Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@10:46:59 GMT

بلادشاپور ثبت جهانی می‌شود‌

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۱۹۵۹۴

بلادشاپور ثبت جهانی می‌شود‌

گروه استان‌ها_ شهر قدیمی دهدشت یادگار صفویان (بلادشاپور) درسال ۱۴۰۱ ثبت جهانی و به کشور اعلام می‌‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، بافت تاریخی دهدشت در تاریخ 27 مرداد 1364 با شماره ثبت 1689 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ و در سال 1401 ثبت جهانی می‌شود.

بافت تاریخی دهدشت که بر اساس دست‌نوشته‌های تاریخی به دستور اردشیر بابکان و به یاد فرزندش "شاپور"، "بلاد شاپور" نام گرفت، در ضلع جنوبی شهر کنونی دهدشت به وسعت 34 تا 40 هکتار قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سندی که از عصر شاه عباس صفوی در سال 1086 هجری قمری به جا مانده نام این شهر قریه‌الدشت بوده که در زمان حکومت سلجوقیان به اوج رونق خود رسیده است.

با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیکی این شهر و اینکه کوتاه‌ترین راه میان بنادر جنوبی و اصفهان مرکز حکومت صفویان بود از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

وجود راه‌های سنگفرش شده و پل‌های متعدد و مرکزیت تجاری آن حکایت از این دارد که شاخه‌های فرعی جاده ابریشم از این شهر عبور می‌کرد.

شهری مذهبی و تجاری که در آمیختگی هنر و مذهب سبب خلق شاهکارهای شگفت‌انگیزی در آن شده است و وجود 7 امامزاده، 2 مدرسه، یک کاروانسرا، 4 مسجد، بازاری بزرگ و منازل مسکونی گواه بر این مطلب است.استان کهگیلویه و بویراحمد با قرار گرفتن در دامنه رشته‌ کوه‌های زاگرس و برخورداری از موقعیت خاص جغرافیایی و آب و هوایی ظرفیت بسیار بالایی در زمینه های مختلف از جمله گردشگری دارد.

به عقیده کارشناسان صنعت گردشگری و صنایع دستی در کنار میراث فرهنگی ارزشمند در استان می‌تواند به عنوان یک صنعت درآمد زا و پول ساز قلمداد شود و برای تحقق این مهم قطعاً تلاش و پیگیری مسئولان و متولیان تأثیر بسزایی خواهد داشت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: هر قدمی برمی‌داریم به همت و همکاری اصحاب رسانه بوده و ما همواره اصحاب رسانه را همیار خود می‌دانیم.

مجید صفایی با اشاره به اینکه ویروس کرونا بر تاسیسات گردشگردی و صنایع دستی چنبره زده‌ است، افزود:استان در سال 1400 به عنوان پایلوت گردشگری، دامداری و کشاورزی انتخاب شد که امیدواریم بعد از کرونا بتوانیم میزبان خوبی برای گردشگران و میهمانان باشیم.

وی با اشاره به اینکه در ایام کرونا برخی از زیرساخت‌ها آماده شده‌اند، ادامه داد: در  استان کهگیلویه و بویراحمد در حدود 2800  اثر تاریخی داریم  که 770 اثر آن ثبت شده ملی هستند و شاخص ترین آن بلاد شاپور دهدشت است.

صفایی عنوان کرد: اولین گام برای ساماندهی بلادشاپور جذب اعتبار برای کاروانسرا بود، بعد از آن کارهای مرمت از جمله مرمت مسجد مورک در دستور کار قرار گرفت که این مسجد تا قبل از آن غیر قابل استفاده بود و هم‌اکنون این مکان قابل استفاده شده‌ است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: محوطه جلوی مسجد مورک نیز ساماندهی و به عنوان یک پارک محله‌ای مورد استفاده قرار گرفت.

صفایی خاطرنشان کرد: مرمت خانه کهزادی نیز در دستور مرمت قرار گرفت و علاوه بر کاروانسرای دهدشت حمام کهیار نیز به سرمایه‌گذار بخش جهت توسعه گردشگری واگذار شد.

وی افزود: این نوید را به مردم استان کهگیلویه و بویراحمد و به ویژه مردم شهرستان کهگیلویه می‌دهیم که کارشناسان سازمان یونسکو با همراهی کارشناسان داخلی از کاروانسرا تاریخی دهدشت بازدید کردند و این مجموعه مورد تایید قرار گرفته و درسال 1401 جهت ثبت جهانی به کشور اعلام می‌گردد.

صفایی خاطرنشان کرد: از اهداف مرمت آثار تاریخی علاوه بر حفظ این آثار گسترش و توسعه گردشگری بود که در همین راستا مرمت پل تاریخی پاتاوه انجام و قرار بوده و یک بازارچه صنایع دستی و گردشگری در همان مکان راه‌اندازی شود و علاوه بر آن پل پریم در باشت نیز امور مقدماتی آن برای واگذاری به سرمایه‌گذار انجام شده است.

وی با بیان اینکه موزه استان از سال 92 کلنگ زنی و احداث شروع شده بود گفت: فاز اول این موزه بهره‌برداری شده‌است و در هفته گذشته پنج میلیارد تومان برای بهره‌برداری از فاز دوم جذب شده‌است.

صفایی موزه استان را یکی از منحصر ترین موزه‌های کشور دانست و گفت این موزه با موقعیت خاص در بام یاسوج واقع شده‌است.

وی افزود: عملیات نجات‌بخشی برخی از مناطق از جمله لما و سد چم‌شیر نیز از فعالیت‌های مهم سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان بوده‌است.

صفایی بیان کرد: 40 پروژه در حوزه گردشگری در استان داریم که اعتباری بالغ بر  439 میلیارد تومان با  اشتغال بالغ بر هزار و 36 نفر اختصاص یافته و در سال گذشته 9 پروژه در ردیف جهش تولید داشتیم.

وی به ضرورت وجود زیرساخت‌های لازم در استان برای رفاه گردشگردان و مسافران اشاره کرد و افزود: یکی از بهترین تفرجگاه‌های استان در موگرمون لنده واقع شده‌است و در آبشار کمردوغ، پارک جنگلی یاسوج، چشمه بلقیس، ماغر و ... نیز فعالیت‌های جهت توسعه گردشگری انجام شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان  موضوع گردشگری در حوزه آب و ایجاد دهکده آبی گردشگری را با توجه به ظرفیت‌های آبی استان از مهمترین نیازهای استان در زمینه گردشگری دانست و گفت: این ظرفیت دمغفول مانده بود که تلاش شد تا دهکده آبی گردشگری در سد چم‌شیر گچساران به سرمایه‌گذار واگذار شد و سد انحرافی چیتاب نیز کارهای مطالعاتی آنانجام شده است.

200 قطعه اشیاء تاریخی پاکدشت تحویل اداره میراث فرهنگی شدتکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام؛ اولویت شهرداری تهران در حوزه گردشگری و میراث فرهنگیتعامل پایین وزارت میراث فرهنگی و وزارت علوم در آموزش نیروی تخصصی حوزه گردشگری

صفایی یادآور شد:320 امامزاده جلیل‌القدر در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارند که قریب 13 امام‌زاده ثبت شده‌اند و امیدواریم که در کنار این امامزاده ها بتوانیم زیرساخت‌های گردشگر⁦ی را ایجاد کنیم

وی به راه‌اندازی تله کابین در آبشار یاسوج اشاره کرد گفت: تسهیلات مورد نیاز این طرح توسط بانک طرف قرارداد بلوکه شده بود که با پیگیری انجام شده مبلغ پنج میلیارد تومان آن آزاد شد که متاسفانه همچنان بین سرمایه گذار و بانک مربوطه اختلاف وجود دارد.

صفایی بیان کرد: اولین حضور استان در نمایشگاه ایکس پو 2020 در آینده رقم خواهد خورد و درصدد هستیم که استان با تمام ظرفیت‌ها در این نمایشگاه شرکت کنیم.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: در زلزله سال 99 در شهرستان دنا جلسات متعددی جهت اینکه مبلمان و بنای شهر سی‌سخت مرکز شهرستان دنا بر اساس بنای توریستی و گردشگری باشد و روستای تاریخی کریک نیز ثبت شد و صد میلیون تومان اعتبار نیز برای احیای نمای میراثی نیز جذب شد.

وی به ثبت سه روستای تاریخی کریک، الگن، آرند  اشاره کرد و افزود: شناسایی روستاهای هدف گردشگری و تاریخی و ثبت آنها از مهم‌ترین اولویت‌های این سازمان است.

صفایی گفت: غار ده‌شیخ توسط یک سرمایه‌گذار غیر بومی راه‌اندازی شد و می‌توان از این غار به عنوان یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های گردشگری در کشور نام برد و درصد. رفع مشکلات بر سر راه سرمایه‌گذاری هستیم.

انتهای پیام/542/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد میراث فرهنگی صنایع دستی سرمایه گذار قرار گرفت انجام شده ثبت جهانی عنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۱۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری

به گزارش خبرنگار مهر، علی صالحی صبح پنج شنبه به خبرنگاران بیان کرد: جمعی از طلاب خواهر حوزه‌های علمیه بیرجند و خوسف از ظرفیت‌های گردشگری خوسف بازدید کردند.

رئیس میراث فرهنگی خوسف گفت: این کاروان ۷۵ نفره در سفر یک روزه به این شهرستان از منظر و بافت ۵۰۰ هکتاری فرهنگی تاریخی خوسف، آرامگاه ابن حسام، مزارع کشاورزی، خانه‌های تاریخی دکتر شکوهی و میرزا جعفر، مسجد جامع و دریاچه طبیعی گواب این شهر دیدن کردند.

مسئول میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان خوسف افزود: تبیین شاخص‌های مختلف معماری اسلامی، انتقال فرهنگ و هنر منطقه، اهمیت میراث تاریخی و کهن و حفظ و نگهداشت آن از جمله اهداف تورهای گردشگری یک روزه است.

وی گفت: شهر خوسف در ۳۶ کیلومتری غرب بیرجند و در حاشیه کویر لوت قرار گرفته است و به دلیل وجود کتیبه‌های تاریخی کال جنگال در نزدیکی خوسف و وجود محوطه‌های قبل از اسلامی، نشان از قدمت این شهرستان در این دوران دارد.

صالحی افزود: در دوران اسلامی، اوّل بار جیهَانی در اَشکال العالم از خوسف نام برده و می‌نویسد: «شهری خُرد است و در آن بُستان‌های بسیار و زراعت همراه است و عمارت فراوان و آب‌های بسیار.»

وی گفت: حمدالله مستوفی اولین کسی است که در سال ۷۴۰ ه. ق در نُزهه القلوب نام کنونی خوسف را آورده و درباره آن چنین می‌گوید: «خوسف شهر کوچکی است و چند موضع توابع دارد و آب آن از رودخانه باشد و دیه‌ها را آب از کاریز باشد و در آنجا همه نوع محصولی حاصل آید.»

مسئول میراث فرهنگی خوسف گفت: حافظ اَبرو در مورد تعداد دهات، مزارع و موقعیت شهر خوسف چنین نوشته: «بیست قریه و صد مزرعه از توابع خوسف است که بر کنار بیابان است و بر آن طرف بیابان، حدود کرمان است. خَبیص از نواحی آن است و آن را بیابان لوت خوانند و در تابستان از آن موضع نمی‌توان گذشت.

صالحی یادآور شد: بافت تاریخی خوسف که از دوران صفویه به بعد شکل گرفته، نشان از پیشینه عظیم معماری در این شهر دارد. بیشتر آثار معماری فعلی شهر متعلق به دوره صفوی تا قاجار است.

کد خبر 6094885

دیگر خبرها

  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • نطنز آماده پذیرایی از گردشگران در ایام گل و گلاب شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • معرفی بیش از ۹۰ فرصت و بسته سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری آذربایجان غربی