Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریار حیدری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «رسالت» ضمن اشاره به اجلاس همسایگان افغانستان در تهران اظهار کرد: افغانستان با موقعیت جغرافیایی مؤثر در منطقه و درعین‌حال همسایه ماست.

حیدری گفت: بنابراین وضعیت افغانستان به‌ویژه اوضاع امنیتی آن‌ها تأثیر مستقیمی بر کشورهای همسایه و منطقه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لذا برای تأمین امنیت پایدار منطقه ضرورت دارد که کشورها ی همسایه افغانستان با ارائه راهکارهای مناسب نقشی در ساماندهی وضع موجود و همچنین ایجاد امنیت پایدار داشته باشند.  

وی افزود: همواره یکی از دغدغه‌های جمهوری اسلامی ایران مسئله کشورهای همسایه ازجمله افغانستان بوده است. به‌هرحال با جابه‌جایی قدرت در این کشور وضعیت امنیتی دچار تزلزل می‌شود و همین اتفاق تأثیر مستقیم بر فرضیه‌ها، تبادلات اقتصادی و تجاری و روابط دیپلماتیک و سیاسی داشته است.

حیدری ادامه داد: بنابراین باهدف صلح و امنیت پایدار و ایجاد یک دولت فراگیر این نشست انجام می‌شود تا راهکارهای متفاوت بررسی و با کشورهای همسایه افغانستان به اجماع نظر برسیم.
 

هر دولت و حاکمیتی به خواست مردم افغانستان توجه نداشته، سقوط کرده است

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد که در طول ۲۰ سال گذشته قدرت در افغانستان مدام جابه‌جا شده است و هر دولت و حاکمیتی که به خواسته بخش عمده مردم این کشور توجه نکرده است بلافاصله سقوط کرده و این بی‌توجهی بر کل مؤلفه‌های قدرت در افغانستان مؤثر بوده است.
او گفت: اکنون نیز طالبان قدرت گرفته است و با توجه به بخش‌های مختلف ضرورت دارد کشوری مانند جمهوری اسلامی ایران که نقش مؤثری در سطح بین‌المللی و آسیایی دارد، جزء اولویت‌ها قرار گیرد و هر چه سریع‌تر راهکارها و ابتکارات برای ساماندهی به اوضاع افغانستان جمع‌آوری، دسته‌بندی و اجرا شوند.

حیدری اظهار کرد: تغییر حاکمیت و دولت افغانستان یک بخش بحث و امنیت پایدار برای ما بخش مهم دیگری است. ثبات امنیتی کشورهای همسایه و منطقه برای ما اهمیت بسیاری دارد و ازآنجاکه سیاست دولت سیزدهم نیز توسعه و گسترش روابط همسایگی است امنیت افغانستان باید برقرار شود.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در انتها عنوان می‌کند: از طرفی احتمال دارد نماینده‌ای از کشور روسیه نیز در این اجلاس شرکت داشته باشد و در این صورت با حضور ۶ کشور همسایه و چین و روسیه می‌توان امیدوار بود که تمام نظرات جمع‌آوری و راهکار نهایی اتخاذ شود.

منبع: روزنامه رسالت برچسب‌ها جمهوری اسلامی ایران روسیه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تهران دولت سیزدهم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران روسیه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران روسیه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تهران دولت سیزدهم کمیسیون امنیت ملی کشورهای همسایه امنیت پایدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۸۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم

حادثه تروریستی مسجد امام زمان شهر هرات یکبار دیگر بحث حضور و فعالیت داعش در افغانستان را در کانون توجه قرار داد،به ویژه این که عملیات اخیر دومین حمله تروریستی یه غیر نظامیان و به طور خاص شیعیان افغانستان در کمتر از 10 روز گذشته بوده است.شواهد و قرائن و پذیرش مسئولیت حمله اول تروریستی در کابل توسط داعش،این گروه را در جایگاه مظنون اصلی حمله به مسجد شیعیان در هرات نیز قرار می دهد .بنابر این لازم است به نکاتی در مورد فعالیت داعش در افغانستان اشاره شود؛                                                 

1)مقامات امارت اسلامی طالبان مدتی است که مدعی نابودی کامل  داعش در افغانستان هستند و تاکید دارند که اگر در این میان مشکلات امنیتی هم وجود دارد،به طور خاص نتیجه کم کاری ،اهمال و حتی دسیسه چینی همسایگان است. اظهارات چند روز قبل "متقی" سرپرست وزارت خارجه طالبان در متهم ساختن سه کشور همسایه به تامین نیرو،انتقال و ترانزیت و در نهایت تجهیز و آموزش داعش دقیقا در همین راستا انجام گرفته و بازتاب  فراوانی یافت.اما عملیاتهای تروریستی اخیر علاوه بر این که استمرار فعالیت داعش در افغانستان را نشان می دهد،این موضوع را هم آشکار می کند که مسئله حضور داعش در منطقه با فرافکنی ،سلب مسئولیت از خود و مقصر جلوه دادن دیگران قابل حل نخواهد بود.در مقابل، نابودی داعش تنها در سایه همکاری ، تعامل  و درک کشورهای منطقه  از ملاحظات سیاسی و امنیتی یکدیگر حاصل خواهد شد؛همان نکته ایی که سفیر جمهوری اسلامی در کابل پس از حملات اخیر و با شریک خواندن کشورها در مبارزه با این تهدید مشترک،مورد تاکید قرار داد.

2)محدود کردن داعش به یک چارچوب سازمانی و تشکیلاتی مشخص،محدود و بسته، چه از جانب طالبان و چه از جانب دیگر کشورهای منطقه اشتباهی بزرگ محسوب می شود ، چرا که داعش یک طرز تفکر و ایدئولوژی است که از ظرفیت جذب و همراهی با اشخاص و گروههای تروریستی  مختلف دیگر در منطقه برخوردار است.دقیقا به همین دلیل است که پاکستان تفاوتی میان داعش و طالبان پاکستانی قائل نمی شود و جمهوری اسلامی گروههای  تروریستی جیش العدل و داعش را در یک راستا می نگرد.در افغانستان هم طالبان این نکته را در نظر بگیرند که بیش و پیش از مبارزه با سازمان و تشکیلات داعش،باید مانع بسط و گسترش تفکرات و ایدئولوژی های داعشی و یا داعش پسند در این کشور شوند.به عنوان نمونه و در بحث شیعیان باید گفت که اگر چه دیدگاهی که حملات اخیر را بر مبنای ایجاد تفرقه میان امارت و شیعیان و یا جمهوری اسلامی ایران تحلیل می کند،کاملا خور تامل به نظر می رسد،اما عملکرد مقامات و مسئولین امارت هم نباید به گونه ایی باشد که تمیز و تشخیص  تفکرات و عملکرد آنها با دیدگاه داعش در مورد شیعیان به دشواری انجام گیرد

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • رایزنی مقامات ایران و افغانستان بر افزایش روابط تجاری دو کشور
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود