Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@04:13:26 GMT

خلیلزاد خواستار تعامل آمریکا با طالبان شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۰۰۲۴

خلیلزاد خواستار تعامل آمریکا با طالبان شد

نماینده سابق آمریکا در امور افغانستان با تاکید بر اینکه دولت بایدن باید با طالبان تعامل کند، از پیمان صلحی که با حضور او با این گروه افغان منعقد شد، دفاع کرده و اشرف غنی را مقصر شکست‌ها دانست.

به گزارش ایسنا، زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور افغانستان در مصاحبه با اندیشکده آمریکایی "صلح بین‌الملل کارنگی ایندومنت" که بر ژئوپولتیک تمرکز دارد، گفت: دولت بایدن باید با طالبان تعامل کرده و به کاهش بحران انسانی که اکنون این کشور را در بر گرفته است، کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

خلیلزاد که در مذاکرات با طالبان برای خروج نیروهای آمریکایی و پایان دادن به بیست سال حضور نظامی نقش داشت، چهارشنبه از توافق صلح دوحه که فوریه ۲۰۲۰ منعقد شد، دفاع کرده و اشرف غنی، رئیس‌جمهوری سابق افغانستان را مقصر شکست مذاکرات صلح و سقوط کابل دانست.

این سفیر پیشین آمریکا هشدار داد: اینکه اجازه دهیم دولت جدید طالبان در کابل سقوط کند، یک بحران انسانی عمیق ایجاد می‌کند و موجب مهاجرت میلیون‌ها افغان، بی‌ثباتی این منطقه و ایجاد فضا برای تروریسم می‌شود. طالبان به دنبال روابط عادی با آمریکاست و می‌خواهد آمریکا دوباره سفارتخانه خودش را در کابل بازگشایی کرده، تحریم‌های مالی را بردارد و کمک اقتصادی تامین کند.

زلمای خلیلزاد گفت: لازم است که ما در کنار آنها بنشینیم و روی نقشه راهی موافقت کنیم که به مساله بی‌اعتمادی یا بدگمانی میان طرف‌ها و رفتار آنها در زمینه حقوق بشر بپردازد که ما انتظار داریم انجام شود و همچنین در ازای آن، گام‌های مشخصی که ما باید برداریم، روشن شود. طالبان از برخی نظرها تغییر کرده است و از برخی جهات مانند قبل است. آنها به این توافق که اجازه ندهند گروه‌های تروریستی علیه آمریکا توطئه و دسیسه‌چینی کنند، پایبند هستند.

او گفت که "بدبینی" ایالات متحده نسبت به طالبان موجه است، اما باید به جای "فلج کردن" به "اکتشاف" فرصت‌ها برای دیپلماسی بپردازیم. خلیلزاد "عملکرد ضعیف" نیروهای افغان تحت حمایت ایالات متحده را مقصر دانست و از اشرف غنی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان انتقاد کرد که معتقد بود بدون حضور ایالات متحده می‌تواند طالبان را از طریق نظامی شکست دهد و به درخواست‌های طالبان برای استعفای خود توجه نکرد.

زلمای خلیلزاد گفت: ما همه از ناسازگاری رئیس جمهور غنی برای پافشاری روی ماندن در قدرت شوکه شدیم. سوءمحاسبه غنی این بود که فکر نمی‌کرد ما درباره خروج آنقدر جدی باشیم و اینکه گمان می‌برد ما هرگز از آنجا خارج نخواهیم شد.

این سیاستمدار آمریکایی که از مقامش استعفا داده و بابت شکست مذاکرات صلح سرزنش می‌شود، به این پرسش که آیا مرتکب اشتباهی شده بود که اگر درست می‌شد، نتیجه تحولات را تغییر می‌داد، پاسخ داد. خلیلزاد گفت: در مورد آن فکر می‌کنم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۰۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان آمریکایی، خواستار انتفاضه جهانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، با وجودِ جمع آوریِ چادرهایِ دانشجویانِ معترض در نیویورک، صد‌ها دانشجو، دیشب در خارج از محوطه دانشگاه تجمع کردند.

معترضان؛ ضمن تاکید بر لزومِ قطع رابطه دانشگاه با رژیم صهیونیستی، آزادی زندانیان سیاسی را خواستار شدند.

پلیس و نیرو‌های امنیتی در دو هفته اخیر، دستکم دو هزار و ۳۰۰ دانشجو و استاد را بازداشت کرده اند.

پلیسِ نیویورک پنجشنبه در حالی که دانشجویان در خواب بودند به چادر‌های آنها حمله و ضمن جمع آوری این چادرها؛ شماری از آنها را بازداشت کرد.

در تجمع دیشب دانشجویان این دانشگاه، شماری از یهودیان نیز حضور داشتند.

در حمله هفته گذشته پلیس به دانشگاه کلمبیا اعلام شد: پلیس از گلوله های جنگی استفاده کرده است.

پس از واکنش‌ها به این اقدام، پلیس اعلام کرد: شلیک گلوله‌های جنگی؛ ناخواسته بوده است.

شماری از دانشجویانِ دانشگاه پرینستون هم در اعتراض به همکاریِ این دانشگاه با رژیم صهیونیستی، اعتصاب غذای خود را آغاز کردند.

در دانشگاهِ پنسیلوانیا هم اعتراضات دانشجویی ادامه دارد.

در مؤسسه فناوری ماساچوست آمریکا؛ محل تحصن دانشجویان، حصار فلزی، قرار داده شده و پرچم‌های رژیم صهیونیستی، نصب شده تا وانمود شود محل تحصن طرفداران این رژیم است.

پس از آن که برخی دانشگاههای آمریکا از جمله کلمبیا اعلام کردند دانشجویان شرکت کننده در اعتراض را از تحصیل تعلیق می‌کنند دولت یمن اعلام کرد به این دانشجویان تسهیلاتی برای تحصیل از جمله در دانشگاه صنعا اختصاص می‌دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • طالبان خواستار واگذاری جایگاه افغانستان در بهداشت جهانی شد
  • (ویدئو) زن افغان فعال حقوق بشر زلمی خلیلزاد را غافلگیر کرد
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • طالبان خواستار دریافت کرسی در سازمان جهانی بهداشت
  • طالبان خواستار سرمایه‌گذاری تاجران روسی در افغانستان شد
  • طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهد
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • دانشجویان آمریکایی، خواستار انتفاضه جهانی
  • طالبان خواستار افزایش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شد
  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم