفس می‌کشد و دچار تنگی نفس می‌شود. افرادی که دچار کمبود آهن هستند، نمی‌توانند به آسانی فعالیت‌های عادی ماننده پیاده روی یا بالا رفتن از پله‌ها را انجام دهند و به سرعت دچار تنگی نفس می‌شوند.

افزایش ضربان قلب

زمانی که بدن دچار کمبود آهن و سطح پایین هموگلوبین می‌شود، قلب مجبور است به منظور رساندن اکسیژن به همه اعضای بدن سخت‌تر و سریع‌تر عمل کند. این اتفاق باعث نامنظم شدن یا افزایش ضربان قلب می‌شود. در صورت بروز این اتفاقات افراد باید به پزشک مراجعه کنند زیرا به بزرگ شدن قلب و نارسایی قلبی منجر می‌شود.

سرگیجه و سردرد

کمبود آهن باعث می‌شود جریان اکسیژن به مغز محدود شود؛ بنابراین خطر ابتلاء به سردرد و سرگیجه افزایش پیدا می‌کند. اطلاعات ارائه شده نشان می‌دهد که این مشکلات سلامتی در میان زنان شایع‌تر است. لازم است مطالعات بیشتری انجام شود تا ارتباط بین کمبود آهن و سردرد مشخص شود، با این وجود متخصصان معتقدند که کاهش سطح اکسیژن خون یکی از عوامل خطر بروز سردرد است.

رنگ پریدگی پوست

کمبود آهن باعث کاهش تولید هموگلوبین می‌شود؛ در این صورت پوست رنگ گرم خود را از دست می‌دهد و صورت، لثه، ناخن‌ها و داخل پلک ممکن است رنگ پریده شود. این مشکل در میان افراد مبتلا به کم خونی متوسط یا شدید شایع است و برای درمان این مشکل باید به پزشک مراجعه کنند.

التهاب و تورم شدید زبان

متخصصان معتقدند که زبان یا دهان ملتهب و متورم نشان دهنده کمبود آهن بدن است. علائم دیگر کمبود آهن شامل خشکی دهان، سوزش دهان، ترک‌های قرمز و دردناک در اطراف دهان و زخم‌های دهان می‌شود.

کد خبر 531680

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کمبود آهن در بدن آهن بدن تازه های پزشکی تازه های پزشکی 2021 عوارض کمبود آهن در بدن قرص کمبود آهن در بدن درمان فقر آهن در طب سنتی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کمبود آهن در بدن اعضای بدن تنگی نفس کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۷۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، عرضه «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها به موضوع داغ فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی در این روزها تبدیل شده، موضوعی که ظاهرا طرحی مطالعاتی از سوی وزارت بهداشت به منظور جایگزینی قلیان اکسیژن با قلیان دخانی است.

بیشتر بخوانید: آشنایی با بلاهایی که قلیان بر سر سلامت انسان می‌آورد

هرچند بنابر اظهار دکتر غلامرضا حیدری، مجری طرح مطالعاتی بررسی «قلیان اکسیژن»؛ این دستگاه هنوز تایید نهایی را نگرفته و نتایج مطالعات، ملاک تصمیم‌گیری درباره آن خواهد بود، اما این طرح واکنش‌های گسترده‌ای را به دنبال داشته و متخصصان بویژه نسبت به آنچه که «گاز خنده» (اکسید نیتروژن) نام دارد، هشدار داده‌اند و از بابت سوءمصرف و تاثیرات مخرب آن ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین راستا دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طرح تحقیقاتی قلیان اکسیژن می‌گوید: قلیان‌ها محل رشد میکروب و قارچ‌ها هستند و هر پک سبب می‌شود مقدار زیادی قارچ و میکروب به قفسه صدری وارد شود. در همین راستا هم ورود هرگونه جسم یا ماده خارجی به ریه سبب آزار و اذیت می‌شود.

وی با بیان اینکه ورود هرگونه ماده شیمیایی به بدن می‌تواند سبب بروز مشکلاتی شود، افزود: هر ترکیبی از مواد شیمیایی که از طریق سیگار، قلیان و حتی هوای آلوده وارد بدن می‌شود، ممکن است در آینده موجب سرطان یا سایر بیماری‌ها شود. معتقدم، وزارت بهداشت نباید به موضوع طرح مطالعاتی قلیان اکسیژن ورود داشته باشد.

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی درباره استفاده از نمونه انسانی در طرح‌های مطالعاتی گفت: هر کار تحقیقاتی باید با رضایت افراد انجام شود و در وهله نخست روی نمونه حیوانی استفاده شده باشد. پس از اینکه مطالعات روی نمونه حیوانی انجام شد و مضر نبودن مورد آزمایش شده به اثبات رسید، می‌تواند طرح مطالعاتی روی نمونه انسانی انجام شود. انجام یک کار تحقیقاتی به طور مستقیم روی نمونه انسانی از منظر اخلاقی درست نیست.

خسرونیا گفت: هنگامی که نسبت به انجام یک طرح تحقیقاتی اقدام می‌کنیم باید اخلاق پزشکی را در کانون توجه قرار دهیم. عوارض استفاده از قلیان اکسیژن هنوز مشخص نیست و این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از استعمال این قلیان طی یک ماه یا حتی چند سال آینده بروز کند. با توجه به اینکه عوارض استفاده از این قلیان نامشخص است اجرای این طرح مطالعاتی در ۱۰ استان یک کار اشتباه است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228850 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی نظامی روبروست
  • قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی می‌تواند داشته باشد؟
  • «قلیان اکسیژن» عوارض نامشخصی دارد
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • آتش‌سوزی در لنج صیادی چابهار
  • آیا همه خون‌ها قرمز هستند؟
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آماده‌باش هلال احمر در پی احتمال بارش شدید باران در ۱۳ استان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود